Bol bol emzirip, sağdığın fazla sütün varsa ver bence. Susuz kalmasın bebiş. Doktorada hemen götürsen iyi olır.
Aynen su gibi hiç pütür yoktu. Götürdük ama ilaç vermedi bol bol emzir dedi. Kanlı olursa gel tekrar gel dedi. Özel bir şey yapmadım yani. Sıcak tuttum ayaklarını sadece bi de emzirdim sık sık. Ha bir de uzarsa mutlaka gel dedi.
Geçmiş olsunhem emzirip hem de biberonla veriyorum. goturecegiz canim,sagol.
Geçmiş olsun
Iyi geceler yoğun haftasonu ve sendromlu pazartesiden sonra anca girebiliyorum ve göruyorum ki fazla sayfa birikmemiş umarım herkesin haftasonu iyi geçmistir. Meme redleri yoluna giriyordur umarım bizim açımizdan daha iyiyiz en azindan her meme vaktindan krizlere girmiyoruz artık. Pamukçuk konusu gecmis kızımda pamukcuk oldu dogduğundan birkaç gün sonra ve bir bucuk ay sürdü ben her gun karbonatlı suyla temizledim ama inatçıydı çabuk geçmedi doktora her gittigimdede hafifliyordu bu yüzden ilac vermedi ama şukür ki bir soruna sebep olmadı. Pamukçuklulara ve tüm hastalara acil şifalar.
@hifanur güzel haberini aldım insallah devamıda hemen gelir
Takip ettiğim kadarından sunu söyleyebilirim ki A AysheDuru topikin demirbaşlarından biriymiş yokluğu fark ediliyor vearch2401 hem iş hem bebiş artık cok az yazıyorsun galiba daha önce tecrübelerinden çok yararlanmıştım.
Tüm topik olarak fazla katılamasamda iyiki varsınız sizin buradaki paylaşımlarınız baya destek oluyor buradaki kardeşlik samimilik cok güzel umarim devam eder. Birde güzel bir sey yazınca niye hemen tersine dönuyor nazar mi yoksa bu bebelerin huylari mı böyle? Çogunuzun bobetleri azaldi ama ben sabaha kadar 5 6 sefer yapacağım birinci süt nobetinden herkese selamlarguzel akrep kadinları ben dahil iyiki dogdunuz bu arada
Ben kullanıyorum yabi aklıma geldikçe bayağı da dikkatini çekiyor, dikkatle izliyor ve dinliyor.kizlar eolo nun veya mikado nun egitici kartlarini kullanmaya basladiniz mi?
Teşekkurler varlığın icin canım umarim sağlıkla evlatların ilk yaş günunden kreşin ilk gününden ilk anne demesinden ilk adımindan falanda bahsederiz. Hepimize kolay gelsincok tatlısın aslinda gun asiri 1 kere giriyorum canim etiketlenme veyahut yazdigim bir cevaba cevap var mi diye ama eskisi gibi tum mesajlari okuyamiyorum cogumuzun hali de bu sekildedir herhalde :) ama ne zaman isterseniz birsey sorabilirsiniz veyahut bir sikinti olursa topikle ilgili etiketleyin muhakkak... paylasimlar cok güzel ve bebekler buyudukce cogalacak :) ben de topikdaşlarımı cok seviyorum guzel ve seviyeli insanlar birarada ve bu sebeple guzel ve seviyeli bir topik oldu. Paylasimlari kesmeyelim opüyorum hepinizi A AysheDuru nerelerdesin tatlim herkes seni soruyor
Ya kizlar sinir oldum ya saqlik ocagi ikinci ay asisinin tarihini yanlis yazmisbnde aradim tmm biz sizi aricaz dediler kac qun qecti aramadilar bugun sordum yarin getir dediler yarin kizim 70 qunluk oluyo bi sknti olur mu ? qec mi ?
InsaAllah canim oyledir yaonemli olan 60 gunu doldurmasi canim sanirim. cunku bizim de yarin rota asisi var,3 aylikken vuruluyormus. annemdeyiz ya biz,dun de evimizin orda isimiz vardi, 2 kere git gel olmasin dedik uzak diye. aradim gelsek olur mu diye. 90 gunu doldurmus olsun dediler. 88 gunlugu bile kabul etmedi doktor. o yuzden gec degildir diye dusunuyorum.
5 ml'nin tamamını mı sıkıyorsun? Bogulur gibi olmuyor mu?
Ay çok geçmiş olsun ya alerji değildir inşallah. Mikrop da mı geçmemiş?
İster istemez stres oluyorum. Çünkü memeler sert ve dolu değil. Bir haftayı geçti durumda bir düzelme olmadı istemiyor. Çok azaldı sütüm. Her yolu denedim denemeyede devam ediyorum. Umarım tekrar eskiye döneriz. Bizim beslenme aralığımız 3 saat arayla. Sadece gece 6-7 saat beslenmeden uyuyor.
Ben 1 yaşına kadar yorgan kullanmam diye düşünüyorum, yorgani sağına soluna sıkıştırmak zor olur ve ağzını yüzünü kapatır diye korkuyorum. Hava daha sogudugunda penye battaniyeden yünlü battaniyeye geçerim muhtemelen o da yetmezse uyku tulumu, altına sıcak kiraz çekirdeği üstüne 2 kat battaniye koyarım. Sen de ayaklarını vücudunu sıcak tutacak şekilde yatır. Ben de kulotlu çorap giydiriyorum, o vücuda temas ettiği için daha sıcak tutuyor gibi geliyor en azından ben kendim giydigim zaman öyle hissediyorumkizlar bebislere yüm yorgan örten ya da ortmeyi dusunen var mi?
herkes tulum ve battaniye mi kullaniyor?
emir ishal oldu gibi. bi de birkac aksamdir huzursuz. sanki karni agriyor. acaba usuyor mu diye dusunuyorum.
Ay nasıl imrendim şu an, maşallah nazar değmesin hep böyle devam etsinBende oyle yapıyorum sağa cevirip sol delige yarısını sola yatıripda sağ delige diģer yarısını sıkıyorum ve diger delikten çıkıyor. Sonrada yüz üstü yatarsa ne ala ama yatmazsa aspiratorle kalanlari temizliyorum ki benim kiz oyun sanıyor hosuna gidiyor.
Çocuğu ilacı verdiğim pozisyonda eğimli tutamıyorum ki kucağımda -yalnız ne bela kızım varmış yazdıkça farkediyorum-Canım kuzum ya kıyamam, o zaman defne'nin reflüsü hayli ağır geçiyor. Büyükler için bile zor küçücük beden savaşıyor resmen, annesi huysuzluklar hep bundan işte. Acaba alıştırma bardağı ile mı denesen ilacı bir de belki bardak fikri hoşuna gider bilemedim, çünkü genelde kaşık ve biberondan hoslanmayanlarda şırınga hep başarılı oluyor ama onda bile sıkıntı olduysa işin gerçekten zor Allah kolaylık versin.
Bize gelince kafayı yemedigimim henüz garantisini veremiyorum maalesefama şu an idare ediyoruz şükür. senin doktoru bir deneyeceğim. Ben halkalidayim bana çok uzak değil doğan hastanesi. Ya pimpirikli deli anne modunda olmak istemiyorum doktor için ama içime de sinsin istiyorum. Mesela her bebek kıymetli ve dikkatli incelenmeli tabiki ama bunlar prematüre doğdukları için ozellikle ilk zamanlar ekstra dikkat edilmeliydi doktor tarafından diye düşünüyorum. Dogum yaptigim hastanede habire sizin bebekleriniz kucuk oldugu icin cumlesi ile baslayan su degerine de bakalım diye devam eden dünya kadar cümle duydum. Ama çoğu fırsattan istifade hazır yapacaklar bunu da yaptıralım çalışmasıydı. O zaman sigorta da yoktu bildiğin canımıza okundu. Tabiki söz konusu bebekler olduğu zaman gerisi teferruat maddiyat konusunu konusmuyorum ama bunu kullanarak minicik bedenleri suistimal etmeleri beni kızdırıyor. Misal kafa ultrasonu bile çektiler bingildaklari hafif açık gibi çekmek gerek dediler iyi cekelim dedik. Ultrason için bizi alt katta yönlendirdiği doktor bile neden bu ultrasonu çektiğine anlam veremedi. Gibi gibi gibi bir suru ornek var sonra da muayeneye gittiğimizde koştur koştur haller. Bir de herseyden once elektrik meselesi bakalım kısmet diyelim
Maşallah maşallah nazar değmesin bebeklerinizeBen kucağımda yüzüstü tutuyorum biraz da sallıyorum hatta akıyor hep :) oğlumun da sesi pek çıkmıyor rahat yapıyorum zaten sonunda rahatladığı için memnun kalıyor:) ilk zamanlar ağlıyordu bayağı rahatlığı gördükçe alıştı sanırım
Tişikkirlir sipirmin
InsaAllah canim oyledir yazaten atesi cikacakmi acaba diye simdiden stres oldum Allah korusun en korktuqum sey ates
Takmıyorum artık canım bugün babaannemle beraber doktora gittik sağolsun doktorum zar zor ikna etti babaannemi artık mama mama diye tutturmaz inşallahBelki de gerçekten büyüdü ve beslenme aralıkları açıldı. Meme reddi sandığın şey bu olabilir mi acaba? Şimdi nasıl durumunuz? Aynen devam mı yoksa düzelme var mi observer jr.'da
SelamlarArada senin mesajlarını burada görmek cok guzel oluyor. Böyle anlatıyorsun ama iki bebekle ilgilenmek inanılmaz geliyor bir tanesi bile günün tamamını işgal ediyorken. Süper anne :)
Minnos kızına çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşir ve tekrarlamaz.
Evet biraz sessiz gibi. Ben de okuyorum ama cevap yazamadım. Bunu görünce yazayım dedim artık.
Misafirlerim gelmisti şehir dışından. Baya meşguldüm. Yalnız evde agirladigimiza çok pişman olduk. Yok böyle bir rahatlık yani.
Babaneyi hemen yola vuralım bence. Süt olayında psikoloji çok önemli biliyorsun. Yani ev dağınık kalsın ama bebeler sütsüz kalmasın. Artık zaten öyle ilk aylardaki kadar çok kilo alımı olmayacak. Bence kilo konusunu kafana takma.
Aynen öyle canım benim sütüm var ve bebeğimi emzirmeye devam edeceğim bu kadar beynimde başka düşüncelere yer yok artıkHiç kafana takma her uyumayan bebek aç diye bir şey yok eski insanlar her öyle. Laf olsun diye konusuyorlar. Benim kızım fazla kilo aldı bu ay ama bana bile doymadıgı için uyumuyordur sık sık yiyor demek yaramıyor falan diye ileri geri konuşuyorlar. Her bebek bir degil ihtiyaclari da bir değil. Için rahat edecekse dedigin gibi git doktora eģer sutun yetmiyor derse mamaya başlama da bence kampa gir. Burda daha once paylaştı arkadaşlar umarım işe yarar ve sütun artar. Ama en önemlisi moralini bozma çünkü piskolojinin hormonlar üstundeki etkisi buyük. Pozitif düşün pozitif olacaktır elbet
Canım bugün beraber gittik doktora maşallah bizim oğlan 6 günde 400 gram almış olmayan sütlerleDoktorum zar zor ikna etti mamaya gerek olmadığını. Bende kafama takmayacağım artık he deyip geçeceğim babaannemi de kırmak istemiyorum biliyorum kötülüğüne demiyor ama işte insan takılıyor. Bundan sonra psikolojimi hiç bozmayacağımHiç umursama yaşlı insanlar hep aynı. Tek bildikleri sütün yetmiyor. Geçen hafta anneannemle konuştum doğumdan beri ikinci kez. Konuşurken de Defne ağlıyor gümbür gümbür. Anneannem nesi var hayırdır falan demeden aç mi o çocuk, sütün yetmiyor mu diye sordu. E be kadın bir süt yetmeyince mi ağlar çocuk!
Yetiyor Anneanne, aglamayı seviyor benim kızım dedim. Bir kez daha dese terslerdim de yaşlı falan demeden. Az olsa bile 3 çocuk daha doyururmuş benim sütüm doktor dedi, fazlasını bagislayin böyle ziyan olur dediler diyecektim. Hiç umursama bir kulağından girsin oburunden çıksın. Varsa imkanın doktora önceden yaz kesinlikle mama karşıtı konuşsun, anne sütü öneminden bahsetsin.
Sütün yetmiyor demek nedir ya anneye, cok düşüncesizler. Yine hatırlayıp sinirlendim bak!
Yok canım bizde ilkini 40 günlükken yaptırınca 2. Ay aşısı 70 günlükken oldu bana yakın tarihte doğum yapanlar 70 gün civarı oldu bu aşıyı 60 ı geçmesi önemli olanYa kizlar sinir oldum ya saqlik ocagi ikinci ay asisinin tarihini yanlis yazmisbnde aradim tmm biz sizi aricaz dediler kac qun qecti aramadilar bugun sordum yarin getir dediler yarin kizim 70 qunluk oluyo bi sknti olur mu ? qec mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?