2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bende ayni sekilde hissediyorum. Kimselere vermek istemiyorum. Cocugumun esyalarina birilerinin dokunmasina bile katlanamiyorum. Bitek ben mi boyleyim diye endiseleniyodum. Yalniz olmadigima sevindm
Evde kalmana da cok sevindm canm.

Canim tracy hoggun bebek bakim sorunlarina mucize cozumler kitabini okumani oneririm. Okudugum bircok yazardan en begendigim tracy oldu. Olayin temelinde anneyle bebek bagini kuvvetlendiriyosun. Sonra uyku egitimi veriyosun. Hic aglatmadan uzmeden guven kirmadan. Ben pskolojik olarak oglumun zarar gorecegi hic bise razi olmam. Bu egitimde de bi sıkıntı olacagini sanmiyorum. Ama deneyip gorucez. Bide tracynin yatir kaldirini mi uyguladin? O 4aydan 2 yasa kadar oneriyo cunku

Benim oglum aspiratoru gorunce katila katila agliyo. Cidden caresi varsa bana da soyleyin. Sakinlestiremiyorum

Gerçekten asıl ben onlara güvenmiyorum artık Biz bebeklerimize bence onların zamanından daha iyi bakıyoruz. Bunu kabullenemeyip bir de çok bilmiş muamelesi yapıyorlar.
Yazdığını okuyunca aklıma geldi kv bizde kalırken yiğiti banyo yaptırıyorduk bebek onun kucağında şampuanlıyor bende suyunu döküyordum. Anne yeter bu kadar şampuan dedim kafadan suyunu döktüm tam havluya saracakken amaaan kızım ver şu tası dedi kafasına 2. Şampuanı sürdü şakır şakır kafadan su döktü. Pimpiriklenme cesur ol diyo bir yandan. Anne napıyosun boğulacak nefes alamadı diyrum dinlemedi. Ağlayacaktım sinirimden. Hemen kucakladım odaya götürdüm yiğit bi bastı ağlamayı ama inanamazsın susturamıyorum herkes başıma toplandı. Bende sinirimden anlattım. 2. Şampuan nedir bu çocuk daha küçücük şakır şakır su dökülür mü dedim mahçup oldu kp de kızdı eşimde kızdı ondan sonra sözüm geçer oldu.

Demek ki zerre karıştırmamak lazım. Illa dedigini yapmış olmak için yapmis resmen.
Bazen kayinvalidem diyor ki işte 4 çocuk yapın filan. Kolay mı dört çocuğa bakmak. Tabi bir aylık bebeğe daya muhallebiyi sabaha kadar uyusun. O zaman 10 çocuk da yaparsın. Hayır bir de kızları sadece ortaokula kadar okutmuslar. Oğlanlar da kendi çabaları ile ne yapmışsa işte biri eczacı biri avukat olmuş neyseki. Abisini de benim esim okuttu yani bir de. Ben simdidén çocuğun okul masraflarını düşünüyorum. Hele bu yeni sistemle özel okul kacinilmazken... Dört çocuğa nasıl bakar insan. Alakasız oldu ama içimi döktüm.

Yok cnm seni anladım:) ama öyle aglatabilenler var,kendi tercihleri tabii ki herkesin ama ben yapamam yatır kaldır yapılabilir,bana da daha uygun geliyor amaaa ne derece basarırım bilemiyorum zor valla bu işler : S

Yok cnm seni anladım:) ama öyle aglatabilenler var,kendi tercihleri tabii ki herkesin ama ben yapamam yatır kaldır yapılabilir,bana da daha uygun geliyor amaaa ne derece basarırım bilemiyorum zor valla bu işler : S
Dua edelim kendiliğinden düzene girsin uykuları

Evet canım tracy hogg yatır kaldır yaptım okuduğum sitede bu şekilde yazdığı için tereddüt etmeden uygulamıştım ama kitabını merak ettim şimdi. Tabi hiçbir anne bebeğine zarar verecek birşey yapmaz. İnşallah zararsız verebilirsin eğitimini bebiş kabul ederse süper rahat edersin. Kuzunda bağımsız uyumayı öğrenir bunlarda iyi yanları tabi

Gerçekten bebeğin başında bende ağladım allahım ne zormuş diye diye yapmıştım. Zor hakikaten

Sitede eksik yazmis olabilirler canim. Ilk 3 ay şşşt-pat yontemiyle uyutmayi oneriyor. Ama onu uygulayamadim. 4den sonrada yatir kaldir yontemiyle. Aklima yatti. Ins dedigin gibi olur canim. Cunku hepimiz cok cok zorlaniyoruz su an.

G gunesli gunler yeni yeni okuyoruk cok qecmis olsun canim insaAllah onemli bi usutme deildir benimde en korktuqum sey bu usutme meselesi
Yeni yeni düzeliyor. Aşırı gaz oldu, kusmuğu ve kakası çok kötü kokuyordu. Şimdi daha iyi. Çok sağ olasın. Üşütmek kötüymüş cidden. Çocuğun uykusu filan hep gitti.

Yeni yeni düzeliyor. Aşırı gaz oldu, kusmuğu ve kakası çok kötü kokuyordu. Şimdi daha iyi. Çok sağ olasın. Üşütmek kötüymüş cidden. Çocuğun uykusu filan hep gitti.
Aman aman bununla qecmis olsin insaAllah bide kucucuk bebeqi liflemek ne ya sanki koskoca insanmi bu kirlenmiyolarki zaten hem temiz olsunlar hemde rahatlasinlar diye yikiyoruz ben kendi annemi bile biraktim elektrikli sobayi acip kendim yikiyorum 10 dklik bi is bence sende karistirma artik herseye mudahale etmeseler sasarim

Benim bir tanidiqimin bebeqi var hayretler icinde kaliyorum ya bi bebek hicmi aglamaz huysuzlanmaz...Karnini doyuruyo gazini cikariyo altini deqistiriyo kundaqini yapip aqzina emziqini veriyo besiqe koyuyo bide ninnisini aciyo kendi cikiyo odadan cocuk saatlerce uyuyo bizimkilerdemi problem var bizdemi problem var anlamadim

Bundan sonra öyle yapacağım canım. Cidden ne kirleniyorlar ki sanki...

Bunun üst versiyonu esimin kuzeninin bebegi. Emziriyor yatağına koyuyor kendi kendine uyuyor Başka müzik emzik hiç bir şeye gerek yok. Maşallah Iki kızı var. Ilk bebeği de böyleymiş.

Bebek yüzünden tartışmalar çok oluyor ilk çocukta cnm. Biz de didişirdik öyle şeyler için bazen... zamanla düzene giriyor tabi... benim zaten evde bir çocuk daha olduğu için de gece az bile olsa ağlatmamam gerekiyor. Çünkü Ayşe de uyanırsa çok ciddi bir kriz başlıyor. Eşimi de uyandırmak zorunda kalıyorum ve ertesi gün ikimiz de bitkin ve sinirli oluyoruz. O yüzden şu an durumdan memnunum. Dün dokuz buçukta uyudu yine Duru. Sadece beş dk kucağımda pışpışladım... bir süre sonra gazı varmış gibi hareket ederek uyandı, bu defa da eşim biraz pışpışladı, şarkı söyledi uyuttu hemen... tabi algısı açıldıkça pışpışlamanın yerini kitap vs alır, seve okşaya uyuturuz diye düşünüyorum... yeter ki aynı saatte uyumaya alıştırayım; gerisi kolay :) sen de tamamen kendi haline bırakma bence. O kadarı da iyi değil, çünkü sonra Ayşe gibi gecenin üçünde hadi hamur oynayalım diye uyanan ve oynamadan uyumayan bir çocuğa da dönüşebilir :)))))

Bu zamana kadar gözlemledim ne zamam uykusu geliyor ne yapınca uyuyor ne zman uyanıyor diye uyku saatleri belli o saat geçince ipin uçu kaçıyor napsan uyumaz .uyku saatine yakın alt değişip şarkı söyleyip oynuyorruz biraz sonra emzirirken uyuyor bazen.uyumadıysa aynı müziği açıp odadan çıkıp ara ara kontrol ediyorum .oda olnadıysa enzik veriyorum.oda olmazsa kucagıma alıp sarılıyorum kokluyarak uyuyı.bu son ihtimal uyku saati kaçmadıysa kendi kendine uyur.düzen olmalı ve ritüel olmalı atıyorum aynı müzik çalınca uyku saati geldiğini biliyor artık biraz büyünce .akşam uykusuda 2 günde bir banyo yaptırıp uyutuyorum.mis gibi.belki benim şansım iki cocugumd aynı şekilde yaptım tuttu.

Hangi fırça ya ben kaçırdım galiba

tracy nin kitabını doğumdan önce okudum ve yöntemlerini uygulayacaktım güyaa :) ama şunu gördüm ki her bebek farklı ve bebekler ihtiyaçları karşılandığı sürece mutlu sonuç olarak anne de mutlu. Ama o zaman okurken bile bana saçma gelen tek yöntem yatır kaldır yöntemi bebek uykusu geldiğinde top patlatsan uyuyor uykusu yoksa ne yaparsan yap taş çatlasın 15 dk sonra uyanık. O kadar uyutmak için çabalamadığın ve yorulduğunla kalıyorsun. Ben oğluma hiçbir uyku eğitimi vermedim ama gece uykusunu farkında çünkü gece karanlık ve ses yok o da bilincine varıyor ve daha uzun uyuyor (atak haftaları hariç) sadece şunu yaptım gece uyku ritüellerini hep aynı saatte yaptık ilk zamanlar 9'da başladık diyelim uyumamak için direnip mesela 11 de uyuyordu. Zorlandığımda eşime paslıyordum bir saat uyuyup tekrar uyutmaya çalışıyordum böyle böyle 8'e kadar indirdik gece uyku saatini dün ilk defa kendi kendine emziksiz sallamadan uyudu ve 15 dk filan uğraşmışızdır uyusun diye. Bu arada gündüz uykularımız doğduğundan beri yok denecek kadar az. Hala daha gak guk meme. Ama o huzurlu biz huzurlu çalıştığım halde zorlanmıyorum artık. Ben bu yöntemlerin doğru olmadığını yaşayarak tecrübe ettim. Hala daha uykuya dalmakta zorlanırsa sallarım ama hiç sallamadan da uyuduğu oluyor bu tamemen o günkü uyarılma ve sağlık durumu ile alakalı (gaz, reflü vs.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…