2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
İkinci aya kadar gece bebeği rahatça kontrol edebilmek için açık bırakıyorduk biz de. Sonra hem buradan -hatırladığım kadarıyla- sakyuz'un tavsiyesiyle hem de daha önceden bildiğim ama uygulamaya çekindigim melatonin salgılanmasından dolayı kapatmaya başladık. Sadece holden çok az ışık geliyor o da kalkınca önümü gorebileyim diye. Bebeklerin karanlıktan korkacagini düşünmüyorum ama karanlıkta uyumaya alışmak önemli çünkü şimdilerde büyüme hormonu gelecekte de kanser dahil pek çok şeyle savaşan hormonun salgılanması karanlıkta mümkün. Şimdilerde alışırsa ileride daha rahat edersiniz.

Bizimki acik duruyo canim gerci tuz lambasi sadece los pek isik yaymiyo ama yinede ben sabaha kadar kapatmiyorum cunku besik uzajta qoz ucumla bakiyorum bebeye arada bi :)

Aslinda esimle gitseydim hic düsunmezdim bile ama tek basına hem cocuk hem cocuk arabasi hem cantayi taşı. Bunlari zaptettim hadi diyelim baklim cocuk duracak mi. Insallah dedigin gibi olur guzelce oyalarım hatta belki bir uyku duzenimiz olur o zaman kadar aminnnnnn.
Hadi insallah yaa erkenden aldik biketler uygun diye ama cocuk olunca kestiremiyorsun tabi. Normalde 6 ayda bir gidiyordum ama gecen sene hamilelik tedavi sureci falan gidemedim cok ozledim. Bu sene de esimle gitmek istedim ama onun vize alması işini ayarlamasi falan cok zor oluyor. Bir deli cesareti aldik bileti umarım sorun olmaz da guzrlce hasret gideririm. Sana da ailenle iyi tatiller.
Ben galiba cok pimpirikliyim gece bakip bakip duruyorum cocuga hatta hala benim tarafimda olan korumalıgı takmadım her an gormek icin. Saat başı cok kalktıgimız icinde ışıği kapatip acmak iskence. Anca anca memeyi kapmaya basladı. Karanlikta emzirirkende uyurum diye korkuyorum. Bu gibi sebeplerden ötürü hala gece lambamiz acik ama aslında hem melatonin icin hem karanlıģa alışması icin hem de gözunu acsa da kendi kendine uykuya dalmasi icin kapali durması lazim.
Bu gece hatta denesemmi falan dedim acmadim gece lambasını. Yarim saat sonra mıkırdandı yer mi yemezmi acaba derken ısıgi acip baktim sanki sabah olmustu benim haberim yokmus gibi fal taşı gozler ve gulucukle parmağini emiyor bende kararsiz kaldim iste acaba ışıga mi alıştıda geri dalmadi uykuya diye. Herkes gider mersine biz gidiyoruz tersine anlayacagın.

Bu arada hemseriler birbirin buluyor. Peki var mi aranizda Sakaryalı?
Siz memleketlerinizi yazdikca aklıma cesit çesit yemekler geliyor nedense, bu hamileligin son iki ayı ve emzirme donemi acayip bir istah oldu bende yakinda yürumeyip yuvarlanacam herhalde sutum azalacak korkusuna spora da gitmiyorum. Kaçınci ayda spora baslayabilirim acaba?

Bizimki de bize uyku eğitimi veriyor resmen.. gerçi iyileşsin de isterse hiç uyumasın diyorum artık

Ben henüz tek başıma çıkmadım hiç cnm.. ağlarsa paniklerim diye.. gerek de kalmadı gerçi.. ama oto koltuğu zamanı gelince dediğin gibi yüzünü de rahat göreceğim için çıkarım hemen :)

Saol cnm.. bizimkinde iyileşme yok henüz.. yeni testler yapıldı.. virüsün ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz artık oksijenle beraber buhar vermeye başladık, sürekli emzirmeye çalışıyorum, ilaçlara da devam.. toparlanıcak inşallah..

Saol cnm,, Ayşe’yle ben iyiyiz, Duru sıkıntılı ama iyileşicek inşallah bir an önce ben sürekli oturtuyorum destekli artık,, o da mutlu oluyor.. kendi istediği müddetçe (istemediğinde geriye atar kendini zaten) oturtabilirsin.. valla anlam yüklenmeyecek gibi değil, gerçekten ikinci devir başlıyor oturma + mama sandalyesiyle beraber çünkü.. yemek, aktiviteler vs derken oyalaması çok daha kolay bir hal alıyor :)

Açmıyorum ben cnm. Uyku/büyüme hormonu salgılanması için tam karanlık olması gerekiyor çünkü.. bebek korkmaz, yani şimdi karanlığa alışırsa ilerde de korkmaz.. ama lambayla uyutursanız muhtemelen birkaç ay sonra artık karanlıkta uyumamaya başlayacaktır ki o da iyi değil bence.

Ateşli bir geceden merhaba
Dün başlayan göğüs ağrım sonucunda akşam gördüğüm kızarıklıkla birlikte bir işeylerin yolunda olmadığını fark ettim. Akşam titremeler üşümeler eşliğinde 38,5 i gördük. Koltuk altı ateş ölçer hep benzer sonucu veriyor. Alından ya da kulak içi yok almadım. Anlamadığım bir şekilde ateşimin yüksek olmasına takılmıyorum. Üşümek titremek çok zordu.
Geceleriniz iyi geçsin.

gecmis olsun canim . gittin mi doktora?

Ay yazık küçücük bebeğe ya, nasıl kapabilir ki çocuk tanimlanamayan bir virüsü. Acaba Ayşe daha büyük olduğu için daha kolay atlattı da Duru bebek olduğu için mi zorlanıyor aynı virüste? Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşir umarım, hastaneler ve ilaçlar için çok küçükler

Muti şimdi nasil oldun? Sabaha dinmezse ateşin doktora git mutlaka ihmal etme. Haber ver bize de ben merak ederim.

sunnetten dolayi mi enfeksiyon kapti canim anlayamadim tam.
Yok canim. Sunnet derisi ucta baya darmis. O yuzden de daima enfeksiyon oluyodu. Ciddi bi idrar yollari enfeksiyonu gecirmistik. Onun sunnet derisinin darligindan oldugunu soylediler. Tek caremiz sunnetti yani. Ins toparlayacak simdi. Cunku cok agliyo bisey temas ederse. Bu kadar sikintili bi iyilesme sureci gecirmemizin sebebi onceki enfeksiyon yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…