- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Aşı takip için kart vermediler mi? Ben karttan takip ediyorum sonraki aşı için. Zorunlu degil ama 3. Dozu yaptırırsak koruma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkıyormuş. Ben kendini kesmeyi alışkanlık haline getiren bir insan olduğum için 200 yıllık koruma istiyorumgidince bi sorayim bakalim
Senin de dinlenmeye hakkın var, dinlenmezsen pilin biter. Elaleme vermiyorsun ki babası ve dayısı teyzesine veriyorsun. Onlara da alismasi için iyi olur bence, ben de bazen veriyorum eşime o ilgileniyor ben ya uyuyorum ya dinleniyorum hatta oyun oynuyorum ve kendime geliyorum. Kafamizin boşalması hakkımız.Anneler Merhaba gayet yorucu bir gün geçiriyorum l.Bu aralar aklıma bir şey takılıyor eğitim bilimlerinden bildiğim kadarıyla ilk 1.5 2 yil bebeklerin güven dönemi oluyor ihtiyaçlarının zamanında karşılanması gerekiyor. Olabildiğince dikkat ediyorum ama bu aralar şu atak beni mahvetti uykusuz olunca çok yorgun oluyorum böyle durumlarda oyalama islerini eşime kardeşime vs.devrediyorum biliyorum bana ağlıyor ama kucağıma alıp gezdirecek halim olmuyor.Yanlış mi yapıyorum acaba? A AysheDuru ve diger arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?
Aşı takip için kart vermediler mi? Ben karttan takip ediyorum sonraki aşı için. Zorunlu degil ama 3. Dozu yaptırırsak koruma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkıyormuş. Ben kendini kesmeyi alışkanlık haline getiren bir insan olduğum için 200 yıllık koruma istiyorum
Anneler Merhaba gayet yorucu bir gün geçiriyorum l.Bu aralar aklıma bir şey takılıyor eğitim bilimlerinden bildiğim kadarıyla ilk 1.5 2 yil bebeklerin güven dönemi oluyor ihtiyaçlarının zamanında karşılanması gerekiyor. Olabildiğince dikkat ediyorum ama bu aralar şu atak beni mahvetti uykusuz olunca çok yorgun oluyorum böyle durumlarda oyalama islerini eşime kardeşime vs.devrediyorum biliyorum bana ağlıyor ama kucağıma alıp gezdirecek halim olmuyor.Yanlış mi yapıyorum acaba? A AysheDuru ve diger arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?
Yaa öyle deme başak burcu falan, benim kızım da başak burcu. Yaşadığım şehirde yalnızım ona dair büyük umutlar besledim, hem kızım hem dostum herşeyim olsun istedim.Yok tok başak burcuyla alakadı yoktur bunun.Bu başak burçlarına özel birşeymi acaba bizde aynıyız ben anne diye ölmem çok mesela her derdimde aramam ilk annemi ay annem canım annem moduna hiç giremedim alanıma fazla müdahale olunca sıkılıyorum ben annemde çok müdehaleci oyüzden uzun süre bir arada duramıyoruz millet anasına gitmek için gün sayar bende gideyim kalayım bir hafta yeter diyorum
Anneler Merhaba gayet yorucu bir gün geçiriyorum l.Bu aralar aklıma bir şey takılıyor eğitim bilimlerinden bildiğim kadarıyla ilk 1.5 2 yil bebeklerin güven dönemi oluyor ihtiyaçlarının zamanında karşılanması gerekiyor. Olabildiğince dikkat ediyorum ama bu aralar şu atak beni mahvetti uykusuz olunca çok yorgun oluyorum böyle durumlarda oyalama islerini eşime kardeşime vs.devrediyorum biliyorum bana ağlıyor ama kucağıma alıp gezdirecek halim olmuyor.Yanlış mi yapıyorum acaba? A AysheDuru ve diger arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?
Bence öyleyiz :) geçen gün doğal taşlar satan bir dükkana girdik eşim kızım filan girerken de büyük kızımın alerjisinden bahsediyorduk dükkan sahibi hanım heöen mevzuya atladı astımmı dedi benim tüylerim diken diken oldu geçiştirdim kadını ve hemen ordan uzaklaşmak istedim sonra eşime anlattım o beni benden daha iyi tanıdığı için sen hemen samimi olan insanlardan hoşlanmıyor sun dedi aynen öyle hatta beni tanımayanlar genelde soğuk bir insan olduğumu söylüyor:)Yabani miyiz neyiz
Ben mutlu anne mutlu bebek söylemine inanıyorum evet çok küçükler anneye çok ihtiyaçları var ama bizde insanız nefes almak hakkımız çok fazla kendimizi yıpratırsak onlara faydadan daha çok zararımız dokunuyor büyük kızımdan tecrübeyle ben böyle düşünüyorum imkanın varsa değerlendirmek en mantıklısıAnneler Merhaba gayet yorucu bir gün geçiriyorum l.Bu aralar aklıma bir şey takılıyor eğitim bilimlerinden bildiğim kadarıyla ilk 1.5 2 yil bebeklerin güven dönemi oluyor ihtiyaçlarının zamanında karşılanması gerekiyor. Olabildiğince dikkat ediyorum ama bu aralar şu atak beni mahvetti uykusuz olunca çok yorgun oluyorum böyle durumlarda oyalama islerini eşime kardeşime vs.devrediyorum biliyorum bana ağlıyor ama kucağıma alıp gezdirecek halim olmuyor.Yanlış mi yapıyorum acaba? A AysheDuru ve diger arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?
:)))) biraz ne verirsen onu alırsın mantığı aslında çok fazla müdahale etmeden ona ve yaşantısına saygı duyarsan bence çok iyi dost ve anne kız olursunuz burçlar çok etkiliyor insanı bende bir kova burcu varki vay ki vay daha sekiz yaşında kök söktürüyorYaa öyle deme başak burcu falan, benim kızım da başak burcu. Yaşadığım şehirde yalnızım ona dair büyük umutlar besledim, hem kızım hem dostum herşeyim olsun istedim.Yok tok başak burcuyla alakadı yoktur bunun.
Güvenli bağlanma derken sürekli yanında kucağında olsun demek değil bence tamamen bırakmama olayı önemli senin de dinlenmen lazım yoksa çok daha kötü olur ki yabancı birilerine vermiyorsun sonuçta hiç dert etme sürekli seninle vakit geçirirse daha zor olur ilerde çalışıyorsun bildiğim kadar o zaman bırakmak daha zor olmayacak mi hem de yabancı birine veya okula gitmek istemeyecek biraz kendinden de uzaklaştırmak lazım eşimin kuzeni bayağı güvenli bağlanma yaşatmış çocuk annesi dışında kimseye gitmiyor 3 yaşa yakın babasında bile durmuyor annesi gözünün önünde olacak dede teyze vs hiçbiri tatmin etmiyor çocuğu ve okul zamanı büyük sıkıntı olacak o yüzden çok abartmaya gerek yok ver dinlenAnneler Merhaba gayet yorucu bir gün geçiriyorum l.Bu aralar aklıma bir şey takılıyor eğitim bilimlerinden bildiğim kadarıyla ilk 1.5 2 yil bebeklerin güven dönemi oluyor ihtiyaçlarının zamanında karşılanması gerekiyor. Olabildiğince dikkat ediyorum ama bu aralar şu atak beni mahvetti uykusuz olunca çok yorgun oluyorum böyle durumlarda oyalama islerini eşime kardeşime vs.devrediyorum biliyorum bana ağlıyor ama kucağıma alıp gezdirecek halim olmuyor.Yanlış mi yapıyorum acaba? A AysheDuru ve diger arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?
Ben bugün dostum dediğim tüm arkadaşlarımdan ilk başta nefret ediyordum onlar da beni buzhane olarak görüyorlardıBence öyleyiz :) geçen gün doğal taşlar satan bir dükkana girdik eşim kızım filan girerken de büyük kızımın alerjisinden bahsediyorduk dükkan sahibi hanım heöen mevzuya atladı astımmı dedi benim tüylerim diken diken oldu geçiştirdim kadını ve hemen ordan uzaklaşmak istedim sonra eşime anlattım o beni benden daha iyi tanıdığı için sen hemen samimi olan insanlardan hoşlanmıyor sun dedi aynen öyle hatta beni tanımayanlar genelde soğuk bir insan olduğumu söylüyor:)
Ben mutlu anne mutlu bebek söylemine inanıyorum evet çok küçükler anneye çok ihtiyaçları var ama bizde insanız nefes almak hakkımız çok fazla kendimizi yıpratırsak onlara faydadan daha çok zararımız dokunuyor büyük kızımdan tecrübeyle ben böyle düşünüyorum imkanın varsa değerlendirmek en mantıklısı
:)))) biraz ne verirsen onu alırsın mantığı aslında çok fazla müdahale etmeden ona ve yaşantısına saygı duyarsan bence çok iyi dost ve anne kız olursunuz burçlar çok etkiliyor insanı bende bir kova burcu varki vay ki vay daha sekiz yaşında kök söktürüyor
Cnm benimki gecen hafta 6700 gr idi ama 3 numara bez sikiyor bacaklarda iz yapiyor bayagi bu sebeple 4 mu alsam diyorum cunku alirken 100 lu adetlerde aliyoruz 1 ay a yakin gidiyor gunde 5 6 bez fln degistiriyoruz 4 numara 8 kg yazsada deneyebilirimsertk60 arch2401 @ezgi80 @FarahFarah kızlar bebekler kaç kilo ki? Biz de bugun eşimle konuştuk 4 numaraya daha çok var mı dedi daha 9 kiloya iki ay var dedim en az. Geçen ay 6 kiloyu. Sizin bezler hangi marka? 4 numara kaç kilo?
Aynen cnm bizimki de gecen hafta 64 cm idi kilosu da 6700 du 3 no iz yapiyor.Benim kız 7 kilo civarı boyu 64cm di bir hafta önce aslinda cok tontik degil boyu kaldırıyor ama bezin bacak kısmı yetismiyor. Bu ara biriktirerek ve ayni saatlerde yapiyor o yüzden birkac kez taşırdığı için 3+ al dedim esime bulamamis 4 denedim biraz beli uzun oldu ama zaten ben katlıyorum bantların ustunden göbegini kesmesin diye. Bu arada molfix 3 numara 6 9 ama 4 nunara 7 14 yani 9 dan baslamiyor
Gecen hafta 6700 duk (cuma gunu)Ya evet korktugum gibi sanirim..Bu konuda ben demistim demek istemezdim hic ama kirmizimsi lekeler gordum kakasindaGoturcem hemen doktora.Neden doktoru dinledimki keske yaptirsaydim cumartesi
Irem kac kilo oldu canim :)
Benim annem de çok iyidir, asil kadındır, gururludur, fedakardır vs ama sevgisini göstermez pek.. yani hatırlatamam hiç bana durup dururken sarıldığı öptüğünü, seni seviyorum dediğini falan.. bir de dediğin gibi biz de bir süre sonra cozutuyoruz.. bazen kendime neden bu kadar melankolik bir şekilde düşkünüm çocuklara diye soruyorum da nedense bu soru hep annemi getiriyor gözümün önüne :) onun için sordum :)Çekişmeli bir ilişkimiz var annemle, severiz birbirimizi ama uzun süre bir arada olunca kesin tartışırız. Çocukken de buna yakın bir şeydi. Neden sordun?
Yok cnm hatta ben uzun bir sure tam 6 kg olana dek 2 no kullandim 1 aya yakindir 3 kullaniyoruz ama sikiyor bacaklar tombalak bizimkinde :) ben bitis kilosunu baz aliyordum hep ama daha 6700 ken sikiyorsa 8 9 kg dusunemiyorum.Erken değilmi 4 no için kızlar doğa en son 6400 dü 9 kiloya kadar baya var diye düşünüyorum ben
Ben ne tepki verirsem, ne yaparsam, öncesinde annem olsa ne yapardı diye düşünüp onu goz önüne alip yapıyorum çoğunlukla da tersini. Kızımla ilişkim çok güzel olsun istiyorum, anlatsın, gülsün, ağlasın. İlk arkadaşı ben olayım istiyorum. Buna göre yaşıyorum. Sanki benden kötü anne olmazmis gibi geliyor, kötü demeyelim de anlayışsız diyelim. Sinirimi bile içimde yaşıyorum. Delirdiysem başka odada delirip yine sakin çıkıyorum Defne'nin karşısına. Belki iyi anne olmanın sırrı kendi annenden yapılmaması gerekenleri görmektirBenim annem de çok iyidir, asil kadındır, gururludur, fedakardır vs ama sevgisini göstermez pek.. yani hatırlatamam hiç bana durup dururken sarıldığı öptüğünü, seni seviyorum dediğini falan.. bir de dediğin gibi biz de bir süre sonra cozutuyoruz.. bazen kendime neden bu kadar melankolik bir şekilde düşkünüm çocuklara diye soruyorum da nedense bu soru hep annemi getiriyor gözümün önüne :) onun için sordum :)
Yaa onlara göre biz çok biliyoruz, onlarda çocuk yetiştirmiş falan filan. Biz onların gözünde ne yazık ki hala çocuğuz ve bizim anne olduğunuzu kendi çocuğumuzu yetiştirme tarzımıza bile karışası geliyor bazen. Ben annemle farklı şehirlerde oturuyoruz mesela, şuan annemdeyim bir hafta kalıcam. Çoğu zaman benim onları uyardığım şeyleri kızı severken sanki laf sokuyor gibi geliyor. Örneğin tv izletmiyotuz ya. Sen sakın bakma orayaa annen var ya bizi napar biliyo musun gibi aralara işliyo inceden[USER=747732 .!.:@zeyno_82[/USER] eğer sinirli ve aşırı müdahaleci davranırsan kaçınılmaz son gibi. Ama ben çok imreniyorum annesiyle yakın ilişki kuran insanlara. Ben annemden gel bebeğe bakmama yardım et bugün desem ne düzeni ne uykusu istediğim gibi olur o gün. 2 hafta önce geldiler, akşam geldikleri için Defne uyuyordu. Arada uyanıyor ya eşim ya ben gidiyoruz uyutup geliyoruz annem de ben uyutmak için içeri gittiğimde sevinmis uyandı sevecegiz diye. Halbuki çocuğun düzeni bozulmasın demesini beklerdim ben, gidince Greçın da çok katı ne olurdu uyutmasa demiş. Yani benim annemin kısa özeti bu, sen böyle olmazsan anlayış gösterirsen, saygı duyarsan aranız çok da güzel olabilir
Mustelanın atopik cilt kremini kullandın mı?
Kıyamamnasıl besliyorsun şimdi? Biberon da mı yasak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?