Canım ben farketmesem ilk ay doktor anlamayacakti. Ben dedim sanki küçük gibi diye sonra farketti. takip edeceğiz dedi. O gündür diken üzerindeyim kafa kemigi buyudugu surece sikinti tokmus ne zaman ki bas cevresi buyumesi durur o zaman direk getirin dediBen bıngıldak ölcüsünü bilmiyorum he,öyle bisey de mi var,dr her gittigimizde kontrol ediyor iyi diyor.bu arada 3.ay kontrolünde sanrım 40.6 ydı. Bu arada bnmkininde elleri deil de ayakları cok terliyor ben ayaklı tulumun icine corap giydiriyorm ondan diyordum kendi 11qkendime.demek d vitamini eksikliğiyle alakalı olabilirmis.bu gittgimde her 2 konuyu da soracagım bende.
Canım 3 sebebi olabiliyormuş bu ayak el terlemesinin. Evet baş da terliyorsa d vitamini eksikliğinden olabilir demişti doktor. Bir de kansizlik ve troidden de olabiliyormuş. Ama bizde troid felan cikmadi. Doktorumuza gittiğimde d vitaminine batıracağım bir de .Kuzucuk Lara bol şifa versin Allah. Anneciklere de sabır tabi.ya benim kızımın da ayakları çok terliyor ben hiç sebebinin d vitamini eksikliği olduğunu düşünmemiştimaslinda düzenli şekilde veriyorum ama niye oluyor acaba.gun içinde 3-4defa çorap değiştiriyorum ıslak gibi olduğu için üşür diye. 4ay kontrolü için gidince ben de sorayım bari neden olduğunu. Kafama taktım bak şimdi
Canım allah kolaylık versin öncelikle sabır versin. Maalesef ki cocuk büyütmekte en büyük sorumluluk anneye dusuyor diğer kişiler geçici scozumler üretebiliyorlar kriz aninda. Bu da sizde kalıcı olmus.FarahFarah B bursa_83 @Sevgi2candan
Benim gibi olanlarda varmış demekki.
Ama bu şekilde çarşafla sallayarak uyutmak çok zoruma gidiyor artık.
Zoruma gidiyo diyorum çünkü benim isteğim dışında alıştırıldı bu çocuk.
Başından beri sallamadan uyutmaya çalıştım çocuğu.verdim emziği ağzında hiç beni istemedi.beşiğinde kendi kendine uyudu.
Hastanede çok ağlayınca annem getirin battaniyede sallayalım dedi.
Eve çıkınca eşim hep böyle sallamak istedi.yeterki ağlamasın diye.
Çocuk şuan ordan kaldırınca bile uyanıyo.
Eve duvardan duvara beşik yapıcaz nerdeyse.
Ve bu şekilde sallarken sinirden gözlerim doluyo.ayakta sallamaya razıydım ama bu şekilde sallamak çok zor.kollarım ağrıyo.
Bunu alıştıran eşim gece dönüyo bi tarafını yatıyo.
Herşeyi geçtim bu sistem beni eve mahkum etti.doktora gidicem diyelim.çocuğun uykusu geldi.hastanenin ortasında battaniteylemi sallıcam.
Bi avmye parka misafirliğe vs gittiğimizde nasıl uyutucam ben bu çocuğu.
Bütün gün bunları düşünüyorum daha çok sinirleniyorum.
Bu sallamadan nasıl vazgeçiricem.ne şekilde uyutmam lazım bilen varsa yazsın.
Selamlar.. Öncelikle maşaallah Barış Bey’e. Sünnet olacakmış küçük bey. Belki biliyorsunuzdur ama yardimci olmak istedim. Hatta bu yuzden uye oldum desem yeridir.tesekkur ederim canim
bugun doktora gittik. 7575 gr 64.5 cm olmus baris. carsamba gunu de asilari var. asilardan sonra da sunnet dusunuyoruz. sunnetten sonra da uyku egitimi zamani artik. bizi zorlu bi surec bekliyor.
BAna günde 2 demisti,tahris olut yoksa dedi
nobetci cocuk doktoruna goturduk emiri. burnu tikaliydi biraz diye. oksuruk falan yoktu ama icimiz rahat etsin dedik. kucuk bir gribal enfeksiyon dedi. gogsunde cigerlerde bir sey yok. agzi da kapali olduguna gore nefes almada zorluk yok dedi. serum icin de cekmenuze gerek yok,sadece sıkın birakin dedi. fazlasi zarar,kanatir dedi.
4620 gr. olmus kuzum. 12 gunde 400 gram almis. kenarindan kosesinden doneriz insallah hasta olmadan.
Canım ben farketmesem ilk ay doktor anlamayacakti. Ben dedim sanki küçük gibi diye sonra farketti. takip edeceğiz dedi. O gündür diken üzerindeyim kafa kemigi buyudugu surece sikinti tokmus ne zaman ki bas cevresi buyumesi durur o zaman direk getirin dedi
Herkese hayirli aksamlar guzel anneler..
Bu aralar sessiz takipciler ses vermeye basladi degil mi? E ben de geldim.
Hamileligimi ogrendigim andan beri takipteyim. Hepinizi, cocuklarinizi taniyorum. Hele dogumlar baslayinca.. her biriniz icin de dua ettim doguma gireceginiz zaman.
Ve artik ben de yazayim dedim.
Birisi 2014 Nisan ve diger 2017 agustos dogumlu iki erkek evladim var.
Yalniz buyutuyorum cocuklarimi. Ailem uzakta. Bu asamada sizler bana cok yakin oldunuz. Bircogunuzun fikirlerinden, tecrubelerinden faydalandim Allah razi olsun sizlerden.
Bazen sizlerin yazdigi bir seyleri, sordugunuz sorulari veya karsilastiginiz problemleri okuyorum veya sadece duygusal olarak destek vermek istiyorum ama sadece okuyorum. Dedim ki ben de yazayim belki birine bir faydam dokunur.
Benim faydali oldugunu dusundugum bir seyden bir bebegi ve bir anneyi mahrum birakmak beni uzer.
Araniza katilmak heyecan verici.. Guzel gunler bizleri bekler...
Evet yatagının baş tarafini yukselttim. Soğan kesmedim evdekiler çok acı diye ve aldırmayıda unuttum. Ama kettle da su kaynatıp odaya getiriyorum buhar için evi sık sık havalandırıyorum ve peteğe ıslak havlu koyuyorum. Onun dışında sık sık burnuna serum damlatıyorum ve çok tıkanınca günde iki üç kez tüp bosaltıp cekiyorum. Ama en fayda eden dediğin gibi kusması ve benim kızın kusması içinde fazla fazla emmesi lazım ki o da her zaman olmuyor. Bugün daha iyi sükür ki yavrum.Anladım :)
Ya çok geçmiş olsun, kussun ya başka türlü nasıl atacak kuzucuk, ben de ipek hastayken kusunca seviniyordum. Tıkanıklık için yatağını yükselttin mi? Soğan işe yarıyor muydu sizde? Bizde baya işe yarıyor. Başka neler yapıyorsun tıkanıklık için? Bilmediğim şeyler vardır belki senin yaptığın, öğreneyim.
FarahFarah B bursa_83 @Sevgi2candan
Başından beri sallamadan uyutmaya çalıştım çocuğu.verdim emziği ağzında hiç beni istemedi.beşiğinde kendi kendine uyudu.
Ve bu şekilde sallarken sinirden gözlerim doluyo.ayakta sallamaya razıydım ama bu şekilde sallamak çok zor.kollarım ağrıyo.
Herşeyi geçtim bu sistem beni eve mahkum etti.doktora gidicem diyelim.çocuğun uykusu geldi.hastanenin ortasında battaniteylemi sallıcam.
Zaten herşey yasak, süt ürünleri dana eti,yumurta,kuruyemisler umarım ise yarar.Canım benim oğlumun kakası mukusluydu, diyetteyim 17 gündür. Doktor süt ürünleriyle başlattı ama ben belki başka şeylere de alerjisi vardır hemen düzelsin diye geniş tuttum diyetin içeriğini. 5-6 gündür mukus epey azaldı, hatta çoğu bezinde yok bile ama ishal devam ediyor hala, yine de olumluymuş mukusun bitmesi. Buna bakarak işe yarıyor diyebilirim. Sizinki de eğer gerçekten alerjiyse ve sadece süt ürünlerine alerjisi varsa diyet yaptığında geçer tabi ki. En az 3 hafta kesinlikle süt ürünü tüketmezsen işe yarayıp yaramadığı belli olur canım, geçmiş olsun.
Geçen hafta yaptırdık bişey çıkmadı yarın tekrar yaptiricaz.Bende doktoru aradım dizlanteri olabilir diyip korkuttu beni.Bizde kan çıktığında amip çıkmıştı. Tahlil yaptırdı mı?
Garantilemek için 3 yapsak mı :)))
Tesekkur ederim... Mahcup ettin beni estagfurullah. Inan ki yurek o kadar genis bir sevgiye sahip ki; bir degil iki degil baska cocuklari da sahiplenesin geliyor. Parkta, yolda aglayan bir cocuk gorunce icimden “alsam da sustursam” diye geciriyorum. Cocuk guzel sey, bir eve 2 cocuk cok degil. Emekle, sevgiyle buyuyor cocuk. Onlar benim kucuk arkadaslarim. Birlikte buyuyoruz. Inan ki cok zor degil dengeyi kurduktan sonra. O yuzden ilk cocugu olan anneler..hepiniz de cok guclusunuz haberiniz olsun. Gelecekten mesaj gibi dusunun bunu :)Sende hoşgelmişsin:)
Allah bagıslasın sende iki cocuklu o eli öpülesi annelerimizdensib yani,valla bizler tek cocukla bu kadar zorlanıyorsak Allah yardımcınız olsun diyorum...
Seninde tecrübelerinden faydalanacagız artık desene:)
Tekrar hoşgeldin.
Cok zor canım haklısın ama evvela nasıl uyutacam diye stres yapma hersey yoluna bir sekilde giriyor. Fakat stres yapınca (en azindan benim için böyle) hersey birbirine karışıyor ve hicbiŕ seyi düzgun yapamıyorum. Simge nin dediği gibi bir süre cok uykusu gelmeden uyutmaya çalışma bence de. Biz gezerek ve pışpışla uyutuyoruz bu yüzden bende pek tavsiye verecek konumda değilim ama en azından cok uykusu gelince az dolanıyoruz daha hızlı uyuyor.FarahFarah B bursa_83 @Sevgi2candan
Hoşgeldin derdim ama zaten burdaymışsınHerkese hayirli aksamlar guzel anneler..
Hamileligimi ogrendigim andan beri takipteyim. Hepinizi, cocuklarinizi taniyorum. Hele dogumlar baslayinca.. her biriniz icin de dua ettim doguma gireceginiz zaman.
Yalniz buyutuyorum cocuklarimi. Ailem uzakta. Bu asamada sizler bana cok yakin oldunuz. Bircogunuzun fikirlerinden, tecrubelerinden faydalandim Allah razi olsun sizlerden.
Bazen sizlerin yazdigi bir seyleri, sordugunuz sorulari veya karsilastiginiz problemleri okuyorum veya sadece duygusal olarak destek vermek istiyorum ama sadece okuyorum. Dedim ki ben de yazayim belki birine bir faydam dokunur.
Benim faydali oldugunu dusundugum bir seyden bir bebegi ve bir anneyi mahrum birakmak beni uzer.
Hoşgeldin canım.Eminim birsürü sessizce yazılanları okuyup,acaba yazsam cevap verilir mi kaygısı taşıyan kişiler olduğunu düşünüyorum.Bazen bizimle aynı şeyleri yaşayan birilerinin olduğunu bilmek,yaşanılan şey zor olsada iyi geliyor gerçekten.Ben bazen doktora bile gitsem içime sinmiyor ama burda konusulunca rahatliyorum.Herkes çok seviyeli ve samimi .Yıllar sonra çocuklarımızı evlendirirken ne giysek acaba sorusuna cevap verdiğimizi bile hayal ediyorum.Hep sağlıkla ,huzurla konuşmak dileğiyle maşallah evlatlarimiza diyelimHerkese hayirli aksamlar guzel anneler..
Merhabalar. Evet; bu aralar cok yazmiyorsun. Sen aklimda surekli onerdigin “kesilmis sogani basucuna koy” ile yer ettin. Birisi “burnu tikali cocugumun” dedigi zaman dedigi zaman diyordum ki “Mutella bu oneriyi tekrar ve tekrar sunacak”Anladım :)
Ya çok geçmiş olsun, kussun ya başka türlü nasıl atacak kuzucuk, ben de ipek hastayken kusunca seviniyordum. Tıkanıklık için yatağını yükselttin mi? Soğan işe yarıyor muydu sizde? Bizde baya işe yarıyor. Başka neler yapıyorsun tıkanıklık için? Bilmediğim şeyler vardır belki senin yaptığın, öğreneyim.
Tesekkur ederim, hosbuldum.Cok zor canım haklısın ama evvela nasıl uyutacam diye stres yapma hersey yoluna bir sekilde giriyor. Fakat stres yapınca (en azindan benim için böyle) hersey birbirine karışıyor ve hicbiŕ seyi düzgun yapamıyorum. Simge nin dediği gibi bir süre cok uykusu gelmeden uyutmaya çalışma bence de. Biz gezerek ve pışpışla uyutuyoruz bu yüzden bende pek tavsiye verecek konumda değilim ama en azından cok uykusu gelince az dolanıyoruz daha hızlı uyuyor.
Hoşgeldin derdim ama zaten burdaymışsınyazdığına memnun oldum nice guzel paylaşımlara insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?