Canım Emir prematüre doğdu,ona göre değerlendirilmesi lazım. Bencede kilo alımı normal.
Şöyle bişey buldum.
Eki Görüntüle 2070156
Ilgi 128 gunluk 4 ay kontrolune haftasonu goturebilcem ama bu ay bana da az almis gibi geliyo..2-3 ay arasi 780 gr almisti ama cok normal 500 de sıkıntı yapma kendine.Biz premature olunca fazla fazla alsin acigi kapatsinlar istiyoruz ama buyuyolar ya sagliklari yerinde olsun.
Kiyamam ya ne lanet ne sinsi hastalik.Cok gecmis olsun cabucak toparlasin insallah.Selam kizlar
Cok kotu bi 10 gun gecirdik hala da devam ediyoruz.Dun ciktik hastaneden.Bir hafta kaldik.
Yaman a ablasindan nezle bulasmisti fakat oksurugu coktu.Dr a gittik bise yok cigerlerde dedi.Gecen Cuma gunu yine icim rahat etmedi yine cigerlerini dinletmeye gittik.Yok bise.Pazar aksami hafif huysuz gibiydi bi gariplik vardi ama esime soledim.Ee sen de kuruntu yapiosun artik daha yeni gosterdik dedi.Pazartesi isyerinden arkadasim gelicek annemler geldi falan o benim gulen topacim gitti yerine baska bi cocuk geldi.Gulmuyo yuzume.Herkes gitti saat 8 oldu.Esime dedim nefes alis verisi hosuma gitmiyo ben video cekip gondericem dra dedim.Neyse cektim gonderdim.Cevap yok.O gece ole yattik.Ama hic uyumadi yavrum zaten.Ertesi sabah Sali gunu aradi dru esim.Hemen gelin dedi.Adam aglamasini duyunca emzirme odasina daldi dinledi hemen hastaneye yatis yapiosunuz ariyorim arkadaslarimi size iyi bakicaklar merak etmeyin dedi.Aglaya aglaya eve geldim.Bavullari hazirladim.Ordaki dr da muayene etti.Bronsiyolit.Ciger tamamen kapali nefes alamio cocuk.Serum takildi ventolin pulmicort atrovent hava verildi.Burnundan sumuk ornegi alip tahlil yaptilar.Parainfluzenza.Dr dioduki,Bu ole dandik bi nezle virusu ki aslinda nasi bu kadar inebilmis cigere hayret verici.Her gun gelio cok az duzelme var cok az cok az
Bu arada serum takili hep ve belli tok tutuo beni emmiyo.Sagiyorum bi yandan.Sonra asil bizim drun yonlendirdigi dr aldi tedaviyi.Cuma gunu dayanamadim artik.Bu serum yuzunden bu cocuk hic ememio.Tamam dozu azaltalim ama cikaramam dedi.Biraz daha iyi emmeye basladi.Cumartesi aksami yine bi gariplik sezdim.Cani aciyo gibi aglio.serum da elinde cok hareketli takilmasin da canini acitmadin die ustune corap gecirdiler.Tam emzirmeye aldim.Kolunu bi yokladim.Kolu davul gibi .Diger eli ve kolunun 3 kati.Feryat figan hemsireyi cagirdim.Odem yapmis.Cikarttilar serumu.Tartiyi getirdiler.Sabah aksam tarttilar.50 grdan fazla kilo verisi olursa tekrar damar yolu acicaz dediler. O stres beni bitirdi.Ilk gecenin sabahi 10 gr almisti hatta ama sonra hep 30 40 gr verdi yarim gunde dusunun.Yalniz ben serum odemini attigini dusundum.Tabiki vermistir.Dr hastalikta 500 gr bile normal dedi ama serum kilo aldiran bise diil ki sadece sivi kaybini engelleyen bise diil mi?Cocuk badilerin icine dustu gobek gitti bacak bogumlari kayboldu yanaklar coktu.Gozumun onunde eridi.Dr bi daha taktirmadi ama .Dun aksam artik makine varsa evde devam edersiniz die taburcu etti.Gecmemis hala ama sefil oldunuz bise olursa kapip gelun dedi
Ama o kadar huzursuzum ki nefesini dinliyorum surekli .Panik Atak gibi bise oldum galiba.Yalniz kalmaya korkuyorum.
Ben de grip oldum bu arada.Dr ondan gecmistir ona gecmez dedi bi daha ama artik hic bise bilmiyorum ya.bittim ben.Obur yavrumu da cok ozledim.Bir hafta gormedim.Anneannesinde kaldi.O da grip die bi daha risk alamadik.
Ama cigerim yandi ya .Bittim yani.Yorgunluk uykusuzluk hic bise.Allah kimseyi evladiyla sinamasin Allah kimseyi evladindan ayirmasin.Cok zor.
4.ay asilari bizimde cok zordu ya..cok agladi saglik ocagindan cikamadim sakinlestiremedim,emmedi bi de tabi acisiyla..gece de ates yapti tuz biber oldu.Ne bu cektigi yavrularin yaÇok geçmiş olsun @ofelyam okurken benim bile elim ayağım titredi seni düşünemiyorum Allah tekrar yasatmasin inşallah..
Kızlar biz de 4.ay aşılarını olduk ağladı tabi minnoşum ama çabuk sakinlesmisti. Eve geldigimizden beri ise çok mızmiz hep ağlıyor zar zor gülüyor ve sureklı kucakta. Yorgunluktan ölüyorum artik
Ilgi 128 gunluk 4 ay kontrolune haftasonu goturebilcem ama bu ay bana da az almis gibi geliyo..2-3 ay arasi 780 gr almisti ama cok normal 500 de sıkıntı yapma kendine.Biz premature olunca fazla fazla alsin acigi kapatsinlar istiyoruz ama buyuyolar ya sagliklari yerinde olsun.
Kiyamam ya ne lanet ne sinsi hastalik.Cok gecmis olsun cabucak toparlasin insallah.
4.ay asilari bizimde cok zordu ya..cok agladi saglik ocagindan cikamadim sakinlestiremedim,emmedi bi de tabi acisiyla..gece de ates yapti tuz biber oldu.Ne bu cektigi yavrularin ya
Herkese merhaba bu arada:) Benim kizim cok uslu oldugundan cok sık giremiyorum :) Uyku nedir bilmiyo,adeta yenidogan donemini devam ettiriyoruz..Artik beklemiyorum uykusu biraz uzar, duzene girer diye..Alistim artik bu tempoya. Geceleri uyutsa beni,gunduzleri oturtsa falan cok uzulur,cok KırılırımSagliklari yerinde olsun da hepsi bos..Ne ara dogdu da 4 ay oldu.2 kiloydu tutmaya korkarken,nasil buyucek derken zaman geciyo su gibi..
En rahat oturmaya başlayınca çıkılıyor bence cnm. Öncesinde eşim yahut annemle falan çıkmıştım ben sadece. Çünkü ağlayınca panik oluyordum araba kullanırken müdahele edemediğim için. Bir de katı gıdaya başlayınca gidip oturuyorsun bir yerde, o da işte yoğurttur meyvedir oyalanmış oluyor en azından. Ben sıkıntısız çıkabiliyordum Ayşe’yle, bu şimdilik epey uslu olduğu için daha da rahat çıkarım gibi geliyor. Ama bizim buralarda arabasız çıkmak imkansız gibi birşey, o yüzden bir iki ay daha sadece bahçede takılabileceğiz gibi baba yokkenAyy ben bugün yagmura ragmen koydum pusete cıkarttım,valla ii geldi ona da bana da,sonra geldik miss gibi uyuyor simdi.
Evde otur otur nereye kadar.sıkı sıkı giydirdikten sonra hasta da olmazlar...
Biraz daha büyüsün arabaya atıp cıkartırım simdilik ona tek basıma cesaret edemiyorum,acaba arabayla yalnız ne kadarlıkken cıkartılır? Oturmaya baslaması yeterli mi?
Yetiyor yetiyor :) Bu doktorlar bi cins zaten mama karsitini bulmak cok zor .Ister istemez takiliyo kafaya ama dusunmemeye calis.Aslinda normal oldugunu sende biliyosun :) Emzirmeye devam,bu ay az alir sonra toparlar kontrol onlarda:)"sütün yetmiyor mu acaba,az mi" deyince moralim bozuldu biraz ama unutmaya calisiyorum ki sütüm etkilenmesin.
masallah kizin baya buyumus canim.
biz de kucagimiza almaya korkardik. altini falan degistirirken tedirgin olurduk.
Kafayı koyuyodu tepsiye uyuyup kalıyodu :)) oy özledim ya :))Mama sandalyesi miBunda yine hadi uzanır vaziyette de otururken uyumak iyiymiş
Ay bende gorebilecekmiyim o gunleri acaba soka girip cikamam sanirim :) 24 saat uyanik kalma potansiyeline sahip :)Kafayı koyuyodu tepsiye uyuyup kalıyodu :)) oy özledim ya :))
Zatürre ve karma aşının 2. Dozları yapılacak.sagol canim:)
acilimlarima bakayim bi ne neymis.
Yetiyor yetiyor :) Bu doktorlar bi cins zaten mama karsitini bulmak cok zor .Ister istemez takiliyo kafaya ama dusunmemeye calis.Aslinda normal oldugunu sende biliyosun :) Emzirmeye devam,bu ay az alir sonra toparlar kontrol onlarda:)
Sadece emziriyor musun, sağıp biberonla vermeyi kestin mi?ilk 3 ay gayet iyiydi. bi de süt var ama bugunlerde zor emiyor,gazi var galiba. aksamlari baya huysuz. kilo kaybi falan olmadiktan sonra da tabiki mama vermek istemem her anne gibi.
insallah bu ay daha cok alsin tontisim ve tum bebisler:)
Zatürre ve karma aşının 2. Dozları yapılacak.
Sadece emziriyor musun, sağıp biberonla vermeyi kestin mi?
Evet cnm bebek için. Sağlık ocağı 4.ayda başlıyormuş ama ben doktorumuzu aradım verme en azından 6.aya kadar bekleyelim sonra bakarız dedi tam bilmiyorum yani
Bana uyar ama yeme konusunda hic nefsine hakim olabilrn bir insan degilimdir bastan soyleyeyimBen de aynı durumdayım canım resmen 7aylık hamile gibi göbeğim son bir ayda arttı iyice deli gibi yiyorum iştahım çok açık canım sürekli tatlı istiyor. Bir de diyet programı mı yapsak isteyenlerle birlikte?? Hani tabi süt azalmasın diye çok azaltmadan ama daha insan gibi yiyerek zayıflama? Tek başına yapamıyor insan birlik olup günlük takip olursa iyi olabilir
Her bebeğin huyu suyu farklı tabi, emzirme olayında öneri vermekde istemem. Ben biberonlada veriyorum sütü ve emme isteği hiç azalmadı, resmen havada kapıyor memeyi. Sabahları ve gece ben uyuduktan sonraki ilk emzirmede sütüm yetiyor ama, akşamüstü iyice azalıyor. Bende biberonla takviye yapıyorum. Anne sütü alsında, nasıl alırsa alsın modundayım. Mama vermektense, takviye yapmak daha iyi bence.birkac gundur 2 defa falan verdim biberonla. onu da artik kolumun,boynumun agrisina dayanamadim,zorladim baya sanirim sag tarafimi. hep meme veriyorum.
doktor 2 saatte bir 60 cc biberonla ver,sonra emzir dedi.gunde 720 cc icsin biberonla dedi ama memeyi unutmasin diye o kadar sık vermek istemiyorum
Görücen cnm :) benimki de öyleydi,, bir saat uğraşırdım 10 dk uyurdu... pes edip mama sandalyesine oturtur, önüne hedefli oyuncakla atıştırmalık koyardım, onlarla oyalanırken mayışıp uyurdu :) ama yatağında kendi kendine uyumuşluğu iki elin parmağını geçmez :)Ay bende gorebilecekmiyim o gunleri acaba soka girip cikamam sanirim :) 24 saat uyanik kalma potansiyeline sahip :)
Her bebeğin huyu suyu farklı tabi, emzirme olayında öneri vermekde istemem. Ben biberonlada veriyorum sütü ve emme isteği hiç azalmadı, resmen havada kapıyor memeyi. Sabahları ve gece ben uyuduktan sonraki ilk emzirmede sütüm yetiyor ama, akşamüstü iyice azalıyor. Bende biberonla takviye yapıyorum. Anne sütü alsında, nasıl alırsa alsın modundayım. Mama vermektense, takviye yapmak daha iyi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?