Cnm anormal bir durum yok normalde bebeklerin ilk 6 ayda dogum kilolarini ikiye katlamalari gerekir ki seninki bunu 2. Ayda yapmis ilk 3 ay gunde 25 30 gr almalari gerekiyor pre lerin seninki 3 aya bakildiginda gunde 25.88 gr almis ortalama olarak. Yani 25 grami yakalamis onun disinda bu ay yani 4. Ayda 600 gram alirsa yeterli olacak cunku 3 aydan sonra aldiklari kilo azalabiliyor bebeklerin hatta 5. 6. Aylarda 300 400 gram almasi da kafidir. Doydugunu anlamak icin çişli bezlerini kontrol et gunde 1 margarin agirligi kadar cisli bezi olmasi doydugunu gosterir o kadar ciş yapiyor mu bu onemli cisli bezleri margarin kadar ise sakın mama baslama
cok sagol canim,rahatlattin beni
doktor bugun mama demedi ama 15 gun sonra ona gore az almissa basla diyebilir diye dusundum.
3 saatte 1 bez degistiriyoruz ve hepsinde cis yapmis oluyor ama agirlik margarin kadar midir bilemedim.
ben de istemiyorum canim mama vermek,mecbur kalmadikca.
Arkadaşlar yaa size bişey sorcam. Geçenlerde oğlum öksürük oldu Dr bricanly şurup verdi çay kaşığıyla verdim 3gun zaten çoğu ağzından döküldü. Arkadaşımin oğlumda 3 aylık bizden 1 ay küçük o da öksürük olmuş bitki çayı vermiş öyle atlatmış. Şurup vermedim dedi bana. Kendimi kötü hissettim çocuğuma boş yere ilaç vermiş gibi oldum. Sizce bitki çayı vermek doğru mudur ?
Öksürük şurubunu sevmiyorum ben öksürük atması gereken şeyleri atmasına yardımcı oluyor diye. Ama bebeğe bitki çayı vermek çok daha kötü bence, bilmiyorsun ki nasıl etki edeceğini.
Ben geçen ay kuru fasulye yaptım ve çocuk mahvoldu tam gazı azaldı demişken. Uzun bir süre yapmam tekrar. Bizim vücutlar baş edemiyor o gazla, minikler ne yapsın.
Bizim bebek arabası evde acık durumda zaten cnm ben araba derken bizim kullandıgımız arabadan bahsetmistim hani simdi cok küçükler.arkada tek basına bırakamam aglasa fln arac kullanırken panik olurum:/
Bu arada yardım konusunda dedigin gibi izleyen cok el atan yok dedigin gibi maalesef:/ bazen merdivene vs denk geldigimde mecbur yardım istiyorum,yoksa kimse el atmıyor valla
Ben yardım da istemem kimseden, 10 dakika uğraşırım gerekirse çocuğu kucağıma alırım yine de bana yardım edin demem. Kendileri teklif ederse teşekkür edip yardımlarını kabul ederim ama
2 hafta önce kan şekerim düştü gezerken pastaneye gireceğim. Basamakları da nasil yüksek sanki Gulliver devler ülkesine geldi. İçeriden bebek arabalı kadin çıktı çocuğu yanında, 3-4 yaşlarında bastı gitti. İçeride 2 adam var mal gibi duruyor bizim bebek arabası bir ileri bir geri gidiyor kalkıyor ucu iniyor. İnsan bir el atmaz mı insaniyetten. Kan şekerim dusmemis olsa başlarım sizin basamaginiza der giderdim.
Nerdeyse 1 haftadır giremedim buraya ve baya mesaj birikmiş çok merak ediyorum neler konuştuğunuzu 1.200 mesajı sıkılmadan okusam 2 gün sürse, bende buraya 2 gün sonra yazarım artık AAysheDuru
senin mesajlarının başladığı yerden itibaren okumayı sürdüreceğim iyiki yazmaya başlamışsın yokluğun hissedilmişti
Çok saol canım benim şükür duruldu hayatımız epey :) nefes almaya vakit bulunca hemen buraya giriyorum ben de :)) nasıl güzel bebişin? Kitabı bulamadık bu arada bizim kitapçıda, internetten sipariş vericem, aklımda :)))
Rotayı yaptırdım menenjiti de yaptıracağım. Aşı hastaliktan daha tehlikeli değil.
Öksürük şurubunu sevmiyorum ben öksürük atması gereken şeyleri atmasına yardımcı oluyor diye. Ama bebeğe bitki çayı vermek çok daha kötü bence, bilmiyorsun ki nasıl etki edeceğini.
ben de aşıların hepsini yaptırmaktan yanayım. kesinlikle haklısın bence, aşının hiçbir yan etkisi sözkonusu hastalıklar kadar perişan edemez çocukları tereddüt etmemekte fayda var
Çok saol canım benim şükür duruldu hayatımız epey :) nefes almaya vakit bulunca hemen buraya giriyorum ben de :)) nasıl güzel bebişin? Kitabı bulamadık bu arada bizim kitapçıda, internetten sipariş vericem, aklımda :)))
Çok şükür atlatmışsınız ameliyat işlerini, herşeyin yoluna girmesine sevindim çookk geçmiş olsun canım teşekkür ederim canım senin meleklerin de dünya tatlısı maşallah resim koyma konusunda tereddüt ettim ama hadi bi cesaret dedim artık ilk adımı attım devamı da gelir :)) kitabı merak ediyorum inşallah faydalanırız canım bende arıya başlamayı düşünüyorum fırsat buldukça alırım elime
Günaydın analar:)
Kar yağdı
Gerçi sevinsem mi üzülsem mi acaba
Sabah pencerenin önünde paçalı guvercin buldum. Içeri aldım. Garibim üşümüş. Nerden kaçtıysa artık. Eşim geldi kutuya koydu götürdü güvercin besleyen bir arkadaşına. Sabah maceramız da böylece sona erdi.
Çok şükür atlatmışsınız ameliyat işlerini, herşeyin yoluna girmesine sevindim çookk geçmiş olsun canım teşekkür ederim canım senin meleklerin de dünya tatlısı maşallah resim koyma konusunda tereddüt ettim ama hadi bi cesaret dedim artık ilk adımı attım devamı da gelir :)) kitabı merak ediyorum inşallah faydalanırız canım bende arıya başlamayı düşünüyorum fırsat buldukça alırım elime
Çok saol cnm,, geçti bitti çok şükür :)) resimler şahane, özellikle body’li olana bayıldım Arı da şahane,, becerikli kadınsın vesselam :) öyle kafanı dağıtmak istedikçe yaparsın, yorma kendini fazla; nasıl olsa dört yaşındaki bıdığım bile oynuyor, geç kalma olayı yok bu tarz oyuncaklarda :)) bir de biz onları bebek deterjanıyla makinede yıkadık (Duru kulaklarını yiyor çünkü), en ufak zarar görmedi,, sevindim valla :)
Günaydın analar:)
Kar yağdı
Gerçi sevinsem mi üzülsem mi acaba
Sabah pencerenin önünde paçalı guvercin buldum. Içeri aldım. Garibim üşümüş. Nerden kaçtıysa artık. Eşim geldi kutuya koydu götürdü güvercin besleyen bir arkadaşına. Sabah maceramız da böylece sona erdi.
Tam bir “mini mini bir kuş donmuştu” macerası olmuş yani,, ne iyi yapmışsınız benim kız da kar yağıcak hayaliyle eldiven giyip gitti okula,, nereden akıllarına gelir böyle şeyler acaba :) bari yağsa gerçekten, özendim şu an sana,,, bayılırım ben çünkü :)