2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Kar iyidir yaa,hava temizlenir misss gibi olur.
Ne güzel yapmışsınız,yazık hayvancagıza.

Sana da cnm, saol; epey uğraşmışsın sen de gerçekten sıkıntılı iş,, bir de benim gibi diş hekimine kolay alışamayanlardansan iyice sıkıntı.. biz çocukluğumuzdan beri sülalece aynı kadına giderdik,, kadın sonunda emekli oldu. Hatta bir ara neredeyse sırf bizim aile için haftada bir gün çalıştı, sonra da tamamen bıraktı. Şimdi müthiş sıkıntı yapıyorum yeni birine başlayacağım diye.. hepimizde var bu fobi malesef.. bu arada ben farketmiştim ama herzamanki gibi “abartıyorsun” derler diye (sonradan hep annelerin abartmadığı anlaşılsa da) söylememiştim bizimkilere. Ayşe’nin alt dişlerinden iki dişi bir çıkmış :) genetik bir şey, illa ki ailelerden birinde olmuştur da farkedilmemiştir dedi doktor. Yerine gelenler öyle olabilirmiş de olmayabilirmiş de. Çocuklarımız sağolsun her gün yeni bir lüzumlu/lüzumsuz bilgi öğreniyoruz :))))

Bizim burdaki mygym (buyaka avm) 18 aylıktan itibaren alıyor,sen ne zaman götürmeyii düşünüyorsun,erken deil mi?
Tiny tykes 7 aylıkken başlıyor cnm. Bütün my gym’lerde olması lazım, yanlış bilgi vermiş olabilirler mi sana? Çünkü hatta little bundles bile var gibi görünüyor buyaka’da. O da 6 haftalıkken başlıyor. Ama o grup lüzumlu gelmiyor bana pek. 7 aylıkken anca başlarız biz zaten.

Kesinlikle öyle,uykusu vs de daha iyi oluyor.bende hava durumuna baktım, bu hafta yagmur gözükmüyor her gün çıkartcam bi yarım saat.hem ona hem bana iyi geliyor valla:)
Arabasına sorunsuz oturuyor mu peki cnm? Benimki biraz sıkıntı çıkarıyor nedense

My gmy ne canım? Kaç aylık başlanıyor
My gym bebek ve çocuklar için oyun gruplarının olduğu bir tesis cnm. Hem fiziksel hem de zihinsel aktiviteler yapıyorlar. Tesisin bir bölümünde (akademi mezunu gençlerin eğitmenliğinde yapıldığı için çok güvenli bir şekilde) spor yapıyorlar. Diğer bölümde de anaokuluna hazırlık aşamasında etkinlikler yapılıyor. Ayrıca üye olunca her gün bir saat serbest şekilde de tesisten faydalanabiliyorlar. Ayşe’nin özellikle de kaba motor, refleks ve denge gelişiminde çok faydası oldu bize. Ben yaralanmasın diye çok korudum onu, o yüzden normalde ürkek olmasına rağmen orada barfiksten duvara tırmanmaya, takla atmaya kadar herşeyi tereddütsüz yapmaya başladı. Götürme imkanı olan herkese kesinlikle tavsiye ederim. Kendim beden derslerinde falan inanılmaz çekingendim, her sene tanıdık doktor ve hastaneler sayesinde beden dersine girmesi sakıncalı raporu alırdım, o boyutta yani :) kızlarım bana benzemesin, bu anlamda da özgüvenleri yüksek olsun istiyorum,, o yüzden Duru’yu daha da erken başlatmak istiyorum Allah izin verirse. (6 haftadan itibaren başlayan programları var bu arada. Ebeveynli olarak başlayıp ebeveynsiz gruplara devam ediyorlar.)

Ay bal damliyo agzindan :) uykusuz da yasaniyomus ya :) Ergenliginde de "anne ya uyuyorum !" dediginde ben uyutmicam onu gorusecez

Bizim hala devam ya gaz, eskisi kadar olmasa da tutuyo krizi Bakalim artik 6 ay 9 ay bekliyorum

O kadar bile beklemene gerek kalmayacak cnm. Anaokuluyla beraber başlıyor o “yok ben yatıcam” isyanı :))) Allahtan çocuk uykusuzlukta rakip tanımadığı için çat diye uyanıyor, öyle bir faydasını gördük çok şükür ama yine de hadi okula deyince uyansa bile yatakta kalmayı tercih ediyor :))))

Nasıl oldunuz cnm??

Merhaba sevgili anneler oğlum üst solunum yolu enfeksiyonu oldu ablasindan geçti doktor ilaç vermedi takip et dedi evde neler yapabilirim geçmesi için sık sık emziriyorum baş ucuna soğan koydum burnunu serum fizyolojik ile temizliyorum öksürükte var

Geçmiş olsun cnm. Gruptaki iki çocuklularımızın hepsini vurdu bu olay sanırım ev tozuna çok dikkat etmen, iyi havalandırman ve burnunu sürekli açık tutman lazım. Banyo yaptırma demişti bana doktor. Bir hafta sonra da sadece vücudunu yıkattırdı. Öksürüğün yanında tıkanma da başlarsa muhakkak tekrar git, gece bile olsa sabahı bekleme. bizde de ofelyam ’da da aynısı oldu çünkü. Çok sinsi bir şekilde bir gecede bronşiyolite çevirdi. Sizinki öyle olmasın, Allah korusun inşallah. O noktada ilaç tedavisi kaçınılmaz oluyor çünkü. İlerlememesi için muhakkak takip edilmesi gerekiyor. Acil doktoru uyusanız bile yarım saatte bir kontrol etmeye çalışın demişti bize. Evhamlı olmakta fayda var yani. Çünkü okuldan taşınan hastalık üşütme vs gibi olmuyor. Kötü olan tabloyu çizdim ama kendi canım yandığı için uyarmak istiyorum sadece. Yoksa tabi ki temennim bütün bebişlerimizin çok çok sağlıklı olması ve burada güle oynaya kazasız belasız hepbirlikte yazı getirmemiz. (Bu arada pompan varsa hem emzirip hem biberonla takviye yapmanı tavsiye ederim. Şu an ihtiyacı olan antikorlar senin sütünde oluşmuştur bile ve ne kadar çok alırsa o kadar çabuk toparlar.) hemencecik iyileşsin inşallah, ve hep dediğimiz gibi Allah beterinden saklasın.

Kızlar size bişey danışmak istiyorum benim bebiş sağ memeyi emmek istemiyor hep bi mizirdanirdi zaten o tarafta ama bu ara iyice almak istemiyor ve farkettim ki o taraf tazyikli. Napabilrim bu konuda?

Aynen öyle cnm 1-2 yaşında çocuk değil ki bunlar ilaç kullanmak da istemezdim ama Dr gerekli gördü gecmezse antibiyotik verecekti Allah'tan çabuk atlattık

Aaa evet sen deyince fark ettim. Resmen şarkıyı yaşamışız:))
Yağsa da oynasa bari biraz minik elleriyle. O kadar eldiven filan takmış yerim:))
Kar iyidir yaa,hava temizlenir misss gibi olur.
Ne güzel yapmışsınız,yazık hayvancagıza.
Evet çok güzel hava buz gibi ama insanın içi açılıyor:)
Çok geçmiş olsun inşallah hemen atlatır.

kizlar az once doktora gittik. emir 1 ayda 500 gr almis. doktor sütün yetmiyor herhalde dedi
sizinkiler ne kadar aliyor?

arch2401 E elif_ay @Sunbright sizinkilerin 100 gunlukke kilosu nasildi?
emir suan 4220 gr.
canım Ahmet asafta öyle kilolu bir çocuk değil sağlığı yerinde olsun önemli olan o .bu ay 700 gr aldı. Pazartesi gittiğim doktorun tartısına göre 5.800 geldi. Kıyaslama yapmaya kalkarsan üzülürsün her çocuk farklı büyür.bence sütün yetiyordur sen şimdi o doktora ilk gittin emirin öncesini bilmiyor sadece senın anlattıklarını dinledi o yüzdende öyle yorum yapması çok normal. Bizim Doğuma giren doktor takvıye yap biberonla diyordu şimdiki doktorumuz takvıye yaptırmıyor . Sen istedikçe emzirmeye devam et canım .

Canım bu bronşiolit okadar sinsi bir hastalıklı çok çabuk ilerliyor, doktora götürürdüm büyük oğlumu grip ilacı verirdi ciğerde bişey yok diyip gelirdik nefes almasından anlayıp ertesi gün götürürdüm ciğerlere inmiş ah ah çok hastanede yattık, bir zaman sonra çocuğunun hastalık seyrini tahmın ediyorsun ve sen bildiklerini uygulayarak hastalığın seyirini yavaşlatabılıyorsun inşallah bunlara gerek kalmaz ve tekrarlamaz hastalığınınız.serum konusunda aynı hatayı bizede yaptılar çocuk nasıl ağlıyor anlatamam baştan tıkalı olduğu için diye oyalamaya çalışıyorum senın gibi elimi kelebegın olduğu yere bir koydum nasıl şiş birkaç saat öncesindede kelebegı artık degıstırın diye hemşireyle konuşmuştum gerek yok demişti , sonrasında çıkartıp sakınlestirmiştik öyle yenısı takılmıstı ama o gunden bir resmi var baktıkça ben senı nasıl boşuna ağlattım diye oturur hüngür hüngür ağlarım.çom geçmiş olsun canım amin
2 tane ozel asi var,biri rota digeri menenjit dedi. yaptiracak mi herkes menenjiti?
rotanın ıkıncı dozu aralıgın ilk haftası olacağız, menenjit aşınıma yatırırız

Kafayı koyuyodu tepsiye uyuyup kalıyodu :)) oy özledim ya :))
Çok sevimli oluyorlar
Canım aynı şikayetten bir doktora gitmiştik aynı ilacı bizede verdi o ilaç astım hastaları için veriliyor daha çok , içirmedim ben tabıkı Doktor degılım ama tecrübeler var.prematüre olduğu için bitkisele giremiyorum , ama ilaçtan daha iyidir büyük oğlumda ilk önce bitkiselleri denerdim .bitkisel öksürük şurubu var prospan die onu bir araştır canım.
kizlar bebislere gaz olmasin diye yemeklerinize kimyon katiyor musunuz,fayda goren oldu mu?
ben aklıma geldıkçe yemeğimi yerken üzerine döküyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…