2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canım Emir prematüre doğdu,ona göre değerlendirilmesi lazım. Bencede kilo alımı normal.

15 gun sonra kilo alimini kontrol edelim dedi. insallah mama demez az gelirse gozune. buyuk konusmayim da baslamak istemiyorum. diger aylar ortalama 800 gram almisti iyiydi ama hep boyle gitmiyor demisti burda herkes,oyle hatirliyorum.
bir de universitedeki doktor kendi yasitlarina 6 ayda ulasir,yasitlarina gore tabiki az ama dusuk kiloli dogdugu icin kilo alimi iyi demisti. bakalim universite ne diyecek.
S sakyuz

kizlar az once doktora gittik. emir 1 ayda 500 gr almis. doktor sütün yetmiyor herhalde dedi
sizinkiler ne kadar aliyor?

arch2401 @elif_ay S Sunbright sizinkilerin 100 gunlukke kilosu nasildi?
emir suan 4220 gr.
Ilgi 128 gunluk 4 ay kontrolune haftasonu goturebilcem ama bu ay bana da az almis gibi geliyo..2-3 ay arasi 780 gr almisti ama cok normal 500 de sıkıntı yapma kendine.Biz premature olunca fazla fazla alsin acigi kapatsinlar istiyoruz ama buyuyolar ya sagliklari yerinde olsun.

Kiyamam ya ne lanet ne sinsi hastalik.Cok gecmis olsun cabucak toparlasin insallah.

4.ay asilari bizimde cok zordu ya..cok agladi saglik ocagindan cikamadim sakinlestiremedim,emmedi bi de tabi acisiyla..gece de ates yapti tuz biber oldu.Ne bu cektigi yavrularin ya

Herkese merhaba bu arada:) Benim kizim cok uslu oldugundan cok sık giremiyorum :) Uyku nedir bilmiyo,adeta yenidogan donemini devam ettiriyoruz..Artik beklemiyorum uykusu biraz uzar, duzene girer diye..Alistim artik bu tempoya. Geceleri uyutsa beni,gunduzleri oturtsa falan cok uzulur,cok Kırılırım Sagliklari yerinde olsun da hepsi bos..Ne ara dogdu da 4 ay oldu.2 kiloydu tutmaya korkarken,nasil buyucek derken zaman geciyo su gibi..

"sütün yetmiyor mu acaba,az mi" deyince moralim bozuldu biraz ama unutmaya calisiyorum ki sütüm etkilenmesin.
masallah kizin baya buyumus canim.
biz de kucagimiza almaya korkardik. altini falan degistirirken tedirgin olurduk.

En rahat oturmaya başlayınca çıkılıyor bence cnm. Öncesinde eşim yahut annemle falan çıkmıştım ben sadece. Çünkü ağlayınca panik oluyordum araba kullanırken müdahele edemediğim için. Bir de katı gıdaya başlayınca gidip oturuyorsun bir yerde, o da işte yoğurttur meyvedir oyalanmış oluyor en azından. Ben sıkıntısız çıkabiliyordum Ayşe’yle, bu şimdilik epey uslu olduğu için daha da rahat çıkarım gibi geliyor. Ama bizim buralarda arabasız çıkmak imkansız gibi birşey, o yüzden bir iki ay daha sadece bahçede takılabileceğiz gibi baba yokken

"sütün yetmiyor mu acaba,az mi" deyince moralim bozuldu biraz ama unutmaya calisiyorum ki sütüm etkilenmesin.
masallah kizin baya buyumus canim.
biz de kucagimiza almaya korkardik. altini falan degistirirken tedirgin olurduk.
Yetiyor yetiyor :) Bu doktorlar bi cins zaten mama karsitini bulmak cok zor .Ister istemez takiliyo kafaya ama dusunmemeye calis.Aslinda normal oldugunu sende biliyosun :) Emzirmeye devam,bu ay az alir sonra toparlar kontrol onlarda:)

Arkadaşlar yaa size bişey sorcam. Geçenlerde oğlum öksürük oldu Dr bricanly şurup verdi çay kaşığıyla verdim 3gun zaten çoğu ağzından döküldü. Arkadaşımin oğlumda 3 aylık bizden 1 ay küçük o da öksürük olmuş bitki çayı vermiş öyle atlatmış. Şurup vermedim dedi bana. Kendimi kötü hissettim çocuğuma boş yere ilaç vermiş gibi oldum. Sizce bitki çayı vermek doğru mudur ?

Yetiyor yetiyor :) Bu doktorlar bi cins zaten mama karsitini bulmak cok zor .Ister istemez takiliyo kafaya ama dusunmemeye calis.Aslinda normal oldugunu sende biliyosun :) Emzirmeye devam,bu ay az alir sonra toparlar kontrol onlarda:)

ilk 3 ay gayet iyiydi. bi de süt var ama bugunlerde zor emiyor,gazi var galiba. aksamlari baya huysuz. kilo kaybi falan olmadiktan sonra da tabiki mama vermek istemem her anne gibi.
insallah bu ay daha cok alsin tontisim ve tum bebisler:)

ilk 3 ay gayet iyiydi. bi de süt var ama bugunlerde zor emiyor,gazi var galiba. aksamlari baya huysuz. kilo kaybi falan olmadiktan sonra da tabiki mama vermek istemem her anne gibi.
insallah bu ay daha cok alsin tontisim ve tum bebisler:)
Sadece emziriyor musun, sağıp biberonla vermeyi kestin mi?

Sadece emziriyor musun, sağıp biberonla vermeyi kestin mi?

birkac gundur 2 defa falan verdim biberonla. onu da artik kolumun,boynumun agrisina dayanamadim,zorladim baya sanirim sag tarafimi. hep meme veriyorum.
doktor 2 saatte bir 60 cc biberonla ver,sonra emzir dedi.gunde 720 cc icsin biberonla dedi ama memeyi unutmasin diye o kadar sık vermek istemiyorum

Evet cnm bebek için. Sağlık ocağı 4.ayda başlıyormuş ama ben doktorumuzu aradım verme en azından 6.aya kadar bekleyelim sonra bakarız dedi tam bilmiyorum yani

Doktorun dediği daha önemli tabi.
Benim doktor daha söz etmedi.3 ayımız yeni bitti

Bana uyar ama yeme konusunda hic nefsine hakim olabilrn bir insan degilimdir bastan soyleyeyim

Her bebeğin huyu suyu farklı tabi, emzirme olayında öneri vermekde istemem. Ben biberonlada veriyorum sütü ve emme isteği hiç azalmadı, resmen havada kapıyor memeyi. Sabahları ve gece ben uyuduktan sonraki ilk emzirmede sütüm yetiyor ama, akşamüstü iyice azalıyor. Bende biberonla takviye yapıyorum. Anne sütü alsında, nasıl alırsa alsın modundayım. Mama vermektense, takviye yapmak daha iyi bence.

Ay bende gorebilecekmiyim o gunleri acaba soka girip cikamam sanirim :) 24 saat uyanik kalma potansiyeline sahip :)
Görücen cnm :) benimki de öyleydi,, bir saat uğraşırdım 10 dk uyurdu... pes edip mama sandalyesine oturtur, önüne hedefli oyuncakla atıştırmalık koyardım, onlarla oyalanırken mayışıp uyurdu :) ama yatağında kendi kendine uyumuşluğu iki elin parmağını geçmez :)

ilk 15 20 gun hep biberonla ve kasikla besledik. sonra memeye alisti ve tutabildi. biberonu da birakmadik. emzirdikten sonra hep biberonla takviye ettim her ogunde ama 5 6 gundur memeyi almak istemiyor. o yuzden azalttim biberonu. yoksa meme+biberon daha iyi besleniyor ve uzun uyuyor.
birkac gundur de sag tarafim agriyor cok,aksamlari artik pilim bitiyor,agrim oluyor. aksama kadar memeyi verme cabasindan yoruluyorum fena halde. mecbur verdik biberon. yapış iste oglum diyorum ama aksamlari istemiyor niyeyse:)
doktor ya gazdan huysuzlanir ya da idrar yolu enfeksiyonundan dedi. bugun tahlil yaptirdik,temiz cikti. gazdan o zaman dedi. ne yapabiliriz dedim. daha cevap yazmadi. bu aksam yemege kimyon koyacagim bakalim. insallah fayda eder. iki beslenme arasi 2 saat olan cocuk gitti,5 6 saat uyuyamayan cocuk geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…