2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Geçen Yiğitte katıla katıla ağladı eşimde yanımda değildi annemi aradım fön makinası tut dedi ve sihirli değnek gibi 1 dk içinde sustu mışıl mışıl uyudu. Tavsiye ederim belki arabadan daha kolay olur işine yarayabilir

Selamlar. Bizde de aynı durum mevcut. Valla çözümü varsa ben de surada bekleyeyim. Çünkü artık yırtılarak ağlaması sinirlerimi bozmaya başladı. Aglatmamak için ben de sürekli meme veriyorum. Göğüs uclarim 3 aydır yara inanır mısın. Belki sizinki kadar ağır bir vaka değiliz ama hemen hemen aynı durumdayız. Yalnız ben plates topunun üzerinde zipliyorum. Eşim sadece akşamları sallıyor. Onu bir dene istersen. Ziplamayi yani. Gerçi sallamaktan pek farklı değil. Ha bir de ben slingde uyutuyorum. Onu da deneyebilirsin.

Çok haklısın aynı sorun benim hep başımda kv de sürekli bi atışma halindeyiz ama ben kestirip atıyorum bir de şey var işte ben bilmem kaç tane çocuk büyüttüm diyorlar. Onlar öyle dedikçe bana geliyolar :)

kv karismaya devam mi canim?
Ayyy karismaz mi canim gaz devam ediyo kadin bikacqun once qittik oraya emzirecektim qeldi basimda oturdu sut var demi dedi Allah askina su soruyu sorup durma artik dedim 2 aydir mama kullanmiuom ben ac olsa dururmu hem alt sınır 500 gramken kizim 1.300 gram almis dedim.Döndü hala dediki "doyuyo yani demi ? "
pessssssss...!!!
Her qittiqimizde bu cocuk niye zayiflamis yok iste kararmis bi acayip olmus diyolar saniyolarki doymuyo ama ben mama vermemekte direniyorum falan amannn sadece konusuyolar hic takmiyorum saqdan qiriyo soldan cikiyo

Benim kv de ona yakın o kadar zorlamıyor ama geçen emzirirken çocuğa soruyor süt geliyor mu diye akıllı geliyor dedim artk :) hedefim 2 yaşına kadar emzirip size rağmen emzirdim demek sırf o yüzden hedef 2 yaş

Tabiki Allah izin verirse 2 yasina kadar emzirmeyi bende dusunuyorumda anlamadiqim nokta onlara ne yani bizim sutumuzden tovbe tovbe cok ilqinc deqilmi ya yani biz cocuqumuzu niye ac burakalim ya sutumuz azalirsa veya olmazsa illaki ek biseyler dusunecez...Onlarin yuzunden bikac kez mama verdim ilk ay cok psikolojimi bozmuslardi hala pismanim verdiqime ki Allah'tan aklim basima qeldide duymayip sadece emzirmeye odaklandim

Benim kv emzirmemiş pirinç unu inek sütü vermiş o zamanın şartları bişey demiyorum tabi onu yiyen çocuk güzel uyur eltim de mama verdi o da güzel uyudu benim oğlan da inada az uyuyor bide oraya gidince strese giriyorum o da etkiliyor sanırım hiç uyumadı onlar da hemen doymuyor mu demeye başladı bide geneli mama vs verdiği için anne sütü garip geliyor onun da etkisi var kültür sanırım annemlerin orada da tam tersi mama yok hiç çok şükür hatta biberonu bile garipsediler:) kalkanda biriken sütü koyuyordum dışarı çıkınca da ziyan olmasın diye alıyor içirmiyordum yine ziyan oluyordu neyse Babannem gördü mama mı yoksa dedi kızacaktı belli yok kendi sütüm dedim olsun verme memede emsin dedi işte bu kültür bence kendi çevresinde bunu görmüş o sağlıklı geliyor diğer tarafta da mama sağlıklı geliyor:) kaynım soruyor sürekli mama vermiyor musun bizim mama güzel ondan alın bi vs sanki mama şart anne sütü ekstra gibi düşünüyor sinir oluyorum ama napim :)

Haklısın canım sen kendini de üzme eşinle kötü de olma boşver. Tabiki emiyorlar ellerini hep ve çıkarıp sallayınca soğumuş oluyor. Sadece ele bakılır mı sırtına ve göğsüne de baksalar ya madem. Sende öyle söyle bir daha olursa sırtına bakıp karar verelim diye. Sen öğretmiş gibi olursun hem. Bizimkiler de uzaktalar telefonla konuşunca çocuk dışarı çıktıysa üşütme o gül gibidir kapar hemen sen farketmezsin vs diyalogları sıkmaya başladı. Neticede uyarıyorlar ama bize de artık güvenmeleri lazım hep uyarılmak ikaz edilmekte geriyor insanı

Kizlar bebislerin gidilarinin alti, boynun katlanma yerleri :)kizariyo mu sizinde.Bisey suruyo musunuz ?
Yaa aynen tam dediğin bölgr kızarmış önce bepanthol pişik kremi sürdüm diğer güne daha iyileşmiş gördüm ama sonra pudraladım her seferinde. Banyoda da özellikle o bölgeleri yıkıyorum biraz daha iyi şimdi

Kaç aylıktı uyku eğitimini düşündünüz mü ben deneme girişimlerinden başarısız çıkıp pes ettim sizin gibi çok çaresiz hissetmiştim. Bi deneyin eğer tükendiyseniz bi çare olur belki

Merhaba kızlar hamile olduğum günden beri burayı hep takip ettim bilgi alışverişinizden çok faydalandım teşekkür ederim hepinize. Hepinizi genel anlamda tanıyorum diyebilirim. 8 Ağustos tarihinde bir kız çocuğum oldu. İlk bebeğim ve yeni katılan arkadaşın ki gibi mahalesef kolikti. Gece 11-03 arası tam bi cehennemdi benim için hatırlamak bile istemiyorum daha yeni kendimize gelmeye çalışıyoruz. Mesela daha yeni uyutabildim cimcimeyi hiç bir düzenimiz yok maşşallah. Uyku konusunda ki tavsiyelerden bende faydalanmak isterim. Bundan sonraki günler daha iyi olacak umutluyum. Bende aranıza katılmak istiyorum cimcimeden vakit buldukça herkese sağlıklı günler diliyorum

Ben de öyleyim cnm.. kırmadan çözmeye çalışıyorum ufak çatışmaları.. laf ağızdan çıktıktan sonra telafisi çok zor çünkü. Bir de mesela bakıcı bile karışıyor diyorum kendime.. sürekli yorum yapıyor, aman şuna çok dikkat et desem “dört çocuk büyüttüm sen hiç korkma” diyor.. demek ki yorum yapmadan durmak zor, ister istemez fikir beyan ediyorlar diye düşünmeye çalışıyorum :) keşke bizim burada kullandığımız dili kullanarak konuşsalar, o zaman biz de daha çok saygı duyarız aslında ama tutamıyorlar kendilerini işte :)))

Hoşgeldin :) keşke daha önce de yazsaydın :) Allah bağışlasın bebeğini benim kızım da akşam yediden sonra krize giriyordu, hep o saatte yıkayarak nispeten daha erken çözdük o dönem.. yine de çok zordu gerçekten.. gündüz uykuları nasıl?

Merhaba, hoşgeldin :) kızın direk benim ilk kızım gibi.. ben de ayağıma koyup her yanıma yastıklar yerleştiyordum düşmesin, uyuyup kalırsam birşey olmasın diye.. hoş uyuyup kalır ve sallamayı bırakırsam zaten kısa sürede uyanıyordu.. müthiş sırt ve bel ağrıları çektim uzun süre.. okuduğun için biliyorsundur belki, uykuyu hala sevmiyor. Günde 7-8 saat uyku onu bütün gün enerjik amma velakin akşama doğru hırçın yapıyor.. yine de aktivite istiyor.. dün yatağını hazırlamak için odasını toplayan babasına gece gece “etkinliğimi bozduuun” diye carladı mesela, bıraksak daha devam edecek yani... eğer ben bu düzende yaşayamam diyorsan malesef bir şekilde uyku eğitimi vermen gerekecek... bir de klişe olacak ama karnının tok olduğundan emin misin? Yani doyduğunu nasıl anlıyorsun?

hosgeldin canim:)

canim ayse ye uuku egitimi denemis miydiniz bebekken?

Allah sana sabır versin arkadaşım

Hoşgeldin kolik geçtiyse yavaş yavaş düzen kurmaya başlayabilirsin ozaman her akşam 9 da karanlık odada beşiğinde yatırmak gibi meme veriyorsan emzirip başında bekleyebilirsin yavaş yavaş alışır inşallah gerçi kolik bebekler sallanarak yafa zıplayarak uyumaya aşılıyorlar zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…