Rossmanndaki urunler alman markasi. Ben seviyorum. Kozmetik bazindaki urunleri kullanmam belli markalarim vardir sadece onlari alirim. Ama diger urunleri guzel. Bi dene istersenBen rossmanı hiç kullanmadım. Senden çok duyuyorum, alışveriş yaptın mı hiç? Güvenilir mi? Sanırım diyeceğim.
Senin evde 2. Çocuk olduğundan durum daha zor aynen Aysenin de uyanmamasi lazim esin de dinlenmesi lazim. Peki ucunu kaçırma demissinya saatlerini mi demek istedin? Ne yapmami önerirsin? Saati gelince uyutuyorum mâsallah gece uykusu da iyi son 3 gündür.Bebek yüzünden tartışmalar çok oluyor ilk çocukta cnm. Biz de didişirdik öyle şeyler için bazen... zamanla düzene giriyor tabi... benim zaten evde bir çocuk daha olduğu için de gece az bile olsa ağlatmamam gerekiyor. Çünkü Ayşe de uyanırsa çok ciddi bir kriz başlıyor. Eşimi de uyandırmak zorunda kalıyorum ve ertesi gün ikimiz de bitkin ve sinirli oluyoruz. O yüzden şu an durumdan memnunum. Dün dokuz buçukta uyudu yine Duru. Sadece beş dk kucağımda pışpışladım... bir süre sonra gazı varmış gibi hareket ederek uyandı, bu defa da eşim biraz pışpışladı, şarkı söyledi uyuttu hemen... tabi algısı açıldıkça pışpışlamanın yerini kitap vs alır, seve okşaya uyuturuz diye düşünüyorum... yeter ki aynı saatte uyumaya alıştırayım; gerisi kolay :) sen de tamamen kendi haline bırakma bence. O kadarı da iyi değil, çünkü sonra Ayşe gibi gecenin üçünde hadi hamur oynayalım diye uyanan ve oynamadan uyumayan bir çocuğa da dönüşebilir :)))))
Benm eşim de şakayla karışık 4 çocuk diyor. Ben de niye beni 18 imde almadın diyorum büyük konşmuş olmayayım da şu saatten sonra 3 çocuk daha mersi canm ben almayayım :)) Allah olanları korusun sağlık versin. İsteyen ve bakabilecek herkese de çocuk versin .
Düşündüm de Chucky gibi korkunç bir şey olur öyleBunun üst versiyonu da hayırlı geceler anne baba diyip emekleyerek beşiğe gidip yatma :))) yuh yarabbim maşallah bana çok ütopik geliyor öyle uzak ki. Biraz kınayayım da başıma gelsino nası ilgi alakasız anaymış insan biraz çaba sarfeder yahu kınıyorum:))))
Bizim gibi uzerine titreyerek baksalar on çocuğu bırak iki çocuk bile yapmazlar. Lâfügüzaf işteDök içini canım, benim kv de bu şartlar bende olsa 10 çocuk yapar bakardım diyo kendi de cocuklarina pelte yedirmis yani nişastayı suyla karıştırıp vermiş. Şartları iyi değilmiş tamam ama dediğin gibi eğitimi, sağlığı, ilgisi kolay mi bir insan yeterli yetistirmek herşeyi iyi olsun diye çırpınmak.. Bende 'bizim zamanimizda'diye başlayan cümlelere artık kızıyorum bırakın da 30 yılda değişsin bazı şeyler..
Uyutmak için ritüellerin dışında ne yapıyorsun ? Emziğini verip bekliyor musuntracy nin kitabını doğumdan önce okudum ve yöntemlerini uygulayacaktım güyaa :) ama şunu gördüm ki her bebek farklı ve bebekler ihtiyaçları karşılandığı sürece mutlu sonuç olarak anne de mutlu. Ama o zaman okurken bile bana saçma gelen tek yöntem yatır kaldır yöntemi bebek uykusu geldiğinde top patlatsan uyuyor uykusu yoksa ne yaparsan yap taş çatlasın 15 dk sonra uyanık. O kadar uyutmak için çabalamadığın ve yorulduğunla kalıyorsun. Ben oğluma hiçbir uyku eğitimi vermedim ama gece uykusunu farkında çünkü gece karanlık ve ses yok o da bilincine varıyor ve daha uzun uyuyor (atak haftaları hariç) sadece şunu yaptım gece uyku ritüellerini hep aynı saatte yaptık ilk zamanlar 9'da başladık diyelim uyumamak için direnip mesela 11 de uyuyordu. Zorlandığımda eşime paslıyordum bir saat uyuyup tekrar uyutmaya çalışıyordum böyle böyle 8'e kadar indirdik gece uyku saatini dün ilk defa kendi kendine emziksiz sallamadan uyudu ve 15 dk filan uğraşmışızdır uyusun diye. Bu arada gündüz uykularımız doğduğundan beri yok denecek kadar az. Hala daha gak guk meme. Ama o huzurlu biz huzurlu çalıştığım halde zorlanmıyorum artık. Ben bu yöntemlerin doğru olmadığını yaşayarak tecrübe ettim. Hala daha uykuya dalmakta zorlanırsa sallarım ama hiç sallamadan da uyuduğu oluyor bu tamemen o günkü uyarılma ve sağlık durumu ile alakalı (gaz, reflü vs.)
Canim 2 qundur annemdeyim fazla qiremedim.Tesekkur ederim yokluqum hissediliyosa
Aynen cnm. Birincisi belirli saatlerde uyumaya alışsın,, ikincisi arada uyandığında muhakkak hemen uyut; açılmasın uykusu. Ayşe’nin uyumayı sevmemesi şimdi okul için erken kalkması açısından büyük rahatlık oldu, ama uzun süre uykudan hepsi birbirine giren, pamuk prenses olarak başlayıp sindirellaya dönüşerek kurdun midesinde biten masallarla uyutmak durumunda kaldım tabi.. gözümü açardı elleriyle :) sabah dörtte kalkıp “canım yumurta çekti” demeler, “çok iyi bir fikrim var, bence elsalı puzzle yapalım” diye şaka gibi uyanmalar..:) zor yani... baştan biraz sıkı tutmakta fayda var.. yalnız şunu söylemeden edemicem,, ben çocuğuma iyice doymak istiyorum,, uyku da neymiş direnirim diyorsan çok da takmaya gerek yok tabi :)))Senin evde 2. Çocuk olduğundan durum daha zor aynen Aysenin de uyanmamasi lazim esin de dinlenmesi lazim. Peki ucunu kaçırma demissinya saatlerini mi demek istedin? Ne yapmami önerirsin? Saati gelince uyutuyorum mâsallah gece uykusu da iyi son 3 gündür.
Hiiiii"Yaza Özlem" isimli calismam.
Ya yazın tam mayoları giydirip kumsala atmalık yaşta olacaklarYaz gelse de yurumus olsa da tontis ayaklariyla kumlarda piti piti yuruse.
Doktorumuz uyku sürelerinin uzucağını söylemişti ama senin dediğinde olabilir elbetteAç olsa bile kendiliginden kalkmayabilir. Uc dort saatte bir uyandirmadan emzirmek lazim. Kan sekeri dustugu icin de uykusu uzun surebilir. Yedi saat aç kalması bence iyi degil
Evet canım aynı gün doğdular.seninki benimkinden 2 hafta önceydi.hümeyra koyduk adını :)Uzun uykunun zarari olur mu bilmiyorum hiç araştırmadım çünkü benim bıdıkın en uzun uyuması 4 saatti o da bir kez oldu. Benim kizla ayni gun doğmustu seninki dimi maşallah subhanallah adı ne peki paylaşıyorsan bilmek isterim aralık grubundan pek kimseyle irtibatta kalamadık malesef ama cok merak ediyorum.
İnşaallah sizinkide uzasın anneler rahat etsin.ama işte bu kadar uyuması doğrumu yanlış mı bilmiyorum :)Verdim de kabul etmedi, tuttum kaşısın diye ama bana mısın demedi attı hep. Kavrayamıyor tam olarak kaşıyıcıyı bakalım nasıl geçecek bu dönem.
Ay maşallah de, acıksa uyanirdi üzme kendini. Büyüdükçe uzayacak inşallah bu uyku süreleri. Benden de bir maşallah gelsin şuraya da nazarım değmesin şu uykudan yana dertli günümde
Canım geç uyumuş okadar uyuması normal doğada geç uyuduğu zaman sabah daha geç kalkıyor
Valla ona bakarsan bizim kız bir saatlik uykudan uyandığında da çok ac oluyor :)) Her daim açlar zaten
Evet canım sütüm çok az.çoğunluk mama veriyorum malesefMama veriyor musun, mama yiyenler genelde daha ızun süreli uyurlar ama.
hifanur 6 7 saat uyudu o bile fazlaydi demissin ama 6 7 saat kesintisiz uyumasi fazla degil. Onun disinda her bebek az uyur diye birsey yok tum bebekler kendi duzenlerine ve metabolizmalarina gore yasiyorlar ve duzen kuruyorlar. 1.5 da uyuyup 9 da kalkmasi anormal birsey degil. Bu donemde zaten drlar 14 ila 17 saat arasinda uyumalarinin normal oldugunu soyluyor haa bazi bebek de gunde toplasan 8 saat zor uyuyordur onda da bir anormallik yok. Onunda vucut ritmi öyledir. Zaten hasta degilse nesesiz degilse gelisimi kilo almasi duzgunse uyku kriter degil. Ne guzel iste uyusun sen de isini gucunu gör
Benzer kaynaklara ben de çok rastladım cnm. Ama en acısı şu malesef :cigdemselvi canım hangi kaynak mesela uyku eğitiminin beyin gelişimini etkilediğini söyleyen? Paylaşır mısın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?