Demek ki zerre karıştırmamak lazım. Illa dedigini yapmış olmak için yapmis resmen.
Bazen kayinvalidem diyor ki işte 4 çocuk yapın filan. Kolay mı dört çocuğa bakmak. Tabi bir aylık bebeğe daya muhallebiyi sabaha kadar uyusun. O zaman 10 çocuk da yaparsın.Hayır bir de kızları sadece ortaokula kadar okutmuslar. Oğlanlar da kendi çabaları ile ne yapmışsa işte biri eczacı biri avukat olmuş neyseki. Abisini de benim esim okuttu yani bir de. Ben simdidén çocuğun okul masraflarını düşünüyorum. Hele bu yeni sistemle özel okul kacinilmazken... Dört çocuğa nasıl bakar insan. Alakasız oldu ama içimi döktüm.
Bunun üst versiyonu da hayırlı geceler anne baba diyip emekleyerek beşiğe gidip yatma :))) yuh yarabbim maşallah bana çok ütopik geliyor öyle uzak ki. Biraz kınayayım da başıma gelsinBundan sonra öyle yapacağım canım. Cidden ne kirleniyorlar ki sanki...
Bunun üst versiyonu esimin kuzeninin bebegi. Emziriyor yatağına koyuyor kendi kendine uyuyorBaşka müzik emzik hiç bir şeye gerek yok. Maşallah Iki kızı var. Ilk bebeği de böyleymiş.
Var canım boyunu ayarlıyorsun. Ona göre kullanıyorsun. Çok kullanışlı o yüzden. Bebek ufak olunca içinde kaybolmuyor yani :)Canım peki bu kanguruların beden boy ölçümü varmı?
Yani hem bu dönemde hemde 9 10 aylıkken kullanabilirmiyim?
Ben dışardan çok evde istiyorum aslında :) kucağı çok seviyor kızım.kilo aldıkça kollarım ağrımaya başladı :)
Var canım boyunu ayarlıyorsun. Ona göre kullanıyorsun. Çok kullanışlı o yüzden. Bebek ufak olunca içinde kaybolmuyor yani :)Canım peki bu kanguruların beden boy ölçümü varmı?
Yani hem bu dönemde hemde 9 10 aylıkken kullanabilirmiyim?
Ben dışardan çok evde istiyorum aslında :) kucağı çok seviyor kızım.kilo aldıkça kollarım ağrımaya başladı :)
Uyusa dert uyumasa dert :) analar hep dertliKızlar ya nazar değmesin diye hiçbiyerde söylemiyodum ama artık endişelenmeye başladım.
Benim kız çok uyuyor.
Normalde gece 6 7 saat uyuyordu.o bile fazlaydı.
Dün gece 1.5 uyudu.sabah 9 a geliyodu uyandı.o uyanınca bende uyandım saate bakınca şok oldum.
Acaba gece uyandıda benmi hatırlamıyorum dedim ama yok uyanmadım eminim.
Gündüzde uyanıyo karnı doyunca tekrar 2 3 saat uyuyor.
Uyanık kalma süresi azaldı.keyfi yerinde hasta değil.havalar soğudu diyemi uykuya düşkün oldu anlamadım.
Uyku atağımı geçiriyoruz acaba :)
Dis kasinmalari icin canmHangi fırça ya ben kaçırdım galiba
Rossmannda da ucuzdu diye hatirliyom. Ben ordan almistim.Aynısı aliexpreste 2 lira
Dunyanin en pahalli benzinini sebze meyvesini ve bilimum seyini tuketen ve en yuksek vergisini veren bir toplum oldugumuzdan hiç sasirmadimAynısı aliexpreste 2 lira
Ben rossmanı hiç kullanmadım. Senden çok duyuyorum, alışveriş yaptın mı hiç? Güvenilir mi? Sanırım diyeceğim.Rossmannda da ucuzdu diye hatirliyom. Ben ordan almistim.
Her şey çok pahalı değil mi ya? Ve daha da yükselecek fiyatlar. Çok yakında.Dunyanin en pahalli benzinini sebze meyvesini ve bilimum seyini tuketen ve en yuksek vergisini veren bir toplum oldugumuzdan hiç sasirmadim
Sist kız nazar etmeBenim bir tanidiqimin bebeqi var hayretler icinde kaliyorum ya bi bebek hicmi aglamaz huysuzlanmaz...Karnini doyuruyo gazini cikariyo altini deqistiriyo kundaqini yapip aqzina emziqini veriyo besiqe koyuyo bide ninnisini aciyo kendi cikiyo odadan cocuk saatlerce uyuyobizimkilerdemi problem var bizdemi problem var anlamadim
Bize mustehak desem...Her şey çok pahalı değil mi ya? Ve daha da yükselecek fiyatlar. Çok yakında.
Yalnız değilsin kesinlikle canım. :) Geçenlerde teyzem yardıma gelmişti, ben uyurken de Ege'nin dolabını düzeltmiş işte katlamış eşyalarını koymuş falan. Tamamen de iyi niyetli. Ben o dolabı görünce bir gözlerim doldu, sanki başka biri el sürünce kötü oldum. :) Değişik bir his anlıyacağın:)Bende ayni sekilde hissediyorum. Kimselere vermek istemiyorum. Cocugumun esyalarina birilerinin dokunmasina bile katlanamiyorum. Bitek ben mi boyleyim diye endiseleniyodum. Yalniz olmadigima sevindm
Evde kalmana da cok sevindm canm.
Canim tracy hoggun bebek bakim sorunlarina mucize cozumler kitabini okumani oneririm. Okudugum bircok yazardan en begendigim tracy oldu. Olayin temelinde anneyle bebek bagini kuvvetlendiriyosun. Sonra uyku egitimi veriyosun. Hic aglatmadan uzmeden guven kirmadan. Ben pskolojik olarak oglumun zarar gorecegi hic bise razi olmam. Bu egitimde de bi sıkıntı olacagini sanmiyorum. Ama deneyip gorucez. Bide tracynin yatir kaldirini mi uyguladin? O 4aydan 2 yasa kadar oneriyo cunku
Benim oglum aspiratoru gorunce katila katila agliyo. Cidden caresi varsa bana da soyleyin. Sakinlestiremiyorum
Düşüncelerimi birebir yazıya dökmüşsün canım. Aynen :)2.5 yaş bi kenara ben 10 yaşında ki çocuğada verilmesini istemiyorum bi de inatla ‘ya ben tutuyorum nolucak diyorlar.’Tamam sen tutuyosunda ben güvenmiyorum sende utan, sıkıl anlayışla karşılasan ölür müsün? Gerçekten insanları anlamak çok zor
O kadarı da fazla sanki cnm. Yani belki onun hiçbir şeyi yoktur ama olabiliyor da.. şöyle söyleyeyim; görümcemin bebeği hiç ama hiç ağlamazmış, biblo gibi dururmuş.. malesef 2 yaş civarı otizm teşhisi konmuş.. şimdi 15 yaşında, ağlamıyor, yaramazlık yapmıyor; ama ne konuşuyor ne de kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabiliyorBenim bir tanidiqimin bebeqi var hayretler icinde kaliyorum ya bi bebek hicmi aglamaz huysuzlanmaz...Karnini doyuruyo gazini cikariyo altini deqistiriyo kundaqini yapip aqzina emziqini veriyo besiqe koyuyo bide ninnisini aciyo kendi cikiyo odadan cocuk saatlerce uyuyobizimkilerdemi problem var bizdemi problem var anlamadim
Ay ne yaZsam bilemedim,,, alkış emojisi de yok... :) bize müstehaktır yalnız,, kaşınanı kaşıyorlar işte..Dunyanin en pahalli benzinini sebze meyvesini ve bilimum seyini tuketen ve en yuksek vergisini veren bir toplum oldugumuzdan hiç sasirmadim
Dök içini canım, benim kv de bu şartlar bende olsa 10 çocuk yapar bakardım diyo kendi de cocuklarina pelte yedirmis yani nişastayı suyla karıştırıp vermiş. Şartları iyi değilmiş tamam ama dediğin gibi eğitimi, sağlığı, ilgisi kolay mi bir insan yeterli yetistirmek herşeyi iyi olsun diye çırpınmak.. Bende 'bizim zamanimizda'diye başlayan cümlelere artık kızıyorum bırakın da 30 yılda değişsin bazı şeyler..Demek ki zerre karıştırmamak lazım. Illa dedigini yapmış olmak için yapmis resmen.
Bazen kayinvalidem diyor ki işte 4 çocuk yapın filan. Kolay mı dört çocuğa bakmak. Tabi bir aylık bebeğe daya muhallebiyi sabaha kadar uyusun. O zaman 10 çocuk da yaparsın.Hayır bir de kızları sadece ortaokula kadar okutmuslar. Oğlanlar da kendi çabaları ile ne yapmışsa işte biri eczacı biri avukat olmuş neyseki. Abisini de benim esim okuttu yani bir de. Ben simdidén çocuğun okul masraflarını düşünüyorum. Hele bu yeni sistemle özel okul kacinilmazken... Dört çocuğa nasıl bakar insan. Alakasız oldu ama içimi döktüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?