- 18 Ocak 2017
- 783
- 972
- 103
Benimde hamilelikte dolgum düşmüştü doğumdan sonra doldurdum şimdi o diş boşken kökünde iltihap kalmış üstüne de dolgu geldiği için diş kökünde iltihap artmış çok fena sancı yapıyo bana. Valla bu diş işleri çok sıkıntı. Doğum sonrası 3 dolgu 1 kaplama yaptırdım hala düzenleri yokAyşe’yi diş kontrolüne götürdüm kızlar, o arada kendime de randevu aldım iki hafta sonraya. Hamilelik iyice mahvetmişti, hem kontrol edelim hem güzelce temizleyelim dedi kadın. Dişetleri de çok etkileniyor hamilelik sürecinde, fırsat bulduğunuzda ihmal etmeyin siz de,, çünkü birkaç ay sonra çıkıyor acısı
Vay be süper bi gelişme :) Bu oyun halıları işe yarıyor mu ben daha almadım ama düşünüyorumBu günü bir kenara not edin. Tarihe geçilsin.
Damla kendi kendine oyun halısında uyudu.
Canım ben arabayla kendi başıma gezdiriyorum valla ilk bi zor oluyor ama yaptıkça alışıyosun. Bizim bebek arabası arabamızın bagajında duruyor aşağı inip bagajdan çıkartıyorum tek elimle açıyorum kucağımda bebeğim varken. Altına bişeyler serip üzerine yatırıyorum. Bir keresinde bebek arabasını açamadım bebeği bagaja yatırdım iki elimle açtım bebeği yerleştirmiştim. Bu arada çevredekiler de izlemeye bayılıyorlar hiç yardım ediyim şu kadıncağıza demek yok izleyip hakkımda lak lak etmeyi seviyorlar :)Ayy ben bugün yagmura ragmen koydum pusete cıkarttım,valla ii geldi ona da bana da,sonra geldik miss gibi uyuyor simdi.
Evde otur otur nereye kadar.sıkı sıkı giydirdikten sonra hasta da olmazlar...
Biraz daha büyüsün arabaya atıp cıkartırım simdilik ona tek basıma cesaret edemiyorum,acaba arabayla yalnız ne kadarlıkken cıkartılır? Oturmaya baslaması yeterli mi?
Ya canım yazını okurken o kadar üzüldüm ki minicikler neler yaşıyorlar. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah çok çok geçmiş olsun. Sende dikkat et kendine gribini biran evvel atlatmaya bak.Selam kizlar
Cok kotu bi 10 gun gecirdik hala da devam ediyoruz.Dun ciktik hastaneden.Bir hafta kaldik.
Yaman a ablasindan nezle bulasmisti fakat oksurugu coktu.Dr a gittik bise yok cigerlerde dedi.Gecen Cuma gunu yine icim rahat etmedi yine cigerlerini dinletmeye gittik.Yok bise.Pazar aksami hafif huysuz gibiydi bi gariplik vardi ama esime soledim.Ee sen de kuruntu yapiosun artik daha yeni gosterdik dedi.Pazartesi isyerinden arkadasim gelicek annemler geldi falan o benim gulen topacim gitti yerine baska bi cocuk geldi.Gulmuyo yuzume.Herkes gitti saat 8 oldu.Esime dedim nefes alis verisi hosuma gitmiyo ben video cekip gondericem dra dedim.Neyse cektim gonderdim.Cevap yok.O gece ole yattik.Ama hic uyumadi yavrum zaten.Ertesi sabah Sali gunu aradi dru esim.Hemen gelin dedi.Adam aglamasini duyunca emzirme odasina daldi dinledi hemen hastaneye yatis yapiosunuz ariyorim arkadaslarimi size iyi bakicaklar merak etmeyin dedi.Aglaya aglaya eve geldim.Bavullari hazirladim.Ordaki dr da muayene etti.Bronsiyolit.Ciger tamamen kapali nefes alamio cocuk.Serum takildi ventolin pulmicort atrovent hava verildi.Burnundan sumuk ornegi alip tahlil yaptilar.Parainfluzenza.Dr dioduki,Bu ole dandik bi nezle virusu ki aslinda nasi bu kadar inebilmis cigere hayret verici.Her gun gelio cok az duzelme var cok az cok az
Bu arada serum takili hep ve belli tok tutuo beni emmiyo.Sagiyorum bi yandan.Sonra asil bizim drun yonlendirdigi dr aldi tedaviyi.Cuma gunu dayanamadim artik.Bu serum yuzunden bu cocuk hic ememio.Tamam dozu azaltalim ama cikaramam dedi.Biraz daha iyi emmeye basladi.Cumartesi aksami yine bi gariplik sezdim.Cani aciyo gibi aglio.serum da elinde cok hareketli takilmasin da canini acitmadin die ustune corap gecirdiler.Tam emzirmeye aldim.Kolunu bi yokladim.Kolu davul gibi .Diger eli ve kolunun 3 kati.Feryat figan hemsireyi cagirdim.Odem yapmis.Cikarttilar serumu.Tartiyi getirdiler.Sabah aksam tarttilar.50 grdan fazla kilo verisi olursa tekrar damar yolu acicaz dediler. O stres beni bitirdi.Ilk gecenin sabahi 10 gr almisti hatta ama sonra hep 30 40 gr verdi yarim gunde dusunun.Yalniz ben serum odemini attigini dusundum.Tabiki vermistir.Dr hastalikta 500 gr bile normal dedi ama serum kilo aldiran bise diil ki sadece sivi kaybini engelleyen bise diil mi?Cocuk badilerin icine dustu gobek gitti bacak bogumlari kayboldu yanaklar coktu.Gozumun onunde eridi.Dr bi daha taktirmadi ama .Dun aksam artik makine varsa evde devam edersiniz die taburcu etti.Gecmemis hala ama sefil oldunuz bise olursa kapip gelun dedi
Ama o kadar huzursuzum ki nefesini dinliyorum surekli .Panik Atak gibi bise oldum galiba.Yalniz kalmaya korkuyorum.
Ben de grip oldum bu arada.Dr ondan gecmistir ona gecmez dedi bi daha ama artik hic bise bilmiyorum ya.bittim ben.Obur yavrumu da cok ozledim.Bir hafta gormedim.Anneannesinde kaldi.O da grip die bi daha risk alamadik.
Ama cigerim yandi ya .Bittim yani.Yorgunluk uykusuzluk hic bise.Allah kimseyi evladiyla sinamasin Allah kimseyi evladindan ayirmasin.Cok zor.
Karma galiba cnm baya bişey yazıyordu tam bakmadım ama.. 2 bacaktan yapılıyor ve bizde feci ateş yaptı mahvoldum kaç saattir bu gece zor geçecek4.ay asilari neler canim?
Saol canim cok tesekkurlerYa canım yazını okurken o kadar üzüldüm ki minicikler neler yaşıyorlar. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah çok çok geçmiş olsun. Sende dikkat et kendine gribini biran evvel atlatmaya bak.
Karma galiba cnm baya bişey yazıyordu tam bakmadım ama.. 2 bacaktan yapılıyor ve bizde feci ateş yaptı mahvoldum kaç saattir bu gece zor geçecek
Gerek yok diyecem ama daha fazla çekmesindense yapılabilir bilemedim zor karar vermekEvet hatırlıyorum( beni de şu an mahvetmeye başladı zaten dişetlerim hep problemliydi,, denizci hastalığı gibi garip birşey diyorlar halk dilinde, o boyuta gelmemesi için sık sık elden geçmesi gerekiyor. Hamilelikte de iyice şiştiği için daha bir kötü oluyor... gidicem mecbur ,, ihmal etme şansım kalmasın diye aldım randevuyu bugün... sanırım bir tane dolgumda da çatlak gibi birşey var ama dişlerin kendisinde bir sorun yok gibi şimdilik... malesef kızım da bana çekmiş gibi görünüyor bugün ameliyat notlarını verdi de doktor, bir kez daha dehşete düştüm. Flor kaplama için ne düşünüyorsun? Çok tartışmalı bir konu, onun yerine fistür örtücü de yapılabiliyor ama o da baya masraflı.. ne yapsak da çocuklarımız kalıcı dişlerde çekmese şu bizim çektiğimiz sıkıntıları ya
2. Ayda yapılanların 2. Dozu sanırım bunlarKarma galiba cnm baya bişey yazıyordu tam bakmadım ama.. 2 bacaktan yapılıyor ve bizde feci ateş yaptı mahvoldum kaç saattir bu gece zor geçecek
38.2ye çıktı canım 4.aydaki daha inatçı ateşmiş gerçekten de biz normalde ateslenince ılık suyla düşürüyorduk bu düşmüyo bi türlü benimki de çıtçıtlı aletle duruyor şu anilkinde de emir ateslenmisti. sabaha kadar nobet tuttuk biz de annemle
en zor geceydi. bir daha olmaz insallah.
sizinki de hemen gecsin insallah canim.
kaca cikti ates?
biz ustunu soymustuk. sadece kisa kol citcitli badi giydirdik,ferahladiydi.
Cok cok gecmis olsun Rabbim sifa versinSelam kizlar
Cok kotu bi 10 gun gecirdik hala da devam ediyoruz.Dun ciktik hastaneden.Bir hafta kaldik.
Yaman a ablasindan nezle bulasmisti fakat oksurugu coktu.Dr a gittik bise yok cigerlerde dedi.Gecen Cuma gunu yine icim rahat etmedi yine cigerlerini dinletmeye gittik.Yok bise.Pazar aksami hafif huysuz gibiydi bi gariplik vardi ama esime soledim.Ee sen de kuruntu yapiosun artik daha yeni gosterdik dedi.Pazartesi isyerinden arkadasim gelicek annemler geldi falan o benim gulen topacim gitti yerine baska bi cocuk geldi.Gulmuyo yuzume.Herkes gitti saat 8 oldu.Esime dedim nefes alis verisi hosuma gitmiyo ben video cekip gondericem dra dedim.Neyse cektim gonderdim.Cevap yok.O gece ole yattik.Ama hic uyumadi yavrum zaten.Ertesi sabah Sali gunu aradi dru esim.Hemen gelin dedi.Adam aglamasini duyunca emzirme odasina daldi dinledi hemen hastaneye yatis yapiosunuz ariyorim arkadaslarimi size iyi bakicaklar merak etmeyin dedi.Aglaya aglaya eve geldim.Bavullari hazirladim.Ordaki dr da muayene etti.Bronsiyolit.Ciger tamamen kapali nefes alamio cocuk.Serum takildi ventolin pulmicort atrovent hava verildi.Burnundan sumuk ornegi alip tahlil yaptilar.Parainfluzenza.Dr dioduki,Bu ole dandik bi nezle virusu ki aslinda nasi bu kadar inebilmis cigere hayret verici.Her gun gelio cok az duzelme var cok az cok az
Bu arada serum takili hep ve belli tok tutuo beni emmiyo.Sagiyorum bi yandan.Sonra asil bizim drun yonlendirdigi dr aldi tedaviyi.Cuma gunu dayanamadim artik.Bu serum yuzunden bu cocuk hic ememio.Tamam dozu azaltalim ama cikaramam dedi.Biraz daha iyi emmeye basladi.Cumartesi aksami yine bi gariplik sezdim.Cani aciyo gibi aglio.serum da elinde cok hareketli takilmasin da canini acitmadin die ustune corap gecirdiler.Tam emzirmeye aldim.Kolunu bi yokladim.Kolu davul gibi .Diger eli ve kolunun 3 kati.Feryat figan hemsireyi cagirdim.Odem yapmis.Cikarttilar serumu.Tartiyi getirdiler.Sabah aksam tarttilar.50 grdan fazla kilo verisi olursa tekrar damar yolu acicaz dediler. O stres beni bitirdi.Ilk gecenin sabahi 10 gr almisti hatta ama sonra hep 30 40 gr verdi yarim gunde dusunun.Yalniz ben serum odemini attigini dusundum.Tabiki vermistir.Dr hastalikta 500 gr bile normal dedi ama serum kilo aldiran bise diil ki sadece sivi kaybini engelleyen bise diil mi?Cocuk badilerin icine dustu gobek gitti bacak bogumlari kayboldu yanaklar coktu.Gozumun onunde eridi.Dr bi daha taktirmadi ama .Dun aksam artik makine varsa evde devam edersiniz die taburcu etti.Gecmemis hala ama sefil oldunuz bise olursa kapip gelun dedi
Ama o kadar huzursuzum ki nefesini dinliyorum surekli .Panik Atak gibi bise oldum galiba.Yalniz kalmaya korkuyorum.
Ben de grip oldum bu arada.Dr ondan gecmistir ona gecmez dedi bi daha ama artik hic bise bilmiyorum ya.bittim ben.Obur yavrumu da cok ozledim.Bir hafta gormedim.Anneannesinde kaldi.O da grip die bi daha risk alamadik.
Ama cigerim yandi ya .Bittim yani.Yorgunluk uykusuzluk hic bise.Allah kimseyi evladiyla sinamasin Allah kimseyi evladindan ayirmasin.Cok zor.
EVet cAnım watsapptan yardımcı oluyor sağolsun.
Dökülüyor ama işk doğuma göre daha az dökülüyor çünkü tüm vitaminlerime ve demir ilacıma devam ediyorum devam etmenizide şidertle tavsiye ediyorum.
İlk gündü bugün şekersiz atlattım çok şükür darısı diğer günleri. Ama şeker cidden bağımlılık resmen insan yoksunluk çekiyor. Ama daha önce karatay diyeti ile 14 kg verdim canım.
Canım ben 3 yıl önce yaptırdım anadolu yakasında oturuyordum ama avrupa yakasında üroloji doktoru levent özkan çok ta memnun kaldım. Pars 3.5 aylıktı yaptırdığımda ilk gün ağrısı oldu başka hiç ağrı olmadı ve 1 haftada tamemen iyileşti. Banada arkadaşım oğlunu yaptırmıştı çok memnun kalmıştı o tavsiye etmişti. Kemal özkan var ünlü sünnetçi onun oğlu ve piyasaya göre çok uygundu fiyatı kendi yeri var orada yapıyor . Ve biz anne baba olarak hep başındaydık bebeğimizin hiç bırakmadık. Piyasa o zaman 2000-3000 tl idi biz 700 tly yaptırmıştık. Ve lokal olmuştu.
drucilla sünnet için benim akrabalar hep ümraniye ümran tıp merkezinde çocuk cerrahı Olcay hanım var ona yaptırdılar ve şikayetleri olmadı memnun kaldılar. Yanlız galiba çok yoğun oluyormuş bekletebiliyormuş. Ben umran tıp merkezine hiç gitmedim bazı yorumlarda güzel değil ama oğlum olsaydı sünnet için gitmeyi düşünürdüm.
Canım ben arabayla kendi başıma gezdiriyorum valla ilk bi zor oluyor ama yaptıkça alışıyosun. Bizim bebek arabası arabamızın bagajında duruyor aşağı inip bagajdan çıkartıyorum tek elimle açıyorum kucağımda bebeğim varken. Altına bişeyler serip üzerine yatırıyorum. Bir keresinde bebek arabasını açamadım bebeği bagaja yatırdım iki elimle açtım bebeği yerleştirmiştim. Bu arada çevredekiler de izlemeye bayılıyorlar hiç yardım ediyim şu kadıncağıza demek yok izleyip hakkımda lak lak etmeyi seviyorlar :)
Biogaia yı kullandın mı? Faydası olur belki?insallah canim. gazi cikaramiyor,boyle inliyor ya icim gidiyor.
Çok gecmis olsun cnm,ası olacagı günü düsündükce beni de stres basıyor vallaKarma galiba cnm baya bişey yazıyordu tam bakmadım ama.. 2 bacaktan yapılıyor ve bizde feci ateş yaptı mahvoldum kaç saattir bu gece zor geçecek
yaa cok gecmis olsunSelam kizlar
Ahh yarama tuz bastın şuanda. Deniz sessiz sakin takılan gece bir kez uyanan bir bebeyken iki gün önce artık gazı yok rahat diye bir kase mercimek çorbası içtim. İçmez olaydım. Çocuğun iki gündür tüm düzeni bızuldu. Gece hiç uyumuyor gündüz uyumuyor. Ve totosu hiç durmuyor gaz çıkartıyor. Oğluşum uçan balon oldu bi anda. 6 aya kadar bakliuatların tümünden uzak durucam ben dersimi aldım.Kızlar artık nohut fasulye yemeye başladınız mı? Gazı etkiliyor mu acaba hala? Eşim artık yap diye tutturdu da
Dogumdan itibaren tartilarini yazar mısin?kizlar az once doktora gittik. emir 1 ayda 500 gr almis. doktor sütün yetmiyor herhalde dedi
sizinkiler ne kadar aliyor?
arch2401 @elif_ay @Sunbright sizinkilerin 100 gunlukke kilosu nasildi?
emir suan 4220 gr.
Kızlar artık nohut fasulye yemeye başladınız mı? Gazı etkiliyor mu acaba hala? Eşim artık yap diye tutturdu da
kizlar az once doktora gittik. emir 1 ayda 500 gr almis. doktor sütün yetmiyor herhalde dedi
sizinkiler ne kadar aliyor?
arch2401 @elif_ay @Sunbright sizinkilerin 100 gunlukke kilosu nasildi?
emir suan 4220 gr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?