Tabi ki alışacak canım.. katı gıda başlayınca daha da rahat hem,, mama sandalyesine oturtursunuz, önüne bir iki oyuncak, kendi yiyerek oyalanacağı birşeyler.. siz de rahat rahat yersiniz.. zamanla oturur rayına zaten.. elbette eskisi gibi yaşamak mümkün değil, ama eskiden de bu kadar anlamlı yaşamak mümkün değildi diye avunuyorum ben :)
Çok saol canım. Size de geçmiş olsun çok. İnşallah daha iyi olmuşsunuzdur. Bebekle hasta olmak gerçekten zor. Hem ona geçirmemek için uğraşıyorsun, hem doğru düzgün ilaç alamıyorsun, hem zorunlu olarak ayrı düşüyorsunuz. İnşallah atlatırız en kısa sürede.Geçmiş olsun cnmben de kaptım şifayı galiba.. bu aralar hasta olmamak imkansız gibi sanırım.. bana da portakal suyu falan çok iyi geliyor ama onları zaten tüketiyormuşsun,, bir de kemik suyu haşlayıp limonlu limonlu içsen epey güç verir. Süt de yapıyor baya :) kendine iyi bak
Canım çok saol. Ege de hiç hapşırmadı henüz, inşallah böyle de devam eder. Doktor bir grip ilacı yazdı onu kullanıyorum inşallah biraz daha düzelirim gün içinde.Cnm ben de agir grip olmustum birkac ay once hatta oylesine uçuklar cikti ki yuzumde cenemden burnuma kadar sicramistu Irem i hic koynumdan ayirmadim sirf emzirdigim icin sutumden antikorlar geciyordu bebegime ve irem hapsirmadi bile... ama sana da oyle yap diyemem cunku annesinden grip kapan bebekler de duydum. Ben augmentin kullanmistim dr bilgisi dahilinde. Sana dogal antibiotik olan sogan ve sarimsagi onerebilirim. Gecmis olsun
la rosa geçmiş olsun büyük kızdan kapmıştım bende annem ayaklarımın altına limon dilimleyip bağladı streçle sarıp poşet geçirdik durdu bi kaç saat elimle de ezdim tabanlara masaj gibi yapıp iyi geldi denemek istersen
Günaydın kızlar 3 ayı doldurmaya yakın bir kızım var 42. Haftasında olmasına rağmen Laguna tüyleriyle doğdu omzundaki ve kolundakiler belirginliğini kaybetti ama hala dökülmediler kulağındakiler dökülüyor yalnız alnı hala aynı duruyor ve bugün dikkat ettim kaşları iyice gürleşmiş ve göz kenarlarına doğru tüyler büyümeyebaşlamış bebeğinde bu tarz tüylere rastlayan oldu mu Çarşamba doktor kontrolümüz var söylemeliyim mi doktora kız olduğu için çok tüylü olur diye çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun maalesef ağrı kesicilerle ilgili bir bilgim yok ama doğumdan sonra hastaneden çıkarken kadın doğum doktorum Minoset vermişti. Ben kullanmadım ihtiyacım olmadı ama emzirirken sorun olsa vermezdi sanırım.
Düzen: ben Parol'ü ağrı kesici sanıyordum şimdi baktım internetten değilmiş, üzgünüm yanlış olmuş. Onlar kullanılmıyor sanırım ama daha iyi bilen varsa yazsınlar.
Günaydın ezgi :)
Aaa hayırlı olsun
Valla yanımda uyumaya alışmadığı için sanırım hiç zorlanmadık çok şükür. Gece uyanıyor gidiyorum uyutup geri geliyorum. Sizin nasıl gidiyor?
Çok teşekkür ederim biz de yeni kaka bekliyoruzYeşil renk zaman zaman olabilir ama kan önemli. Bizde amip çıkmıştı kan gorununce. Değilse alerji fr olabilirmiş diyet yapıyor anne.
Bu arada bir bilgi vereyim. Tahlil için en gec yarım saatlik kaka isteniyor. Ben o hataya düştüm siz düşmeyin. Yepisyeni bok lazımmış bu tahlil için
Ben max 2 saat ayrı kaldım 120 cc süt bırakmıştım. Ama benim oğlum sürekli emmek isteyen bi bebek açken de tokken de memede durmak istiyor. 5 saat için ben olsam 250 300 cc bırakırdım ne olur ne olmazBebegi sadece anne sütüyle beslenen anneler bir işiniz olduğunda max kaç saat bebekten ayrı kaldınız ve sagma imkanı da yokken?? Bi de 5 saat için falan kaç cc süt bırakmak gerekir??
Geçmiş olsun canım anne her zaman dayanıklı olmak zorunda zaten .Kızlar selamlar,
Az önce KV aradı, "hastaymışsın geçmiş olsun aman Ege'ciğime bulaştırma." dedi. Şimdi ne desem bilemedim. Aydınlanma yaşadım resmen, hiç düşünememiştim. Kaç gündür emzirme dışında çocuğumu kucağıma alıp sarılamadım bile. Kim bilerek isteyerek çocuğuna hastalık geçirir ki, yani böyle bir uyarıya ne gerek var? Eşime söylesem alınganlık yapıyorsun diyecek. Canım sıkıldı biraz :/
Aman kızlar kendinize dikkat edin. Anne olup hasta olmak gerçekten hem duygusal hem fiziksel olarak zormuş.
Kızlar selamlar,
Az önce KV aradı, "hastaymışsın geçmiş olsun aman Ege'ciğime bulaştırma." dedi. Şimdi ne desem bilemedim. Aydınlanma yaşadım resmen, hiç düşünememiştim. Kaç gündür emzirme dışında çocuğumu kucağıma alıp sarılamadım bile. Kim bilerek isteyerek çocuğuna hastalık geçirir ki, yani böyle bir uyarıya ne gerek var? Eşime söylesem alınganlık yapıyorsun diyecek. Canım sıkıldı biraz :/
Aman kızlar kendinize dikkat edin. Anne olup hasta olmak gerçekten hem duygusal hem fiziksel olarak zormuş.
Allah yardim etsin arkadasina. Yitirilen bir can sonucta ve o kadar istenmis, kavusmak icin maddi-manevi cok sey harcanmis. Basi sagolsun. Allah yuzlerin guldurecek bir haberle tekrar mujdelenmelerini nasib etsin ve nihayete erdirsin insallah.Canım çok teşekkür ederim,bende şimdi bir arkadaşımla yazisiyordum.7 yıllık evli tüp bebek yaptı geçen sene tutmadı bu sene yaptı 3 haftalık hamileydi.Ben de kendimce bilgiler veriyordum şöyle yap ,şunu ye falan diye.Kız bebeğini düşürmüş çok üzüldüm ya morali çok bozuk.Allah isteyen herkese nasip etsin
Ben Agâh’i kanguruya koyup ilk disari ciktigimda cok gerilmistim aglarsa diye. Koydum kanguruya bir agliyor.. bir elimden de Han tutmus. Bir ileri gidiyorum, geri doneyim diye iki adim atiyorum geriye. Dönüp bi apartmana bakiyorum ne kadar uzaklasmisim diye. Sonra dedim ki “karni tok, alti temiz. Evde de aglayacak..Hic degilse sesi ruzgara karisir gider disarda.” O gun eve dönsem uzun sure cikamazdim bir daha. Simdi de agliyor bazen knguruya koyarken; cikinca disari hosuna gidiyor. Biraz bakinip uyuyor. Pes etmek yok Allah’in izniyle.Gerçekten kendine güvenmek çok önemli.bu aralar güvenim sarsıldı.evde yanlız kalmak istemiyorum kızımla.ağlıcak durmucak diye ödüm kopuyor.
Geçen annemlere gittik onlarıda yabancıladı.gözlerinden yaşlar sel oldu aktı.ilk defa böyle ağladığını gördüm.şimdi annemlerde korkuyolar kızımdan :)
Ağlayınca canavara dönüşüyor küçük cadı :) valla iyiki buraya yazmışım.çok destek oldunuz sağolun
Benimki de hep emmek istiyor cnm evet en az 300 kesin biriktirmeliyimBen max 2 saat ayrı kaldım 120 cc süt bırakmıştım. Ama benim oğlum sürekli emmek isteyen bi bebek açken de tokken de memede durmak istiyor. 5 saat için ben olsam 250 300 cc bırakırdım ne olur ne olmaz
Han 6 aylikken baslamistik biz ucakla seyahate. Hicbirinde sorun yasamadik. 7 aylikken de; uyku saatini ucagin kalkis saatine gore ayarla. Ucaga binince emzir. Hem basinctan dolayi kulagi agrimaz hem de uyur buyuk ihtimalle. Genelde bebekler bu sekilde ucakta en az 1-1,5 saat uyuyorlar. Sonrasinda da sorun cokacagini sanmam. Yanina da halden anlayan biri oturursa bebeginin hosuna gider kendisiyle ilgilenilmesi. Bi ucakta cok arkadas edindik oyle :)Keske aglasaymış gercekten. Ama cok enteresan nasıl kimse yer vermez hayret. Ben mart sonu gidecem nasipse hem ek gıdaya baslamıs oluruz ucakta oyalarim falan diye düsünduk esim bileti alırken. 3saat20 dakika uyumaz malesef zaptetmek cok mu zor olur acaba 7 aylik bebegi hic kestiremiyorum ilk cocuk olunca. Şimdi mi gitseydim diye düsündum de oralar soguk ve biz hala gezerek uyuyoruz ucakta nasil gezecez. Kafamda deli sorular. Sende annenin yanindasin herhalde ne guzel ne kadar kalacaksın.
Ya emme zamanlarimiz krize donustu bizim. Ben uzun zamsndir cekiyorum bunu. Gercekten gecen gun de soyledim; 2 cocuklu olmak, ev isi, yemek falan hic zorlamiyor beni bi meme emecegi zaman yaptiklarinin yaninda. Gecen hafta sagdim ben de ama onu da icmedi ki biberonla. Seninki iyi icmis. Sutum de var. israrla emziriyorum. Sutun artar geri insallah. Kucagimda uyuyor, uyurken veriyorum. Birkac gun uyanikken hic emmedi. Cok uzuluyorum boyle yaptigi icin. Cok uzun surdu cunkuBu konuda çok dertliyim sorma. Bizim meme reddi bir ay sürdü. Giderek arttı. Her yolu denedim. Son günlerde sağarak vermeye başladım mecburen. Ama süt azaldı emmediği için. İki hafta kadarda sağarak gittik. Sonra süt azaldığı için stoktaki sütlerle ve sağdığım sütle devam ettik. Stok bitti ve maalesef mama takviyesine başladık. Hem süt hem mama devam etti. Bir haftadır süt bitti. Mamayla devam ediyoruz. Çok üzülüyorumsüt olmasa yetmese hadi tamam derim ama süt var. Artık emmediği için eskisi gibi süt olmayacak hatta şuanda sağdığımda gelmiyor artık. Ama bir umut dün süt arttırıcı ne varsa aldım hepsine bugün başlıyorum. Doyumluk olmasada ilaç niyetine ne çıkarsa vermek istiyorum.
Bişryler bahane olup kucağa alıyoruz alışma kaçınılmaz maalesef sünnet çıkmış aradan geçmiş olsun bayağı normale dönmüştür artk
Aşıyı şalı oldu gitmeden ilaç verdim ona rağmen huzursuzdu bugün daha iyi gibi atak belli olmuyor meme reddi var genelde tam geçti diyor rahatlıyorum yine başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?