2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba güzel anneler,
Takip ediyorum tam sayfaları bitireyim topluca şu konu hakkında da ben de yazayım bu konu hakkında da yazayım derken bir şey çıkıyor ve biraz ara veriyorum. Sonra tekrar geliyorum gene biriken sayfalar gene okumaya başlıyorum gene yetişeyim de yazayım diyorum resmen kısır döngü yetişemiyorum size yazı yazmak icinsonra yazarken de yazacaklarimin yarisini unutuyorum şükür bugün yakaladım. O zaman kısa kisa bende bahsedeyim. Öncelikle A AysheDuru bebelerin uykularını sormuşsun canım ancak yazabiliyorum kusura bakma lütfen ( seyrek girsem de yazılanları atlamamaya calisiyorum) bebeler gündüz asla uyumuyorlar !!! Özellikle kızım tam bir canavar bu konuda, bir gözü açık uyuyor tam anlamıyla. Yani tilki uykusu gibi 10 dk uyuyor sanki üç saat uymuş gibi geriniyor bildiğin delilik sebebi Gece uyuyorlar ama biri kalkıyor emzir, mama ver onu yatır derken diğeri kalkıyor. Tekrar başa sarıyorum onun işi bitince, gene kısa bir süre sonra diğeri kalkıyor orda da bir kısır döngü var işte. Mama yiyenlerin uzun uyumasi gerekiyor ama bizde oyle bir şey yok maalesef gerçi biz tam ölçek mama yemiyoruz bir öğünde sadece mama ile beslense alacakları oranın üçte birini veriyoruz gerisini sütle halletmeye çalışıyoruz. Sut arttirmak için solgari içiyorum, humana still tea, rezene çayı, boza ve bol su tukstiyorum. Şekerli şeylerden uzak durmaya çalışıyorum ama doğumdan sonra tatlı canavarı oldum tutamıyorum kendimi çok kötü durum kilo da aldım. Sizin fit mom annelere de katılıcam. Yoksa halim duman bir dolap kıyafet var ne olacak onlar ki doğumdan sonra eski kilima dönmüştüm şimdi üç kilo almışım ve hepsini göbeğine almışım resmen!!! Neyse Uyku konusunda asıl sorunumuz şu an birbirlerini uyandırıyor olmaları. Ben baştan beri hep sese duyarsız olsunlar seste de uyusunlar diye çabaladım evet seste uyuyorlar ama biri cırlarken diğeri de uyanıyor durum fena bu konuda. Bakalım nasıl olacak. Meme redleri bizde de hep ara ara oluyor bu artık gündemin ana konusu en az 6. Ayı bulsun diye hep dua halindeyim bakalım nasıl olacak. Atak konularına gelince beklenen doğum tarihine göre 12. Haftadayız bizde de bir kaç gündür özelikle oğlum ağlayarak uyanıyor ama öyle bir ağlamak değil deli gibi ve gün içinde mızır mızır haldeler bakalım nasıl olacak.
Yaptığınız aktiviteleri materyalleri paylaşmak super fikir olmuş tebrikler G gunesli gunler ve ellerine sağlık sana zahmet olacak ama çok faydalı olacak eminim. Biz de pearson yayınlarından kelimeleri aldık siyah beyaz kartlar gibi yayınlar, bol bol konuşma, kendilerine uyarladigim şarkılar, oyun halisi, masal okuma, egzersizler, her yaptığımı söyleme gibi devam ediyor. Televizyon ben de izletmiyorum çünkü acaip şekilde bakıyorlar çok katı değilim bu konuda ama ilerde zaten bakacaklar tabi o da sınırlı saatler ve sınırlı programlar olacak şekilde olsun istiyorum, bu yüzden de şimdi hiç baktirmiyorum.
Bizim bebekler arasında acaip fark var ikisine de aynı eğitimleri versek de ikisi de farklı yönde ilerliyor bu yüzden her bebek farklı mevzusuna kesinlikle itimat etmek gerektiğini bir kez daha anladım. Mesela kızımın algıları aşırı açık hep inceleme ve analiz halinde. Aynı zamanda bedensel hareketleri de iyi seviyede. Cok rahat yarim dönüyor, popo kaldırıyor, ellerinden tutunca kafa kaldırıyor vs vs. Ama oğlum bunları hep kıza göre geriden yapıyor. Onda da şu çok var hep sohbet edilsin kendisi ile istiyor karşısına geç konuş o da senle konuşsun gülsün bu uzun uzun devam edebilir hiç dert değil ama aynı durumda kız varsa o hemen ilgisini başka yere kaydırıyor. Sohbet kısa sürüyor. Yani birisin bedensel fiziksel aktiviteleri diğerinin de işitsel aktiviteleri on planda çok enteresan. Dışarı çıkıyoruz kız deli gibi etrafı gözlemliyor gık çıkartmıyor meraklı komşunun balkondan bakisi gibi ağız açık bakıyor, oğlan bitse de gitsek modunda

Başka ne konuşulmuş, 4 numara bez demissiniz ne güldüm daha kız 1 kullanıyor oğlan da 2 rabbim bize de 4 numaraya gelecegimiz gunleri gostersin hayirlisiyla. bir diğer konu başak burcu ne kadar çok var burada başak hakkaten, ben de has be has bir başak olarak hepinize katılıyorum. Soğuk nevalelikten, ise karıştırmama moduna kadar. O mevzu bizde doğumdan gelince ilk zaman tavan yaptı her şeye karısmak isteyen annemlere özellikle de bebeklere bakım konusuna falan, ben lohusaligin ve başak burcunun verdiği uyuzlukla bi atarlaninca herkes kendini geri çekmeye başladı. Şimdi hafta ici annem bizle kalıyor ama benim kurallar geçerli ve yeni bir sey yapacaksa muhakkak soruyor yoksa tabiri caize cirlayacagimi biliyor, aslında kendisi de dediğim dedik bi kişilik aynı zamanda o da başak!!!ama yorgunluk falan onu formdan düşürdü, bir de asabilesince süte bir şey olacak diye tedirgin oluyor bu yuzden her şey benim kontrolümde gidiyor şükür. Normalde 7 yıllık evliyiz evimizde hiç uzun süre biri kalmadı ve evde başka birine uzun süre tahammülüm yok benim bu kim olursa olsun ama şimdi şartlar gereği durum böyle. Bazen denk geliyor yalnız kalıyorum iki bebeyle çok ama çok zor, emzirmesem bir derece ama emzirirken çok aşırı zor biri emerken diğerini oyalamak gerekiyor hele o da açsa mümkün değil durmuyor. Ben de emzirmeden kesinlikle mama vermediğim için birinin diğeri ile ilgilenmesi şart oluyor.
Durumlar böyle güzel anneler buralardayim geriden de olsa isminden tek alintilayamadigim tum atak geçiren ve meme reddi yasayan annelere yüksek sabır, metanet, güç diliyorum. Hasta olanlar da geçmiş olsun hifanur çok geçmiş olsun. Gretchen Grundler cok geçmiş olsun defne kuzusuna umarım ilaç kısmı biraz daha düzelmiştir. ofelyam cok geçmiş olsun hakikaten çok zor bir süremiz. Diğer tüm hasta kuzulara da rabbimden sıfa diliyorum. Bir an önce iyilessinler şu kış ayını bir sıkıntısız atlatsaydık hayırlısıyla. Hepinizin kuzularini ayaklarindan operim

Bak sen de başakligini biliyorsun öyleyse iyisin

Bak sen de başakligini biliyorsun öyleyse iyisin

Hakikaten insan kendini bilince hayat dahil her şey daha kolay aynı zamanda bir başağı iyice taniyinca onlarin nasil sadakatli ve nasil kadir kıymet bilen tipler olduğunu goreceksin Evininhatunu rahat ol sen. Yalniz erkekleri Hakkaten çekilmiyor, arch2401 a katiliyorum. Yengeç de candır, başakla çok iyi anlaşır benim de en yakın arkadaşım yengeç..

Kilo sorunu olan bir başak benim galiba

Kilo sorunu olan bir başak benim galiba
Canim genel yatkinlik olarak oyle biliyorum kilo sorunun varsa bile kemiklerin narin ve ince olabilir belki bu da kilo verdiginde fizigini narin yapar. Bu sira kilolara savaş actim ben de yaza kadar 15 kg vermem lazim

Canim genel yatkinlik olarak oyle biliyorum kilo sorunun varsa bile kemiklerin narin ve ince olabilir belki bu da kilo verdiginde fizigini narin yapar. Bu sira kilolara savaş actim ben de yaza kadar 15 kg vermem lazim
Evet öyleyim kilom boyum çok uzun olmamasına rağmen çok göze batmıyor orantısız kilom yok benimde yaza kadar em az 15 vermem lazım düğün var

Ben buna cok katiliyorum.Ablam tam bir basak-di.Sabah kalkar bes karis surat, olur olmaz sinirlenir,sonra bisey olmamis gibi devam, suratindan memnuniyetsizlik akardi Simdi -37 yasinda- hep gulec bisey oldu.Sevgisini de daha net gosterir oldu herkese.Hayati da sevmeye basladi.Simdi kizimin kaslar hep catik :) Sana cekmis diyorum , ben boyle degilim artik diyo

Günaydın kızlar oyuncaklardan bahsedilmişti geçenlerde. Bizde market kataloglarına olan yoğun ilgisinden sonra Ravzanur a bazı kitaplar aldık buda onlardan biri. Henüz çok taze 2 gün oldu geleli kitap ama ilgisini çekti. Sayfaları az yalnızca 8 tane hayvan var. Her sayfada farklı şekilde sesler var mesela uğur böceğinin karnına basınca sesli top var, kelebeğin kanatları ve balığın kuyruğu hışır hışır. Ama en çok kanguruyu beğendim yavrusunu bile yapmışlar. Ayrıca kitabın kumaş oluşuda güzel askısından astığımda rahat bi şekilde evirip çeviriyor

Eklentiler

• IMG_20171128083155.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20171128083144.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_20171128083138.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20171128083130.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20171128083121.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20171128083112.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 91
Bu soruyu ben de çok sordum kendime ama sabrımın sınırına gelince ne bebeğe ne de kendime faydam var. Bir yarım saat bir saat eşime ya da anneme emanet etsem bebegime daha faydalı oluyorum. Anneyiz ama sonuçta insanız yorulabiliyoruz..

Farkettim ki pazartesileri Kerem beni daha çok yoruyor, daha çok ağlıyor ve huzursuzlaniyor. Haftasonu babasına alışıp pazartesi de onu arıyor olabilir mi acaba kızlar? ?
Evet Defne de öyle, pazartesi salı günleri bana zulmediyor resmen. Sonraları alışıyor. Babayı özlüyorlar

havalar soğudu bebeklerinizi dışarı çıkarırken nasıl giydiriyorsunuz, astronot tulum kullanıyor musunuz, kullanışlı mı. bazıları çok zor giydiriliyor. tavsiyeleriniz nelerdir.
Astronot tulumu yok normal mont giydiriyorum üzerine, şişme mont gibi. Altına da 3 kat giydiriyorum kulotlu çorap, ayaklı tulum, ayaklı alt. Bu şekilde çıktığımızda üşümüyor.
Benim bıdık da yengeç yengecler aileye cok bagli olur diyorlar hayatima giren ilk yengeç kızım oldu hadi hayırlısi
Senin kız ikizler değil mi? 21 haziran ikizler diye biliyordum ben. Hep ikizler kızın oldu diye düşünmüştüm.
Evet narin bir yapım var, kiloya müsait değil vücudum, ince düşünen bir insanım ama keşke başak olmasaydım ve başak kızım olmasın diye çok dua ettim. Ben çok çektim ince eleyen sık dokuyan, insanları alttan alan, kimse kırılmasın diye kendimin kırılmaktan. Hırpalıyor insanı. Bir de obsesyon ve bağımlılığa yatkın bir insanım. Sacma sapan takintilarim 3-4 senedir azaldi. Yıllar içinde şeker, oyun, yemek bağımlılıkları geliştirdim. Sırf bu huyumu bildiğimden ağzıma bir yudum içki sürmedim ve sigaradan uzak durdum. Zor bir burç bence, eskiden çok severdim ama şöyle bir uzaktan bakınca çok hırpaladığını fark ettim. Bu arada bu bahsettigim yönler biri çok yakın arkadaşım olan iki başak üzerinde de gozlemledigim şeyler. Sadece benim karakterimden kaynaklanmiyor.

Sizin çifte atak hepimizden zordur. Dün oturdum ağladım susturamıyorum diye, senin yerinde olsam düşünemiyorum Allah sana sabır versin, dayanma gücü versin.
Sizin de 4-5-6 numara bez zamanlarınız gelecek hiç merak etme. Büyüyorlar çünkü, geçen gün senin doğum entry'ni okudum Chrome'da sık kullanılan sayfada kalmış, parmak kız demişsin, 1500 gr çıkmış hastaneden, bir de şimdiki haline bak, kocaman olmamış mı? Daha da büyüyecek, yürüyecek, konuşacak, okula gidecek aşık olacak... Hepsini göreceksin inşallah
Annem evde benimle 1 hafta kalsa birbirimize gireriz, senin annen yine iyiymiş, ılımlı bir yöntem izlemiş. Ben de aynı şekilde evde misafir 1 gece de kalsa gidince bir rahatlıyorum misafir sevmediğimden değil sadece kendi düzenim bozulunca huzursuz oluyorum ister istemez.

Kızlar bence bu güvenli bağlanma olayına çok takmayın. Bebekle 24 saat yapışık olmazsam güvenini kazanamam diye düşünmeyin. Hem bebeğin başka kişilere alışması da bence daha iyi. Yoksa bir süre sonra sizden başka kimseyi istemeyecek çocuk. Buyudugunde size yapışacak bu sefer de kendi kendine oyun bile oynayamayacak. Iki dakika birine birakip alisveris yapayim dediginizde yaygarayi koparacak. Birazcık başka biri ilgilenince kötü anne de olmazsiniz merak etmeyin. Benim düşüncem bu.

Allah yardım etsin cnm. İşin çok zor gerçekten ama üstesinden gelebiliyorsun belli ki :) neşenden de birşey kaybetmemişsin ne güzel, yazım dilinden bile belli oluyor maşallah :)

Günaydın atak haftasındaki atarlı bebelerin cefakar uykusuz anaları. Dün gece yine tüm çabalarıma rağmen kötü bir gece geçirdik. Bir sorum olacak. Gece uyandıkları zaman karnının tok olduğundan eminseniz tekrar uykuya geçişini nasıl sağlıyorsunuz. Ben yatağını sallıyorum bi süre sonra dalıyor. Sonra tekrar tekrar ve tekrar uyanıyor aynı şekilde uyuyor. Ya bu atak haftası geçince sallamaya alışmış olursa ve bunu alışkanlık haline getirirse diye korkmaya başladım. Çünkü büyük oğlumu yıllarca sabaha kadar nöbetleşe salladık eşimle. Bıraktığımız an uyanırdı denizide sallıyorum sadece gece uykuya ilk dalarken. Sonra zaten bir kez uyanıp karnını doyurup tekrar uyuyordu. Ahh o güzel günler geri gelsin artık. Başımın ağrısından gözlerimi açamıyorum tamam bu da böyle bir süreç bitecek ve yine herşey yoluna girecek diyorum. Gerçekten geçecek değilmi diğerleri bişey değilmiş ama bu atak diğerlerine benzemiyor. Hadi bit artıııııııkkk

Ben de önce beşiğini sallıyorum, uyumazsa iyice açılmasın diye alıp emziriyorum. Çünkü ağlamaya başlarsa çok fena açılıyor uykusu. Bu şekilde emip tekrar uyuyor(du). Cumadan beri feci haldeyiz. Düzen altüst.. aynen senin gibi “nerede o günler” modundayım yani :)

Ben mecburen emziriyorum çünkü başka şekilde uyumuyor bu aralar. Ama uykusu olduğu için az emip uyuyor.
Bu arada inşallah geçer bir an önce ben kaç haftadır helak oldum. Baş ağrısı yerleşti kaldı.

Günaydın güzel anneler yazdıklarımla ilgili birçok arkadaş görüş bildirmiş çok teşekkür ediyorum. Daha mantıklı dusunmemi sakinlesmemi sağladıniz. Çokta takilmayacagim sonuçta zaten ihtiyaçlarını ben gideriyorum gece yanındayım.İse başlayınca ne yaparım değil mi .Sağolun tekrardan

Kızlar malesef ki regl dönemim yaklaştı sütüm acayip azalmıştı gecen ay yazık çocuk gece yarım saatte bir kalkmıştı bu ay önlem olarak ne yapabilirim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…