- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Arpa da yol sayılır. Başlamak bitirmenin yarisidir derler. Sen yap ben de atağımız bitince peşinden geleceğim inşallahBen de bekliyorum greçın, umarım başarırız. Şimdilik arpa boyu yol aldık
Darısı başımıza o zamanSadece uyuşturucu iğne vurulurken ağladı. Emzik verdik hemen. Sustu. Sonrasında hissetmedi bile. Bir biberona süt sağmıştım o sütü içene kadar operasyon bitti bile. Dikişlerin düşmesini bekliyoruz şişlikleri indi
Görmüyosun ama huzursuz bi bebek değilse sıkıntı olmaz. Beni başlarda inanılmaz zorladı ama zaten normalde de çok ağlıyordu. Şimdi keyfi yerindeyse Sıkıntı olmuyor.araç kullanan analar bebisleri alip tek basiniza bir yere gittiniz mi?
bebisleri one koyamayiz. arkaya koysak surekli yuzlerini goremeyiz ama mecburen de arkada olacak
nasil bir yol izlediniz?
oto koltuguna oturacak duruma gelene kadar kullanmamali miyiz yoksa
O aynalar bebek dönükken kullanılıyor benm bildiğim . Ama otokoltuğnda bile 1-1.5 yaşa kadar ters öneriliyor. Şu anda kesin ters oturmalı zatenDikiz aynası gibi bi ayna koyuyorlar arkaya bebeğin yüzü görünüyor uçanbabada görmüştüm ondan alabilirsin
Dun paylasimlarinizi okudum ama sicago sicagina yazamadim oglum sagolsun:) hic uzulmeyin inanin her defasinda ayni zorlugu cikarmiyorlar.siz eve tikildiginizla kaliyorsunuz.esim de bir kere disaridayken bebek aglama krizine girince: daha da sizle disari cikmam bu son olsun demisti.ondan sonra bir kontrol icin hastaneye gittigimizde once oranin restoraninda yemek yedik hem bebege hem kendimize guvenmeye calisarak.yavrumun giki cikmadi.baktik uslu duruyor uyuyup uyaniyor yakin bir avm de eksiklerimizi aldik.velhasil bir onceki feryat figan deneyimimizle alakasi yoktu.
Aynen esim de senin esin gibi.fazla ilgisi sevgisi beni yipratti diyebilirim..yani boyle ilahi bir gucle adamin sutu gelecek de emzirecek diye korkmadim degilbenim uykum cok hafiftir ama bebek gik dese gece bi bakiyorum esim benden once oglanin basinda.nasil ışınlaniyor anlamiyorum.
Dun paylasimlarinizi okudum ama sicago sicagina yazamadim oglum sagolsun:) hic uzulmeyin inanin her defasinda ayni zorlugu cikarmiyorlar.siz eve tikildiginizla kaliyorsunuz.esim de bir kere disaridayken bebek aglama krizine girince: daha da sizle disari cikmam bu son olsun demisti.ondan sonra bir kontrol icin hastaneye gittigimizde once oranin restoraninda yemek yedik hem bebege hem kendimize guvenmeye calisarak.yavrumun giki cikmadi.baktik uslu duruyor uyuyup uyaniyor yakin bir avm de eksiklerimizi aldik.velhasil bir onceki feryat figan deneyimimizle alakasi yoktu.
Aynen esim de senin esin gibi.fazla ilgisi sevgisi beni yipratti diyebilirim..yani boyle ilahi bir gucle adamin sutu gelecek de emzirecek diye korkmadim degilbenim uykum cok hafiftir ama bebek gik dese gece bi bakiyorum esim benden once oglanin basinda.nasil ışınlaniyor anlamiyorum.
İşin garibi emziğide unuttu :) geçen verdim tutamadı ağzında.şurda iki ay sonra ek gıdalara geçicez.eline elma havuç veririm onları kemirir artık emzik yerine :)Ben bazen öyle zorda kalıyorum ki ya dudagimin içini ısırıyorum ya avcuma tırnaklarımı batiriyorum. Kendim bilinçli olarak daha fazla acıtınca tepkisiz kalabiliyorum. İyice mazoşiste doğru yol alıyorum
Geçecek yine eski sakin bebeğine dönüşecek hiç merak etme. Yasağı kalkınca emzik de verirsin o da huzur bulur yine
Biz Han’i 40’i cikmadan sunnet ettirecektik. Bir cocuk cerrahina goturduk. Dedi ki:” suan bebeklerin kakasi cok sivi ve bu sivi kaka bazen erkek bebeklerde pipiden iceri kacip enfeksiyona, hastaliklara neden olabiliyor. O yuzden bu kadar kucukken onermiyorum, sunnet derisi pipiyi bu kucukluk zamanlarinda korudugu icin gerekli, ben kendi oglumu 8 yasinda sunnet ettim”Canım geçmiş olsun sünnet olayını atlatmışsınız. Benim büyük oğlumda henüz sünnet olmadı. Aslında yazın yapılacktı ama ikincide erkek olunca birlikte olurlar dedik. Denizi doğar doğmaz yaptıracaktık. Ama bizim doktorumuz ısrarla yaptırmayın dedi ve vazgeçirdi bizi. Büyük oğlum içinde durumu anlatın nezaman kendini hazır hissederse ozaman yaptırın dedi. Basit gibi geliyor bize ama sünnetin psikolojik yönleri çokmuş. Yanlış zamanlama veya yanlış bir operasyon çocuğun ilerideki hayatını bile etkiliyormuş. Organ gelişimini bir yaşına kadar bekleyin sonra yaptırın bende oğlumu beklettim dedi doktor. Bizde vazgeçtik. Çocuklar değilde ben kendimi hiç hazır hissetmiyorum sünnete:) çok canları yanar mı iyileşme süreci nasıl olur diye. Hatta küçükten çok büyüğü düşünüyorum zaten. O herşeyin farkında küçük öyle değil.
Ben Agâh’i kanguruya koyup ilk disari ciktigimda cok gerilmistim aglarsa diye. Koydum kanguruya bir agliyor.. bir elimden de Han tutmus. Bir ileri gidiyorum, geri doneyim diye iki adim atiyorum geriye. Dönüp bi apartmana bakiyorum ne kadar uzaklasmisim diye. Sonra dedim ki “karni tok, alti temiz. Evde de aglayacak..Hic degilse sesi ruzgara karisir gider disarda.” O gun eve dönsem uzun sure cikamazdim bir daha. Simdi de agliyor bazen knguruya koyarken; cikinca disari hosuna gidiyor. Biraz bakinip uyuyor. Pes etmek yok Allah’in izniyle.
Eskilerin bir lafi var “babanin sütü kesilmez” derler bizim orda. Yani cocuguna sut veriyormuscasina surekli baglidir, sevgi doludur. Ve hep de boyle devam eder. Cok sukur bizlerin esleri de “sutu kesilmeyen” babalardan.Hahahha valla bende aynısını düşündüm.nerdeyse sütü gelicek adamın :)
Bide başkalarının yanında bu altına yapmış sanki.acıkmış sanki.uykusu geldi hadi uyutalım demeleri yokmu :)
Ben annesi değilimde bakıcısıyım sanki :)
Bu konuyu konuşucam başkalarının yanında fazla müdahale etmesin sinirlerim bozuluyor.
Bugün aşıya gittik.akşamada kv lere gidicez.
Bide bişeye dikkat ettim uykusunu alamayıncada huysuzlanıyor.aşıya gittiğimizde iyiydi.uykusu gelince durmadı.arabada oyalamaya çalıştım.eve geldik hemen salladım saniyeler içinde uyudu kuzum.
Dışarda uykuyu ihmal ediyorum sanırım.ona daha çok dikkat edicem artık
İşin garibi emziğide unuttu :) geçen verdim tutamadı ağzında.şurda iki ay sonra ek gıdalara geçicez.eline elma havuç veririm onları kemirir artık emzik yerine :)
Selam canım ben İzmirliyim , başka İzmirli varmı Sen Ege'nin neresinden?Kızlar memleket konusu geçmiş arada şimdi okuyabildim, Egeli yok mu hiç aranızda
Yok canım henüz o kadar ilerlemedik. :) yanında duruyorum.
Sünnet lokal oldu biz de girdik yanındaydık zaten. Bugün de kontrol vardı. İyileşti şükür :)
Sadece uyuşturucu iğne vurulurken ağladı. Emzik verdik hemen. Sustu. Sonrasında hissetmedi bile. Bir biberona süt sağmıştım o sütü içene kadar operasyon bitti bile. Dikişlerin düşmesini bekliyoruz şişlikleri indi
Teşekkürler evet sünneti bebek tam hareketlenmeden atlatmak önemliymiş. Yoksa dönerken zarar verebilir yaraya.
Eğitim zorlu geçiyor. Bizimkinin direnci maşallah çok kuvvetli. İlk gece 1,5 saat ağladıyavaş yavaş da olsa devam. Yılmamak lazım.
8 yaşında doruk. Oto koltuğunda oturmuyor ama emniyet kemeri bizim ailece olmazsa olmazımız. Özellikle babamız çok hassas bu konuda
O aynalar bebek dönükken kullanılıyor benm bildiğim . Ama otokoltuğnda bile 1-1.5 yaşa kadar ters öneriliyor. Şu anda kesin ters oturmalı zaten
Canim sunnet olali kac gun oldu? Kac gunde sislikler indi. Bizde bugun sunnet ettirdik oglumu. Cok panikledim ya. Hersey normal halbukiSadece uyuşturucu iğne vurulurken ağladı. Emzik verdik hemen. Sustu. Sonrasında hissetmedi bile. Bir biberona süt sağmıştım o sütü içene kadar operasyon bitti bile. Dikişlerin düşmesini bekliyoruz şişlikleri indi
Küçük için hiç endişelenme canım. Aylık aşklarını yaptırır gibi geçiyor. Sonrasında ilk gün fitil veriyor doktor zaten ağrı kesici. İkinci günden sonra ağrı falan da kalmıyor. Hiç birşey anlamıyor bile. Ama büyük için üzüldümCanım geçmiş olsun sünnet olayını atlatmışsınız. Benim büyük oğlumda henüz sünnet olmadı. Aslında yazın yapılacktı ama ikincide erkek olunca birlikte olurlar dedik. Denizi doğar doğmaz yaptıracaktık. Ama bizim doktorumuz ısrarla yaptırmayın dedi ve vazgeçirdi bizi. Büyük oğlum içinde durumu anlatın nezaman kendini hazır hissederse ozaman yaptırın dedi. Basit gibi geliyor bize ama sünnetin psikolojik yönleri çokmuş. Yanlış zamanlama veya yanlış bir operasyon çocuğun ilerideki hayatını bile etkiliyormuş. Organ gelişimini bir yaşına kadar bekleyin sonra yaptırın bende oğlumu beklettim dedi doktor. Bizde vazgeçtik. Çocuklar değilde ben kendimi hiç hazır hissetmiyorum sünnete:) çok canları yanar mı iyileşme süreci nasıl olur diye. Hatta küçükten çok büyüğü düşünüyorum zaten. O herşeyin farkında küçük öyle değil.
Arpa da yol sayılır. Başlamak bitirmenin yarisidir derler. Sen yap ben de atağımız bitince peşinden geleceğim inşallah
Asrın da Defne'yi gaza getirsin "ben kendi kendime uyuyorum yeaa sen daha uyuyamıyor musun" diye
evet canım kemerlemeyi o şekilde yapıyoruz. Kemeri ayakların üstünden geçirip takıyoruz (muhtemelen kemer için yer yapılmıştır pusette) sonra kemeri uzatıp pusetin arkasından da geçiriyoruzyüzü arka cama mi dönük olacak yani?
darısı başınıza canımDarısı başımıza o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?