Gecmis olsun canim Rabbim kucagina almayi nasip etsin hayir ile insallah benim gebeligi ogrendigimden beri lekelenmem vardi ama bi akilli doktor vajinal akinti bisi yok diyip durdu bebek iyi vs dedi bu hafta salo gunu asil doktoruma basladim plesantada kucuk kanama var dedi ilac verdi dinlen bol bol dedi 1 gun sonra gece pembe kanama.oldu ama leke seklinde 1 kizim var normal dogum oldugu icin o sanciyi biliyorum dogum sancisi gibi gece gidince bebek asagi kaymis kasilmalardan hemen musade verildi butun onlemler.alindi kendi dpktorum da bakti aksam mesai bitisi bebek iyi yukari cikmis dedi kanimda enfeksiyon var diye anbiyotik basladilar evde dinlen kalkma bile dedi anneme geldim uyudum 3 saat sonra uyandim ilaclarimi aldim kanamam basladi pihtilar dustu ilk once sonra kucik bi yuvarlak seklinde pihti geldi kanamam hic durmadi o sirada 12 haftalik bebegim.de dustu bu sekil oldu
Yok olur mu oyle sey 30 un ustunde olmali 30 da minimum deger.benim tahlilde d vitamini 28 çıkmıştı. tiroid için gittiğim doktor kadın doğumcundan d vitamini iste dedi. kullanayım mı dedim kadın doğum doktoruma, ara sıra kullan istersen ama en iyi değerlerden biri bu gördüğüm dedi . kararı bana bıraktı yani nasıl iş anlamadım :))
referans aralığı25-80 yazıyor internette canım, d vitamini fazlası vücuttan atılmıyor, depresyona kadar bir sürü de yan etkisi mevcut, ama senin değerin düşük aralıkta içebilirsin gibi geldi bana.ama devit-3 alma lütfen, BHA içeriği nedeniyle amerika japonya gibi bir çok ülkede yasaklı listesinde Ocean diye bir marka var tabi 48TL (devit-3 ise 5TL) ama BHA içermiyor. alacaksan onu tavsiye ederim, doktorum bana onu önerdi, kullanıyorum şimdi, 1 ay kullan dedi.
Kızlar bu doktor işi birazcık da maliyet işi gittiğiniz hastaneye iyi para oduyorsaniz doktor cep numarasını da verir her saat başı sizi ararsa :) ama makul düzeyde bir hastaneye gidiyorsanız öyle olmuyor benim doktorum cep numarasını bile vermedi mesela hastaneden ulaşıyorum kendisine gittiğimde normal düzeyde ilgili gerekli bilgileri veriyor ama samimi olmuyor fazla konuşmuyor yani acı badem deki yada diğer lüks hastaneler deki doktorlarla kiyaslamayin bence hani bir söz varya nekadar ekmek okadar köfte bu iş maleseff bu şekilde isliyor
Haklısın aslında Can'ım ben üniversiteye gidiyorum Mail'i var hıcanın da cebi yok haftaya gidicem istesem tersler mi acaba diye okuyorum açıkçası veremem derse soğurum diye isteyemiyprumYanılıyorsunuz bence, çok yakın arkadaşım Çok makul fiyatları olan bir özel hastaneye gidiyordu. Doktoru Düzgün Bey diye biri; en az benimki kadar ilgiliydi, hala herkese tavsiye eder. Şunu yiyebilir miyim, kulağım ağrıyor hangi ilacı içmeliyim vs gibi konularda dahi arar veya mesaj atardı. Ki ben de kendi doktoruma 150 TL ödüyorum, bir kontrolde alıyor birinde almıyor para, ama gece arayıp dişimi kırdım dolgu yaptırabilir miyim diye sorduğumu da bilirim sabah altıda leke var ne yapayım diye sorduğumu da. Onları değil de kimi arayacağız ki? Cebini vermemeyi asla kabul etmem zaten, gece sancım tutsa sabahı mı bekleyeceğim haber vermek için? Elbette biz de zırt pırt herşey için aramıyoruz. Ama ihtiyaç duyduğumda arayabileceğimi bilmek bile çok rahatlatıcı. Az ödüyorum diye düşünüp az hizmetle yetinmeyin; doktorunuz her an ulaşılabilir olmalı, bunun mazereti olamaz. Bir doktor kızı olarak size "iyi olan" her hekimin böyle davranması gerektiğini çok yürekten söyleme ihtiyacı duydum. Aktif olarak Doktorluk yapmadığı halde benim babamın telefonu dahi 24 saat açıktır ya birinin acil ihtiyacı olursa diye...
Yok olur mu oyle sey 30 un ustunde olmali 30 da minimum deger.
Cok dikkat et bolca istirahat onumuzdeki haftalarda yukari cikabilirKIzlar çok kötü bir gün geçirdim dua istiyorum sizden. Aşırı yoğun pıhtılı kanamam oldu. Hala devam ediyor. İğne vuruldum ve progrstana başladım. Eşim aşağıdaymış. Devam ederse düşük riskim var yatmam gerekiyor. Dua edin inşallah Allahım korusun
Cok dikkat et bolca istirahat onumuzdeki haftalarda yukari cikabilirKIzlar çok kötü bir gün geçirdim dua istiyorum sizden. Aşırı yoğun pıhtılı kanamam oldu. Hala devam ediyor. İğne vuruldum ve progrstana başladım. Eşim aşağıdaymış. Devam ederse düşük riskim var yatmam gerekiyor. Dua edin inşallah Allahım korusun
onu probiotik meyveli yogurda 8 damla katıp karistirip yiyeceksin. Ben oyle yapiyorumEvet Damla şeklinde ama henüz kullanmadım hiç.
Katiliyorum. Benim dr umda sizinki gibi Allah uzun omurler versin.Yanılıyorsunuz bence, çok yakın arkadaşım Çok makul fiyatları olan bir özel hastaneye gidiyordu. Doktoru Düzgün Bey diye biri; en az benimki kadar ilgiliydi, hala herkese tavsiye eder. Şunu yiyebilir miyim, kulağım ağrıyor hangi ilacı içmeliyim vs gibi konularda dahi arar veya mesaj atardı. Ki ben de kendi doktoruma 150 TL ödüyorum, bir kontrolde alıyor birinde almıyor para, ama gece arayıp dişimi kırdım dolgu yaptırabilir miyim diye sorduğumu da bilirim sabah altıda leke var ne yapayım diye sorduğumu da. Onları değil de kimi arayacağız ki? Cebini vermemeyi asla kabul etmem zaten, gece sancım tutsa sabahı mı bekleyeceğim haber vermek için? Elbette biz de zırt pırt herşey için aramıyoruz. Ama ihtiyaç duyduğumda arayabileceğimi bilmek bile çok rahatlatıcı. Az ödüyorum diye düşünüp az hizmetle yetinmeyin; doktorunuz her an ulaşılabilir olmalı, bunun mazereti olamaz. Bir doktor kızı olarak size "iyi olan" her hekimin böyle davranması gerektiğini çok yürekten söyleme ihtiyacı duydum. Aktif olarak Doktorluk yapmadığı halde benim babamın telefonu dahi 24 saat açıktır ya birinin acil ihtiyacı olursa diye...
Haklısın aslında Can'ım ben üniversiteye gidiyorum Mail'i var hıcanın da cebi yok haftaya gidicem istesem tersler mi acaba diye okuyorum açıkçası veremem derse soğurum diye isteyemiyprum
Olacağı varsa oluyor ne yapsak boş. Başka çocuğunuz da varmş çok şükür. Allahm bidaha böyle bişey göstermesin. Geçmş olsn tekrar teşekkür edermGecmis olsun canim Rabbim kucagina almayi nasip etsin hayir ile insallah benim gebeligi ogrendigimden beri lekelenmem vardi ama bi akilli doktor vajinal akinti bisi yok diyip durdu bebek iyi vs dedi bu hafta salo gunu asil doktoruma basladim plesantada kucuk kanama var dedi ilac verdi dinlen bol bol dedi 1 gun sonra gece pembe kanama.oldu ama leke seklinde 1 kizim var normal dogum oldugu icin o sanciyi biliyorum dogum sancisi gibi gece gidince bebek asagi kaymis kasilmalardan hemen musade verildi butun onlemler.alindi kendi dpktorum da bakti aksam mesai bitisi bebek iyi yukari cikmis dedi kanimda enfeksiyon var diye anbiyotik basladilar evde dinlen kalkma bile dedi anneme geldim uyudum 3 saat sonra uyandim ilaclarimi aldim kanamam basladi pihtilar dustu ilk once sonra kucik bi yuvarlak seklinde pihti geldi kanamam hic durmadi o sirada 12 haftalik bebegim.de dustu bu sekil oldu
Medicana bahçelievler Düzgün bey mi? Ablamın doktoru ve o da bayılıyor doktoruna, bana yakın değil yoksa ben de giderdim kendisineYanılıyorsunuz bence, çok yakın arkadaşım Çok makul fiyatları olan bir özel hastaneye gidiyordu. Doktoru Düzgün Bey diye biri; en az benimki kadar ilgiliydi, hala herkese tavsiye eder. Şunu yiyebilir miyim, kulağım ağrıyor hangi ilacı içmeliyim vs gibi konularda dahi arar veya mesaj atardı. Ki ben de kendi doktoruma 150 TL ödüyorum, bir kontrolde alıyor birinde almıyor para, ama gece arayıp dişimi kırdım dolgu yaptırabilir miyim diye sorduğumu da bilirim sabah altıda leke var ne yapayım diye sorduğumu da. Onları değil de kimi arayacağız ki? Cebini vermemeyi asla kabul etmem zaten, gece sancım tutsa sabahı mı bekleyeceğim haber vermek için? Elbette biz de zırt pırt herşey için aramıyoruz. Ama ihtiyaç duyduğumda arayabileceğimi bilmek bile çok rahatlatıcı. Az ödüyorum diye düşünüp az hizmetle yetinmeyin; doktorunuz her an ulaşılabilir olmalı, bunun mazereti olamaz. Bir doktor kızı olarak size "iyi olan" her hekimin böyle davranması gerektiğini çok yürekten söyleme ihtiyacı duydum. Aktif olarak Doktorluk yapmadığı halde benim babamın telefonu dahi 24 saat açıktır ya birinin acil ihtiyacı olursa diye...
Amin canım dediğin gibi ben de ilk doktorumdan o nedenle soğudum, resmen yolunacak kaz gibi hissettim kendimi, sadece boş boş tahlil yapıp durdu başka da birşeyle ilgilenmedi.Kizlar her zaman degindigim konu şudur ki gebeliklerin yuzde 80 85 i sorunsuz gecer yani aslinda hani anadolu kadinlari eskiden dr yuzu girmeden dogururmus ya o misal bazi arkadaslarimiz belki hic dr a gitmese de gebelikleri sorunsuz gececektir. Esas mesele dr unuzun firtinali denizde tekneyi idare edip etmedigidir. Yani sorun ciktiginda gerek ki mudahaleyi yapabiliyor mu? Iste dr farki gebelikte bir sorun ciktiginda ortaya cikar. Ben dr uma her an ulasabiliyorum mesela ama zirt pirt aradigim yok. Gece acile gitsem usenmez kalkar gelir ama pek cok hastahanede mudahaleyi nöbetci dr bakiyor dr kalkip hastasi icin gelmiyor. evt dr a verdiginiz para önemli ama her dr pahalli da olsa gelmeyebilir meseka Arda lembet diye unlu bir perinatolog var vizitesi 500 tl hastalarinin adini bile bilmez. Hani insanin bir taraflari kalkmaya görsun, gecen hamileligimde ona gidiyordum oradan biluyorum kanama gecirdim adamin umru olmadi fln... biraz da vicdan lazim hastayi para olarak gören zihniyet e dusurnesin Allah. Simdiki dr umdan cok memnunum ben aramasam o arayip soruyor sagolsun.
Keske hastahanede kalsaydiniz evde cok kotu oluyor insan ben de ilk bebegimi evde dogurdum... dr biseyin yok deyip eve gondermisti. Rabbim sabirlar versinGecmis olsun canim Rabbim kucagina almayi nasip etsin hayir ile insallah benim gebeligi ogrendigimden beri lekelenmem vardi ama bi akilli doktor vajinal akinti bisi yok diyip durdu bebek iyi vs dedi bu hafta salo gunu asil doktoruma basladim plesantada kucuk kanama var dedi ilac verdi dinlen bol bol dedi 1 gun sonra gece pembe kanama.oldu ama leke seklinde 1 kizim var normal dogum oldugu icin o sanciyi biliyorum dogum sancisi gibi gece gidince bebek asagi kaymis kasilmalardan hemen musade verildi butun onlemler.alindi kendi dpktorum da bakti aksam mesai bitisi bebek iyi yukari cikmis dedi kanimda enfeksiyon var diye anbiyotik basladilar evde dinlen kalkma bile dedi anneme geldim uyudum 3 saat sonra uyandim ilaclarimi aldim kanamam basladi pihtilar dustu ilk once sonra kucik bi yuvarlak seklinde pihti geldi kanamam hic durmadi o sirada 12 haftalik bebegim.de dustu bu sekil oldu
Kizlar her zaman degindigim konu şudur ki gebeliklerin yuzde 80 85 i sorunsuz gecer yani aslinda hani anadolu kadinlari eskiden dr yuzu girmeden dogururmus ya o misal bazi arkadaslarimiz belki hic dr a gitmese de gebelikleri sorunsuz gececektir. Esas mesele dr unuzun firtinali denizde tekneyi idare edip etmedigidir. Yani sorun ciktiginda gerek ki mudahaleyi yapabiliyor mu? Iste dr farki gebelikte bir sorun ciktiginda ortaya cikar. Ben dr uma her an ulasabiliyorum mesela ama zirt pirt aradigim yok. Gece acile gitsem usenmez kalkar gelir ama pek cok hastahanede mudahaleyi nöbetci dr bakiyor dr kalkip hastasi icin gelmiyor. evt dr a verdiginiz para önemli ama her dr pahalli da olsa gelmeyebilir meseka Arda lembet diye unlu bir perinatolog var vizitesi 500 tl hastalarinin adini bile bilmez. Hani insanin bir taraflari kalkmaya görsun, gecen hamileligimde ona gidiyordum oradan biluyorum kanama gecirdim adamin umru olmadi fln... biraz da vicdan lazim hastayi para olarak gören zihniyet e dusurnesin Allah. Simdiki dr umdan cok memnunum ben aramasam o arayip soruyor sagolsun.
Medicana bahçelievler Düzgün bey mi? Ablamın doktoru ve o da bayılıyor doktoruna, bana yakın değil yoksa ben de giderdim kendisine
Şuan tam olarak bende durum. Öyle. 4tane bel fıtığım var ilk hamileliğimden bana hatıra kaldı. Çünkü normalde zayıfım ben. 1.70boyum 52kiloyum. Ama 27kilo alınca bel kaslarım zayıf olduğu için fıtık olmuştu. Bundada aynı kiloyla hmile kaldım. İki haftadır sol kalçamda ağrı var. Eğiliemiyorum oturamıyorum çok zorluyor beni. Ben fıtıktandır diye düşünmüştüm ama geçen hafta dr a gittiğimde bahsettim. Eğer ters bir hareket yapmadıysan kalsiyum eksikliğinden olmuştur dedi. Zaten hamilelikte kaslar kemikler gevşer dedi. Bende başka belirtilerde vardı. Sonunda karar verdi bulantılardan dolayı iyi beslenemediğim için bebek vücudundaki vitamin depolarını boşaltmaya başlamış dedi. Elevit balık yağı ve kalsiyuma başladık. İnan ilk içtiğim gün ağrım azalmaya başladı. Şuanda var ama azalıyor. Ben çok öenmsememiştim ama ciddi bi durummuş. Mutlaka dr la konuşkızlar normalde bel fıtığım vardır ve siyatik ağrım birkaç haftadır sol kalçama vuruyor zaten, iki gündür sağ kalçamda, kasıklarım ve çatı kemiğimde de ağrı var. Sizde de var mı böyle şeyler?
Katiliyorum. Benim dr umda sizinki gibi Allah uzun omurler versin.
Olacağı varsa oluyor ne yapsak boş. Başka çocuğunuz da varmş çok şükür. Allahm bidaha böyle bişey göstermesin. Geçmş olsn tekrar teşekkür ederm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?