- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
Bencede oyüzden oluyor :)) ben gündüz hiç uyuymaya çalışmıyorum illa uyusun dediğiö zaman uyumuyor çünki :) bıraktım kendi haline sabah bu saatlerde uyuyor olursa ozaman yapıyorum işleri yemek çamaşır başka çare yok ev süpürme silme eşim evdeyse ancaAl benden de o kadar, bir an önce uyusunda işimi yapayım diyeheyecanla bekliyorum, o yüzden mi böyle oluyor acaba diyorum bir de hissediyor olabilir mi?
Geçmiş olsun bi an önce atlatırsınız inşşşKızlar iyi geceler hepinize biz maalesef grip olduk
O kadar sakınmamıza dikkat etmemize rağmen şimdi nöbetteyim ateşi çıkıyor yavrumun öksürüyor ve burnu tıkalı nasıl canım acıyor o öksürdükçe ahhh ahhh
Doktora götürdük iki kez ilkinde sadece prospan diye bir bitkisel öksürük şurubu verdi birde sık sık burnunu temizle dedi ilaç vermek istemiyorum dedi ki bizde istemedik ama öksürüğü şiddetlenirse göreyim tekrar dedi bugün çok şiddetlendi tekrar götürdük antibiyotik kullanmayalım daha çok küçük dedi nefesi rahatlaması için buhar verdi sanki işe yarıyor gibi daha rahat nefes alıyor. Ama bugün tekrar ateşi çıkmaya başladı bir çay kaşığı calpol veriyorum maalesef inşallah biran önce iyileşir çok üzülüyorum Allah daha kötüsünden korusun tabi ama bu bile çok zor
Çok geçmiş olsun minikleri ne kadar da korumak istesen kapıyorlar bir yerden. Bizimde eşim rahatsızlandı grip olacak gibiyim dedi çocuğu hemen uzaklaştırdım. Gül gibi bebekler ufaktan nem kapıyorlar hemen. Dilerim çabuk anlatırsınızKızlar iyi geceler hepinize biz maalesef grip olduk
O kadar sakınmamıza dikkat etmemize rağmen şimdi nöbetteyim ateşi çıkıyor yavrumun öksürüyor ve burnu tıkalı nasıl canım acıyor o öksürdükçe ahhh ahhh
Doktora götürdük iki kez ilkinde sadece prospan diye bir bitkisel öksürük şurubu verdi birde sık sık burnunu temizle dedi ilaç vermek istemiyorum dedi ki bizde istemedik ama öksürüğü şiddetlenirse göreyim tekrar dedi bugün çok şiddetlendi tekrar götürdük antibiyotik kullanmayalım daha çok küçük dedi nefesi rahatlaması için buhar verdi sanki işe yarıyor gibi daha rahat nefes alıyor. Ama bugün tekrar ateşi çıkmaya başladı bir çay kaşığı calpol veriyorum maalesef inşallah biran önce iyileşir çok üzülüyorum Allah daha kötüsünden korusun tabi ama bu bile çok zor
Cok cok gecmis olsun. Bebekler hasta olmasin ya. Valla benim de icim parcalaniyoKızlar iyi geceler hepinize biz maalesef grip olduk
Çok güzelmiş ben de her şarkıya ninniye bir Defne ekliyorum. Dandini dandini dastana'ya bir kıta daha ekledim, bütün şarkıların da kendi Defne'si varKırmızı balık şarkısını ona uyarlayıp söylüyorum ben çok gülüyor ne anlıyorsa. Damliko balık golde kıvrıla kıvrıla yuzuyorrr
Balıkçı Adem gole oltasini atiyorr
(Adem de balık tutmayı seven amcasi)
Damliko balık dinleee
Sakin yemi yeme
Adem amca tutacak
Sepetine atacak
Damliko balık kaç kaç
Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşir de rahata kavuşur umarım bebiş.Kızlar iyi geceler hepinize biz maalesef grip olduk
Kesinlikle hissediyorlar, ne zaman eve birisi gelecek olsa ve ben hazırlık yapacak olsam uyumaz, yapmam gereken bir iş varsa hatta tuvalete bile gitmem gerekiyorsa koyduğum yerde durmayacağı tutar. Dün kırk yılda bir yemek yapayım dedim. Akşam 4 gibi patlıcanları suya koydum dedim 2 saate uyursa yaparım 8'e hazır olur. 8 bucukta uyudu velet, onda da zırt pırt kalkıp beni isimden alikoyarak bir de 8 buçuğa kadar emmedi, ağlayıp yırtınıp reddetti. Hani sen şurada 2 dakika oyun halinda oyna ben geliyorum da mümkün değil bırakınca ağlıyor sanki cami avlusuna bıraktımAl benden de o kadar, bir an önce uyusunda işimi yapayım diyeheyecanla bekliyorum, o yüzden mi böyle oluyor acaba diyorum bir de hissediyor olabilir mi?
beşik olarak ne kullanıyorsunuz. evet çok düzensiz gidiyor bir iki gün güzel gidiyor bir düzeni oldu diyorsun sonra bambaşka birşey istiyor. yeterki sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil ama güzel uyusalar ne iyi olurduDerin uyursa beşiğe koyunca sallamadan uyuyabiliyor. Bazen sürekli uyanabiliyor o zamanda hafif sallıyorum beşikte sonra bırakıyorum. Uykular düzene girse daha da iyi olacak inşallah ya gündüz çok değişken oluyor. Bazen sürekli uyaniyor hiçbir iş yapamıyorum bazende tam tersi oluyor
ben de sallamadan uyutmakta çok zorlanıyorum uyur vaziyette bile yatağına yatırsam hemen gözlerini açıyor uyanıyor sallanmaya alışmış sanırım bebeğim yatakta birşey istiyor. ya da kucağımda emerken uyuyor. onda da yatağına koyunca genelde uyanabiliyor. ben de merak ediyorum ilk aylarda böyle sorunlar yaşayıp sonradan düzelenler var mı. bize bir umut olur:SGünaydın Benim de uyku konusunda derdim var 2 gündür gündüz uykusu 10ar dakika o da sallarsam. Dün sallamadan uyutayim dedim çocuk babası gelene kadar, akşam 7 falan, direndi uyumadi ağladı gözleri mahvoldu. 7den sonra da tamam sallamayalim dedi esim ama bizimki krizlere girdi morardi resmen çocuk ağlamaktan tıkanıyordu resmen . Beşikte hafif sallayinca uyudu hemen inat yaBi de geçen gün iş için dışarı çıktım annem baktı süt de bıraktım ama bi 2 saat sonra aradı durmuyo diye ağlamaktan çıldırmış eve geldim kucağıma aldım sakinledi uyudu hep böyle mi olacak ilk başta böyle olup sonra alışan bebekler var mı??
uykusu çok kısa sürüyorsa 10 dk 20 dk aç olduğundan olabilir ya da aşırı yorgun olduklarında da uykuya derin dalamadıklarından hemen uyanıyorlar. besledikten sonra 1. 15 dk ya da 1.30 dk geçtikten sonra gözlerini kaşımaya başlıyor o noktada hamağa koyup sallamaya başlıyorum ve hamakta uyuyor 45 dk. ama başka türlü uyumuyor tabi. besledikten sonra ne kadar zaman geçince uyutmaya çalışıyorsunuz bir ona bakın derimGünaydın Benim de uyku konusunda derdim var 2 gündür gündüz uykusu 10ar dakika o da sallarsam. Dün sallamadan uyutayim dedim çocuk babası gelene kadar, akşam 7 falan, direndi uyumadi ağladı gözleri mahvoldu. 7den sonra da tamam sallamayalim dedi esim ama bizimki krizlere girdi morardi resmen çocuk ağlamaktan tıkanıyordu resmen . Beşikte hafif sallayinca uyudu hemen inat yaBi de geçen gün iş için dışarı çıktım annem baktı süt de bıraktım ama bi 2 saat sonra aradı durmuyo diye ağlamaktan çıldırmış eve geldim kucağıma aldım sakinledi uyudu hep böyle mi olacak ilk başta böyle olup sonra alışan bebekler var mı??
bebek bakım sorunlarına mucize çözümler diye bir kitap var. orda çok güzel tavsiyeler var. günlük rutin aç olduğu nasıl anlaşılır uykusu geldiğinde neler yapar vs. ne kadar sürede uyutmalı beslemeli. bir bakmanı tavsiye ederim. ben ordakileri takip etmeye çalışıyorum bunu uygulayan annelerin tavsiyelerine uymaya çalışıyorum. ama sallayarak uyutmak işi bozuyor:SGünaydın Benim de uyku konusunda derdim var 2 gündür gündüz uykusu 10ar dakika o da sallarsam. Dün sallamadan uyutayim dedim çocuk babası gelene kadar, akşam 7 falan, direndi uyumadi ağladı gözleri mahvoldu. 7den sonra da tamam sallamayalim dedi esim ama bizimki krizlere girdi morardi resmen çocuk ağlamaktan tıkanıyordu resmen . Beşikte hafif sallayinca uyudu hemen inat yaBi de geçen gün iş için dışarı çıktım annem baktı süt de bıraktım ama bi 2 saat sonra aradı durmuyo diye ağlamaktan çıldırmış eve geldim kucağıma aldım sakinledi uyudu hep böyle mi olacak ilk başta böyle olup sonra alışan bebekler var mı??
Biktim arkadas ya bu kacinci mastit olusum cildiracam artik benim kiz memeden inmiyo saqiyorum hala nasil oluyo kafayi yicem sabaha kadar aqridan uyuyamadim bu nasil bi belaydi benim basimda emzirmekten soquttu beni bi 6 aylik olaydi hemen birakacam emzirmeyi offf okadar istediqim sey burnumdan qeldi resmen...!!!
İlk okuduğumda akşam yemeğinde hep mama sandalyesinde sandım, nasıl yani diyerek afalladımbir kızıma baktım bir mama sandalyesini getirdim gözümün önüne yok uymadı bir türlü. Sonra tekrar okudum da aklimdaki karmaşa çözüldü
O da zor ama ikisi arasında tercih yapsam yapışmasını secerdim
Biktim arkadas ya bu kacinci mastit olusum cildiracam artik benim kiz memeden inmiyo saqiyorum hala nasil oluyo kafayi yicem sabaha kadar aqridan uyuyamadim bu nasil bi belaydi benim basimda emzirmekten soquttu beni bi 6 aylik olaydi hemen birakacam emzirmeyi offf okadar istediqim sey burnumdan qeldi resmen...!!!
Kızlar tüm bebelerin aynı anda organize olup memeyi reddetmesinin ve aynı hareketlerle bunu belli etmesinin nedenini buldumBebeğimi emzirirken birden emmeyi bırakıp ağlaması sonra can havliyle memeye sarılması ve sonra aklına aniden gelmiş gibi yeniden ağlamasıyla keşfettim. Bu kararsızlığının arkasında gruba ihanet etme korkusu ve en kıymetlisi memeden uzak kalma endişesi yatıyor. Ve size o büyük nedeni açıklıyorum;
2017 Ağustos Bebekleri Paylaşım Alanı sayfasinda karar alıyorlar ve hep birlikte yürürlüğe koyuyorlar. Nasıl ki biz aynı zamanlarda çoğunlukla aynı marka oyun halısı veya aynı siteden kehribar kolye alıyoruz organize olup, bebeler de doğmadan önce her neredelerse iletişim kurmuşlar ve aynı şeyleri yapıyorlar. Bu büyük gizemi çözen kişi olarak takdirleri toplamaya başlayabilirim, şimdi ilk iş iletişim ağlarını koparmak
bizim değişebiliyor hala bi düzeni yok bazen günde toplasan aksama kadar 2 saat bazen bir uyuyor 2 saat arada da 40dklar fln hala su düzen oturmus deil maalesefGündüz uykuları nasıl peki? Biz bı aralar derin uyuyamıyoruz gündüzleri. Yarım saat kadar falan uyuyor, o da hepi topu iki kere falan. Uyku sürelerinin kısalması hatta bu kadar kısalması normal mi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?