Belirtisiz de dönebilir canım. Dikkatli olmak da fayda var.Selam kızlar nasılsınız?la rosa maşallah Ege ye. Benim oğlan sizden 1 gün küçük ama bizde daha hiç dönme belirtisi yok. @Sevgi2candan kilo konusu benim kafamda da muamma. 3. Ayda 500 gr almıştı 19 gün sonra yine tarttırdım yine 500 gr almış.bunu duyan aile üyeleri başlıyor artık mama verelim diye yıldım resmen sertk60 canım inşallah Ankara'dan da güzel haberlerle dönersiniz.
Üçüncü ayın sonunda yani 6300 gr olmuş.Canım 2915 gram doğdu. 1. Ay 1335 gr, 2. Ay 1550 gr, 3. Ay 500 gr aldı
Canım ben de böyle bir tablo arıyordum. Teşekkürler.Üçüncü ayın sonunda yani 6300 gr olmuş.
Bak canım burdaki tabloya göre 2900 gr doğan bir bebek üçüncü ayda 4.7 gr olmalı ama senin bebeğin çok çok iyi alarak 6300 olmus. Yani kilo alımı gayet iyi. Ay bazında değil de ilk üç ay ortalama günlük alışına bakılıyor.
O belki diğer aylara göre demek istemiştir cnm.Bu ay az almış dedi hemsiremiz o yüzden kafam karıştı
Benim de aklımdaydı sormak. Görüşme nasıl geçti?O akşam eşim kv ye bebekle sen de gitsen, Efe annesinden ayrılmasın, görüşmeden önce emer sen de ilgilenirsin diye annesinden rica etti. Kv nin cevabı: çocuk yollarda perişan olur, getirin bana ben pirinci kaynatıp suyunu süzüp içiririm ona dediTabi ben istemedim. Kuzum gece 12ye kadar uyumadı ve sürekli memedeydi. Daha sonra sütü sağdım ama 10cc zor çıktı, gecede aynı şekildeEve mama sokmak istemediğimden Babannem buğday nişastasını sütle, suyla durultup mama hazırladı maalesef onu verdik canım
Saol cnm,, şu an deliliğe vuruyoruz da her an arıza çıkabilir beynimde valla :)Ay cnm çok geçmiş olsun ikisi de düzelir inşallah bir an once. Çocuklar hasta olunca annenin psikolojiside altust oluyor
Googleda buldum bende rica ederim .Canım ben de böyle bir tablo arıyordum. Teşekkürler.
400 yeterli dedi bana. Özellikle sordum. 5. Ayda da 200-250 gr yeterliymiş :)Evet cnm 4. Ayimiz
Maşallah yaramazaCanım 7 ağustos doğum tarihi. Bizim de son 1 haftadır elimi uzatınca kendi kendine boynunu kaldırıp kalkmaya çalışıyordu falan bugün de bu oldu. Biraz hareketli olucak gibi, ayaklar falan da pek durmuyor :)
O baskıyı durdurmak için gerekirse yalan söyleyip çok almış bile derim ben canım, çok haklısın yani.. bu şekilde konuşulunca resmen sütün azaldığını hissediyordum ben büyükte,, cevap da veremedim o zamanlar nedense.. şimdi de “aç olabilir mi” dediklerinde kızmıyorum hiç. Ama “aç bu çocuk” dedikleri an gereken ne varsa kibar fakat net bir şekilde söylüyorumCanım benim için sorun yok maşallah Efe'nin genel sağlığı da yerinde ama dış baskılar bitiriyor beni resmen direniyorum. Kv tutun da halam, Babannem , 3000 km uzaktaki annem bile müdahale ediyor çocuk ne zaman ağlasa açlıktan ağlıyor diyorlar çıldırttılar beni şu Babannemi göndereyim daha kimseye çocuğun kilo artışını vs söylemeyeceğim ya
Ah canım ah anlatamıyorum ki. Daha ne kadar alabilir diyorum kv çocukta potansiyel var daha çok alır diyor düşün artıkÜçüncü ayın sonunda yani 6300 gr olmuş.
Bak canım burdaki tabloya göre 2900 gr doğan bir bebek üçüncü ayda 4.7 gr olmalı ama senin bebeğin çok çok iyi alarak 6300 olmus. Yani kilo alımı gayet iyi. Ay bazında değil de ilk üç ay ortalama günlük alışına bakılıyor.
Aynen canım ben de sütüm yokmuş gibi hissediyorum o zamanda süt olsun diye fazla fazla yiyorum verdiğim kiloları geri almaya başladım psikolojim bozuldu. Anlatmaktan yoruldum artık doktor çok iyi mamaya gerek yok dedi dediğimde doktor ne biliyor kaç çocuk büyütmüş diyorlar hadi çık işin içinden.. Artık hiçbirşey demiyorum bugün halam aramış diyor ki fotoğraflarda zayıf görünüyor mama ver. Diyecek birşey bulamadım artık he tamam dedim geçtim. Çok doldum ya kusura bakma canım uzun uzun anlatıyorum. Görüşmem de iyi geçti pazartesi yazılı sınav var bakalım hayırlısı olur inşallah canımO baskıyı durdurmak için gerekirse yalan söyleyip çok almış bile derim ben canım, çok haklısın yani.. bu şekilde konuşulunca resmen sütün azaldığını hissediyordum ben büyükte,, cevap da veremedim o zamanlar nedense.. şimdi de “aç olabilir mi” dediklerinde kızmıyorum hiç. Ama “aç bu çocuk” dedikleri an gereken ne varsa kibar fakat net bir şekilde söylüyorum
Merhaba evet Emin’im belki açtır diye mama takviyesine de başladım ama resmen 3,5 Ayda yaşlandığımı hissediyorum bittim uykusuzluk ve yorgunluktan uyku eğitimi nasıl verebilirim erken mi acaba bir de çok ağlarsa dayanabilir miyim bilmiyorum
Bence kafanıza bişey takmayın gayet iyi çocuğunuz. Gerekirse A AysheDuru nun dediği gibi yap. Doğumumun 3. Gününde kv ile yaptığımız tartışma sonucu çok kötü günler geçirdim. O vardı yanımda aç kaldım eşimle tartışma yaşadım ve sonuç yeni gelen sütüm 10 gün içinde gitti çocuğumu emzire emzire tekrar geri geldi ama nafile çok az şuan. anne sütü + mama ile besliyorum. Niye böyle yapıyrlar anlamıyorum annelik konusunda kadının kadına yaptığı bu baskı inanılmaz acı veriyor banaAynen canım ben de sütüm yokmuş gibi hissediyorum o zamanda süt olsun diye fazla fazla yiyorum verdiğim kiloları geri almaya başladım psikolojim bozuldu. Anlatmaktan yoruldum artık doktor çok iyi mamaya gerek yok dedi dediğimde doktor ne biliyor kaç çocuk büyütmüş diyorlar hadi çık işin içinden.. Artık hiçbirşey demiyorum bugün halam aramış diyor ki fotoğraflarda zayıf görünüyor mama ver. Diyecek birşey bulamadım artık he tamam dedim geçtim. Çok doldum ya kusura bakma canım uzun uzun anlatıyorum. Görüşmem de iyi geçti pazartesi yazılı sınav var bakalım hayırlısı olur inşallah canım
Aynı benim oğlum çok yavaş bi çocuk eller ayaklar hareketli ama dönme kafa tutma belirtisi yok bi elini yemek için yarım dönüyor o kadar :) yüzüstü en fazla 5 dk duruyor ağlıyor hemen yürümez yaşından önce o kesin :)Maşallah yaramazabenimki de kaldırmamızı çok seviyor ama sadece oyun halısında dönmeye çalışıyor,, hiiiç dönesi yok.. yüzüstü durmaktan da nefret ediyor :))) tam bir tembel :)))) Allah muhafaza 18 aylıkken şuraya “neden yürümüyor?” yazarsam şaşmayın :))
İyi şeyleri buraya yazmayarak çözmeye başla önce :) relactaz demişti biri ben kullanmadım pek gaz ilacı ama o aklımda kaldıKızlar bugün gündüz uykuları fena değil yazdım ya yazmaz olaydım bugün kızım fena halde coştu hiç uyumadı ağlama krizleri mızmızlıklar artık dayanamadım koydum kanguruya (çünkü bebek arabasında yatmıyor) bacaklarımın mecali kalmayana kadar geZdim yollarda deli gibi akşam babasıyla dayısı geldi verdim onlara uyuyor şimdi 3 saattir. Artık o ağladıkça bu şekilde içim kıyılıyor gaz ilacını değiştirmem gerekiyor belkide siZler ne kullandınız bugüne kadar ben sabsimpleks ve biogaia kullandım. Ne verirsem vereyim iyi gelmeyeceğini söyledi zaten doktor. Bunu size yazarken yine çığlık atmaya başladı mahalesef...
Mama veriyorum artk mı desen acaba mutlu olurlar mı o geldi aklıma :) veriyorum de bi kesin bak eli yüzü düzeldi kilo almaya başlamış derler sen de gerçeği söylersin susarlar belki :)Aynen canım ben de sütüm yokmuş gibi hissediyorum o zamanda süt olsun diye fazla fazla yiyorum verdiğim kiloları geri almaya başladım psikolojim bozuldu. Anlatmaktan yoruldum artık doktor çok iyi mamaya gerek yok dedi dediğimde doktor ne biliyor kaç çocuk büyütmüş diyorlar hadi çık işin içinden.. Artık hiçbirşey demiyorum bugün halam aramış diyor ki fotoğraflarda zayıf görünüyor mama ver. Diyecek birşey bulamadım artık he tamam dedim geçtim. Çok doldum ya kusura bakma canım uzun uzun anlatıyorum. Görüşmem de iyi geçti pazartesi yazılı sınav var bakalım hayırlısı olur inşallah canım
Allah yardımcınız olsun şifa versin insallahKızlar dün babamın mesane kanseri olduğunu öğrendik.Kasa ilerlemiş yarın başka bir yerlerine atıp atmadığına bakılacak.Çok kotuyum kötü birşey düşünmek istemiyorum sütüm kesilir diye korkuyorum ama aklımdan da bir sürü şey geçiyor umarım başka yerlere sicramamistir .Lütfen bugün dualariniza bizi ve tüm hastalari da ekleyin
Ben farkettim geçen gün kızarıklık vardı pisik kremi sürdüm düzeldi birazKizlar bebislerin gidilarinin alti, boynun katlanma yerleri :)kizariyo mu sizinde.Bisey suruyo musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?