Günaydın analar:)
Kar yağdı
Gerçi sevinsem mi üzülsem mi acaba
Sabah pencerenin önünde paçalı guvercin buldum. Içeri aldım. Garibim üşümüş. Nerden kaçtıysa artık. Eşim geldi kutuya koydu götürdü güvercin besleyen bir arkadaşına. Sabah maceramız da böylece sona erdi.
Sana da cnm, saol; epey uğraşmışsın sen deBenimde hamilelikte dolgum düşmüştü doğumdan sonra doldurdum şimdi o diş boşken kökünde iltihap kalmış üstüne de dolgu geldiği için diş kökünde iltihap artmış çok fena sancı yapıyo bana. Valla bu diş işleri çok sıkıntı. Doğum sonrası 3 dolgu 1 kaplama yaptırdım hala düzenleri yokÜstelik buranın en iyi diş hekimine gitmeme rağmen.. İnşallah bebeğimin dişleri bana benzemez. İhmale gelmiyor valla şimdi o diş kökünü temizleyemezse çekecekmiş dişi oda sıkıntı sonra köprüler implantlar uğraş dur. Çok geçmiş olsun sana da canım
Çok saol canım benimşükür duruldu hayatımız epey :) nefes almaya vakit bulunca hemen buraya giriyorum ben de :)) nasıl güzel bebişin? Kitabı bulamadık bu arada bizim kitapçıda, internetten sipariş vericem, aklımda :)))
Tiny tykes 7 aylıkken başlıyor cnm. Bütün my gym’lerde olması lazım, yanlış bilgi vermiş olabilirler mi sana? Çünkü hatta little bundles bile var gibi görünüyor buyaka’da. O da 6 haftalıkken başlıyor. Ama o grup lüzumlu gelmiyor bana pek. 7 aylıkken anca başlarız biz zaten.Bizim burdaki mygym (buyaka avm) 18 aylıktan itibaren alıyor,sen ne zaman götürmeyii düşünüyorsun,erken deil mi?
Yok cnm instagramda :)burda miydi fotolar?
Arabasına sorunsuz oturuyor mu peki cnm? Benimki biraz sıkıntı çıkarıyor nedenseKesinlikle öyle,uykusu vs de daha iyi oluyor.bende hava durumuna baktım, bu hafta yagmur gözükmüyor her gün çıkartcam bi yarım saat.hem ona hem bana iyi geliyor valla:)
My gym bebek ve çocuklar için oyun gruplarının olduğu bir tesis cnm. Hem fiziksel hem de zihinsel aktiviteler yapıyorlar. Tesisin bir bölümünde (akademi mezunu gençlerin eğitmenliğinde yapıldığı için çok güvenli bir şekilde) spor yapıyorlar. Diğer bölümde de anaokuluna hazırlık aşamasında etkinlikler yapılıyor. Ayrıca üye olunca her gün bir saat serbest şekilde de tesisten faydalanabiliyorlar. Ayşe’nin özellikle de kaba motor, refleks ve denge gelişiminde çok faydası oldu bize. Ben yaralanmasın diye çok korudum onu, o yüzden normalde ürkek olmasına rağmen orada barfiksten duvara tırmanmaya, takla atmaya kadar herşeyi tereddütsüz yapmaya başladı. Götürme imkanı olan herkese kesinlikle tavsiye ederim. Kendim beden derslerinde falan inanılmaz çekingendim, her sene tanıdık doktor ve hastaneler sayesinde beden dersine girmesi sakıncalı raporu alırdım, o boyutta yani :) kızlarım bana benzemesin, bu anlamda da özgüvenleri yüksek olsun istiyorum,, o yüzden Duru’yu daha da erken başlatmak istiyorum Allah izin verirse. (6 haftadan itibaren başlayan programları var bu arada. Ebeveynli olarak başlayıp ebeveynsiz gruplara devam ediyorlar.)My gmy ne canım? Kaç aylık başlanıyor
Ay bal damliyo agzindan :) uykusuz da yasaniyomus ya :) Ergenliginde de "anne ya uyuyorum !" dediginde ben uyutmicam onu gorusecez
Bizim hala devam ya gaz, eskisi kadar olmasa da tutuyo kriziBakalim artik 6 ay 9 ay bekliyorum
Nasıl oldunuz cnm??Canim onlar da bilemiyorlar herhalde inip inmiycegini ondan herhalde
Bi anda oluyo canim .Hatta cuma gittigimde sormustum 10 gundur grip artik inme ihtimsli yoktur gerhalde cigerlere die ama dr demisti ki burdan cik eve gidip beni arayabilirsin bise var die dedi.Aynen ole oldu herhalde
Cok saolun kizlar iyi dilekleriniz icin .
Bu arada uzun zamandir girip de okuyamadim.Umarim herkesin bebegi de iyidir atlamissam okuyamadigimdandir.Kusura bakmayin
Geçmiş olsun cnm. Gruptaki iki çocuklularımızın hepsini vurdu bu olay sanırımMerhaba sevgili anneler oğlum üst solunum yolu enfeksiyonu oldu ablasindan geçti doktor ilaç vermedi takip et dedi evde neler yapabilirim geçmesi için sık sık emziriyorum baş ucuna soğan koydum burnunu serum fizyolojik ile temizliyorum öksürükte var
Aynen öyle cnm 1-2 yaşında çocuk değil ki bunlar ilaç kullanmak da istemezdim ama Dr gerekli gördü gecmezse antibiyotik verecekti Allah'tan çabuk atlattıkRotayı yaptırdım menenjiti de yaptıracağım. Aşı hastaliktan daha tehlikeli değil.
Öksürük şurubunu sevmiyorum ben öksürük atması gereken şeyleri atmasına yardımcı oluyor diye. Ama bebeğe bitki çayı vermek çok daha kötü bence, bilmiyorsun ki nasıl etki edeceğini.
Aaa evet sen deyince fark ettim. Resmen şarkıyı yaşamışız:))Tam bir “mini mini bir kuş donmuştu” macerası olmuş yani,, ne iyi yapmışsınızbenim kız da kar yağıcak hayaliyle eldiven giyip gitti okula,, nereden akıllarına gelir böyle şeyler acaba :) bari yağsa gerçekten, özendim şu an sana,,, bayılırım ben çünkü :)
Evet çok güzel hava buz gibi ama insanın içi açılıyor:)Kar iyidir yaa,hava temizlenir misss gibi olur.
Ne güzel yapmışsınız,yazık hayvancagıza.
Çok geçmiş olsun inşallah hemen atlatır.Merhaba sevgili anneler oğlum üst solunum yolu enfeksiyonu oldu ablasindan geçti doktor ilaç vermedi takip et dedi evde neler yapabilirim geçmesi için sık sık emziriyorum baş ucuna soğan koydum burnunu serum fizyolojik ile temizliyorum öksürükte var
canım Ahmet asafta öyle kilolu bir çocuk değil sağlığı yerinde olsun önemli olan o .bu ay 700 gr aldı. Pazartesi gittiğim doktorun tartısına göre 5.800 geldi. Kıyaslama yapmaya kalkarsan üzülürsün her çocuk farklı büyür.bence sütün yetiyordur sen şimdi o doktora ilk gittin emirin öncesini bilmiyor sadece senın anlattıklarını dinledi o yüzdende öyle yorum yapması çok normal. Bizim Doğuma giren doktor takvıye yap biberonla diyordu şimdiki doktorumuz takvıye yaptırmıyor . Sen istedikçe emzirmeye devam et canım .kizlar az once doktora gittik. emir 1 ayda 500 gr almis. doktor sütün yetmiyor herhalde dedi
sizinkiler ne kadar aliyor?
arch2401 E elif_ay @Sunbright sizinkilerin 100 gunlukke kilosu nasildi?
emir suan 4220 gr.
Canım bu bronşiolit okadar sinsi bir hastalıklı çok çabuk ilerliyor, doktora götürürdüm büyük oğlumu grip ilacı verirdi ciğerde bişey yok diyip gelirdik nefes almasından anlayıp ertesi gün götürürdüm ciğerlere inmiş ah ah çok hastanede yattık, bir zaman sonra çocuğunun hastalık seyrini tahmın ediyorsun ve sen bildiklerini uygulayarak hastalığın seyirini yavaşlatabılıyorsun inşallah bunlara gerek kalmaz ve tekrarlamaz hastalığınınız.serum konusunda aynı hatayı bizede yaptılar çocuk nasıl ağlıyor anlatamam baştan tıkalı olduğu için diye oyalamaya çalışıyorum senın gibi elimi kelebegın olduğu yere bir koydum nasıl şiş birkaç saat öncesindede kelebegı artık degıstırın diye hemşireyle konuşmuştum gerek yok demişti , sonrasında çıkartıp sakınlestirmiştik öyle yenısı takılmıstı ama o gunden bir resmi var baktıkça ben senı nasıl boşuna ağlattım diye oturur hüngür hüngür ağlarım.çom geçmiş olsun canım aminSelam kizlar
Cok kotu bi 10 gun gecirdik hala da devam ediyoruz.Dun ciktik hastaneden.Bir hafta kaldik.
Yaman a ablasindan nezle bulasmisti fakat oksurugu coktu.Dr a gittik bise yok cigerlerde dedi.Gecen Cuma gunu yine icim rahat etmedi yine cigerlerini dinletmeye gittik.Yok bise.Pazar aksami hafif huysuz gibiydi bi gariplik vardi ama esime soledim.Ee sen de kuruntu yapiosun artik daha yeni gosterdik dedi.Pazartesi isyerinden arkadasim gelicek annemler geldi falan o benim gulen topacim gitti yerine baska bi cocuk geldi.Gulmuyo yuzume.Herkes gitti saat 8 oldu.Esime dedim nefes alis verisi hosuma gitmiyo ben video cekip gondericem dra dedim.Neyse cektim gonderdim.Cevap yok.O gece ole yattik.Ama hic uyumadi yavrum zaten.Ertesi sabah Sali gunu aradi dru esim.Hemen gelin dedi.Adam aglamasini duyunca emzirme odasina daldi dinledi hemen hastaneye yatis yapiosunuz ariyorim arkadaslarimi size iyi bakicaklar merak etmeyin dedi.Aglaya aglaya eve geldim.Bavullari hazirladim.Ordaki dr da muayene etti.Bronsiyolit.Ciger tamamen kapali nefes alamio cocuk.Serum takildi ventolin pulmicort atrovent hava verildi.Burnundan sumuk ornegi alip tahlil yaptilar.Parainfluzenza.Dr dioduki,Bu ole dandik bi nezle virusu ki aslinda nasi bu kadar inebilmis cigere hayret verici.Her gun gelio cok az duzelme var cok az cok az
Bu arada serum takili hep ve belli tok tutuo beni emmiyo.Sagiyorum bi yandan.Sonra asil bizim drun yonlendirdigi dr aldi tedaviyi.Cuma gunu dayanamadim artik.Bu serum yuzunden bu cocuk hic ememio.Tamam dozu azaltalim ama cikaramam dedi.Biraz daha iyi emmeye basladi.Cumartesi aksami yine bi gariplik sezdim.Cani aciyo gibi aglio.serum da elinde cok hareketli takilmasin da canini acitmadin die ustune corap gecirdiler.Tam emzirmeye aldim.Kolunu bi yokladim.Kolu davul gibi .Diger eli ve kolunun 3 kati.Feryat figan hemsireyi cagirdim.Odem yapmis.Cikarttilar serumu.Tartiyi getirdiler.Sabah aksam tarttilar.50 grdan fazla kilo verisi olursa tekrar damar yolu acicaz dediler. O stres beni bitirdi.Ilk gecenin sabahi 10 gr almisti hatta ama sonra hep 30 40 gr verdi yarim gunde dusunun.Yalniz ben serum odemini attigini dusundum.Tabiki vermistir.Dr hastalikta 500 gr bile normal dedi ama serum kilo aldiran bise diil ki sadece sivi kaybini engelleyen bise diil mi?Cocuk badilerin icine dustu gobek gitti bacak bogumlari kayboldu yanaklar coktu.Gozumun onunde eridi.Dr bi daha taktirmadi ama .Dun aksam artik makine varsa evde devam edersiniz die taburcu etti.Gecmemis hala ama sefil oldunuz bise olursa kapip gelun dedi
Ama o kadar huzursuzum ki nefesini dinliyorum surekli .Panik Atak gibi bise oldum galiba.Yalniz kalmaya korkuyorum.
Ben de grip oldum bu arada.Dr ondan gecmistir ona gecmez dedi bi daha ama artik hic bise bilmiyorum ya.bittim ben.Obur yavrumu da cok ozledim.Bir hafta gormedim.Anneannesinde kaldi.O da grip die bi daha risk alamadik.
Ama cigerim yandi ya .Bittim yani.Yorgunluk uykusuzluk hic bise.Allah kimseyi evladiyla sinamasin Allah kimseyi evladindan ayirmasin.Cok zor.
rotanın ıkıncı dozu aralıgın ilk haftası olacağız, menenjit aşınıma yatırırız2 tane ozel asi var,biri rota digeri menenjit dedi. yaptiracak mi herkes menenjiti?
Çok sevimli oluyorlarKafayı koyuyodu tepsiye uyuyup kalıyodu :)) oy özledim ya :))
Canım aynı şikayetten bir doktora gitmiştik aynı ilacı bizede verdi o ilaç astım hastaları için veriliyor daha çok , içirmedim ben tabıkı Doktor degılım ama tecrübeler var.prematüre olduğu için bitkisele giremiyorum , ama ilaçtan daha iyidir büyük oğlumda ilk önce bitkiselleri denerdim .bitkisel öksürük şurubu var prospan die onu bir araştır canım.Arkadaşlar yaa size bişey sorcam. Geçenlerde oğlum öksürük oldu Dr bricanly şurup verdi çay kaşığıyla verdim 3gun zaten çoğu ağzından döküldü. Arkadaşımin oğlumda 3 aylık bizden 1 ay küçük o da öksürük olmuş bitki çayı vermiş öyle atlatmış. Şurup vermedim dedi bana. Kendimi kötü hissettim çocuğuma boş yere ilaç vermiş gibi oldum. Sizce bitki çayı vermek doğru mudur ?
ben aklıma geldıkçe yemeğimi yerken üzerine döküyorumkizlar bebislere gaz olmasin diye yemeklerinize kimyon katiyor musunuz,fayda goren oldu mu?
Şahaneymiş,, yapıcam valla, süpersin :)Hadi kızlar tuz seramiginden el ayak izi yapalım:) Hatıra olur hem odalarına filan asariz. Ananeye babaneye hediye ederiz.
Harikasın yapınca paylaşalım. Ben de en kısa zamanda yapıp paylaşacağım:)Şahaneymiş,, yapıcam valla, süpersin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?