- 24 Şubat 2016
- 1.131
- 2.103
- 133
- 37
Geçsin de ben razıyım çekmeye. Ama geçsin gitsin bir dahada gelmesin.Ben mecburen emziriyorum çünkü başka şekilde uyumuyor bu aralar. Ama uykusu olduğu için az emip uyuyor.
Bu arada inşallah geçer bir an önce ben kaç haftadır helak oldum. Baş ağrısı yerleşti kaldı.
Akademisyen annenin kitabında da konusu geciyor. Araştırmalara göre annenin çalısması bile güvenli bağlanma sürecini etkilemiyor. Kaldi ki bir iki saat dinlenmesi etkilesin.Kızlar bence bu güvenli bağlanma olayına çok takmayın. Bebekle 24 saat yapışık olmazsam güvenini kazanamam diye düşünmeyin. Hem bebeğin başka kişilere alışması da bence daha iyi. Yoksa bir süre sonra sizden başka kimseyi istemeyecek çocuk. Buyudugunde size yapışacak bu sefer de kendi kendine oyun bile oynayamayacak. Iki dakika birine birakip alisveris yapayim dediginizde yaygarayi koparacak. Birazcık başka biri ilgilenince kötü anne de olmazsiniz merak etmeyin. Benim düşüncem bu.
Canım yalnız değilsin kesinlikle. Aynısından burada da var bir tane :)) Umarım geçer.Sizide mi vurdu atak. Düzen kelimesini unuttum iki haftadır. Hergün azalıcak diye beklerken giderek yükselen bir uykusuzluk huzursuzluk tablosu görüyorum. Umarım geçer
Doğa da dışarı çıkınca aynı etrafına bakıp bakıp ağlıyorKızlar selam,
Çok yoğun ve zorlu bir atak döneminden selamlar. Ege bu hafta hiç ağlamadığı kadar sık ağlıyor. Bir de yabancılara çok tepki veriyor. Dün akşam babam Ege'yi görmek için bize uğradı. Babamın kucağına verir vermez nasıl çığlıklar atıyor görseniz. Kıpkırmızı kesildi. Sonra kucağıma aldım biraz rahatladı ama babama dönüp dönüp çığlık atarak ağlamaya devam etti. Babam da üzülmüş çok, dünden beri ben ne yaptım diye düşünüyorum diyor :)) Artık ben ve eşim dışındakilerin kucağına gitmek istemiyor pek. Sizinkiler de böyle yabancı ayırt etmeye başladı mı?
Bugün de yine çok fenalardayız, ağlamanın haddi hesabı yok. Atak haftası mıdır, diş sancısı mıdır bilmiyorum ama geçsin gitsin artık. Çok zorladı bizi :)
Benimki de aynı şekilde.Komsulara gittiğimde nasıl dudagini büze buze ağlıyor. Çocuğum huysuz ilan edilmiş durumda :) aman böyle iyi öbür türlü çok nazar oluyor.Ya bi ara kimse bir şey yazmiyordu bu atakla ilgili bende bizimki cozuttu diye daha da kötü olmuştum 2 3 gündür herkes bu durumdan bahsedince oh be dedim :) Yanlış anlaşılmasın hepimize üzülüyorum sadece en azından geçici diye bir ümit oluştu içimde.Gerçekten ya burası iyi ki var kızlar büyütelim böyle böyle irtibata kalalim.Hepimiz genelde evdeyiz ve yalnız olmadığımızı bilmeye çok ihtiyacimiz var.Kızlar selam,
Çok yoğun ve zorlu bir atak döneminden selamlar. Ege bu hafta hiç ağlamadığı kadar sık ağlıyor. Bir de yabancılara çok tepki veriyor. Dün akşam babam Ege'yi görmek için bize uğradı. Babamın kucağına verir vermez nasıl çığlıklar atıyor görseniz. Kıpkırmızı kesildi. Sonra kucağıma aldım biraz rahatladı ama babama dönüp dönüp çığlık atarak ağlamaya devam etti. Babam da üzülmüş çok, dünden beri ben ne yaptım diye düşünüyorum diyor :)) Artık ben ve eşim dışındakilerin kucağına gitmek istemiyor pek. Sizinkiler de böyle yabancı ayırt etmeye başladı mı?
Bugün de yine çok fenalardayız, ağlamanın haddi hesabı yok. Atak haftası mıdır, diş sancısı mıdır bilmiyorum ama geçsin gitsin artık. Çok zorladı bizi :)
Mukuslu Kaka ve kılcal damar görüntüsünde kan çok çok azBelirtileri nelerdi cnm?
Usuttu bu cocuk deyip geciyolardi heralde,bilmem ki :)Kızlar hepimizin çocuklarında süt alerjisinden süphelenmeleri doğal mı sizce? Çoğumuza söylendi bu. Niye böyle oluyor ki? Acaba eskiden de böyle çok vardı da doktorların aklına mı gelmiyordu.. veya anneler mi farketmiyordu..
Tam olarak boyle oldu bugun.Test negatif ama sut urunlerini kes dedi.Ne yicegimi de sastim.Cnm amip testi pozitif çıkınca ilacı veriyorlar. Negatif çıkınca önce sütü kesiyorlar ama negatif çıkması amip olmadığı anlamına gelmiyor diyorlar. Flagyl verdiğine göre zaten kaka (gaita) testi yapmış olması lazım doktorunuzun. Neden tekrar istedi acaba arkadaşın?
Ya benim findik hanim da herkese oyle :) Kimse kucagina alamiyo ciglik cigliga.Babaannesine de yapiyo ( ki sık gorur ).Bende ve babada duruyo sadece.Kızlar selam,
Ayy masallah be güzel yaa..
Hem iyi olmasına hemde düzeninize bir an önce döneminize cok sevindim:)
Ahh ahha besiginde kendi kendine uyuyan bir bebeeee... Allahımmm sen herkese nasip et.
Tek yol yanına bebeği ve babannenide alıp gitmek sanırım. Görüşmeye girmeden emzirip babannene bırakırsın senin çıkmanı beklerler.Kızlar selam, nasılsınız? Acil yardımınıza ihtiyacım var. Kamuya geçmek için başvurular yapıyordum geçen gün Anadolu yakasında bir üniversite tarafından işe alım için yazılı sınava kabul edildim. Bugün de sınav öncesi görüşme için aradılar. Yarın 10-11 arası görüşmeye gideceğim. Yol sadece gidiş dönüş 3 saat sürüyor ama benim hiç stokta sütüm yok. Benim kuzum da bu saatten sonra gece 12ye kadar zar zor 1-1,5 saat anca uyur geri kalan zamanda uyanık ve genelde memede. Nasıl yapıcam şaşırdım resmen bir de evde mama vermeye dünden meraklı babaannem var zaten süt yok sağınca bebek ne içecek diyip duruyor. Nasıl yapıcam bana bir fikir verin lütfen
Bizimkide gecen haftadan beri ayni. Yabancilarda cok agliyo. Bide boyle dudak buze buze agliyo. Cok uzuluyom oyle gorunce onu.Kızlar selam,
Çok güzel bir örnek. Kesinlikle biz iyi olmalıyız ki çocuk da mutlu olsun. Yoksa çok zor yaniAkademisyen annenin kitabında da konusu geciyor. Araştırmalara göre annenin çalısması bile güvenli bağlanma sürecini etkilemiyor. Kaldi ki bir iki saat dinlenmesi etkilesin.
Ve Dogan Cüceloglu nun su cumlesine de yer vermiş: ucaklarda bile oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takın diyor. Kendisi hava alamayan anne cocuguna oksijen saģlayamaz.
Ayrıca dönem dönem bebeğin anneyle olan iletişimini aslında kucaga alıştı dediğimiz olayların ya da yabancılik yapıyor dediğimiz durumlarında dönemine göre normal gelişiminin bir parcası olduğunu anlatmıs. Ben kitabı cok beğendim daha yarısindayım ama icten ve açıklayıcı.
Yumurta, et ve otUsuttu bu cocuk deyip geciyolardi heralde,bilmem ki :)
Tam olarak boyle oldu bugun.Test negatif ama sut urunlerini kes dedi.Ne yicegimi de sastim.
Ya benim findik hanim da herkese oyle :) Kimse kucagina alamiyo ciglik cigliga.Babaannesine de yapiyo ( ki sık gorur ).Bende ve babada duruyo sadece.
Cnm gece uyuyorsa alarm kur ve gece sağ. Bir de tek göğsü emzirip tek göğsü sağarsan daha çok çıkıyor. İşin 4 saat sürecek desek, bir kere gece o uyanmadan önce bir kere de sabah emzirmeden önce sağsan yeter.Kızlar selam, nasılsınız? Acil yardımınıza ihtiyacım var. Kamuya geçmek için başvurular yapıyordum geçen gün Anadolu yakasında bir üniversite tarafından işe alım için yazılı sınava kabul edildim. Bugün de sınav öncesi görüşme için aradılar. Yarın 10-11 arası görüşmeye gideceğim. Yol sadece gidiş dönüş 3 saat sürüyor ama benim hiç stokta sütüm yok. Benim kuzum da bu saatten sonra gece 12ye kadar zar zor 1-1,5 saat anca uyur geri kalan zamanda uyanık ve genelde memede. Nasıl yapıcam şaşırdım resmen bir de evde mama vermeye dünden meraklı babaannem var zaten süt yok sağınca bebek ne içecek diyip duruyor. Nasıl yapıcam bana bir fikir verin lütfen
İnşallah cnm. Bizimki artık atak mı, gaz mı, aşıdan mı çözemedim. Üstüste geldi. Çok fenaydı 3-4 gündür. Bugün de isyanlarda ama bir nebze daha iyi.. ben kucağıma alıp ayakta biraz pışpışlayıp uyutuyodum. Akşam da babası.. şimdi o pozisyonu alır almaz kendini dışarı doğru itiyor. Resmen uykuya direniyor. Bugün iyice sarıldım, biraz daha yüksekten şşşş şşşş diye diye uyuttum. 3-4 dk da uyudu.. deli gibi uykusu varmış yani de inadına uyumuyor sanki.. bakalım girecek mi düzene tekrar.. şu an ayakta battaniyede yerde gökte nasıl uyursa uyusun yeter ki uyusun diyorum çünkü.. uyumayan çocuğun zorluğunu hatırlattı bana sağolsun küçük cadı.. :)Sizide mi vurdu atak. Düzen kelimesini unuttum iki haftadır. Hergün azalıcak diye beklerken giderek yükselen bir uykusuzluk huzursuzluk tablosu görüyorum. Umarım geçer
Bu aralar yabancılama çok arttı Duru’da da. Zaten birkaç gün görmediler mi dedeleri bile yabancı onlar için :) önce kucağa almadan biraz ilgilenip güldürüp falan sonra almaları gerekiyor.. yoksa başkasının kucağı olduğunu anlar anlamaz genelde de dudakları büzerek ağlamaya başlıyorlar. Kendi kızlarımda da başka bebeklerde de hep öyle gördüm :))) yazık bu kuzulara ya,, büyümek mi daha zor büyütmek mi bilemedim :))Benimki de aynı şekilde.Komsulara gittiğimde nasıl dudagini büze buze ağlıyor. Çocuğum huysuz ilan edilmiş durumda :) aman böyle iyi öbür türlü çok nazar oluyor.Ya bi ara kimse bir şey yazmiyordu bu atakla ilgili bende bizimki cozuttu diye daha da kötü olmuştum 2 3 gündür herkes bu durumdan bahsedince oh be dedim :) Yanlış anlaşılmasın hepimize üzülüyorum sadece en azından geçici diye bir ümit oluştu içimde.Gerçekten ya burası iyi ki var kızlar büyütelim böyle böyle irtibata kalalim.Hepimiz genelde evdeyiz ve yalnız olmadığımızı bilmeye çok ihtiyacimiz var.
Belki de bu sayede gece uykusu oturur cnm. Yani iyileşince de öyle sabaha kadar uyur. Yani saçma oluyor belki ama iyi bir yanı olduğunu düşünürsen azcık ferahlarsın belki dedimDoktorumuza emzik konusunu sorduk versek mi artık diye.
Dr izin vermedi malesef.bi hafta daha vermeyin dedi.
Kuzum emziksiz uyumuyo battaniyede sallayarak uyutuyorum.
Uyku düzeni iyice bozuldu.gündüzleri yarım saat uyuyo uyanıyo.uykusuz kaldığı için gece hiç kalkmıyo sabaha kadar uyuyor.
Sarsıldık iyice.umarım eski düzene geri dönebiliriz.
Siz başlayıp bırakmıştınız sanırım.Onermiyorum ferrum u bu arada ferromixxin var o iyiymis ama 6. Aydan sonra kullaniliyor o
Bu son aylara kadar ben “hiç başım ağrımaz” diye övünürdüm bir de yaBen mecburen emziriyorum çünkü başka şekilde uyumuyor bu aralar. Ama uykusu olduğu için az emip uyuyor.
Bu arada inşallah geçer bir an önce ben kaç haftadır helak oldum. Baş ağrısı yerleşti kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?