- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Hii rota için 90i bitirmek mi gerekiyormus. Bunu ögrendigim iyi oldu.onemli olan 60 gunu doldurmasi canim sanirim. cunku bizim de yarin rota asisi var,3 aylikken vuruluyormus. annemdeyiz ya biz,dun de evimizin orda isimiz vardi, 2 kere git gel olmasin dedik uzak diye. aradim gelsek olur mu diye. 90 gunu doldurmus olsun dediler. 88 gunlugu bile kabul etmedi doktor. o yuzden gec degildir diye dusunuyorum.
Evet canım denedimG uyku sersemi emzirmey
Hafif aç uyutup uyku sersemi emzirmeyi denedin mi?
Teşekkürler tekrar tekrar okuyacağımCanım reflü ile ilgili güvwndiğim bir çocuk doktprunun yazısı var ekliyorum resimlere umarım bir faydası dokunur
Canım göğüste sertlik bende de olmuyor artık memeler terbiye oluyor yumuşak olması çok normal sütün azalmıyordur merak etme
Hii rota için 90i bitirmek mi gerekiyormus. Bunu ögrendigim iyi oldu.
Geçmiş olsun canımBenimkinin düzeni iyice bozuldu. Hadi memeyi reddeddin biberonu niye almıyorsun yavrum ama öksürük oldu onun etkisi var mı bilmiyorum. Dr bugün öksürük şurubu verdi. Soğuk buhar aldı kuzum. Bı yakinimizdan bulaşti malesef Dr da öyle söyledi
Her zaman olmasa da duş almak iyi gelebiliyor. Az ışıklı bir yerde gözleri kapatıp dinlenmek. Az ışık ve az sesli ortamda durmak. Ama eninde sonunda en temel çözüm uyku. Geçmiş olsun.
Atak bitermi kuzumnilselen napıyosun bitti mi atak meme reddi ?
Avcılar Medicana’ya geldin mi hiç?Hakkaten zor yalan yok, hiç alıştım ya sorun yok hallediyorum falan diyemeyeceğim ama gerçekten de bi an bakinca ikisine birden butun zorluklara katlanabiliyor insan. Iki bebeğe bakıyorum bakiyorum ve hala inanamıyorum bunlar benim mı diyip duruyorum sürekli deliler gibi. Iki yıl önce bir kaybımız vardı bizim, olsaydı belki de ikinciyi şimdilerde isterdim yaşım geçiyor derdim tabi bir taneden sonra ikinciye cesaret edebilecek durumdaysam. Ama Rabbime şükürler olsun bizim kaybımizi da bize bağışladı. Isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın.
Pamukcugu hakkaten ihmal etmeyin sizde canım, sürekli karbonatlı su ile silin ilerlemesin. Sonra gerçekten sıkıntı oluyor. Doktor bile dedi bazen çok inatçı olabiliyor bu pamukçuk mevzusu ve başka yerleri de etkiliyor dedi. Yeme performansımızı da etkiledi bu ay az kilo aldık o yüzden. Insallah tamamen atlatırız da kilo kaybımız iyice artmaz. Hazır hastane çıkışı için aldığım setlere bile yeni giriyorken
Yapmaz diye biliyorum ama zamane bebeleri bunlar...Rota huysuzluk yaparmı ya mızır mızır
Cok gecmis olsun cnm... 3 4 aylikken meme reddi tarzi seyler olabiliyor... burada defalarca yazmistim belki rastlamissindir meme reddine inanmiyorum diye tabiki bu ilk 3 ay icin gecerliydi 4. Aydan itibaren bebeler atarlanabiliyor risk almadim bu sebepten 1 aydir biberon vermiyoruz Irem e kasikla besleniyor ben yokken...Atak bitermi kuzum
Tam Da göbeğindeyiz
Ama daha d kötüsü bir de hastalandı
Ağız burun Çeşme gibi
İshal ve gece saat başı ayaktayız. Burnu tıkanıyor ememiyor.
Tam şenlik yani
Benim de başımda o baskılar oldu canım ama yılma. Moralle çok alakalı. Doğada hiç bir kedi, köpek, Aslan sütüm yetmiyor diye ağlamıyor di mi. Bebek ihtiyacı kadar çekiyor ve doyuyorsa sorun yok. Her bebek aynı kiloyu almıyor, aynı kilo da doğmuyor. Öyle düşün ve kafanı boşaltmakta çalış. Bu baskıları neden yaparlar anlamam. Hem de kadınların yapmasına anlam veremiyorumKızlar cinnet geçireceğim resmen ya. Babannem yardım için bize geldi sağolsun çok yardımcı oluyor ama üzerimde mama verelim baskısı kuruyor ki hiç sormayın. Zaten bu ay oğlum 500 gram almış canım sıkkın Babannem de iyice üzerime geliyor. Bu çocuk aç, açlıktan uyumuyor, mama verelim daha iyi olur, hiç sütün yok, artık bebek büyüdü sütün yetmez... bütün gün beni gözetliyor ya artık beni de kötü etkiledi sütüm yok bitti diye düşünmeye başladım. Doktor gerek görmedi mamaya gerekli olursa veririm dedim doktor ne biliyormuş kaç çocuk büyütmüş dedi yarın Efe'yi doktora tarttırmaya gideceğiz beraber çok bunaldım ya çocuk az mıkırdansın açlıktan diyor ya çok bunaldım çooook..
Çok geçmiş olsun, tez zamanda geçer umarım.Geçmiş olsun canım
Pis mikroplar dolu aman bebeleri koruyun kızlar. Bizimki de hasta.
Bebekleri süt falan korumuyor ya bildiğin salya sümük ishal hasta.
Koş bitene kadar hasta kimsenin yanına yaklaşmayacağım, bize de birinden geçti
Canım çok sağolCok gecmis olsun cnm... 3 4 aylikken meme reddi tarzi seyler olabiliyor... burada defalarca yazmistim belki rastlamissindir meme reddine inanmiyorum diye tabiki bu ilk 3 ay icin gecerliydi 4. Aydan itibaren bebeler atarlanabiliyor risk almadim bu sebepten 1 aydir biberon vermiyoruz Irem e kasikla besleniyor ben yokken...
Mutlu yaşlar canım sana DaIyi geceler yoğun haftasonu ve sendromlu pazartesiden sonra anca girebiliyorum ve göruyorum ki fazla sayfa birikmemiş umarım herkesin haftasonu iyi geçmistir. Meme redleri yoluna giriyordur umarım bizim açımizdan daha iyiyiz en azindan her meme vaktindan krizlere girmiyoruz artık. Pamukçuk konusu gecmis kızımda pamukcuk oldu dogduğundan birkaç gün sonra ve bir bucuk ay sürdü ben her gun karbonatlı suyla temizledim ama inatçıydı çabuk geçmedi doktora her gittigimdede hafifliyordu bu yüzden ilac vermedi ama şukür ki bir soruna sebep olmadı. Pamukçuklulara ve tüm hastalara acil şifalar.
@hifanur güzel haberini aldım insallah devamıda hemen gelir
Takip ettiğim kadarından sunu söyleyebilirim ki @AysheDuru topikin demirbaşlarından biriymiş yokluğu fark ediliyor vearch2401 hem iş hem bebiş artık cok az yazıyorsun galiba daha önce tecrübelerinden çok yararlanmıştım.
Tüm topik olarak fazla katılamasamda iyiki varsınız sizin buradaki paylaşımlarınız baya destek oluyor buradaki kardeşlik samimilik cok güzel umarim devam eder. Birde güzel bir sey yazınca niye hemen tersine dönuyor nazar mi yoksa bu bebelerin huylari mı böyle? Çogunuzun bobetleri azaldi ama ben sabaha kadar 5 6 sefer yapacağım birinci süt nobetinden herkese selamlarguzel akrep kadinları ben dahil iyiki dogdunuz bu arada
Ben 1 yaşına kadar yorgan kullanmam diye düşünüyorum, yorgani sağına soluna sıkıştırmak zor olur ve ağzını yüzünü kapatır diye korkuyorum. Hava daha sogudugunda penye battaniyeden yünlü battaniyeye geçerim muhtemelen o da yetmezse uyku tulumu, altına sıcak kiraz çekirdeği üstüne 2 kat battaniye koyarım. Sen de ayaklarını vücudunu sıcak tutacak şekilde yatır. Ben de kulotlu çorap giydiriyorum, o vücuda temas ettiği için daha sıcak tutuyor gibi geliyor en azından ben kendim giydigim zaman öyle hissediyorum
Geçmiş olsun inşallah ishal değildir de dönemsel olan ve kısa süren bir şeydir.
Ay nasıl imrendim şu an, maşallah nazar değmesin hep böyle devam etsin
Ben serum fizyolojik veya aspiratörü elime alınca bile kıyamet kopuyor Nerede kalmış oyun sanmak
Çocuğu ilacı verdiğim pozisyonda eğimli tutamıyorum ki kucağımda -yalnız ne bela kızım varmış yazdıkça farkediyorum-
Ben de pimpirikli deli anne modunun kıyısında geziyorum hele ilk zamanlar... Eşim, bir önceki doktoru değiştireceğim dediğim zaman 'anlıyorum doktoru sevmemiş olabilirsin, buna bir şey demiyorum ama fazla pimpiriklenmiyor musun sence de? Bebekle kafayı bozma' dedi. Ben tabi lohusalığın verdiği psikopatlikla hemen aglamistimama sonra sakin kafayla düşününce haklı buldum. Şimdi daha sakin davrandığımı düşünüyorum
İnşallah ya bu doktor sinir içine ya da en yakın zamanda içine sinen iyi bir doktor bulursun da gönül rahatlığıyla götürürsün çocuklarını.
Doktorlar çok yapıyor bunu, nasılsa çocuğuna kıyamazlar diye sürekli salak salak testler istiyorlar. Dur bu konuda da doktorumu öveyim, sarılığın geçtiğine muayenede karar verdi ve tekrar test istemedi çocuk delik deşik olmasın diye.
Maddiyat konusunu konuşmak için söylemiyorsun ama o da önemli, para dediğin kısıtlı bir kaynak, mevcut kaynağı gereksiz testlere yatiracagina çocukların için harcayabilirsin, hem çocuğu gereksiz testlere sokmak onların minicik bedenlerine boşuna stres yaptırmak demek.
Maşallah maşallah nazar değmesin bebeklerinize
Darısı da benim cadımın başına
Tişikkirlir sipirmin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?