Aynen iyice çıldırdık
Bebek dediğin 2 saatte bir uyanır.bu anası gibi uykucu olucak heralde :)
Bende deliksiz 12 saat uyuyanlardandım ( bi zamanlar)
Benim kizim da bir ara yatağında kendi başına anne karni sesiyle uyuyordu, hatta yatağa yatırıyordum sesi açıp gidiyordum biraz süre sonra gidip kundağını sarıyordum uyuduğu için ama o güzel günler 1 hafta sürdü, sonra bir daha yapamadım. Her hafta değişiyor benim kizin uyku düzeni, bir kendiliğinden uyuyor, bir emmek istiyor sürekli, gezerek uyumak istiyor, emip gezerek uyumak istiyor... Bunlar her seylerinin sürekli değiştiği zamanlar, sen yine düzene girerse nazar korkusuyla herkese söyleme ama değişmesinin normal olduğunu da bil. Keşke güzel yerde pause'a basıp huyunu sabitleyebilsekMaşaAllah ne güzel düzen oturtmuşsun. Peki nasıl egitim verdin ve rutinlerin neler bizede biraz anekdot versen. Benim kızım bir ara cok düzenliydi ninni baş oksamayla uyuyordu sonra goren sallamiyormuaun falan diye şaşırıyordu nazara mı geldi bilmiyorum aglama krizlerine başladı artik uyumadan yatay bile durmuyor
Taş çatlasa 90 dakikada bir uyumazsa sonraki uykular hem dalması hem kalması zor sınıfına giriyor bizde, o yüzden uykusuz bırakmamak lazım. Gündüz ve gece uykularinin süre açısından birbirlerine bağlı olduğunu düşünmüyorum. Ama yorgunken az uyduğunu biliyorum.Kızlar sizde hangi yöntem işliyor: uyku uykunun mayasıdır gğndğz uyuyan çocuk gece de uyur mu çocuk gece uyusa gündüz uyumaz gündüz uyusa gece uyumaz mı
Tamamen aynı günü yaşamışiz gece zaten hep uyandı dolayısıyla gündüz de hem huysuz du hem de meme ile yine kavgalı koltuğa yatir emZir, üstüne uzan emZir, karanlık koridorda dolaş emzir,sandalyeye otur yatakta yanına uzan vs akla gelecek her türlü emzirme pozisyonunu denedim yok emmez sonra uyumaz sonra cildirir sonra aglaya aglaya işte olan eşimi arar eve cagiririm çünkü artık tükendim!Bu durumumuzun bir an önce geçmesini öyle çok istiyorum ki yalnız değilsinSaat 4 ten beri ağlamalar eşliğinde esniyor, gözlerini ovuşturuyor ve uykusuzluktan sinirleniyor ama mümkün değil uyuyamıyor. Düz bir zemine bıraktığım her seferinde elini agzına sokuyor şimdiye kadar 3 kez eli yüzünden öğürdü, 10 kez falan da ağlamaktan öksürüp kusmanin kıyısına geldi. Bu kız saat yediye kadar uyumadıysa deliren bir çocuk ve saat 8 oldu, cinleri tepesine çıktı yavrumun. Çocuğun huyu tümden değişti ya, kafayı yiyeceğim, ağlaması kulaklarımda çınlıyor başıma ağrı girdi zonkluyor, çocuğum gözlerini ovuşturmaktan kıpkırmızı yaptı yüzünü ve sıkıntısı diş değilse ne bilmiyorum eğer dişse nasıl geçer bu sancılı dönem bilmiyorum ve bugün o kadar zor bir gündü ki başından beri, kolyesini takmadığımı yeni fark ediyorum. Diş eti kaşıntısı için bir yöntem var mı analar? Diş kaşıyıcıyı sevmedi zaten tutamıyor da henüz.
Valla ona bakarsan bizim kız bir saatlik uykudan uyandığında da çok ac oluyor :)) Her daim açlar zatenUyandığında çok acıkmış oluyor zaten.gözler fıldır fıldır dönüyo :)
Ne oluyor bu çocuklara böyle ya, hepsi anlaşmış gibi birden sapıtıyor! Senin de çok zor geçmiş günün ve geçen, ben artık emzirmek için zorlamiyorum çünkü ters tepiyor ama memeye kendiliginden gelsin diye evde tişörtsüz gezdigim olmadı diyemem şimdiTamamen aynı günü yaşamışiz gece zaten hep uyandı dolayısıyla gündüz de hem huysuz du hem de meme ile yine kavgalı koltuğa yatir emZir, üstüne uzan emZir, karanlık koridorda dolaş emzir,sandalyeye otur yatakta yanına uzan vs akla gelecek her türlü emzirme pozisyonunu denedim yok emmez sonra uyumaz sonra cildirir sonra aglaya aglaya işte olan eşimi arar eve cagiririm çünkü artık tükendim!Bu durumumuzun bir an önce geçmesini öyle çok istiyorum ki yalnız değilsin
Kızlar ya nazar değmesin diye hiçbiyerde söylemiyodum ama artık endişelenmeye başladım.
Benim kız çok uyuyor.
Normalde gece 6 7 saat uyuyordu.o bile fazlaydı.
Dün gece 1.5 uyudu.sabah 9 a geliyodu uyandı.o uyanınca bende uyandım saate bakınca şok oldum.
Acaba gece uyandıda benmi hatırlamıyorum dedim ama yok uyanmadım eminim.
Gündüzde uyanıyo karnı doyunca tekrar 2 3 saat uyuyor.
Uyanık kalma süresi azaldı.keyfi yerinde hasta değil.havalar soğudu diyemi uykuya düşkün oldu anlamadım.
Uyku atağımı geçiriyoruz acaba :)
Saat 4 ten beri ağlamalar eşliğinde esniyor, gözlerini ovuşturuyor ve uykusuzluktan sinirleniyor ama mümkün değil uyuyamıyor. Düz bir zemine bıraktığım her seferinde elini agzına sokuyor şimdiye kadar 3 kez eli yüzünden öğürdü, 10 kez falan da ağlamaktan öksürüp kusmanin kıyısına geldi. Bu kız saat yediye kadar uyumadıysa deliren bir çocuk ve saat 8 oldu, cinleri tepesine çıktı yavrumun. Çocuğun huyu tümden değişti ya, kafayı yiyeceğim, ağlaması kulaklarımda çınlıyor başıma ağrı girdi zonkluyor, çocuğum gözlerini ovuşturmaktan kıpkırmızı yaptı yüzünü ve sıkıntısı diş değilse ne bilmiyorum eğer dişse nasıl geçer bu sancılı dönem bilmiyorum ve bugün o kadar zor bir gündü ki başından beri, kolyesini takmadığımı yeni fark ediyorum. Diş eti kaşıntısı için bir yöntem var mı analar? Diş kaşıyıcıyı sevmedi zaten tutamıyor da henüz.
Kızlar sizde hangi yöntem işliyor: uyku uykunun mayasıdır gğndğz uyuyan çocuk gece de uyur mu çocuk gece uyusa gündüz uyumaz gündüz uyusa gece uyumaz mı
Ne oluyor bu çocuklara böyle ya, hepsi anlaşmış gibi birden sapıtıyor! Senin de çok zor geçmiş günün ve geçen, ben artık emzirmek için zorlamiyorum çünkü ters tepiyor ama memeye kendiliginden gelsin diye evde tişörtsüz gezdigim olmadı diyemem şimdi
Benim eşim de yedek aspiratör ucu almak için e-bebek'e gidecekti eczanelerde bulamadık diye, dedim boşver e-bebek falan çık gel. Burnu tikanirsa da bu gecelik yıkar kullanırım ama daha fazla takatim kalmadı. Şimdi geliyor yolda, aksilik bu ya geç çıkacağı tuttu işten yogun bir pazartesiymiş. Çalışan o, pazartesi sendromunun vurduğu kişi ben, bu işte bir terslik var.
haftaya yanindayim muti bekle beniOlacak, göreceğiz.
4 hafta sonra
Hala ayağa kalkabilir durumda, kafayı sıyırmamış olursak. Karanlık tünele girmişim ben ya 15-19 nedir?
defne kiz seni akilli uslu bisey sanirdim ben cok ayip uzme anneni hic yakismiyor senin gibi cici bi kizaBaba destek olmadan uyku eğitimi mümkün değil ben de yöntem konusunda fikir versin diye temel ekolleri özetleyen linkleri gönderdim, birlikte seçeceğiz yöntemi. Ya iyilik için yapıyorlar ama annenin onayı dışında bir yöntemle yaklaşılmamalı çocuğa, herkes gidecek anne kalacak bebekle başbaşa sonra uğraş dur.
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım ciddi bir şey değildir de çabuk geçer acısı.
O parmak ve el emme bizde de var ve emziği de istemiyor damaklarını kaşıyor emzikle hep. Elini de bazen fazla sokunca ağzına öğürüyor çatlak, gözleri dolu dolu ben ne yaptım der gibi bakıyor sonra
Ben uyursa temizleyip birazdan diş kaşıyıcı vereceğim çünkü az önce bir şekilde tutmuş yumuşak çıngırağını emiyordu.
Defne'ye de kız teyzesiDün aynısını dedim, çocuklar çığrından çıkıp bizi deniyorlar sanırım
Mevcut ömürlerinin üçte bir kısmını tek atak için kullanıyorlar kimse bu annelere biraz insaflı davranalım demiyor mu bu bebekler arasında
gece uyuyup uyumamasi farketmez gunduz hic uyumaz kurali isliyor bizdeKızlar sizde hangi yöntem işliyor: uyku uykunun mayasıdır gğndğz uyuyan çocuk gece de uyur mu çocuk gece uyusa gündüz uyumaz gündüz uyusa gece uyumaz mı
Cok gecmis olsun canim. Disetinin hangi bolumu kasiniyor? Ust mu alt mi on mu arka mi? Diseti kasinmasina parmak fircasi kullanabilirsin. Rossmanda var. Foto atabilirsem atayim. Sen parmagina geciriyosun disetini kasiyosun.Saat 4 ten beri ağlamalar eşliğinde esniyor, gözlerini ovuşturuyor ve uykusuzluktan sinirleniyor ama mümkün değil uyuyamıyor. Düz bir zemine bıraktığım her seferinde elini agzına sokuyor şimdiye kadar 3 kez eli yüzünden öğürdü, 10 kez falan da ağlamaktan öksürüp kusmanin kıyısına geldi. Bu kız saat yediye kadar uyumadıysa deliren bir çocuk ve saat 8 oldu, cinleri tepesine çıktı yavrumun. Çocuğun huyu tümden değişti ya, kafayı yiyeceğim, ağlaması kulaklarımda çınlıyor başıma ağrı girdi zonkluyor, çocuğum gözlerini ovuşturmaktan kıpkırmızı yaptı yüzünü ve sıkıntısı diş değilse ne bilmiyorum eğer dişse nasıl geçer bu sancılı dönem bilmiyorum ve bugün o kadar zor bir gündü ki başından beri, kolyesini takmadığımı yeni fark ediyorum. Diş eti kaşıntısı için bir yöntem var mı analar? Diş kaşıyıcıyı sevmedi zaten tutamıyor da henüz.
Mama veriyor musun, mama yiyenler genelde daha ızun süreli uyurlar ama.Aynen iyice çıldırdık
Bebek dediğin 2 saatte bir uyanır.bu anası gibi uykucu olucak heralde :)
Bende deliksiz 12 saat uyuyanlardandım ( bi zamanlar)
Çok sağ ol fiyat da uygunmuş
Kızlar selamlar,
Bizde de huzursuzluklar başladı. Ben de dişe bağlıyorum ama görücez bakalım. Tam gaz sancısı bitti çocuğum rahat nefes aldı derken şimdi de diş başladı :)
Benim normalde doğum iznim önümüzdeki hafta bitiriyor. Ama Ege'nin evde fizik tedavisinden ve yakın takibinden dolayı 6 ay ücretsiz izin için şirkete mail attım bugün. Neyseki anlayışla karşıladılar 30 Mayıs'a kadar evde Ege'yleyim :) Sonrasını düşünmek istemiyorum şimdilik. Daha çok var :)
Kızlar ben mi çok hassasım bilmiyorum. Bugün misafir geldi. Ege'yi istedi kucağına verdim. Sanki kucakta çok yanlış tutuyorlar gibi geliyor bana. Ege'yi birinin kucağına vermekten baya çekinir oldum. Bu gelen de 3 çocuk büyütmüş bir kadın elbette biliyordur, sürekli uyarmaktan da çekiniyorum ama yanlış tutuyorlar gibi geliyor. Bir de yanında 2,5 yaşında bir çocuk vardı. Biraz kucağına bırakıcam dedi artık orda dayanamadım "Nasıl tutsun, düşürür." dedim. Sanki ben aşırı evham yapıyormuşum gibi yüzüme bakıyor bir de. "Ay bir şey olmaz ben tutucam' diyor. Bir de Ege'nin oyun halısı açıktı "Hadi kızım gir oyna, yat içine diyip durdu. Kız da oyuncaklara asılıp durdu sallıyor. Yine dayanamadım "Biraz yavaş." dedim. Sanki ona da bozuldular. Yarın oyun halısını yıkıcam, yani 2,5 yaşında kız 3 aylık bebeğin halısına niye yatırılır anlamıyorum. Küçük kız girmek istemiyor, bizimki sürekli "Hadi kızım gir yat." diyip durdu. Değişik bir gündü.
Yarın Ege 3 aylık oluyor :) Pasta alıp kesesim var oğluma :) Ben yerim sütten gider ona da :) Öpüyorum sizi kızlar iyi geceler...
Valla ben de çok mutluyum canım.:)evde olmana sevindim canim:)
Valla ben de çok mutluyum canım.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?