2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben gaz için biogaia kullanıyorum cnm. Subsimpleks vs işe yaramıyor gibi hissediyorum çünkü. Hatta daha fazla karın ağrısı yaptı diye düşünüyorum

Yok cnm ne kusuru.. normal dolman.. bir de onlar demeden sen mama versen ona da ayrı laf ederlerdi inan.. hayır bir de yenidoğan olsa neyse.. şimdi bebekler tam toparlanmışken sebepsiz yere mama vermenin manası yok ki.. benimki ameliyattayken eve mama aldık ne olur ne olmaz diye, ama ilkinde mamanın beni ne kadar yorduğunu bildikleri için evde annemler orada da eşimle ben o kadar yorulduk ki vermemek için... o stresle sürekli süt sağdım, dört kere Bakırköy’den eve süt getir dön yaptı eşim.. hani bir başlarsak gerisi gelir diye direndik.. mama vermek kolay sanıyorlar.. bir kere biberon bile anne sütü gibi olmuyor, birkaç saat yıkamasan kokmaya başlıyor.. çok daha dikkatli steril etmen lazım.. ayrıca mamasız uzun uyumamaya başlıyor çocuk.. bir yere giderken kaynamış soğumuş suyu ayrı, ölçeği ayrı taşırsın; çocuk aynı markaya alışır bulamazsan uyumaz, süresi geçti mi geçmedi mi diye huylanır çöpe basarsın, geçerse de kazayla bir kenarda unutursan kurtlanır şu bu.. saçmasapan şeyler... elbette muhallebi yedirmekten iyidir, sütü olmayan emziremeyen anneler için çok büyük nimet; ama öyle çok kolay iş de değil yani gerçekten.. laf olsun diye konuşuyorlar işte malesef,, kötü niyet yoktur elbette ama insan sıkılıyor tabi bir süre sonra.. yine de üzme kendini, bildiğin gibi devam et sen :) işin de hakkında hayırlısıysa kolaylıkla olsun inşallah cnm :)
“Kadının kadına yaptığı” diye başlayan o kadar çok cümlem var ki.. gerçekten ben de anlayamıyorum bu empati yoksunluğunu
:))) uslu olsunlar diye çok mu dua ettik acaba :)) Doktor da inadına yüzüstü tutun dedi bu arada ya ((

Ben ettim valla eltimin oğlu çok hareketli hamilelik boyunca uslu olsun böyle hareketli olmasın geç yürüsün dedim bayağı da etmişim ya şimdi hatırladım :)

Hindistan cevizi yağında kullandığınız bir marka var mı? Nerden aldınız?

Canım 7 ağustos doğum tarihi. Bizim de son 1 haftadır elimi uzatınca kendi kendine boynunu kaldırıp kalkmaya çalışıyordu falan bugün de bu oldu. Biraz hareketli olucak gibi, ayaklar falan da pek durmuyor :)

Benimkide 18 ağustos.. 36 haftada doğdu.
15 güne kadar benimkide döner belki :)
Bugün elinden tutup kaldırdım ayağa kalktı korktum hemen yatırdım :)
Ayakta durması sakıncalıdır dimi? Bazen ayaklarının üzerinde duruyo kucağındayken.fazla yük vermiyorum zararı olur diye.

Kızlar bugün karnı tokken mememi verdim.elini emmek istiyodu.yasak olduğu için meme verdim.
Diliyle yaladı oynadı güldü.emer gibi yaptı.her emdiğinde ya öğürdü yada birden başını çekti sanki ağzına ekşi bişeyler gelmiş gibi.
Sağdığım sütün ısısına bakmak için bileğime damlattığımda tadı normal gayet tatlı.ama bu çocuk niye böyle yapıyo anlamadım.
Mememin tadımı bozuk diye memeyi bile yalamışlığım var ama herşey çok normal :)

Bu elde sallama olayıda çok yordu beni.
Ayakta sallanmakta istemiyor.onun gibi hızlı olmadığı için sanırım.
Ben bu çocuğu nasıl başka türlü uyutucam bilmiyorum.mis gibi uyuyan çocuk ne hale geldi.biraz iyileşsindr uyku eğitimini araştırıcam.

burnu baya dolu,hırıl hırıl ses geliyor. cektikce geliyor. bitmiyor
hasta olmasa bari yaaa
2 defa cektik bugün.

E ezgi80

Canım bizimde burnu çok tıkalıyken günde 10 15 kere çekiyoduk.özellikle babası çok hızlı çekiyodu.
Sonra bi baktık burnunun içinde kurumuş kan var.kenarları tahriş olmuş.her çekişimizde ağlıyodu.
Çok şükür iyileştide geçti.
Odasına su ısıtıcıyı koy.orda kaynasın.arada bi katnat içerisi buhar olsun iyi gelir.burnu yumuşar.bide soğanı ortadan ikiye kes odasına koy mikropsavardır kendisi.

Forumun lanetine hoşgeldin ;
)
Doktor ne biliyor kaç çocuk büyüttüyse sen ne biliyorsun kaç yıl tip okudun denebilir. Tabi kırmak istemiyorsun haklı olarak ama senin durumunda kırmazsan emzirme süren boyunca daha çok laf dinlersin.

Böyle şeyler olabiliyor üzme kendini bukadar çok küçükken bende müslini kafasına dolamış bulmuştum üstelik uyuyordu hareketsiz görünce aklım çıkmıştı örtüyü kaldırıp burnuna dokunduğumda meleğimin uyuduğunu farkettiğimde oturup ağladım. Kendi yaptığım bir hata ona zarar verecek diye aklım çıkıyor benimdeböyle küçük şeyler oluyor önemli olan zararsız atlatmış olmak.

Ah canım ah anlatamıyorum ki. Daha ne kadar alabilir diyorum kv çocukta potansiyel var daha çok alır diyor düşün artık
Potansiyel var mı:)) Iyi de o potansiyel onu obez de yapabilir . Ya boşver takma bence böyle şeyleri. Benim etrafimda da bu çocuk hic kilo almamış deyip duruyorlar. Kendi kendine arada diyorum evet kilo almamış ne yapsam diye ama doktora sordum iyi fena değil dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…