2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Yoook yanlş ifade etmişim. Birini yaptık çocğn 3 tane daha zor demek istedim. 2 çock ideal ya sanki

Yazarını bilmek lazım. Bizim hayatımıza, yetiştirmek istediğimiz şekle uygun mu diye bakmak için. Mesela güvenli bağlanma meselesinin mimarı da kadınların evde oturmasını savunan antifeminist dindar bir doktor. Anlatabiliyor muyum?

Ben direk kitabını okumadığım için erken olmuş sitede ay veya yaş belirtmediği için bana uygun zaman değilmiş anlaşılan. Eşimle ilk defa bu kadar büyük kavga ettik, üstüne tekrar eğitimi deneyeceğim diyemem. Sen iyi yapmışsın kararlı olmakla ama benim gücüm eşime yetmedi aldı bebeği ve götürüp salladı uyuttu. Eğitimin ne kadar güzel etkileri varsa o kadar da kötü etkilerini okuduktan sonra içim hiç rahat etmez artık onu strese sokup küçücük başıyla bununla mücadele etmesini izleyemem sanırım. Ağlatmadan verilen eğitimlere bende varım ama ağlarsa başa dönerim.

Evet evet boyle belirtileri olan bikac bebek daha duymustum Rabbim korusun insaAllah sakin bebeklerin hepsi normal sakinliktir hastalik falan deildir umarim hani bizimkiler uykuya direnip huysuzlaniyoya bu cocukta sadece o yok yoksa diqer hareketleri vs normal :):)

Yiğit'e kocaman MasaAllah ozaman

maşallah

Peki bu araştırmaları yapanlar gerçekten bebekler üzerinde mi çalışmışlar? Bir de gerçekten hepsini okuyacak anlayacak çevirecek vaktim yok. Anlıyorsan özet geçer misin?
Evet cnm. Gerçek ebeveyn ve bebeklerle yapılmış. Benim gönderdiğim link makaleydi. Esas bilimsel çalışmanın tamamında (https://aasm.org/resources/practiceparameters/review_nightwakingschildren.pdf) deney metotları, referansların isim tabloları vs de var. İstersen çevirebildiğim kadar çevirip akşam fırsat bulunca paylaşırım hepsini. Özetle ebeveyne güvenin sarsılmasından uzun süre ağlamanın nöronlara zarar verme potansiyeline kadar birçok olası etkilerden bahsediyor.

Ergonomik bir model aslında
Problem olacağını düşünmüyorum
Zaten günde kaç saat kullanacaksın ona bağlı biraz da
Sürekli içinde tutmamak lazım her halükarda

Kesinlikle katılıyorum bebeğimizin beslenmesi ne kadar önemli ise uykusunu almış olması büyümesi açısından o kadar önemli. Yaşayarak tecrübe ettim ki uykusunu almamış bir bebe hem iştahı az oluyor huysuz ve mutsuz oluyor . Kendi kendine ve deliksiz uyuyan bebe güne gülerek başlıyor iştahı açık ve mutlu bir bebek oluyor. Yaşayarak tecrübe ettim ki uhkusuzluktan gece saatlerce ağlayan hiç bir şekilde uykuya geçemeyem bebe çok zor zannetmeyin ki sadece eğitim verildiğinde bebekler ağlıyor asıl büyüdükçe ve bilinçlendikçe çok zor uykuya geçiyorlar ve ağlıyorlar en güzeli 4 ay -1 yaş aralığında uyku eğitimi vermek derim.ilkinde bende yavrumda boşuna 14 ay uykusuz kalmışız.

Canım çok erken bir deneme olmuş her metodta en erken 4. Ayda başlar uyku eğitimi be hem 4. Ayında yatır-kaldır methodu hemde 14. Atında kim west yöntemini denemiş biri olarak keainlikle yatır kaldır metodunda bebek çok daha fazla ağlıyor ve tepki gösteriyor. Sana eğitim konusunda benim eğitim almış olduğum uzman pınar sibirsky nin youtube kanalındaki videoları izlemeni tavsiye ederim.

Hangi yontemi uyguladiniz acaba

Kim west canım.

Yok canım iyi birşey yazma bizim dilimiz yandı artık ben yazmıyorum mesela

Bende canım ne zaman bu foruma iyi birşey yazsam çocuk o gün zıvanadan çıkıyor.

Yok cnm seni anladım:) ama öyle aglatabilenler var,kendi tercihleri tabii ki herkesin ama ben yapamam yatır kaldır yapılabilir,bana da daha uygun geliyor amaaa ne derece basarırım bilemiyorum zor valla bu işler : S

Canım yatır kaldır methodu çok daha uygulaması zor bir method. Ben ilk oğlumda 4. Ayda verdim 9. Aya kadar da işe yaradı ama bende uygularken eğitimi çocuğu yatırıp kaldırmaktan ne bel kaldı ne kol ve çocuğu her kucağıma aldığımda daha da çok çıldırıyordu. İlk oğlumda olduğu gibi şimdide kim west yöntemini deneyeceğim

Benim söylemek istediğim şey, Gretchen Grundler gibi, her çocuğun, ebeveynin, yaşam tarzının farklı olduğu ve her yaklaşımın, yöntemin savunucuları ve eleştiricileri olduğu. Ben de uyku eğitiminin faydalarını anlatan bilimsel makaleler kopyalayayım buraya madem? Gerek Yok böyle şeylere. Herkes kendi kararlarını verebilecek olgunlukta diye düşünüyorum. Çocuk iki gün bağırdı diye özgüvensiz stresli birey olmaz 'bana göre'. Ha olacağını düşünen de vermesin uyku eğitimini madem. Hayatının hiç bir alanında da ağlatmasın ama. Kaygılı bireyler olurlar mazallah.

Bende chicco nun var arada kullanıyorum sana tavsiyem sıcak buhar veren değil soğuk buhar vereni seçmen. Doktorumuz soğuk buharı tavsiye etmişti. Bu arada günaydınlar

Günaydın
Canım Weewell WHC730 Soğuk Buhar Üfleyici biz bu modelini 6 senedir kullanıyoruz .
tesekkurler kizlar.
aksama islak havlu deneyecegim. yaglar da bikacnsaatlik etki ediyor. ucucu yag olduklari icin cabuk geciyor etkisi.
tsekkur ederim canim.
ben anliyorum ama anlatamiyorum cunku cocukla ilgilenmekten cevirmeye vaktim yok Mutella

Canım bu aylarda en fazla uyanık kalma saati bebeğin 1.5-2 saat arası sen uyandığı saati nor al besle altını değiştir gazını çıkar 1.5 saat sonrası gözlemle hafid esneme veya huysuzluk varsa bilki uykusu gelmiş ve uyut bı uyku penceresine dikkat edersen uyıtman daha kolay olur.

Eklentiler

• IMG_5972.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_5973.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 91
Evet canım aynı gün doğdular.seninki benimkinden 2 hafta önceydi.hümeyra koyduk adını :)
Aralık grubundakilerde inş evlatlarına kavuşmuştur.Rabbim isteyen herkese nasib etsin.evlat bambaşka bişeymiş.
Benim kızımda Hümeyra Zümra tesadüfe bak hem akran hem adaşlar. Biz birdaha tup bebek işlerine girmek istemediģimiz icin tek cocuk düşünüyorduk bu yüzden isimde mutabakat saģlayamadık ikinciye koyarız diye kandıramadım baya uzun oldu ismi

Yine boşuna atarlanıyosun yalnız. Gerek yok böyle şeylere demişsin de kaynak soran sendin, ben de görünce örnek vereyim istedim. Hatta “fazla evhamlı bir yaklaşım” olabilir diye de not düştüm altına. Hatta az önce bile iyi niyetle sorduğunu düşünerek bütün yazıyı çevireyim istersen dedim. Hani üstünde konuşuruz vs diye. Kimse kimseye karar dayatmıyor ki zaten burada. Mütemadiyen sinirlenme halindesin ve kendi fikrine aykırı bir ifade kullanıldığında fevri cevap veriyorsun. Daha yeni hepimiz çok da ufak bir yanlış anlaşılma için özür diledik senden. Ama ben de 35 yaşında, ikinci çocuğunu büyüten, epey epey eğitimli, aklıselim bir kadınım,, “acaba mı” diye paylaştığım bir yazı için böyle azarlar gibi cvp vermen çok yanlış. Zira sen de bir sürü yazı, fikir vs paylaştın ve kimse sana “böyle şeylere gerek yok” gibi bir cvp vermedi. Seninle sürekli tarzını bilmenin rahatlığı ve samimiyetiyle diyalog kurmaya çalıştım şimdiye kadar ama şu an üzülerek görüyorum ki sen bunu çok yanlış yorumlamışsın. İnsanlarla gereksiz münakaşaya girmekten hazzetmediğim için bu konuyu da kendi adıma burada noktalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…