Yoook yanlş ifade etmişim. Birini yaptık çocğn 3 tane daha zor demek istedim. 2 çock ideal ya sankiIyi üçe kader toleranslisin.
Amin inşallah nasip işi bunlar tabi.
Düşündüm de Chucky gibi korkunç bir şey olur öyleÇok kınadım hamileyken de ama yok i-ihhh
Bizim gibi uzerine titreyerek baksalar on çocuğu bırak iki çocuk bile yapmazlar. Lâfügüzaf işte
Peki bu araştırmaları yapanlar gerçekten bebekler üzerinde mi çalışmışlar? Bir de gerçekten hepsini okuyacak anlayacak çevirecek vaktim yok. Anlıyorsan özet geçer misin?Mutella bir de şu sayfayı okumanı tavsiye ederim : https://www.google.com.tr/amp/s/www.psychologytoday.com/blog/moral-landscapes/201112/dangers-crying-it-out?amp
Belki fazla evhamlı bir yaklaşım ama yine de insanın gözü korkuyor
Yazarını bilmek lazım. Bizim hayatımıza, yetiştirmek istediğimiz şekle uygun mu diye bakmak için. Mesela güvenli bağlanma meselesinin mimarı da kadınların evde oturmasını savunan antifeminist dindar bir doktor. Anlatabiliyor muyum?Cnm o psikoloji dalında bir derginin dijital yayınıydı. Ben de doktora sormak için notlara kaydetmiştim. dördüncü ayda uyku eğitimine başlayalım dediği için. Baby sleeping methods and brain development yazınca da çok çıkıyor bu tarz makaleler zaten.
Aynen canim 2 qun bile olsa sanki 2 ay dinlenmisim qibi qeliyo keske hep yanimizda destek olsalar bizedinlenmissindir
Ben direk kitabını okumadığım için erken olmuş sitede ay veya yaş belirtmediği için bana uygun zaman değilmiş anlaşılan. Eşimle ilk defa bu kadar büyük kavga ettik, üstüne tekrar eğitimi deneyeceğim diyemem. Sen iyi yapmışsın kararlı olmakla ama benim gücüm eşime yetmedi aldı bebeği ve götürüp salladı uyuttu. Eğitimin ne kadar güzel etkileri varsa o kadar da kötü etkilerini okuduktan sonra içim hiç rahat etmez artık onu strese sokup küçücük başıyla bununla mücadele etmesini izleyemem sanırım. Ağlatmadan verilen eğitimlere bende varım ama ağlarsa başa dönerim.cigdemselvi canım her çocuğun olduğu gibi ailelerinde bireysel farklılığı var, her doğru yaptığımızı zannettiğimiz şeylerinde yanlışları var , düşün ilaçların yan etkisi olduğunu biliyoruz fakat veriyoruz .uykuda bir ihtiyaç. Uyku eğitimindede bence çocukta doğru metot denenmeli kabul ediyorsa zaten mutlu bir şekilde uyuyor , deneyip kabul ettiremeyen arkadaslarımda oldu . Bende senin gibi ilk gün eşimle kavga ettim ama onu odadan uzaklaştırıp devam ettim 3 günde alışmıştı oğlum ve eşim iyikide bana karşı çıktın, çocuk ne kadar huzurlu demişti , masal okuma vaktıni babasıyla geçirip mışıl mışıl uyuyordu . Tabiki senın kararın fakat erken başlamıssın gibime geldi.
Bebeqi qorduqumde kac kere masaAllah diyorum sayamiyorum wallaSist kız nazar etme
Evet evet boyle belirtileri olan bikac bebek daha duymustum Rabbim korusun insaAllah sakin bebeklerin hepsi normal sakinliktir hastalik falan deildir umarimO kadarı da fazla sanki cnm. Yani belki onun hiçbir şeyi yoktur ama olabiliyor da.. şöyle söyleyeyim; görümcemin bebeği hiç ama hiç ağlamazmış, biblo gibi dururmuş.. malesef 2 yaş civarı otizm teşhisi konmuş.. şimdi 15 yaşında, ağlamıyor, yaramazlık yapmıyor; ama ne konuşuyor ne de kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabiliyoro yüzden boşver, tek sağlıklı olsunlar da arada ağlasınlar, sinirlensin huysuzlaşsınlar; çünkü bu da onların iletişim kurmaya çalıştıkları anlamına geliyor..
Yiğit'e kocaman MasaAllah ozamanValla nazara gelmesin diye burda demiyordum ama gece uykularına kocaman bi maşallah diyelim8:30 da baslıyorum uyutma çalışmalarına tabi bazen kendi isteğiyle 7 bazende 9 u bulduğu oluyor. Geceyse sadece emzirip dik tutuyorum pışpış bile yapmadan gazı çıkıyor5 dk daha tutup yatırıyorum. Gece düzene girdi aslında gündüz başından kaldırmıyor ama zaten 3 ay sonra bakıcı gelecek oda ayrılmasın başından :) ayrıca çocuğa doyacağım derken onu da uykusuz bırakabiliriz ben hiç girmiyorum o toplara :)
Not: dışardan okuyup maşallah demeyenler varsa sizin bebişler de tepenizden inmesin inşallah
Ayağımda sallıyordum ama ise yaramıyor artık. Yine kucak bazen meme bazen sling. Değişiyor.Keskeee,sende hala kucağında mı uyutuyorsun? Bnm hala öyle devam
Yoook yanlş ifade etmişim. Birini yaptık çocğn 3 tane daha zor demek istedim. 2 çock ideal ya sanki
Valla nazara gelmesin diye burda demiyordum ama gece uykularına kocaman bi maşallah diyelim8:30 da baslıyorum uyutma çalışmalarına tabi bazen kendi isteğiyle 7 bazende 9 u bulduğu oluyor. Geceyse sadece emzirip dik tutuyorum pışpış bile yapmadan gazı çıkıyor5 dk daha tutup yatırıyorum. Gece düzene girdi aslında gündüz başından kaldırmıyor ama zaten 3 ay sonra bakıcı gelecek oda ayrılmasın başından :) ayrıca çocuğa doyacağım derken onu da uykusuz bırakabiliriz ben hiç girmiyorum o toplara :)
Not: dışardan okuyup maşallah demeyenler varsa sizin bebişler de tepenizden inmesin inşallah
Evet cnm. Gerçek ebeveyn ve bebeklerle yapılmış. Benim gönderdiğim link makaleydi. Esas bilimsel çalışmanın tamamında (https://aasm.org/resources/practiceparameters/review_nightwakingschildren.pdf) deney metotları, referansların isim tabloları vs de var. İstersen çevirebildiğim kadar çevirip akşam fırsat bulunca paylaşırım hepsini. Özetle ebeveyne güvenin sarsılmasından uzun süre ağlamanın nöronlara zarar verme potansiyeline kadar birçok olası etkilerden bahsediyor.Peki bu araştırmaları yapanlar gerçekten bebekler üzerinde mi çalışmışlar? Bir de gerçekten hepsini okuyacak anlayacak çevirecek vaktim yok. Anlıyorsan özet geçer misin?
Kilo önemli canımKanguruyu kaç aya kadar kullanabiliyoruz, kilo mu önemli.
Ergonomik bir model aslındaCanım söylediğin marka ve modeli ablam kullanıyor oda çok memnun bebeği büyüdüğü için bana gönderecek ama bebeğin kalçası için uygun değil uzun süre kullanmasın demişler zaten evde beni beşiğin başına mahkum ettiğinde kullanırım büyük ihtimalle de sen ne düşünüyosun bu konuda bilgin varmı?
Her fikrin savunanı diğerini elestirip zararlarını anlatıyor. Kimi ağlayarak uyutmak zararlıdır diyor, kimi yatır kaldır çocuğa zorluk diyor kimi uyku eğitimi vermemek çocuğun düzensiz uykusundan dolayı gelişimini olumsuz etkiliyor diyor... Bu konuda hangi görüşü benimsersen onun hakkında yanlış olduğuna dair sayfalarca yazı bulabilirsin. O yüzden diğer görüşleri de okuyup öyle karar ver hemen kestirip atma derim ben. Çocuk yetistirirken doğru bildiğimiz şeylerin hepsine yanlış diyen duzinelerce kaynak var aynı zamanda doğru diyen de bir o kadar... Hepsini okuyup karar vermek en güzeli, herkesin aile yapısı ve karakteri farklı.
Canım bende 1 saat ağlatmadım uykuya dalma olayı 1 saat sürdü ferberi hiç önermiyorum ben yatır/kaldır yaptım karşımda ağlamasına dayanamazdım ama başarılı olamadık, inşallah siz olursunuz.
Hangi yontemi uyguladiniz acaba
Yok canım iyi birşey yazma bizim dilimiz yandı artık ben yazmıyorum mesela
Yok cnm seni anladım:) ama öyle aglatabilenler var,kendi tercihleri tabii ki herkesin ama ben yapamamyatır kaldır yapılabilir,bana da daha uygun geliyor amaaa ne derece basarırım bilemiyorum zor valla bu işler : S
Benim söylemek istediğim şey,Evet cnm. Gerçek ebeveyn ve bebeklerle yapılmış. Benim gönderdiğim link makaleydi. Esas bilimsel çalışmanın tamamında (https://aasm.org/resources/practiceparameters/review_nightwakingschildren.pdf) deney metotları, referansların isim tabloları vs de var. İstersen çevirebildiğim kadar çevirip akşam fırsat bulunca paylaşırım hepsini. Özetle ebeveyne güvenin sarsılmasından uzun süre ağlamanın nöronlara zarar verme potansiyeline kadar birçok olası etkilerden bahsediyor.
Bende chicco nun var arada kullanıyorum sana tavsiyem sıcak buhar veren değil soğuk buhar vereni seçmen. Doktorumuz soğuk buharı tavsiye etmişti. Bu arada günaydınlar
tesekkurler kizlar.Günaydın
Canım Weewell WHC730 Soğuk Buhar Üfleyici biz bu modelini 6 senedir kullanıyoruz .
aksama islak havlu deneyecegim. yaglar da bikacnsaatlik etki ediyor. ucucu yag olduklari icin cabuk geciyor etkisi.Evet bana da artık çocuğu hırpalıyormuşum gibi geliyor. En son şu suya damlatilan yağı da deneyip yarın da doktorla konuşacağım bana çare bul doktor diyeceğim çocuk artık burnuna yaklasinca oyun bile olsa ağlıyor. Ben de uyuturken yapıyorum ama zaten uyuduğu bir avuç saat onu da zehir etmek istemiyorum çocuğa. Geceleri uyanma nedeni hep burun tıkanıklığı çünkü. Kış boyu serum fizyolojik dayayamam ki çocuğa. Benim burnum kuruyor o garibim neler çekiyordur. O uyumadigi için ben de dinlenemiyorum ve çocukla ilgilenirken artık takatsiz kalıyorum. Şu evin nemini yükseltemiyorum bir türlü yetmiyor yetemiyor
tsekkur ederim canim.Günaydın biz yaklaşık 2 haftadır kullanıyoruz. Bazen açmadığım zamanlar oluyo alışması çok diye o zamanlarda gece ağzını şapırdatarak uyanıyo, dudakları çatır çatır kurumuş oluyo. Markası loobex sıcak soğuk buharı var. %50 ye ayarlıyorum 45 e düşünce çalışıyo 50 ye gelince duruyo. Tavsiye ederim
ben anliyorum ama anlatamiyorum cunku cocukla ilgilenmekten cevirmeye vaktim yokEvet cnm. Gerçek ebeveyn ve bebeklerle yapılmış. Benim gönderdiğim link makaleydi. Esas bilimsel çalışmanın tamamında (https://aasm.org/resources/practiceparameters/review_nightwakingschildren.pdf) deney metotları, referansların isim tabloları vs de var. İstersen çevirebildiğim kadar çevirip akşam fırsat bulunca paylaşırım hepsini. Özetle ebeveyne güvenin sarsılmasından uzun süre ağlamanın nöronlara zarar verme potansiyeline kadar birçok olası etkilerden bahsediyor.
Canım bu aylarda en fazla uyanık kalma saati bebeğin 1.5-2 saat arası sen uyandığı saati nor al besle altını değiştir gazını çıkar 1.5 saat sonrası gözlemle hafid esneme veya huysuzluk varsa bilki uykusu gelmiş ve uyut bı uyku penceresine dikkat edersen uyıtman daha kolay olur.Kızlar ne güzel uyku eğitimi falan konuşuyorsunuz. Bana mı çok imkansız geliyor acaba? Ege şuana kadar sadece 1-2 kez meme dışında uyuyabildi. Çocuğun resmen gözünden uyku akıyor, ağlıyor kendini parçalıyor ama yok kendi kendine uyumuyor. İlla ben kucağıma alıcam ve o da memede uyucak. Bazen "Oğlum gözünü kapa uyu işte bu kadar mı zor." diyerek uyku eğitimi vermeye çalışıyorum ama pek dinlemiyor bizim ufaklık. :)
Şaka bir yana metod falan paylaşıyorsunuz ekran görüntüsü alıyorum :) Okucam, ben de öğrenicem, böyle gitmez bu iş. :)
Benim kızımda Hümeyra Zümra tesadüfe bak hem akran hem adaşlar. Biz birdaha tup bebek işlerine girmek istemediģimiz icin tek cocuk düşünüyorduk bu yüzden isimde mutabakat saģlayamadık ikinciye koyarız diye kandıramadım baya uzun oldu ismiEvet canım aynı gün doğdular.seninki benimkinden 2 hafta önceydi.hümeyra koyduk adını :)
Aralık grubundakilerde inş evlatlarına kavuşmuştur.Rabbim isteyen herkese nasib etsin.evlat bambaşka bişeymiş.
Canım kim west yöntemi kademe kademe odadan uzaklaşılan yöntem tavsiye ederim direkt çıkılan ferber onu hayatta yapmam.canim bu uygulamak istedigin egitim odada bebegi birakip cikilan mi?
bir de kademe kademe uzaklasilan var. hangisi?
Yine boşuna atarlanıyosun yalnız. Gerek yok böyle şeylere demişsin de kaynak soran sendin, ben de görünce örnek vereyim istedim. Hatta “fazla evhamlı bir yaklaşım” olabilir diye de not düştüm altına. Hatta az önce bile iyi niyetle sorduğunu düşünerek bütün yazıyı çevireyim istersen dedim. Hani üstünde konuşuruz vs diye. Kimse kimseye karar dayatmıyor ki zaten burada. Mütemadiyen sinirlenme halindesin ve kendi fikrine aykırı bir ifade kullanıldığında fevri cevap veriyorsun. Daha yeni hepimiz çok da ufak bir yanlış anlaşılma için özür diledik senden. Ama ben de 35 yaşında, ikinci çocuğunu büyüten, epey epey eğitimli, aklıselim bir kadınım,, “acaba mı” diye paylaştığım bir yazı için böyle azarlar gibi cvp vermen çok yanlış. Zira sen de bir sürü yazı, fikir vs paylaştın ve kimse sana “böyle şeylere gerek yok” gibi bir cvp vermedi. Seninle sürekli tarzını bilmenin rahatlığı ve samimiyetiyle diyalog kurmaya çalıştım şimdiye kadar ama şu an üzülerek görüyorum ki sen bunu çok yanlış yorumlamışsın. İnsanlarla gereksiz münakaşaya girmekten hazzetmediğim için bu konuyu da kendi adıma burada noktalıyorum.Benim söylemek istediğim şey,Gretchen Grundler gibi, her çocuğun, ebeveynin, yaşam tarzının farklı olduğu ve her yaklaşımın, yöntemin savunucuları ve eleştiricileri olduğu. Ben de uyku eğitiminin faydalarını anlatan bilimsel makaleler kopyalayayım buraya madem? Gerek Yok böyle şeylere. Herkes kendi kararlarını verebilecek olgunlukta diye düşünüyorum. Çocuk iki gün bağırdı diye özgüvensiz stresli birey olmaz 'bana göre'. Ha olacağını düşünen de vermesin uyku eğitimini madem. Hayatının hiç bir alanında da ağlatmasın ama. Kaygılı bireyler olurlar mazallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?