ben de bikac yerde okudum. anneden d vitamini disinda herseyi aliyor kan ilacini vermeden test yapilmasi gerekli diye. bana da direk verilmesi ters geldi. yani nerden biliyoruz bu cocugun kan degerleri belki yuksek? ondan sordum.Yok cnm direk verdi. Ayşe’de de öyle yapmıştı. Aslına bakarsan ben test yapıldığını burada duydum, bilmiyordum.
Gunaydin guzel anneler. Herkese keyifli,bebekleri ve esleriyle cok mutlu bir haftasonu diliyorum. Adana an itibariyle gunesli ve ruzgarli. “Gocuk” larimizi giydik..Gunesin tadini cikarmaya, portakal bahcelerine, dere kenarina, babaannemiz ve dedemize gidiyoruz.Abisi kardesine mandalina agaclarini gosterecek, guzel planlari var. Belki kuslar gecer ustumuzden :)) S sakyuz Kozan yollari :)
Aaa hemşerim varmış burda:) Bende adanalıyım
evlenince istanbula geldim. Hatta bi kaç gün önce ordaydım yine. Sık sık giderim adanaya ailem orda zaten. Şimdi sen öyle güzel betimleyerek anlatmışsınki gözümde canlandı. Özledim... neyseki sömestr da ordayız yine:)
Kızlar selam,
Maalesef 2 gündür baya ağır bir grip geçiriyorumEge'ye bulaşmasın diye de emzirme dışında 2 gündür kucağıma bile almadım. Ayrı odalarda duruyoruz. Aynı ev içinde hasret kaldım yavruma
Şuanda bir tek parol içiyorum, c vitaminli meyveler yiyip sıcak içecekler tüketiyorum. Emzirme döneminde Nurofen gibi haplar kullanılmıyor değil mi? Doktora gidecek halim maalesef yok. Ege'ye eşim bakıyor annem de hasta. Sizlerin de tavsiyeleri varsa açığım.
Kendinize ve miniklerinize dikkat edin.
Canim su an sana nasil ozendim bi bilsen. Bende adanaliyim yani kadirliliyim. Liseyi adanada gecirdim. Ne kadar ozledim varya. Insallah bi ara firsat bulup gelmeyi cok istiyorum. Oglum adanamin kokusunu alsin istiyorum. Ins bi an once olur
Ben de vermedim demir ilacını. Test yaptırmadan vermeyi de düşünmüyorum.ben de bikac yerde okudum. anneden d vitamini disinda herseyi aliyor kan ilacini vermeden test yapilmasi gerekli diye. bana da direk verilmesi ters geldi. yani nerden biliyoruz bu cocugun kan degerleri belki yuksek? ondan sordum.
Biz 3 aylık kontrolde yaptırdık ama esas 6.ayda yapılacak dedi hem göz doktoru hemde çocuk doktoru. Göz kasları 6.ayda tam oturduğu için şaşılık vs o zaman belli oluyormuşya o degil de goz muayenesi yaptirdiniz mi? bizim suan duzenli doktorumuz olmadigindan konuyla ilgili bilgim yok ne zaman yapilmasi gerekiyor?
iki aylıkken yapıldı bir yaşında tekrar bakalım dediya o degil de goz muayenesi yaptirdiniz mi? bizim suan duzenli doktorumuz olmadigindan konuyla ilgili bilgim yok ne zaman yapilmasi gerekiyor?
Ilk zamanlar oyle yapıyorlarmış ama ısrarla uyuturken yanına koyun yaziyor ama sadece uyurken gormwsine izin verin bilsin o vqrken uyuyacağini diyor.Uyku arkadaşi 4 aydan sonra mı veriliyor. Kücük teyzemiz almıştı bir tane bende birkac gündur eline veriyorum ama resmen oynuyor tutuyor birakıyor emiyor falan heyecanlanıyor hicuyuyacak gibi değil
Aynı durumdayız bizde ama bence dayanabildiğin yere kadar dayan. Eger bu uykusuzluk sana veya bebegine zarar veriyorsa o zaman ver. Ben uykusuzluktan bayilacak gibi oluyorum bazen gece esimi uyandiriyorum beni tut belki kendimden gecerim diye. Ama esim olmasaydı kendime guvenemez ve mama verebilirdim. Arkadaşların dedigi gibi az kaldı ek gıdaya ve belki de gerek bile kalmayacak kendiliginde uzayacak.
Benim de öyle destekli ama 3 saat taşıyınca yoruluyorum çok. Bizimkide can cnm aaaaaBana da bugun agir geldi nedense tasirken. Kangurum guzel aslinda sirt, bel, omuz destekli ama bugun sevmedim hic tasimayi. Heryerim agridi. Benim de dinlenmeye ihtiyacim var, bebegin agirligindan degil de gunun agirligindan..
ya o degil de goz muayenesi yaptirdiniz mi? bizim suan duzenli doktorumuz olmadigindan konuyla ilgili bilgim yok ne zaman yapilmasi gerekiyor?
Bende grip olmuştum bol bol ıhlamur içtim bal zencefil birde hamillikte kullandığım vitamini içtim . Birde sağa sola sogan kesip koydum. Çok kokuyor ama sarımsağı firinda yada tavada azıcık öldürüp yedim yatağa düşenen atlattimKızlar selam,
Maalesef 2 gündür baya ağır bir grip geçiriyorumEge'ye bulaşmasın diye de emzirme dışında 2 gündür kucağıma bile almadım. Ayrı odalarda duruyoruz. Aynı ev içinde hasret kaldım yavruma
Şuanda bir tek parol içiyorum, c vitaminli meyveler yiyip sıcak içecekler tüketiyorum. Emzirme döneminde Nurofen gibi haplar kullanılmıyor değil mi? Doktora gidecek halim maalesef yok. Ege'ye eşim bakıyor annem de hasta. Sizlerin de tavsiyeleri varsa açığım.
Kendinize ve miniklerinize dikkat edin.
Ya alakasız olacak belki yazacaklarim ama okuyamadım yazdıklarınızı. Bian önce danışmak istiyorum size. Bugün kızım tam 120gunluk oldu çok şükür ama bu uykulari düzene gireceği yerde iyice cozuttu ne yapacağımı bilemez haldeyim çok zorlanıyorum.yarim saatte bir uyanıyor resmen.ne yapmalıyım bi fikir Allah aşkına.ben perişan o perişan mahvoluyoruz.her uyandığında emmek istiyor.haliyle yarım saatte ne kadar süt birikir kiistediği gibi süt gelmeyince de sinirleniyor. Atak mı bu ne artı anlamış değilim ama sabır sinirlarimi baya genişletmiş vaziyetteydi. Şükür sinirlenmiyorum ama kızım öyle olunca çok üzülüyorum. Çözümü olanlar yardım yardım...
Deneyeyim ama gündüz de aynı. Sonuna kadar emziriyorum gündüz bilerek yine kısacık uyuyor.anlamadim gittitam doymadan uyuyakaliyor bence ve o yuzden yarim saat sonra tekrar kalkiyor. emzirdikten sonra sutunu sagip kasikla takviye yapabilirsin. daha uzun uyur. sen de dinlenirsin biraz.
Uyanık olduğunda nasıl peki bakınıyormu kendi kendine yoksa ağlıyor mu kucak istiyormu ben sabahları yanıma alıp o baknırken kestiriyorum pek uyumak denmez ama en azından gözlerimi dinlendiriyorum çok yorucu pek bir önerim yok malesef doyduğuna eminsen yapılcak pek bişey kalmıyorDeneyeyim ama gündüz de aynı. Sonuna kadar emziriyorum gündüz bilerek yine kısacık uyuyor.anlamadim gitti
Ne cok Akdenizli varmis :) Kadirli-Kozan arasi ne ki sanki. Gelirseniz sizi koydeki bahceevine beklerim. Gelin, bahcemizdeki evimizde misafirimiz olun. Bahcede dolassinlar, suya tas atsinlar cocuklar.Canim su an sana nasil ozendim bi bilsen. Bende adanaliyim yani kadirliliyim. Liseyi adanada gecirdim. Ne kadar ozledim varya. Insallah bi ara firsat bulup gelmeyi cok istiyorum. Oglum adanamin kokusunu alsin istiyorum. Ins bi an once olur
Keyfi yerinde çok şükür ağlaması yok denecek kadar az. Uyku çocuğumun fıtratına yerlesmedi sanırımUyanık olduğunda nasıl peki bakınıyormu kendi kendine yoksa ağlıyor mu kucak istiyormu ben sabahları yanıma alıp o baknırken kestiriyorum pek uyumak denmez ama en azından gözlerimi dinlendiriyorum çok yorucu pek bir önerim yok malesef doyduğuna eminsen yapılcak pek bişey kalmıyor
Masallah Ipek kıza masallah darısı başımıza artık. Bizim odalarimiz biraz uzak arada mutfak var. Üç saatte bir bile kalksak razıyım ben de hadi hayırlısı bakalım.Valla tavsiye ederim, gayet güzel oluyor geniş geniş mis gibi odasında uyuyor. Gece kalkıp gitmek de hiç zor olmadı benim için. Aksine giderken uykum açılıyor iyi oluyor
İlk gün vicdan yaptım, uyuyamadım. Meğer ben güvenli bağlanmışımgittim kontrol ettim sürekli, hatunun umrunda değil. E ben manyak mıyım o zaman dedim yattım uyudum ilk gün gece lambası açıktı. Baktım o da umrunda değil, ben kendim kapıdan bakınca hemen görmek için açıyormuşum meğer. Kapattım onu da. Karanlıkta odasında uyuyor artık. Ben de eşimi ses çıkarma diye dürtmüyorum sürekli. Mutluyuz
Bizim odamız ipeğin odasına 3 adım olduğu için gece uyanıp yanına gitmekte zorlanmadım ben. Ama atak bitti gibi görünüyor. Zaten 3. Geceydi dün gece. Atak ve aşı birleşince gecelerimiz çok şenlikliydi bizim de. Yanıma aldığım ama bunu uyurken yaptığım oldu sabah uyanınca fark ettim falan. Odayı ayırmak iyi oldu en azından uykumun içinde almıyorum çocuğu yanına giderken yolda uyanıyorum
Çok şükür. İnşallah hep böyle olsun istiyorum. Odasını yatağını bilsin, sevsin, orda rahat hissetsin istiyorum. Ne kadar erken o kadar iyi bana göre. Aslında 6 ay odamızda yatmasını düşünmüştüm ama park yatağın yatağı çökmüş resmen yenisini almak 2 ay için çok mantıklı gelmedi. Bahanesi oldu ayırdım gitti
Ne guzel anlayışlı bir annen var masallah. Babam cocukken gitmiş fransaya annemde evlenince. Emeklilik durumu içinde 65 yaşina gelmesi lazım babamın ya da ordaki hakkını buraya aldırması ama malesef arada çok fark olduğu icin olumlu bakmıyor. Annemi buradan emekli yaptilar babamda is kurup birkaç seneye dönmek istiyor. Oraya bir kez giden kök salıyor anlayacağın geri gelmek zor ama umutluyum.ya ben anneme istedigim her seyi rahatca iletebiliyorum,10 defa da soylesem alinmiyor. el yikama mevzusuna takintiliyim mesela,annem de bunu bilir ve uygular ama kv bi kere yapsa 2.sini yapmaz. mesela mutfagi toplar,en sinir oldugum sey olan lavabodaki seyleri eliyle alir ve isleri bitince banyoda ellerini sabunla yikamaz ve ben de rahat edemem. yemekten sonra el agiz yikama aliskanliklari yok. ben bunlara fazla takigim. o yuzden icime sinmez.
cok sukur annemle ayni sehirdeyiz uzakta otursak da. ama insallah annemin yakinina gelecegiz. ayni sehirde daha fazla hasretlik cekmek istemiyorum. ayni site veya ayni sokak olunca super olacak.
annenler orda mi yasadilar hep,emeklilik durumlari falan mi var?
yami gelecekler mi temelli?
Evet uyku arkadaşı hem iyi hem tehlikeli biz ne yaparsak yapalım bildiklerini okuyacaklar zaten bakıp görecez.Bizim mendiller küçük olunca öyle sandım ben de. Ben hep korkuyorum Defne elini ağzına soktuğunda önlüğünü de sokuyor bir gözüm hep onda oluyor kendi başına oynamaya bıraksam bile çünkü mendili eline dolayıp ağzına sokuyor. Yazarken utandım ne pis kızım varmış benim
Uyku arkadaşına mesafeli yaklaşıyordum ben de bağımlılık falan yüzünden ama uyumasına yardimci olacaksa kabul edip sevebileceğim bir şeye dönüşüyor yavaş yavaş.
Bizim odayla onunkinin arası evin iki ucu ama benim zaten uyanmak gibi bir sıkıntım yok çünkü hiç odada emzirmiyorum, her uyandığında salona geçiyorum. Bence de 6 ay olmadan ayırmak en güzeli, farkına vardiklari zaman daha çok zorlanirlar ve bizi de daha çok zorlarlar
Uyku arkadasi vermeyi dusunmemistim bile. Dunden beri konusuluyor ya burda; suan “acil” koduyla aramalara basladim. Sanki Agâh sevecek gibi geliyor. Sadece ne alacagimi bilmiyorum yani neyo sececegimi. Gerci bebek kendisi seviyor galiba degil mi? Neye ilgisi yogunsa onu mu vereceksin, ne yaoacaksin?Bizim mendiller küçük olunca öyle sandım ben de. Ben hep korkuyorum Defne elini ağzına soktuğunda önlüğünü de sokuyor bir gözüm hep onda oluyor kendi başına oynamaya bıraksam bile çünkü mendili eline dolayıp ağzına sokuyor. Yazarken utandım ne pis kızım varmış benim
Uyku arkadaşına mesafeli yaklaşıyordum ben de bağımlılık falan yüzünden ama uyumasına yardimci olacaksa kabul edip sevebileceğim bir şeye dönüşüyor yavaş yavaş.
Bizim odayla onunkinin arası evin iki ucu ama benim zaten uyanmak gibi bir sıkıntım yok çünkü hiç odada emzirmiyorum, her uyandığında salona geçiyorum. Bence de 6 ay olmadan ayırmak en güzeli, farkına vardiklari zaman daha çok zorlanirlar ve bizi de daha çok zorlarlar
Uyku arkadasi vermeyi dusunmemistim bile. Dunden beri konusuluyor ya burda; suan “acil” koduyla aramalara basladim. Sanki Agâh sevecek gibi geliyor. Sadece ne alacagimi bilmiyorum yani neyo sececegimi. Gerci bebek kendisi seviyor galiba degil mi? Neye ilgisi yogunsa onu mu vereceksin, ne yaoacaksin?Bizim mendiller küçük olunca öyle sandım ben de. Ben hep korkuyorum Defne elini ağzına soktuğunda önlüğünü de sokuyor bir gözüm hep onda oluyor kendi başına oynamaya bıraksam bile çünkü mendili eline dolayıp ağzına sokuyor. Yazarken utandım ne pis kızım varmış benim
Kayinbabama sordum da Kandemirler’i. Dur bakalim akraba cikmak uzereyiz ozelden yaziyorum :)Özledim canım kozanı tadını çıkar.
Bende adana kozanlıyım
Geçmiş olsun canım. Taze zencefil ve limonu sıcak suda 5 dk beklet ve balda ekle iç canım çok iyi gelir
Aaa bende adana kozan lıyım kızkardeşim evli öğretmen onlar kadirli de yaşıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?