Dediğin çok doğru aslında biz kıyamıyoruz ama dün yiğite uyku eğitimi verirken eşim bana kızıp yiğiti aldı salonda yattılar ve bugün 'ilk defa baba olduğumu o anda hissettim, senin uyku eğitimi bana baba eğitimi gibi oldu' dedi. Onunla baş başa ilk defa vakit geçirdi. Anlaştık artık oda dediğin gibi arada bakacak
Canım yanlış anlaşılmasın ben 1 saat ağlatmadım bebeğimi sadece 8:30 da odaya girdik o 9:30 da uyumaya başladı. Bu süre içinde altını değiştirdim, masaj yaptım, pijama giydirdim ve ninni söyledim sonra yatağına bıraktım. Sallanmaya alışık olduğu için sallanmak istedi ağladı önce pışpış yaptım baktım susmayınca her ağlamada kucağıma alıp susturdum hiç ağlamasının dinmesini beklemedim. Onun dudak kenarları aşağı aşağı düşünce içim koptu hiç kıyamam bende kuzuma. Ama bu yatır/ kaldır olayı baya uzun oldu yarım saat ben kaldırdım sustu yatırdım ağladı. Bu esnada eşim öğle arasına gelmişti, önden ben onu ikna edip odaya girmeme rağmen olmuyo çocuk uyumuyo zorlama diye yine dayanamadı. 2 senelik evliyiz ve hiç bu kadar şiddetli tartışmamıştık. Berbat bir gündü bizim için. Ben çocuk güvensiz olmasın diye yarıda bırakmak istemedim, eşimse işe yaramıyo diye kesmek istedi. En sonunda o galip geldi ve eğitimi yarıda kestik. Akşamına birsürü kaynak araştırıp geldi hepsini bana tek tek okudu. Meğer ben hiç zararlarına bakmamışım. Hiçbir kaynak önermiyor, bebeklere inanılmaz zararı varmış, anne-bebek bağına müthiş zarar veriyor ve en önemlisi bebeğimin beyin gelişimini etkiliyormuş. Aman Allahım ben bilsem hiç denemeyi bile aklıma getirmezdim. Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama burdan eğitim vermek isteyen annelere söylüyorum lütfen zararlarını okuyun ve ondan sonra yapacaksanız da siz karar verin. Yiğidim bildiği gibi uyusun illaki ilerde bizler gibi oda kendi kendine uyuyacaktır. Bi kaynakta okudum hoşuma gitti 'bebekler değil ebeveynleri eğitilmeli' diyordu. Çok haklıymış.
Canım çok geç kaldın indirim açısından. Biz kehribarsepeti.com 'dan aldık ama indirim olmsyacağı için başka sayfalara da bakmanı öneririm.
Tamam canım teşekkür ederimCanım çok geç kaldın indirim açısından. Biz kehribarsepeti.com 'dan aldık ama indirim olmsyacağı için başka sayfalara da bakmanı öneririm.
Benimde kv yanımda kalırken bana vermiyordu banyoda çocuğu düşürürsün diye. İçimden o benim evladım nasıl düşürürüm diye geçiriyordum ve şimdi yanımda yoklar öyle güzel yıkıyorum ki arayıp soruyo naptın zorlandın mı diye, çok çok rahat yıkıyorum diyorum şaşırıyor. Onlar anne ama bizde anneyiz bu güvensizlik nedir ilkinde tecrübe ederiz 2.sinde artık rahatça yıkarız. Bence sen kv gelmeden bi yıka damlayı sonra banyoya geldim deyince yaptırdım ben dersin
'Lafügüzaf ' bu kelimeyi de ilk defa duydum hoşuma gitti kullanırım :)Iyi üçe kader toleranslisin.
Amin inşallah nasip işi bunlar tabi.
Düşündüm de Chucky gibi korkunç bir şey olur öyleÇok kınadım hamileyken de ama yok i-ihhh
Bizim gibi uzerine titreyerek baksalar on çocuğu bırak iki çocuk bile yapmazlar. Lâfügüzaf işte
cigdemselvi canım her çocuğun olduğu gibi ailelerinde bireysel farklılığı var, her doğru yaptığımızı zannettiğimiz şeylerinde yanlışları var , düşün ilaçların yan etkisi olduğunu biliyoruz fakat veriyoruz .uykuda bir ihtiyaç. Uyku eğitimindede bence çocukta doğru metot denenmeli kabul ediyorsa zaten mutlu bir şekilde uyuyor , deneyip kabul ettiremeyen arkadaslarımda oldu . Bende senin gibi ilk gün eşimle kavga ettim ama onu odadan uzaklaştırıp devam ettim 3 günde alışmıştı oğlum ve eşim iyikide bana karşı çıktın, çocuk ne kadar huzurlu demişti , masal okuma vaktıni babasıyla geçirip mışıl mışıl uyuyordu . Tabiki senın kararın fakat erken başlamıssın gibime geldi.
Bendim o benKızlar bebekle neler yapabilirim diyen anne kimdi unuttum ama bunu buraya bırakıyorum. Ayrıca piapolyayi takip etmenizi öneririm. Çok güzel oyun paylaşımları vs var. Ayrıca sitesinden satın da alınabiliyor. Bir de facebookta piapolya oyun ablaları diye bir grup var. Şimdi olmasa bile seneye çok faydası dokunur. Bebeklerle yapılan etkinlikleri filan paylaşıyorlar.
Valla nazara gelmesin diye burda demiyordum ama gece uykularına kocaman bi maşallah diyelimAynen cnm. Birincisi belirli saatlerde uyumaya alışsın,, ikincisi arada uyandığında muhakkak hemen uyut; açılmasın uykusu. Ayşe’nin uyumayı sevmemesi şimdi okul için erken kalkması açısından büyük rahatlık oldu, ama uzun süre uykudan hepsi birbirine giren, pamuk prenses olarak başlayıp sindirellaya dönüşerek kurdun midesinde biten masallarla uyutmak durumunda kaldım tabi.. gözümü açardı elleriyle :) sabah dörtte kalkıp “canım yumurta çekti” demeler, “çok iyi bir fikrim var, bence elsalı puzzle yapalım” diye şaka gibi uyanmalar..:) zor yani... baştan biraz sıkı tutmakta fayda var.. yalnız şunu söylemeden edemicem,, ben çocuğuma iyice doymak istiyorum,, uyku da neymiş direnirim diyorsan çok da takmaya gerek yok tabi :)))
Tamam canım tekrar laptoptan bakıp link koymaya çalışırımcigdemselvi canım hangi kaynak mesela uyku eğitiminin beyin gelişimini etkilediğini söyleyen? Paylaşır mısın?
Dua edelim kendiliğinden düzene girsin uykuları
Kocaman bi masallaaaaaaaahhh size....Valla nazara gelmesin diye burda demiyordum ama gece uykularına kocaman bi maşallah diyelim8:30 da baslıyorum uyutma çalışmalarına tabi bazen kendi isteğiyle 7 bazende 9 u bulduğu oluyor. Geceyse sadece emzirip dik tutuyorum pışpış bile yapmadan gazı çıkıyor5 dk daha tutup yatırıyorum. Gece düzene girdi aslında gündüz başından kaldırmıyor ama zaten 3 ay sonra bakıcı gelecek oda ayrılmasın başından :) ayrıca çocuğa doyacağım derken onu da uykusuz bırakabiliriz ben hiç girmiyorum o toplara :)
Not: dışardan okuyup maşallah demeyenler varsa sizin bebişler de tepenizden inmesin inşallah
Anneme şunu gönderdim ve cevabı
Oxford demek istiyor. Hedefi büyüttü
Canim 2 qundur annemdeyim fazla qiremedim.Tesekkur ederim yokluqum hissediliyosa
Kim yazmış bunu? İngilizce olması inandırıcılığını artırmıyor, yazarı kim?Benzer kaynaklara ben de çok rastladım cnm. Ama en acısı şu malesef :
By the third night, the babies were crying for a shorter period of time and falling asleep faster. However, the cortisol levels measured in their saliva remained high, indicating that the infants were just as "stressed" as if they had remained crying. So while the infants' internal physiological distress levels had not changed, their outward displays of that stress were extinguished by sleep training.
Kısacası bebek 3. Gece daha az ağlamaya başlamasına rağmen stres seviyesi aynı kalıyor. Yani çaresizlik sebebiyle ağlamasını bastırıyor sadece. İşte bu da zaten psikolojik olarak ne kadar sıkıntıda olduklarının en büyük göstergesi bence. Haliyle beyin gelişimini negatif etkilemesi de “benim hissiyatıma göre” kaçınılmaz gibi. O yüzden bu metot bana da uymuyorbaşka deneyebileceğimiz daha makul bir yol olmalı sanki
Aslında çok yöntem var sana hangisi hitap ediyorsa onu seçiyorsun ben tracy hogg önce pışpış patpat yapıp ağlama devam ederse yatır/kaldır olan yöntemi yapmaya çalıştım canımcanim bu uygulamak istedigin egitim odada bebegi birakip cikilan mi?
bir de kademe kademe uzaklasilan var. hangisi?
Aklıma geldi fileye yatırınca bebeklerin kulaklarına su kaçma ve orta kulak iltihabı olma riski fazlaymış ona da dikkat et canımfileler cok rahat oluyor ,ben hic tek yikamadim emir cok kucuktu diye ama suan ele avuca geliyor,mecbur kalirsam filede yikayabilirim:)
Cnm o psikoloji dalında bir derginin dijital yayınıydı. Ben de doktora sormak için notlara kaydetmiştim. dördüncü ayda uyku eğitimine başlayalım dediği için. Baby sleeping methods and brain development yazınca da çok çıkıyor bu tarz makaleler zaten.Kim yazmış bunu? İngilizce olması inandırıcılığını artırmıyor, yazarı kim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?