38.2ye çıktı canım 4.aydaki daha inatçı ateşmiş gerçekten de biz normalde ateslenince ılık suyla düşürüyorduk bu düşmüyo bi türlü benimki de çıtçıtlı aletle duruyor şu an
Cok gecmiş olsun acil sifalar diliyorumSelam kizlar
Cok kotu bi 10 gun gecirdik hala da devam ediyoruz.Dun ciktik hastaneden.Bir hafta kaldik.
Yaman a ablasindan nezle bulasmisti fakat oksurugu coktu.Dr a gittik bise yok cigerlerde dedi.Gecen Cuma gunu yine icim rahat etmedi yine cigerlerini dinletmeye gittik.Yok bise.Pazar aksami hafif huysuz gibiydi bi gariplik vardi ama esime soledim.Ee sen de kuruntu yapiosun artik daha yeni gosterdik dedi.Pazartesi isyerinden arkadasim gelicek annemler geldi falan o benim gulen topacim gitti yerine baska bi cocuk geldi.Gulmuyo yuzume.Herkes gitti saat 8 oldu.Esime dedim nefes alis verisi hosuma gitmiyo ben video cekip gondericem dra dedim.Neyse cektim gonderdim.Cevap yok.O gece ole yattik.Ama hic uyumadi yavrum zaten.Ertesi sabah Sali gunu aradi dru esim.Hemen gelin dedi.Adam aglamasini duyunca emzirme odasina daldi dinledi hemen hastaneye yatis yapiosunuz ariyorim arkadaslarimi size iyi bakicaklar merak etmeyin dedi.Aglaya aglaya eve geldim.Bavullari hazirladim.Ordaki dr da muayene etti.Bronsiyolit.Ciger tamamen kapali nefes alamio cocuk.Serum takildi ventolin pulmicort atrovent hava verildi.Burnundan sumuk ornegi alip tahlil yaptilar.Parainfluzenza.Dr dioduki,Bu ole dandik bi nezle virusu ki aslinda nasi bu kadar inebilmis cigere hayret verici.Her gun gelio cok az duzelme var cok az cok az
Bu arada serum takili hep ve belli tok tutuo beni emmiyo.Sagiyorum bi yandan.Sonra asil bizim drun yonlendirdigi dr aldi tedaviyi.Cuma gunu dayanamadim artik.Bu serum yuzunden bu cocuk hic ememio.Tamam dozu azaltalim ama cikaramam dedi.Biraz daha iyi emmeye basladi.Cumartesi aksami yine bi gariplik sezdim.Cani aciyo gibi aglio.serum da elinde cok hareketli takilmasin da canini acitmadin die ustune corap gecirdiler.Tam emzirmeye aldim.Kolunu bi yokladim.Kolu davul gibi .Diger eli ve kolunun 3 kati.Feryat figan hemsireyi cagirdim.Odem yapmis.Cikarttilar serumu.Tartiyi getirdiler.Sabah aksam tarttilar.50 grdan fazla kilo verisi olursa tekrar damar yolu acicaz dediler. O stres beni bitirdi.Ilk gecenin sabahi 10 gr almisti hatta ama sonra hep 30 40 gr verdi yarim gunde dusunun.Yalniz ben serum odemini attigini dusundum.Tabiki vermistir.Dr hastalikta 500 gr bile normal dedi ama serum kilo aldiran bise diil ki sadece sivi kaybini engelleyen bise diil mi?Cocuk badilerin icine dustu gobek gitti bacak bogumlari kayboldu yanaklar coktu.Gozumun onunde eridi.Dr bi daha taktirmadi ama .Dun aksam artik makine varsa evde devam edersiniz die taburcu etti.Gecmemis hala ama sefil oldunuz bise olursa kapip gelun dedi
Ama o kadar huzursuzum ki nefesini dinliyorum surekli .Panik Atak gibi bise oldum galiba.Yalniz kalmaya korkuyorum.
Ben de grip oldum bu arada.Dr ondan gecmistir ona gecmez dedi bi daha ama artik hic bise bilmiyorum ya.bittim ben.Obur yavrumu da cok ozledim.Bir hafta gormedim.Anneannesinde kaldi.O da grip die bi daha risk alamadik.
Ama cigerim yandi ya .Bittim yani.Yorgunluk uykusuzluk hic bise.Allah kimseyi evladiyla sinamasin Allah kimseyi evladindan ayirmasin.Cok zor.
Teşekkürler canm ben de nefret ettim aşıdan kendi kendime "onun iyiliği icin" diye tekrarladım bütün gün yoksa dayanılcak sey değilÇok gecmis olsun cnm,ası olacagı günü düsündükce beni de stres basıyor valla
Evrt canım çok zor ve en korktugum şeyaman ne zor ya bu ates olayi
surup verdiniz mi?
Biogaia yı kullandın mı? Faydası olur belki?
Dogumdan itibaren tartilarini yazar mısin?
Evrt canım çok zor ve en korktugum şeyverdim calpol ama bizde calpol hiç işe yaramıyor ya
Bence hemen sıkma canını,sütünü de etkilemesin sonra... ki bence 500 cok düsük deil ,bizimkide 600-660 fln alıyor.tabii 10 gün sonraki kontrolde ne kadr almıs görecegiz,bana da bu ay az almıs gibi geliyor ama cok takmak istemiyorum valla.bnde mama vermek istemem ama bakalım
Merhaba Kızlar nasılsınız umarım herkes iyidir çok sık giremiyorum malum bebekten
Suu nun bebeği nasıl oldu Kızlar
Cok cok cok geçmiş olsun canım okurken bile kötü oldum bidaha yaşamayın inşallah bol bol acil şifalar...Allah hepimizin bebislerinize korusun ve hastalık yüzü göstermesinSelam kizlar
Cok kotu bi 10 gun gecirdik hala da devam ediyoruz.Dun ciktik hastaneden.Bir hafta kaldik.
Yaman a ablasindan nezle bulasmisti fakat oksurugu coktu.Dr a gittik bise yok cigerlerde dedi.Gecen Cuma gunu yine icim rahat etmedi yine cigerlerini dinletmeye gittik.Yok bise.Pazar aksami hafif huysuz gibiydi bi gariplik vardi ama esime soledim.Ee sen de kuruntu yapiosun artik daha yeni gosterdik dedi.Pazartesi isyerinden arkadasim gelicek annemler geldi falan o benim gulen topacim gitti yerine baska bi cocuk geldi.Gulmuyo yuzume.Herkes gitti saat 8 oldu.Esime dedim nefes alis verisi hosuma gitmiyo ben video cekip gondericem dra dedim.Neyse cektim gonderdim.Cevap yok.O gece ole yattik.Ama hic uyumadi yavrum zaten.Ertesi sabah Sali gunu aradi dru esim.Hemen gelin dedi.Adam aglamasini duyunca emzirme odasina daldi dinledi hemen hastaneye yatis yapiosunuz ariyorim arkadaslarimi size iyi bakicaklar merak etmeyin dedi.Aglaya aglaya eve geldim.Bavullari hazirladim.Ordaki dr da muayene etti.Bronsiyolit.Ciger tamamen kapali nefes alamio cocuk.Serum takildi ventolin pulmicort atrovent hava verildi.Burnundan sumuk ornegi alip tahlil yaptilar.Parainfluzenza.Dr dioduki,Bu ole dandik bi nezle virusu ki aslinda nasi bu kadar inebilmis cigere hayret verici.Her gun gelio cok az duzelme var cok az cok az
Bu arada serum takili hep ve belli tok tutuo beni emmiyo.Sagiyorum bi yandan.Sonra asil bizim drun yonlendirdigi dr aldi tedaviyi.Cuma gunu dayanamadim artik.Bu serum yuzunden bu cocuk hic ememio.Tamam dozu azaltalim ama cikaramam dedi.Biraz daha iyi emmeye basladi.Cumartesi aksami yine bi gariplik sezdim.Cani aciyo gibi aglio.serum da elinde cok hareketli takilmasin da canini acitmadin die ustune corap gecirdiler.Tam emzirmeye aldim.Kolunu bi yokladim.Kolu davul gibi .Diger eli ve kolunun 3 kati.Feryat figan hemsireyi cagirdim.Odem yapmis.Cikarttilar serumu.Tartiyi getirdiler.Sabah aksam tarttilar.50 grdan fazla kilo verisi olursa tekrar damar yolu acicaz dediler. O stres beni bitirdi.Ilk gecenin sabahi 10 gr almisti hatta ama sonra hep 30 40 gr verdi yarim gunde dusunun.Yalniz ben serum odemini attigini dusundum.Tabiki vermistir.Dr hastalikta 500 gr bile normal dedi ama serum kilo aldiran bise diil ki sadece sivi kaybini engelleyen bise diil mi?Cocuk badilerin icine dustu gobek gitti bacak bogumlari kayboldu yanaklar coktu.Gozumun onunde eridi.Dr bi daha taktirmadi ama .Dun aksam artik makine varsa evde devam edersiniz die taburcu etti.Gecmemis hala ama sefil oldunuz bise olursa kapip gelun dedi
Ama o kadar huzursuzum ki nefesini dinliyorum surekli .Panik Atak gibi bise oldum galiba.Yalniz kalmaya korkuyorum.
Ben de grip oldum bu arada.Dr ondan gecmistir ona gecmez dedi bi daha ama artik hic bise bilmiyorum ya.bittim ben.Obur yavrumu da cok ozledim.Bir hafta gormedim.Anneannesinde kaldi.O da grip die bi daha risk alamadik.
Ama cigerim yandi ya .Bittim yani.Yorgunluk uykusuzluk hic bise.Allah kimseyi evladiyla sinamasin Allah kimseyi evladindan ayirmasin.Cok zor.
Teşekkürler canm ben de nefret ettim aşıdan kendi kendime "onun iyiliği icin" diye tekrarladım bütün gün yoksa dayanılcak sey değil
kizlar az once doktora gittik. emir 1 ayda 500 gr almis. doktor sütün yetmiyor herhalde dedi
sizinkiler ne kadar aliyor?
Bebekten bebeğe kilo alımı değişir 3. Ayda 500 normal sınırlar içinde değil miymiş? Meme reddinden dolayı daha az almış olabilir, geçecektir diye düşünüyorum. Ek süt vermeye ara verdin diye olabilir istersen biberonla olmasa da emzirme destek sistemiyle süt vermeye devam edebilirsin.
Ofelyam çok geçmiş olsun, tez zamanda iyileşir inşallah Yaman. Nasıl o kadar çabuk ilerlemiş hain virüs kıyamam bebeğine ya. Evde misler gibi bakacaksın eminim ki, iyileşecek yavrun bir an önce.Selam kizlar
Bade'ye de yazık ama virüslerini birbirlerine bulaştırmalarından daha kötü değil. Yaman iyilesince alırsın sen gönlünü kızının. Çok geçmiş olsun.
Cnm anormal bir durum yok normalde bebeklerin ilk 6 ayda dogum kilolarini ikiye katlamalari gerekir ki seninki bunu 2. Ayda yapmis ilk 3 ay gunde 25 30 gr almalari gerekiyor pre lerin seninki 3 aya bakildiginda gunde 25.88 gr almis ortalama olarak. Yani 25 grami yakalamis onun disinda bu ay yani 4. Ayda 600 gram alirsa yeterli olacak cunku 3 aydan sonra aldiklari kilo azalabiliyor bebeklerin hatta 5. 6. Aylarda 300 400 gram almasi da kafidir. Doydugunu anlamak icin çişli bezlerini kontrol et gunde 1 margarin agirligi kadar cisli bezi olmasi doydugunu gosterir o kadar ciş yapiyor mu bu onemli cisli bezleri margarin kadar ise sakın mama baslama16.08 1890
19.08 1710
12.09 2460
18.10 3755
21.11 4220
Yenidoğan mübarek yaaa :/ Tee allaam yaaaaa
Saat bası ık mık ık mık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?