Biz Han’i 40’i cikmadan sunnet ettirecektik. Bir cocuk cerrahina goturduk. Dedi ki:” suan bebeklerin kakasi cok sivi ve bu sivi kaka bazen erkek bebeklerde pipiden iceri kacip enfeksiyona, hastaliklara neden olabiliyor. O yuzden bu kadar kucukken onermiyorum, sunnet derisi pipiyi bu kucukluk zamanlarinda korudugu icin gerekli, ben kendi oglumu 8 yasinda sunnet ettim”
Biz de 6. Ayi beklemistik o yuzden. Han’i baska bir cocuk cerrahi sunnet etmisti ve o da oglunu 8 yasinda sunnet ettigini soylemisti.
Kucuk insallah cabucak atlatir ama buyugu cok da geciktirmeyin. Benim esim de 8 yasinda sunnet olmus, zorlanmis biraz ama o zamanlar daha farkli uygulamalar varmis. Simdi sunnet yapiliyor, dikis atiliyor ve pipi oyle acikta iyilesiyor. Onceden sargi beziyle sararlarmis. O bez pipiye yapisirmis. Cikarirken cok aci cekermis cocuk. Esim Han’in sunnetini ailemin yaninda yaptirmami istedi mesela, kaldiramayacagini dusundu ve ben de saygi duydum. Buyuge anlatirsinz guzelce insallah, kolaylikla halledersiniz. Belki buyuk olmasi avantaja bile donusur de korkularindan kurtulursun. Allah yardimciniz olsun.