Sağol canım inşallah. Akşam yemeklerini baklagillerle sebzeyle hallediyorum ama kahvaltı sıkıntı gerçekten. Ekmek yemeyince kuruyemişlerle ve yumurtayla hayatımı devam ettiriyordum, şimdi dediğin gibi 20 30 tane zeytin yiyerek doyuyorum ancak:)) patates haşlıyorum artık genelde, bir de alerjen olmayan yiyeceklerle kraker gibi bir şey yaptım, o iyi geldi. Neyin alerji yaptığını öğrenince biraz daha rahatlarım inşallah:)Sen yine de doktor demeden kullanma ne olur ne olmaz ama ishal için niye ilaç verdi anlamadım, ishale neyin neden olduğunu bilmeden ilaç vermek doğru mu çözemedim.
Ya bizde de huzursuzluk had safhada ama amipten değil de reflü ve ataktan gibi, çünkü önceki sefer huzursuzluk yapmamisti.
Çok teşekkürler inşallah sizin de çabucak geçer uzun süreli değildir. Çok zorzor çünkü. Bugün kahvaltı sofrasına bir baktım alerji olsaydı sofradaki şeylerden sadece zeytini yiyebiliyordum o da midemi yakıyor. Aç kaldırdım dedim. Allah yardım etsin sana da.
Ben de 59 olayım ama 60ı gormeyeyim istiyorum. Sen de verirsin azimle, hiç merak etme. Şekeri ve hamurişini kontrol altına alınca diyete gerek kalmıyor zaten çok. Yolun açık olsunSüpersin canım. Benimde 3.5 kg kaldı doğum öncesi kiloma ama benim hedef 50 olmak şu anda 62 yim daha çok yolum var ama diyet yapmıyorum sütü etkşlemesin diye 6. Ayı bekliyorum . Zaten nisandan sonra bebeği pusete atar uzun uzun yürürüm.
Kan sonucu çıktı önce kakayı yapmamıştı Dr hemen ishal için yazdı ilaç kakayı akşam acile götürdük orada çıktı amip sabah başka Dr gittik ilaç sevmiyor ishal için olanları da kullanma hiç ilaç kullanma dedi tamam ilaç sevmemesi iyi de bu nasıl geçecek anlamadım haftaya kendi doktorumuza gidelim bi o ne diyecekYa ishal ilacı bana çok saçma geldi. Semptomu ortadan kaldırmak, hastalığı geçirmek demek değildir ki. Canım sen daha iyi bilirsin de Direkt amipe yönelik bir ilaç kullansanız daha iyi olur sanki.
Anladım canım dediğin gibi kendi doktoru görsün bir de, Farklı bir görüşle içiniz rahatlar hiç olmazsa.Kan sonucu çıktı önce kakayı yapmamıştı Dr hemen ishal için yazdı ilaç kakayı akşam acile götürdük orada çıktı amip sabah başka Dr gittik ilaç sevmiyor ishal için olanları da kullanma hiç ilaç kullanma dedi tamam ilaç sevmemesi iyi de bu nasıl geçecek anlamadım haftaya kendi doktorumuza gidelim bi o ne diyecek
Bende anlamadım vermiş olmak için verd sanki bide malfor mu ne bağırsak için bişey verdi probiyotik sanırım kararsız kaldım bende kullansam mı bir iki gün kullanayım diyorum off ne zor bebek için karar vermek kendim olsam almazdım bile ilacıSen yine de doktor demeden kullanma ne olur ne olmaz ama ishal için niye ilaç verdi anlamadım, ishale neyin neden olduğunu bilmeden ilaç vermek doğru mu çözemedim.
Ya bizde de huzursuzluk had safhada ama amipten değil de reflü ve ataktan gibi, çünkü önceki sefer huzursuzluk yapmamisti.
Çok teşekkürler inşallah sizin de çabucak geçer uzun süreli değildir. Çok zorzor çünkü. Bugün kahvaltı sofrasına bir baktım alerji olsaydı sofradaki şeylerden sadece zeytini yiyebiliyordum o da midemi yakıyor. Aç kaldırdım dedim. Allah yardım etsin sana da.
Çok geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda hepiniz toparlanirsiniz.Selam kızlar nasılsınız
Bizde bugün kontrole gittik çünkü evde abiden sonra baba babaannede hastalandıntabi ev revire dönünce sarp a da bulaştı. Burun akıntısı öksürük hapşırık geniz akıntısı mevcut. Ateşi de 37.5 felan allahtan ciğerler temiz. Dr önerisi serum fizyoljik ve aspiratör ile burun temizliği günde en fazla 4 defa dedi. Prospan diye bitkisel öksürük şrubı birde xlear diye bir burun spreyi verdi. 37.8 üzerinolana kadar ateş düşürücü vermeyin dedi. 3 gün sonra kontrole çağırdı. 2 ay 24 günlük 690 gr almış. Sanırım 800-900 gr bulur bir haftaya. Gece uykusunu sordum dedim 7-8 saat uyuyor en fazla 6 saat aç kalmasına müsade et uyanmazsa besle 6 saatte bir dedi.
Bizim kız 3 saatten fazla uyumuyor ama doktor ikinci ayda bana gece uykusunu bölme demişti.Sizin doktorlar en fazla kaç saate bir beslenmesi gerekir besleyin dedi mi . Yoksa uyandırmayın kendisi uyanır mı dediler çok mu aç kalıyor sizde 7 saat kızlar kafam karıştı A AysheDuru G gunesli gunler
Eşinin tarafında çocuklar çok kilolu değiller sanırım onlara çekti ondan çıtı piti bir şey olacak gibi:)Dişleri kaşınmaya başladığından beri emmiyor. Emmekten ziyade diş etlerini kaşımaya çalışıyor her şeyle, meme ucu dahil.
Rota virüsü ishal yapar ama kan yapmaz dedi, eğer aşıdan olsaydı ishal olurdu ama aşının zayıf virüsleri hasta etmez dedi. Aklima yattı benim.
Gazı çoksa masaj da işe yaramıyorsa ilacını ver ama bitki çayı falan verme o çaylar bebeklere uygun değil hatta anne sütü hariç hiçbir şey bebeklere uygun değil aslında.
Amip kendiliğinden geçen bir şey değil ki ama, antibiyotik gerekiyor. Bence bir doktora daha görün.
Senin kız içeride aldı gereken kiloyu o yüzden şimdi yavaş yavaş gidiyordur
Ergobaby original bizimki. Ben daha çok sling kullanıyorum şimdilik o yüzden çok yorum yapamam ama eşim çok seviyor. Mesafe çok uzamadigi sürece ağrı da yapmıyor ama süre uzayinca tabi ne kadar korusa ve destek olsa da ağırlık etkisini gösteriyor.
Gömlekle falan giydiğimde çok rahat tek başıma giyebildim ben de ama deri montla sırtını kapatamadim. Normal montla daha denemediğim için yorum yapamam. Bir de biz hala yenidoğan minderiyle kullaniyoruz onunla olan kullanimi benim yorumlarim, bugün yarın ondan da vazgeçeceğiz ama artık ihtiyaç yok ona.
Ben ikinci periyodumu da oldum ve keşke söyle 6-7 ay olmasaydım diyorum,daha once hiç olasim gelmemişti
Kendiliğinden de elinden tutunca da kaldırıyor kafasını ama bu kıyas gerektiren bir şey değil bence. Benim kız neredeyse oturacak ama yan dönme veya oyuncak tutma gibi şeyleri daha yapamıyor. Her bebek kendi gelişimini gösteriyor, nörolojik bir sorun değildir bence. Yine de için rahat olsun diye görünebilirsin bir doktora.
Bir de ben şu egzersizleri yaptırıyorum her gün, sen de yap güçlendirir kaslarını.
Ya ben o ellerinden tutup kaldırma hareketini yaparken daha erken midir diye korkuyorum hep, bir iki denedim ama bıraktım. Acaba zamanı geldi mi?
Geçmiş olsun ya niye sürekli bulaşıyor acaba. Ellerini emiyorlar ya ondan mi ki?Kızımda yeniden amip çıktı, tekrar antibiyotik kullanmaya başlıyoruz bu sefer 10 gün.
2 haftada 310 gr almış, kilo alımı normal ama yine de bulaşmış maalesef. Yine de alerji olmamasına sevindim, 10 gün ilaç kullanıp geçer en azından diye düşünüyorum şu an.
Saol cnm,, ikinci için şimdiden strese girmeyelim boşuna o zaman :)Dişleri kaşınmaya başladığından beri emmiyor. Emmekten ziyade diş etlerini kaşımaya çalışıyor her şeyle, meme ucu dahil.
Rota virüsü ishal yapar ama kan yapmaz dedi, eğer aşıdan olsaydı ishal olurdu ama aşının zayıf virüsleri hasta etmez dedi. Aklima yattı benim.
Gazı çoksa masaj da işe yaramıyorsa ilacını ver ama bitki çayı falan verme o çaylar bebeklere uygun değil hatta anne sütü hariç hiçbir şey bebeklere uygun değil aslında.
Amip kendiliğinden geçen bir şey değil ki ama, antibiyotik gerekiyor. Bence bir doktora daha görün.
Senin kız içeride aldı gereken kiloyu o yüzden şimdi yavaş yavaş gidiyordur
Ergobaby original bizimki. Ben daha çok sling kullanıyorum şimdilik o yüzden çok yorum yapamam ama eşim çok seviyor. Mesafe çok uzamadigi sürece ağrı da yapmıyor ama süre uzayinca tabi ne kadar korusa ve destek olsa da ağırlık etkisini gösteriyor.
Gömlekle falan giydiğimde çok rahat tek başıma giyebildim ben de ama deri montla sırtını kapatamadim. Normal montla daha denemediğim için yorum yapamam. Bir de biz hala yenidoğan minderiyle kullaniyoruz onunla olan kullanimi benim yorumlarim, bugün yarın ondan da vazgeçeceğiz ama artık ihtiyaç yok ona.
Ben ikinci periyodumu da oldum ve keşke söyle 6-7 ay olmasaydım diyorum,daha once hiç olasim gelmemişti
Kendiliğinden de elinden tutunca da kaldırıyor kafasını ama bu kıyas gerektiren bir şey değil bence. Benim kız neredeyse oturacak ama yan dönme veya oyuncak tutma gibi şeyleri daha yapamıyor. Her bebek kendi gelişimini gösteriyor, nörolojik bir sorun değildir bence. Yine de için rahat olsun diye görünebilirsin bir doktora.
Bir de ben şu egzersizleri yaptırıyorum her gün, sen de yap güçlendirir kaslarını.
Ya ben o ellerinden tutup kaldırma hareketini yaparken daha erken midir diye korkuyorum hep, bir iki denedim ama bıraktım. Acaba zamanı geldi mi?
Hmm ,, bu durumda nasıl anlaşılır hakikaten kiBiz rota yaptırmadan oldu kan canım ben hem süt diyeti yapıyorum hemde Flagly ilacını kullanıyorum bugün kan yoktu sarımsı olmaya başladı kakası acaba hangisinin etkisi
Yan yatırarak sıkıyorsun cnm,hepsini bosaltıyorsun bosalttıktan sonra bebegi yüzüstü ceviriyorsun,sonrasında ben kağıt havluyu ince uZun sekilde yapıp yumusak bir sekilde burnuna sokup bir gezdiriyorum sümük kalmıssa geliyor,cok rahatlıyor@melodi01 yatar pozisyonda mı sıktı tüm serum fizyolojiği buruna canım? Sonra yüz üstü mü çevirdi? Tam anlatır mısın.
Ben de 2-3 damla damlatıyorum bir faydası olmuyor. Diğer türlü boğulurmuş gibi geliyor yaa
Cok cok gecmis olsun cnmKızımda yeniden amip çıktı, tekrar antibiyotik kullanmaya başlıyoruz bu sefer 10 gün.
2 haftada 310 gr almış, kilo alımı normal ama yine de bulaşmış maalesef. Yine de alerji olmamasına sevindim, 10 gün ilaç kullanıp geçer en azından diye düşünüyorum şu an.
Selam kızlar nasılsınız
Bizde bugün kontrole gittik çünkü evde abiden sonra baba babaannede hastalandıntabi ev revire dönünce sarp a da bulaştı. Burun akıntısı öksürük hapşırık geniz akıntısı mevcut. Ateşi de 37.5 felan allahtan ciğerler temiz. Dr önerisi serum fizyoljik ve aspiratör ile burun temizliği günde en fazla 4 defa dedi. Prospan diye bitkisel öksürük şrubı birde xlear diye bir burun spreyi verdi. 37.8 üzerinolana kadar ateş düşürücü vermeyin dedi. 3 gün sonra kontrole çağırdı. 2 ay 24 günlük 690 gr almış. Sanırım 800-900 gr bulur bir haftaya. Gece uykusunu sordum dedim 7-8 saat uyuyor en fazla 6 saat aç kalmasına müsade et uyanmazsa besle 6 saatte bir dedi.
Sizin doktorlar en fazla kaç saate bir beslenmesi gerekir besleyin dedi mi . Yoksa uyandırmayın kendisi uyanır mı dediler çok mu aç kalıyor sizde 7 saat kızlar kafam karıştı A AysheDuru G gunesli gunler
tamam o zaman :))))Dönmuyor tatlim :) vesveselenme 6 aya kadar vakit var
Ayy canım sorarsan çok memnun olurum benim doktorun cevabına çok kafam yatmadı ben uyandırmayacağım yinede. Uyusun tatlım hiç sıkıntı değil demekki çok güzel doyuyor. Bh arada 4 aylık bebekler zafen gündüz uyanık kalma süresi 2 saat max 2.5 saat 2 uzun uyku 1 se şekerleme yapmaları normalmiş gindiz toplam 3 uyku olması gerekiyor canım iki uzun uyku 1.5-2 saat uzhnlukta şekerlemede 30-45 dk arası .bu ay grubuna uygun akşam uyku saati 20-20:30 arası sabahta gine başlama 7-7:30 arası idealmiş. Gecede 2 beslenme idealmiş 7. Aya kadar .7. Aydan 10. Aya kadar da gece tek beslenme idealmşl zaten 10. Ayda gece beslenmesinş kesmek gerekirmiş. Tabi bebeğin kilo alımı iyi ve doktoru müsade ederse.Çok geçmiş olsun cnm. Hemen toparlar inşallah. Duru genelde 4 saatte bir kalktığı için sormadım ben uyandırma olayını. İlk defa dün gece 6 saat aralıksız uyudu. Ama sanıyorum 3 aydan sonra uyandırmana gerek yok kendi uyanır demişti Ayşe’de. Yine de haftaya mutlaka soracağım ben de, çünkü uyku süresi uzamaya başlayacak gibi. Yalnız Duru gün içinde de sürekli uyuyor artık ya, benim de onun için kafam karışık. Bilemiyorum ne kadar doğru bu kadar az uyanık kalması.. aman ne yapsalar yaranamıyor bu bebişler de bize di mi? :)
Maflor vermiştir muhtemelen cnm. Ayşe de bir iki kez kullandı. Ciddi su kaybından korktuğu zaman ishali durdurmak için veriyor doktor. Zararlı bakterileri azaltarak çalışıyor anladığım kadarıyla ilaç.Bende anlamadım vermiş olmak için verd sanki bide malfor mu ne bağırsak için bişey verdi probiyotik sanırım kararsız kaldım bende kullansam mı bir iki gün kullanayım diyorum off ne zor bebek için karar vermek kendim olsam almazdım bile ilacı
Bayağı huzursuz meme reddi vs var ama atak sanırım Dr öyle sesi normalmiş bu dönemde herşeye normal dedi ne güzel :)
Canım cevaplarin çok tatmin edici oldu çok sagol ben bunlari hiç düşünemedim inşşallah bisey olmamiştir artık asla kullanmamSelam canım arada uğra:)
Bebeğe bir şey içirmek doğru değil hele ki bitki çayları. Aman aman alerji olabilir Allah korusun, bagirsaklarim dönüşü olmayan bir şekilde etkileyebilir. Iclerinde polen olabilir. Ciddi solunum sıkıntısına neden olabilir. Bence sen kendin iç gaz içinse. Doktorun önerdiği gaz damlalarını kullanmak bitki çayı icirmekten daha güvenli.
Canim burdan taktik aldim islak mendil poposuna degince benim bebisin gözleri aciliyor artik ben de kalooriferin üstüne su birakiyorum o suyla siliyorum ilik olunca uykusu acilmiyor.Huggies kokuyu hiç tutmuyor sanki ya
Bir de uyku açmadan bezi nasıl degisiyorsunuz yahu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?