ölürsem çocukları anneme emanet etme olayı bende de takıntı.. halbuki kime edecek zaten... evde bırakıcak adam sanki bir başlarına.. yalnız annemiz bile olsa bizim gibi bakamaz.. bu düşünce bazen beni de yoruyor. Ama bir yandan da kendimi korumam gerektiğini hatırlatıyor hep :)Bende de var bu bahsettiğiniz gibi düşünceler. Özellikle eşime bişey olursa nasıl yaparım diye düşünüyorum o da hep söyler işte ben ölürsem bankadan şu kadar para alcaksin onunla şöyle yap falan diye. Bildiğin deli gibi plan kuruyorum yani Kereme tek başıma nasıl güzel bir gelecek kurabilirim diye. Bana bişey olursa diye de düşünüyorum eşimi tembihliyorum anneme emanet et diye. Gerçekten çok üzücü ve yorucu düşünceler ama oluyor işte
Ya evet korktugum gibi sanirim..Bu konuda ben demistim demek istemezdim hic ama kirmizimsi lekeler gordum kakasindaBize ilk amip teşhisi kondugunda kan çıkmamıştı kakada. Kaka rengi çok çeşitli oluyordu sarı, yeşil, kahverengi ve tonları. Bir de doktor tekrar koku olursa ya da rengi degisirse gelin demişti.
Yookidoo aldım. Memnunum. Aktivite halisi olandan aldım kurbağa birens ve piremsesi var.
Memeyi reddettiği gibi emziği de reddetti benim kız.
Irem kac kilo oldu canim :)Ben de elimdekiler bitince 4 numara mi alsam diye dusunuyorum aslinda
Bana da 23 kasıma gün vermişlerdi gidince yaptırırım çok gerek var mı bilmiyorum ama
Hepimiz aynıyız demekkiBurası da deprem bölgesi nisanda bayağı sallanmıştık hamileydim aklım çıktı çocuğa bişey olursa diye şimdi sürekli deprem olursa çocuğun yanına gitmem lazım diyorum eşime de söyledim deprem olursa hemen oğlanın yanına git diye bayağı bozuldu psikolojim her gün en az bir defa deprem planı yapıyorum:)
Evet ilk bebeğim, ben de deprem, hırsız ve bilumum felaketlere karşı plan yapıyorum saçma sapan.Defne ilk bebeğin dimi. Bende de oluyor ilk çocuğumda başladı. Kaybetme korkusu annesiz birakma korkusu depresyon değil bu hep söylerim annelik delilik isi diye buda bir parçası sanırım anneliğin. Kendı kendime acil durum planı yapıyorum. Ya deprem olursa diye .
Evet oluyor, bazen emzirirken bile çok derin dalıyor nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum. Ya olursa gibi bir şey düşünemiyorum zaten düşünsem bile yüreğim kabarıyor, gözlerim falan doluyor.Aynı ben :) bu ara baysğı arttı o düşünce kendime bişey olursa oğlum ne yapardan ziyade tersini çok düşünüyorum dillendirmeyeyim onu korkunç çünkü bende size soracaktım oluyor mu o herkeste bi bende mi acabaGretchen Grundler
Tetanos için evet, beni aramadilar ama ben de gitmeyi düşünüyorum ne zamandır da bir türlü vaktim olmadı.Günaydın bugün beni sağlık ocağı aşı için aradı.Doğum öncesi yapmışlardı şimdi yine yapilacakmis sizi de çağırdılar mi aşı için
Şu an beşinci ayin içinde olduğu için öyle, ben de 4. Ay egzersizleri yapıyorum.Gretchen Grundler canım bende şimdi indirdim uygulamayı. Çok hoşuma gitti ,fakat bi sorum olacak. Bizim doğum günümüz 24.07.2017 yani 4. aydayız. Ama aktivitelerde 5. ay yazıyor. Yaptırmalı mıyım acaba ? Kafam karıştı..
Evet evet ben de sık sık kontrol ediyorum elinde olmadan. Amin, kimseye yaşatmasın Allah.Bu deli düşünceler bir tek bende var sanıyordum kendimi takıntılı sanıyordum demek ki normalmiş. Uyurken çocuğumun nefesini dinliyorum. Rabbim hiç kimseye evlat acısı yaşatmanın.
Tahlil yaptır, öğren sonucu. İnşallah bir şey yoktur ama öyleyse bile tedavisi zor değil korkma. İnsan üzülüyor yine de çocuğunun hasta olmasına.Ya evet korktugum gibi sanirim..Bu konuda ben demistim demek istemezdim hic ama kirmizimsi lekeler gordum kakasindaGoturcem hemen doktora.Neden doktoru dinledimki keske yaptirsaydim cumartesi
Irem kac kilo oldu canim :)
Teşekkürler :)Hemen :)
Bende hem bu korku, hem de Allah muhafaza tam tersi her zaman vardı cnm.. Hatta tersi bir durumda kendimi nasıl “kesinlikle öldürebileceğimi” falan düşündüm yüzlerce kez.. bir şey sorucam sana ama cevap vermesen de olur tabi.. kendi annenle ilişkiniz nasıl? yahut çocukken nasıldı?Kızlar geçen gün aklıma salak bir şey takıldı, kızım için söylediğim şarkıları, ona uyarladığım ninnileri falan kaydettim. Bana bir şey olursa kızım onun için bir şeyler yaptığımı bilsin ve sesim hatıra kalsın niyetiyle yaptım. Bu bir tek bana mı oluyor ya, bazen bir şey oluyor 'ya bana bir şey olursa kızım ne yapar' diye üzülüyorum. Her zaman olmuyor ama olduğu zaman bol bol kokluyorum kızımı ağlamamak için. Salak gibi hissediyorum kendimi, kimseye de söylemedim, insan bu saçma hissi nasıl açıklar ki. Depresyonda mıyım diye düşündüm ama her zaman olan bir şey değil, bazen duyduğum okuduğum şeylerle gün yüzüne çıkan ve zihnimde bensiz büyüyen kızımın birkaç karesiyle desteklenen bir şey. İşte böyle... Eskiden daha kolaydı böyle şeyleri hazmetmek, her insan ölecek ne var ki derdim ama şimdi ölürsem sanki Defne'ye kazık atıcakmışım gibi geliyor.
Teşekkür ederim İngilizce hikayeleri ben de deneyeyim en azından kulak aşınalığı olur. Bir öneri benden gelsin o zaman biz de ayna karşısında dans ediyoruz yaptığımız bir kaç hareket var. Ayaklarını kullanmayı baya öğrendi meselaOyun halısı, zeka kartları var, bol bol müzik dinletiyoruz. İngilizce ve Türkçe hikaye dinletip okumaya çalışıyorum. Mümkün olduğu kadar çok konuşuyorum. Fiziksel gelişimi için egzersizler yapıp yüzüstü zaman geçiriyoruz. Şimdilik bu kadar. Ben de farklı önerilere açığım :)
Büyüyen bebek uygulamasını ben de indireyim o zaman, ne kadar onlara verirsek o kadar alıyorlar algıları çok açık. Teşekkür ederim önerilerin için..Büyüyen bebek uygulamasında ayına uygun egzersizler var onları yapıyorum. Ayşe Öner'in bebek egzersizleri videosu var Youtube'da onları yapıyorum. Camdan dışarı bakıp renkleri sayıları söylüyorum geçen insan ve arabalara göre. Zıt kavramlar için erken mi bilmiyorum ama yeni eski temiz, kısa uzun, genç yaşlı vs şeyleri söylüyorum. Her gün oyuncaklarını tutsun sallasin diye antrenman yapıyoruz. Şarkı söylüyorum bol bol. Ayna karşısında kendisiyle konuşuyor. Sohbet ediyoruz, kitap okuyorum. Ne yaparsam yapayım anlatıyorum; bırakıp çıkacaksam odadan kesinlikle yalan söylemeden ne yapacağımı söylüyorum. Ellerimi yikayacağım, bezini atıp geleceğim ya da tuvalete gidip ellerimi yikayacip geleceğim, cok yoruldum biraz dinlenip geleceğim vs.
O da farklı değilmiş bizimki de sağ seviyor, sol düşmanı kesildi küçümen.
Başka bir sıkıntısı olmadığına eminmisin peki evet ataklar zorlayıcı ama doktor kontrolünden geçirsenmi acabaKızlaaaarrr. Dün gece deniz ağladı ben ağladım sabaha kadar. Bu nasıl bir atakmış böyle. Ben sessiz sakin kuzumu geri istiyorum. Hem ona hem bana haram oldu günler. Gece gündüz aynı. Çok zor uyuyor ve yarım saatte bir ağlayarak uyanıyor. Tekrar uyuması bir saati buluyor. Tam uyudu diyorum bu seferde mız mız ağlamaklı sesler çıkartıyor dalmıyor uykuya. Gündüz de aynı zaten. Gülücüklerle mutlu uyanan bebek gözleri yaşlı hiç gülmüyor bile artık. Lütfen bir umut verin bana. Bu 15. Hafta atağını atlatan ve eskiye dönen var mı gerçekten. Hiç bitmeyecekmiş gibidoğdu doğalı bukadar sıkıntı yaşamamıştık.
Dr kontrolü vardı geçen hafta yeni başlamıştı bu huzursuzluğu. Hiç bir sorun yok genel durumu iyi demişti. Sadece dişleri kabarmış yakında çıkar dedi. Bende çok ısrarcı olup sorgulamadım açıkcası. Hani arada bir biraz daha huzursuz olabiliyorlar ama bir fün sonra geçiyor diye. Yine öyledir diye düşünmüştüm.Başka bir sıkıntısı olmadığına eminmisin peki evet ataklar zorlayıcı ama doktor kontrolünden geçirsenmi acaba
Soğuk diş kaşıyıcıyla dişleri kaşısan belki rahatlatır.Dr kontrolü vardı geçen hafta yeni başlamıştı bu huzursuzluğu. Hiç bir sorun yok genel durumu iyi demişti. Sadece dişleri kabarmış yakında çıkar dedi. Bende çok ısrarcı olup sorgulamadım açıkcası. Hani arada bir biraz daha huzursuz olabiliyorlar ama bir fün sonra geçiyor diye. Yine öyledir diye düşünmüştüm.
Bence sadece atak olamaz bukadar huzursuzsa canım dişde yapıyor olabilirDr kontrolü vardı geçen hafta yeni başlamıştı bu huzursuzluğu. Hiç bir sorun yok genel durumu iyi demişti. Sadece dişleri kabarmış yakında çıkar dedi. Bende çok ısrarcı olup sorgulamadım açıkcası. Hani arada bir biraz daha huzursuz olabiliyorlar ama bir fün sonra geçiyor diye. Yine öyledir diye düşünmüştüm.
Çekişmeli bir ilişkimiz var annemle, severiz birbirimizi ama uzun süre bir arada olunca kesin tartışırız. Çocukken de buna yakın bir şeydi. Neden sordun?Bende hem bu korku, hem de Allah muhafaza tam tersi her zaman vardı cnm.. Hatta tersi bir durumda kendimi nasıl “kesinlikle öldürebileceğimi” falan düşündüm yüzlerce kez.. bir şey sorucam sana ama cevap vermesen de olur tabi.. kendi annenle ilişkiniz nasıl? yahut çocukken nasıldı?
Bu başak burçlarına özel birşeymi acaba bizde aynıyız ben anne diye ölmem çok mesela her derdimde aramam ilk annemi ay annem canım annem moduna hiç giremedim alanıma fazla müdahale olunca sıkılıyorum ben annemde çok müdehaleci oyüzden uzun süre bir arada duramıyoruz millet anasına gitmek için gün sayar bende gideyim kalayım bir hafta yeter diyorumÇekişmeli bir ilişkimiz var annemle, severiz birbirimizi ama uzun süre bir arada olunca kesin tartışırız. Çocukken de buna yakın bir şeydi. Neden sordun?
Doğa kaç cc içiyor bilmiyorum hiç biberon vermedim sadece iki gündür meme emerken bırakıp tekrar emmek istiyor mızırdanıyor filan sanırım 15.hafta atağı bizide vurducanim soyle ki emir sabah 10da kalkti. saat 15.30a kadar 100 cc yi zorla icti. 5 saate yayarak icti. iki cekiyor birakiyor,agliyor. sonra yine 2 cekiyor birakip agliyor.
meme desen ikisini toplam 20 dk.anca emmistir. belki o kadar bile degil.
sonra uyudu. 3 saat sonra kalkti. yikadik. iki memeyi 15 dk. ya emdi ya emmedi. 40 cc icti. kucagimda uyuyor simdi.
onceden 160 170 cc icerdi yarim saat icinde. simdi 5 saatte 100 cc yi ara ara icti.
kilo alimi iyice dusecek boyle giderse.
off off.
Annem de ikizler de de tam olsun. Aynen müdahale etmeyi sever ve beni deli eder. Hamilelikte herkes kv karışır evime dedi ben annem karışırsa ne yapar caydırırım diye düşündümBu başak burçlarına özel birşeymi acaba bizde aynıyız ben anne diye ölmem çok mesela her derdimde aramam ilk annemi ay annem canım annem moduna hiç giremedim alanıma fazla müdahale olunca sıkılıyorum ben annemde çok müdehaleci oyüzden uzun süre bir arada duramıyoruz millet anasına gitmek için gün sayar bende gideyim kalayım bir hafta yeter diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?