- 18 Şubat 2015
- 1.202
- 2.072
- 133
Tam benim kafamdan gecen sahneyi yazmıssın kesinlikle utanilacak bir sey degilValla hiiç rezil olunacak bi durum yok cnm,onceden olsa yadırgar, gülerdim belki ama çocuktan sonra öyle bir anne görsem avm de dur kız sen dinlen biraz da ben sallarım derim... anneligin insana neler yaptıracagını anladım yani.
Hem ilerde kızına anlatıp gülecegin bi anı iste:)) gecip gidecek bu yasadıklarımız...
hiç dert etme kendine.
Carsafını eksik etme yanından yeter
Uyaniyor tabi ama vicdan yaptim koku olunca cocugu pis birakıyorum diye. Aslında ilk aydan sonra bırakmıştım.Canım gece altını değiştirince uyanmiyor mu? Ben artık degistirmiyorum zaten çok geç uyuyor
Allah güç kuvvet sabır versin hepimize :)Kolay bebek yok ki. Inşallah düzelir eski haline döner annesi merak etme.
Tam benim kafamdan gecen sahneyi yazmıssın kesinlikle utanilacak bir sey degilhifanur Ben bu meme reddinden sebep ayakta kucagimda ziplata zıplata emzirme odasinda emzirdim kac kez asil o gülunesi bence ama napiyim cocukmu ac kalsin ben mi ıhtiyacimı gormiyim? En iyisi tek kisilik emzirme odalari
Hiç de rezillik bir durum yok. Samatya Develi, eşim heveslenmiş, yemek yiyelim dışarıda, ben de maç izleyeyim diye.. birden çıldıran bir Ayşe, açtık battaniyeyi salladık.. ne yapıcaktım? Mis gibi yemek söylemişiz, alıp eve getirmeye kalksam yol boyu ağlayacak, iyice çıldıracak, bütün gece ona da bize de zulüm.. uyuttuk yedik yemeğimizi güzelce.. birkaç ay sonra bu defa Florya Develi,, eşimin bilmem nesinin sünnet yemeği,, yine çıldırmış bir Ayşe... emziriyorum yok, mama veriyorum yok, ne uyuyor ne duruyor.. oranın da güzel bir girişi var, geniş, ferah, şık.. açtık battaniyeyi salladık aynen... çocuk susmadan çıkmam yola dedim.. uyudu bindik geldik.. hiç takılma.. elin tanımadığın insanları, isteyen güler isteyen kınar isteyen sempati duyar, boşver :) çocuk çıka çıka alışacak,, bizim de öyleydi başlarda, aman ağlamasın diye kapamadık kendimizi eve hiç.. alıştı da 6-7 aylıkken.. gıkı çıkmaz o zamandan beri..
En büyük destekçim eşim canım malesef kimse yok bulunduğumuz yerde . Sabrediyorum artık bir daha bu zamanları gelmeyecek istediği kadar dursun diyorumamin canim.
yardimci olacak kimse var mi,arada birakip dinlenebilecegin?
memede keyifleri yerinde. orda uyuyup acikinca emmeye devam etmek istiyorlar ama analarda da ne bel kaliyor ne kol ne boyun:)
Hoş geldin:) araya kaynadım amaEn büyük destekçim eşim canım malesef kimse yok bulunduğumuz yerde . Sabrediyorum artık bir daha bu zamanları gelmeyecek istediği kadar dursun diyorum
Canim zor bir gun atlatmissiniz evet ama umut kapida.. Han 6 ay-2,5 yas arasi aglarken bayiliyordu. Ben biliyordum artik o aglayinca me yapmam gerektigini, sakindim ama bir yere gitmissem veya biri yanimdaysa etraftakiler cok panik yapiyordu; Han daha da kotulesiyordu. Bayiliyordu, kendine gelip geri gidiyordu. Ben de once etrafimdakilere diyordum sakin olun, korkuyor sizden diye. Esin ile simdi sakin bi zamaninizda konus ki kriz durumlarinda yardimci olamiyorsa da sessiz olsun en azindan. Bebegi cok etkiliyor boyle haller.
Ve benim de ilk baslarda korkudan evden cikmadigim zamanlar oldu birkac hafta. Sonra kendime guvendim, ogluma guvendim ve mahkumiyet bitti, firar ettik oglumla :) sen de hep boyle gidecek diye korkma. Disarda kriz yasamak gercekten zor ama gercekten gececek. Buyudukce ilgileri artacak etrafa karsi, dikkatlerini bir seylere odaklayabilecekler ve daha keyifli bir hal alacaksiniz. Agâh’i dogurdugum gune kadar Han ile sokaklardayiz biz :) dogumdan sonra 1 ay ara verdik..sonra yine attik kendimizi disari. Gececek insallah..opuyorum kizini. Cok tatlisiniz ama avm’de battaniyede bebek sallamissiniz :)
En büyük destekçim eşim canım malesef kimse yok bulunduğumuz yerde . Sabrediyorum artık bir daha bu zamanları gelmeyecek istediği kadar dursun diyorum
Hoşbuldum canım:)Hoş geldin:) araya kaynadım ama
Cok emzirme odası gordum hepsi tip tip. Kimi cok konforlu kimi havasiz ve yetersiz emzirmek icin sira bekledigimi biliyorum. Birde bu eslerin aklina kaldıysak zaten yandık. Bir sey bildikleri yok bizi strese sokmaktan baska. Tabi zamanla onlarda bizde alışıyoruz geriye komik anilar kaliyor.Bu emzirme odalarıda çok hoş ya :)
Ben eskiden emzirme odalarını büyük bi oda sanırdım.içinde 5 10 tane anne,bebek emziriyo sanıyodum :)
Bebekle ilk defa avm ye gidince bi girdim.oh tek başıma lavabosu var.alt açma yeri var koltuk var :)
Çok hoşuma gitti
Ama bugün eşim tutturdu oralar kalabalıktır.boş yer yoktur diye.avm nin ortasında yere çöktüm mama yaptım.uzun bi süre evden çıkmıcam yaaa.
Kesin orda bir koltuk vardı da ihtiyacı! olan birisi aldı! Gecen biz şık bir restoranta gittik havuzu manzarasi falan dedimki cok guzel bir bebek bakım odasi vardır. Yokmus o zaman mezcit nerde dedim perdeyle kapatilmıs alt katta bir yeri tarif ettiler. Hadi orasi neyse de koskoca havaalanı yaa saka gibi. Bu arada hangi havaalani peki,? Yolculukmu yaptın yaptıysan bebekle cokmu zordu? Benimde niyetim var da korkuyorum.Ben geçen havaalanında emzirme odasında girdim koltuk yoktu ya. Ne kadar saçma. Sadece alt değiştirme yeri vardı. Sonra da milletin ortasında emzirenlere laf ediyorlar. Bebekli anneler ölsün evde tikilsin kalsınlar
Kesinlikle biri kesin oradaki sandalyeyi yürüttü. Yanı sandalye koymamış olmaları daha kötü bir ihtimal tabi.Cok emzirme odası gordum hepsi tip tip. Kimi cok konforlu kimi havasiz ve yetersiz emzirmek icin sira bekledigimi biliyorum. Birde bu eslerin aklina kaldıysak zaten yandık. Bir sey bildikleri yok bizi strese sokmaktan baska. Tabi zamanla onlarda bizde alışıyoruz geriye komik anilar kaliyor.
Kesin orda bir koltuk vardı da ihtiyacı! olan birisi aldı! Gece biz şık bir restoranta gittik havuzu manzarasi falan dedimki cok guzel bir bebek bakım odasi vardır. Yokmus o zaman mezcit nerde dedim perdeyle kapatilmıs alt katta bir yeri tarif ettiler. Hadi orasi neyse de koskoca havaalanı yaa saka gibi. Bu arada hangi havaalani peki,? Yolculukmu yaptın yaptıysan bebekle cokmu zordu? Benimde niyetim var da korkuyorum.
Keske aglasaymış gercekten. Ama cok enteresan nasıl kimse yer vermez hayret. Ben mart sonu gidecem nasipse hem ek gıdaya baslamıs oluruz ucakta oyalarim falan diye düsünduk esim bileti alırken. 3saat20 dakika uyumaz malesef zaptetmek cok mu zor olur acaba 7 aylik bebegi hic kestiremiyorum ilk cocuk olunca. Şimdi mi gitseydim diye düsündum de oralar soguk ve biz hala gezerek uyuyoruz ucakta nasil gezecez. Kafamda deli sorular. Sende annenin yanindasin herhalde ne guzel ne kadar kalacaksın.Kesinlikle biri kesin oradaki sandalyeyi yürüttü. Yanı sandalye koymamış olmaları daha kötü bir ihtimal tabi.
Evet kızımla Erzurum'dan Ankara'ya geldik. Cok zor değildi. Uçakta hep uyudu sesten ve sarsıntıdan. Sadece insanlar biraz kaba. Ankara'da uçak koruge yanaşmadı. Otobüsler geldi. Ben de bebek var diye en son indim uçaktan anca yani. Aşağı indim otobüs dolmuştu kimse yer vermedi o soğukta ikinci otobüsü bekledin kucağımda bebekle.
Uçakta ağlayacak diye korkmuştum ama ağlamadı hiç. Keşke ağlayıp rahatsızlık verseymis şu insanlara:)
Hoşbuldum çok teşekkür ederim :)
Benimde bir oğlum var ağustos görünümlü temmuz annesiyim aslında :)
Hoşbuldum canım evet ilk bebeğim :) ismi de Mert
Sen nerelisin canım p
Ay canım çok samimisin :)
Eşimle birbirimize bakıp güldük bir an önce uyusunda bitsin bu işkence dedik :)
Ben ameliyatına kadar hiç sallamadım.annem heves ediyodu ayağında sallamaya.izin vermiyodum.
Şimdi neler yapıyoruz :) bir ay daha böyle katlanırım.sonra tıpış tıpış uyku eğitimine :)
Tabi ki alışacak canım.. katı gıda başlayınca daha da rahat hem,, mama sandalyesine oturtursunuz, önüne bir iki oyuncak, kendi yiyerek oyalanacağı birşeyler.. siz de rahat rahat yersiniz.. zamanla oturur rayına zaten.. elbette eskisi gibi yaşamak mümkün değil, ama eskiden de bu kadar anlamlı yaşamak mümkün değildi diye avunuyorum ben :)Aaa demekki sonradan alışıyolar.
Valla bu kış evden çıkamıcaz diye karalar bağladım eve dönerken.
Eşimde yemek yiyelim dışarda diyo.konsere gidelim diyor.
Ee bebek nolucak diyorum.hee doğru ya diyip konuyu kapatıyoruz :)
Ümit oldun bana.biz ona değil o bize ayak uydursun değil mi :)
Duydum tabi :) zaten türkülerimiz de bir.. sizinkilerin Malatya Malatya bulunmaz eşin diye söylediği bir türkü var ya mesela, bizimkiler de Eğinim Eğinim diye söyler onu :))) Erzincan’dan ziyade Malatya ve Elazığ’a daha yakınlar kültürel anlamda...Evet canım ben malatyalı-arguvanliyim.Turkulerimiz cok meşhurdur.Belki duymuysundur arguvan havası derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?