2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canım ben farketmesem ilk ay doktor anlamayacakti. Ben dedim sanki küçük gibi diye sonra farketti. takip edeceğiz dedi. O gündür diken üzerindeyim kafa kemigi buyudugu surece sikinti tokmus ne zaman ki bas cevresi buyumesi durur o zaman direk getirin dedi

Canım 3 sebebi olabiliyormuş bu ayak el terlemesinin. Evet baş da terliyorsa d vitamini eksikliğinden olabilir demişti doktor. Bir de kansizlik ve troidden de olabiliyormuş. Ama bizde troid felan cikmadi. Doktorumuza gittiğimde d vitaminine batıracağım bir de .

Canım allah kolaylık versin öncelikle sabır versin. Maalesef ki cocuk büyütmekte en büyük sorumluluk anneye dusuyor diğer kişiler geçici scozumler üretebiliyorlar kriz aninda. Bu da sizde kalıcı olmus.
Sana önerim uykusu gelmeden kesinlikle uyku için yatırma. Çok uykusu gelene kadar oyala kucağına al ninniler şöyle rahatlamasını sağla gezdir veya ılık bir banyo. iyice uykuya hazır olunca göğsünü ver umarım emmenin verdiği rahatlıkla uyur. Bir müddet dayanırsan çözüm olacağını düşünüyorum

tesekkur ederim canim
bugun doktora gittik. 7575 gr 64.5 cm olmus baris. carsamba gunu de asilari var. asilardan sonra da sunnet dusunuyoruz. sunnetten sonra da uyku egitimi zamani artik. bizi zorlu bi surec bekliyor.
Selamlar.. Öncelikle maşaallah Barış Bey’e. Sünnet olacakmış küçük bey. Belki biliyorsunuzdur ama yardimci olmak istedim. Hatta bu yuzden uye oldum desem yeridir.
Ben de 40 gunlukken sunnet ettirdim oglumu. Buyuk oglumu da 6 aylikken sunnet ettirmistim. Sunnetten sonra, pipi iyilesene kadar, kopuk bardagi bu sekilde kesip bardagin agiz kismini pipiye kapatip kullandiginiz numaradan bir buyuk numara bez ile Baris’i bezlerseniz pipisi beze degerek tahris olmayacaktir, surdugunuz kremler beze degip kaybolmayacaktir. Bir süre sonra pipi iyilesirken beze yapisiyor bazen, bezi actiginizda da yapisan yer ayriliyor ve kaniyor. Bardak kapatmak bu konuda isinize yarayacaktir.
Simdiden gecmis olsun, hayirli olsun.

Eklentiler

• 7B00459C-193A-42AD-BC74-E5CE057A2580.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 91
  • 8ACD6DD8-F681-4468-9B02-7B07DF531952.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 89
Herkese hayirli aksamlar guzel anneler..
Bu aralar sessiz takipciler ses vermeye basladi degil mi? E ben de geldim.
Hamileligimi ogrendigim andan beri takipteyim. Hepinizi, cocuklarinizi taniyorum. Hele dogumlar baslayinca.. her biriniz icin de dua ettim doguma gireceginiz zaman.
Ve artik ben de yazayim dedim.
Birisi 2014 Nisan ve diger 2017 agustos dogumlu iki erkek evladim var.
Yalniz buyutuyorum cocuklarimi. Ailem uzakta. Bu asamada sizler bana cok yakin oldunuz. Bircogunuzun fikirlerinden, tecrubelerinden faydalandim Allah razi olsun sizlerden.
Bazen sizlerin yazdigi bir seyleri, sordugunuz sorulari veya karsilastiginiz problemleri okuyorum veya sadece duygusal olarak destek vermek istiyorum ama sadece okuyorum. Dedim ki ben de yazayim belki birine bir faydam dokunur.
Benim faydali oldugunu dusundugum bir seyden bir bebegi ve bir anneyi mahrum birakmak beni uzer.
Araniza katilmak heyecan verici.. Guzel gunler bizleri bekler...

BAna günde 2 demisti,tahris olut yoksa dedi

nobetci cocuk doktoruna goturduk emiri. burnu tikaliydi biraz diye. oksuruk falan yoktu ama icimiz rahat etsin dedik. kucuk bir gribal enfeksiyon dedi. gogsunde cigerlerde bir sey yok. agzi da kapali olduguna gore nefes almada zorluk yok dedi. serum icin de cekmenuze gerek yok,sadece sıkın birakin dedi. fazlasi zarar,kanatir dedi.
4620 gr. olmus kuzum. 12 gunde 400 gram almis. kenarindan kosesinden doneriz insallah hasta olmadan.

Gecer gecer insallah.mumkun olduğunca da evi ara ara havalandırın... masallah kilosuna da,bi de cok emmiyordu deil mi Emir'imi... en son öyleydi yani:) bir kac gündür giremiyordum da,ona ragmen bu kg alımı aman amaaann masallah...

Bi dahakine bende sorayım valla, gerci bizimki her seferinde bakıp hımm bıngıldagı da iyi dio ama bi sorayım,sagolasın cnm.

Sende hoşgelmişsin:)
Allah bagıslasın sende iki cocuklu o eli öpülesi annelerimizdensib yani,valla bizler tek cocukla bu kadar zorlanıyorsak Allah yardımcınız olsun diyorum...
Seninde tecrübelerinden faydalanacagız artık desene:)
Tekrar hoşgeldin.

Evet yatagının baş tarafini yukselttim. Soğan kesmedim evdekiler çok acı diye ve aldırmayıda unuttum. Ama kettle da su kaynatıp odaya getiriyorum buhar için evi sık sık havalandırıyorum ve peteğe ıslak havlu koyuyorum. Onun dışında sık sık burnuna serum damlatıyorum ve çok tıkanınca günde iki üç kez tüp bosaltıp cekiyorum. Ama en fayda eden dediğin gibi kusması ve benim kızın kusması içinde fazla fazla emmesi lazım ki o da her zaman olmuyor. Bugün daha iyi sükür ki yavrum.

Cnm Allah yardımcın olsun ama durumun hassas oldgu icin bisey diyemiyorum yani ameliyat durumu olmasaydı hani biraz aglasın illa ki alısır diyecegim ama simdi bu durumda ne denir bilmiyorum, iyice uykusu geldiginde son radde de yani yatırsan belki ise yarar

Zaten herşey yasak, süt ürünleri dana eti,yumurta,kuruyemisler umarım ise yarar.

Tesekkur ederim... Mahcup ettin beni estagfurullah. Inan ki yurek o kadar genis bir sevgiye sahip ki; bir degil iki degil baska cocuklari da sahiplenesin geliyor. Parkta, yolda aglayan bir cocuk gorunce icimden “alsam da sustursam” diye geciriyorum. Cocuk guzel sey, bir eve 2 cocuk cok degil. Emekle, sevgiyle buyuyor cocuk. Onlar benim kucuk arkadaslarim. Birlikte buyuyoruz. Inan ki cok zor degil dengeyi kurduktan sonra. O yuzden ilk cocugu olan anneler..hepiniz de cok guclusunuz haberiniz olsun. Gelecekten mesaj gibi dusunun bunu :)

Merhabalar. Ben yeni geldim. Kadınlar kulübünü arkadaşım tavsiye etti. Dayanamadım hemen açtım sayfamı. Bilseydim çook önceden gelirdim. Burası resmen bilgi cenneti gibi. Ne güzel :) Aklıma takılan soruları soracağım benim gibi anneler var süper :)) Aslında aklımda çoook soru var ama ilk akşamdan bunaltmayım. Bu arada ben şerife :)

Cok zor canım haklısın ama evvela nasıl uyutacam diye stres yapma hersey yoluna bir sekilde giriyor. Fakat stres yapınca (en azindan benim için böyle) hersey birbirine karışıyor ve hicbiŕ seyi düzgun yapamıyorum. Simge nin dediği gibi bir süre cok uykusu gelmeden uyutmaya çalışma bence de. Biz gezerek ve pışpışla uyutuyoruz bu yüzden bende pek tavsiye verecek konumda değilim ama en azından cok uykusu gelince az dolanıyoruz daha hızlı uyuyor.
Hoşgeldin derdim ama zaten burdaymışsın yazdığına memnun oldum nice guzel paylaşımlara insallah.

Hoşgeldin canım.Eminim birsürü sessizce yazılanları okuyup,acaba yazsam cevap verilir mi kaygısı taşıyan kişiler olduğunu düşünüyorum.Bazen bizimle aynı şeyleri yaşayan birilerinin olduğunu bilmek,yaşanılan şey zor olsada iyi geliyor gerçekten.Ben bazen doktora bile gitsem içime sinmiyor ama burda konusulunca rahatliyorum.Herkes çok seviyeli ve samimi .Yıllar sonra çocuklarımızı evlendirirken ne giysek acaba sorusuna cevap verdiğimizi bile hayal ediyorum.Hep sağlıkla ,huzurla konuşmak dileğiyle maşallah evlatlarimiza diyelim

Merhabalar. Evet; bu aralar cok yazmiyorsun. Sen aklimda surekli onerdigin “kesilmis sogani basucuna koy” ile yer ettin. Birisi “burnu tikali cocugumun” dedigi zaman dedigi zaman diyordum ki “Mutella bu oneriyi tekrar ve tekrar sunacak”
Ve gun geldi benim yavrularin da burnu tikandi. Bu yontemi biliyordum ama denememistim. Etkisine guvendigim burkac yontem denedim ama ise yaramadi. Ve sen Surekli aklimda “sogani kes, basucuna koy” diye dolaniyorsun. Ben de kestim ve koydum. Nasil bi sey o oyle!! Benim tikali olmayan burnumdan bile acildi :) uyuyana kadar o kadar hapsurdum ki.. Baktim cocuklar da rahat etti sabahina.
Ama nasil bir koku yatak odasinda. Havalandiriyorum, gecmiyor da gecmiyor. Her aksam diyordum ki “bir daha sogan koymayacagim”
Gece olunca bakiyordum bi cocuklara.. Tıpış tıpış sogan kesip geliyordum seni anarak :)
Ben cok faydasini gordum gercekten. Beynime kazidigin icin tesekkur ederim.
Bu arada ablama anlatmistim bu soganin burnu actigini. O’nun arkadasinin kizinin surekli tikaniyormus. Ablam arkadasina onermis. Kucuk kiz 1,5 yasinda ve 15 kilo. Koymus annesi sogani. Sabah bir uyanmislar; kucuk kiz uyanmis ve sogani yemis..

Tesekkur ederim, hosbuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…