- 19 Mayıs 2015
- 3.563
- 8.919
- 158
- 35
Bende ayni sekilde hissediyorum. Kimselere vermek istemiyorum. Cocugumun esyalarina birilerinin dokunmasina bile katlanamiyorum. Bitek ben mi boyleyim diye endiseleniyodum. Yalniz olmadigima sevindmKızlar selamlar,
Bizde de huzursuzluklar başladı. Ben de dişe bağlıyorum ama görücez bakalım. Tam gaz sancısı bitti çocuğum rahat nefes aldı derken şimdi de diş başladı :)
Benim normalde doğum iznim önümüzdeki hafta bitiriyor. Ama Ege'nin evde fizik tedavisinden ve yakın takibinden dolayı 6 ay ücretsiz izin için şirkete mail attım bugün. Neyseki anlayışla karşıladılar 30 Mayıs'a kadar evde Ege'yleyim :) Sonrasını düşünmek istemiyorum şimdilik. Daha çok var :)
Kızlar ben mi çok hassasım bilmiyorum. Bugün misafir geldi. Ege'yi istedi kucağına verdim. Sanki kucakta çok yanlış tutuyorlar gibi geliyor bana. Ege'yi birinin kucağına vermekten baya çekinir oldum. Bu gelen de 3 çocuk büyütmüş bir kadın elbette biliyordur, sürekli uyarmaktan da çekiniyorum ama yanlış tutuyorlar gibi geliyor. Bir de yanında 2,5 yaşında bir çocuk vardı. Biraz kucağına bırakıcam dedi artık orda dayanamadım "Nasıl tutsun, düşürür." dedim. Sanki ben aşırı evham yapıyormuşum gibi yüzüme bakıyor bir de. "Ay bir şey olmaz ben tutucam' diyor. Bir de Ege'nin oyun halısı açıktı "Hadi kızım gir oyna, yat içine." diyip durdu. Kız da oyuncaklara asılıp durdu sallıyor. Yine dayanamadım "Biraz yavaş." dedim. Sanki ona da bozuldular. Yarın oyun halısını yıkıcam, yani 2,5 yaşında kız 3 aylık bebeğin halısına niye yatırılır anlamıyorum. Küçük kız girmek istemiyor, bizimki sürekli "Hadi kızım gir yat." diyip durdu. Değişik bir gündü.
Yarın Ege 3 aylık oluyor :) Pasta alıp kesesim var oğluma :) Ben yerim sütten gider ona da :) Öpüyorum sizi kızlar iyi geceler...
Evde kalmana da cok sevindm canm.
Canim tracy hoggun bebek bakim sorunlarina mucize cozumler kitabini okumani oneririm. Okudugum bircok yazardan en begendigim tracy oldu. Olayin temelinde anneyle bebek bagini kuvvetlendiriyosun. Sonra uyku egitimi veriyosun. Hic aglatmadan uzmeden guven kirmadan. Ben pskolojik olarak oglumun zarar gorecegi hic bise razi olmam. Bu egitimde de bi sıkıntı olacagini sanmiyorum. Ama deneyip gorucez. Bide tracynin yatir kaldirini mi uyguladin? O 4aydan 2 yasa kadar oneriyo cunkuCanım yanlış anlaşılmasın ben 1 saat ağlatmadım bebeğimi sadece 8:30 da odaya girdik o 9:30 da uyumaya başladı. Bu süre içinde altını değiştirdim, masaj yaptım, pijama giydirdim ve ninni söyledim sonra yatağına bıraktım. Sallanmaya alışık olduğu için sallanmak istedi ağladı önce pışpış yaptım baktım susmayınca her ağlamada kucağıma alıp susturdum hiç ağlamasının dinmesini beklemedim. Onun dudak kenarları aşağı aşağı düşünce içim koptu hiç kıyamam bende kuzuma. Ama bu yatır/ kaldır olayı baya uzun oldu yarım saat ben kaldırdım sustu yatırdım ağladı. Bu esnada eşim öğle arasına gelmişti, önden ben onu ikna edip odaya girmeme rağmen olmuyo çocuk uyumuyo zorlama diye yine dayanamadı. 2 senelik evliyiz ve hiç bu kadar şiddetli tartışmamıştık. Berbat bir gündü bizim için. Ben çocuk güvensiz olmasın diye yarıda bırakmak istemedim, eşimse işe yaramıyo diye kesmek istedi. En sonunda o galip geldi ve eğitimi yarıda kestik. Akşamına birsürü kaynak araştırıp geldi hepsini bana tek tek okudu. Meğer ben hiç zararlarına bakmamışım. Hiçbir kaynak önermiyor, bebeklere inanılmaz zararı varmış, anne-bebek bağına müthiş zarar veriyor ve en önemlisi bebeğimin beyin gelişimini etkiliyormuş. Aman Allahım ben bilsem hiç denemeyi bile aklıma getirmezdim. Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama burdan eğitim vermek isteyen annelere söylüyorum lütfen zararlarını okuyun ve ondan sonra yapacaksanız da siz karar verin. Yiğidim bildiği gibi uyusun illaki ilerde bizler gibi oda kendi kendine uyuyacaktır. Bi kaynakta okudum hoşuma gitti 'bebekler değil ebeveynleri eğitilmeli' diyordu. Çok haklıymış.
Benim oglum aspiratoru gorunce katila katila agliyo. Cidden caresi varsa bana da soyleyin. SakinlestiremiyorumŞu aspiratör olayını bebekle kavga etmeden yapmanın kolay yöntemini bulan var mı güzel anneler? Hadi bi' el atın be
Muti okaliptus yağı miydi senin bahsettiğin yağ? Yarın çıkıp alıyorum yiprandim artık gecede 5 kez kalkmaktan. @Mutella