2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben rossmanı hiç kullanmadım. Senden çok duyuyorum, alışveriş yaptın mı hiç? Güvenilir mi? Sanırım diyeceğim.
Rossmanndaki urunler alman markasi. Ben seviyorum. Kozmetik bazindaki urunleri kullanmam belli markalarim vardir sadece onlari alirim. Ama diger urunleri guzel. Bi dene istersen

Senin evde 2. Çocuk olduğundan durum daha zor aynen Aysenin de uyanmamasi lazim esin de dinlenmesi lazim. Peki ucunu kaçırma demissinya saatlerini mi demek istedin? Ne yapmami önerirsin? Saati gelince uyutuyorum mâsallah gece uykusu da iyi son 3 gündür.

Iyi üçe kader toleranslisin.
Amin inşallah nasip işi bunlar tabi.
Düşündüm de Chucky gibi korkunç bir şey olur öyle Çok kınadım hamileyken de ama yok i-ihhh
Bizim gibi uzerine titreyerek baksalar on çocuğu bırak iki çocuk bile yapmazlar. Lâfügüzaf işte

Uyutmak için ritüellerin dışında ne yapıyorsun ? Emziğini verip bekliyor musun

Aynen cnm. Birincisi belirli saatlerde uyumaya alışsın,, ikincisi arada uyandığında muhakkak hemen uyut; açılmasın uykusu. Ayşe’nin uyumayı sevmemesi şimdi okul için erken kalkması açısından büyük rahatlık oldu, ama uzun süre uykudan hepsi birbirine giren, pamuk prenses olarak başlayıp sindirellaya dönüşerek kurdun midesinde biten masallarla uyutmak durumunda kaldım tabi.. gözümü açardı elleriyle :) sabah dörtte kalkıp “canım yumurta çekti” demeler, “çok iyi bir fikrim var, bence elsalı puzzle yapalım” diye şaka gibi uyanmalar..:) zor yani... baştan biraz sıkı tutmakta fayda var.. yalnız şunu söylemeden edemicem,, ben çocuğuma iyice doymak istiyorum,, uyku da neymiş direnirim diyorsan çok da takmaya gerek yok tabi :)))

Aç olsa bile kendiliginden kalkmayabilir. Uc dort saatte bir uyandirmadan emzirmek lazim. Kan sekeri dustugu icin de uykusu uzun surebilir. Yedi saat aç kalması bence iyi degil
Doktorumuz uyku sürelerinin uzucağını söylemişti ama senin dediğinde olabilir elbette

Evet canım aynı gün doğdular.seninki benimkinden 2 hafta önceydi.hümeyra koyduk adını :)
Aralık grubundakilerde inş evlatlarına kavuşmuştur.Rabbim isteyen herkese nasib etsin.evlat bambaşka bişeymiş.

İnşaallah sizinkide uzasın anneler rahat etsin.ama işte bu kadar uyuması doğrumu yanlış mı bilmiyorum :)

Ay çok sevindim o zaman :)
Evhamlı bi anne olarak herşeyini dert ediyorum valla.peki gece sütümü sağmam gerekirmi?
Sütümde azalma var.gece sağmazsam sorun olurmu?

Kızlar bebekle neler yapabilirim diyen anne kimdi unuttum ama bunu buraya bırakıyorum. Ayrıca piapolyayi takip etmenizi öneririm. Çok güzel oyun paylaşımları vs var. Ayrıca sitesinden satın da alınabiliyor. Bir de facebookta piapolya oyun ablaları diye bir grup var. Şimdi olmasa bile seneye çok faydası dokunur. Bebeklerle yapılan etkinlikleri filan paylaşıyorlar.

Eklentiler

• 22256663_1449235348501163_7872467511898800020_o.webp
    44,5 KB · Görüntüleme: 85
cigdemselvi canım hangi kaynak mesela uyku eğitiminin beyin gelişimini etkilediğini söyleyen? Paylaşır mısın?
Benzer kaynaklara ben de çok rastladım cnm. Ama en acısı şu malesef :

By the third night, the babies were crying for a shorter period of time and falling asleep faster. However, the cortisol levels measured in their saliva remained high, indicating that the infants were just as "stressed" as if they had remained crying. So while the infants' internal physiological distress levels had not changed, their outward displays of that stress were extinguished by sleep training.

Kısacası bebek 3. Gece daha az ağlamaya başlamasına rağmen stres seviyesi aynı kalıyor. Yani çaresizlik sebebiyle ağlamasını bastırıyor sadece. İşte bu da zaten psikolojik olarak ne kadar sıkıntıda olduklarının en büyük göstergesi bence. Haliyle beyin gelişimini negatif etkilemesi de “benim hissiyatıma göre” kaçınılmaz gibi. O yüzden bu metot bana da uymuyor başka deneyebileceğimiz daha makul bir yol olmalı sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…