- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.352
- 108
Ek gıdanın yaklaştığı şu günlerde bebeklerin güvenliği için neler yapılabilir konusunda mantıklı konuşan bir doktor. Purdikkat izledim ben, tavsiye ederim.
İkinci aya kadar gece bebeği rahatça kontrol edebilmek için açık bırakıyorduk biz de. Sonra hem buradan -hatırladığım kadarıyla- sakyuz'un tavsiyesiyle hem de daha önceden bildiğim ama uygulamaya çekindigim melatonin salgılanmasından dolayı kapatmaya başladık. Sadece holden çok az ışık geliyor o da kalkınca önümü gorebileyim diye. Bebeklerin karanlıktan korkacagini düşünmüyorum ama karanlıkta uyumaya alışmak önemli çünkü şimdilerde büyüme hormonu gelecekte de kanser dahil pek çok şeyle savaşan hormonun salgılanması karanlıkta mümkün. Şimdilerde alışırsa ileride daha rahat edersiniz.Kızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
Kızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
Aa öyle mi ne güzel hemşeri çıktık:) merkez ben, aslen nerelisin Bursa mı
Bizimki acik duruyo canim gerci tuz lambasi sadece los pek isik yaymiyo ama yinede ben sabaha kadar kapatmiyorum cunku besik uzajta qoz ucumla bakiyorum bebeye arada bi :)Kızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
Benim oqlum olsa coktan yaptirirdim canim ilerde dha zor olacak psikolojisi açısından bence.hem acisi hem de zamani beni tedirgin ediyor
yaptirmaya karar vermistim ama simdi yazilanlardan kafam karisti
Ataktir canim atak3 ay kendi kendine uyuyan ...gazini cikartan ....gece uyanmayan cocuk gitti ....yerine tam tersi gaz sancisi çeken yardimsiz uyuyamayan huysuz bir cocuk geldi...normal de 3 ay sonra duzene girmesi lazimken ...duzeni bozuldu...
Aslinda esimle gitseydim hic düsunmezdim bile ama tek basına hem cocuk hem cocuk arabasi hem cantayi taşı. Bunlari zaptettim hadi diyelim baklim cocuk duracak mi. Insallah dedigin gibi olur guzelce oyalarım hatta belki bir uyku duzenimiz olur o zaman kadar aminnnnnn.Han 6 aylikken baslamistik biz ucakla seyahate. Hicbirinde sorun yasamadik. 7 aylikken de; uyku saatini ucagin kalkis saatine gore ayarla. Ucaga binince emzir. Hem basinctan dolayi kulagi agrimaz hem de uyur buyuk ihtimalle. Genelde bebekler bu sekilde ucakta en az 1-1,5 saat uyuyorlar. Sonrasinda da sorun cokacagini sanmam. Yanina da halden anlayan biri oturursa bebeginin hosuna gider kendisiyle ilgilenilmesi. Bi ucakta cok arkadas edindik oyle :)
Hadi insallah yaa erkenden aldik biketler uygun diye ama cocuk olunca kestiremiyorsun tabi. Normalde 6 ayda bir gidiyordum ama gecen sene hamilelik tedavi sureci falan gidemedim cok ozledim. Bu sene de esimle gitmek istedim ama onun vize alması işini ayarlamasi falan cok zor oluyor. Bir deli cesareti aldik bileti umarım sorun olmaz da guzrlce hasret gideririm. Sana da ailenle iyi tatiller.Ya ağlar idare edemem diye düşünme. Zaten uçağın sallantisi ve sesi uyutuyor bebeği. Uyumasa da 7 Aylık bebek daha kolay oyalanır oyuncakla filan. Git gez toz keyfine bak. Hiç bir seycik olmaz :) Uçakta koridorda gezersiniz hiç olmadı.
Iki hafta kalıp döneceğim ben de evet annelerdeyim.
Ben galiba cok pimpirikliyim gece bakip bakip duruyorum cocuga hatta hala benim tarafimda olan korumalıgı takmadım her an gormek icin. Saat başı cok kalktıgimız icinde ışıği kapatip acmak iskence. Anca anca memeyi kapmaya basladı. Karanlikta emzirirkende uyurum diye korkuyorum. Bu gibi sebeplerden ötürü hala gece lambamiz acik ama aslında hem melatonin icin hem karanlıģa alışması icin hem de gözunu acsa da kendi kendine uykuya dalmasi icin kapali durması lazim.Kızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
Biri beni mi andı. Su an o tanıma tamamen uyuyorum daAtak
Gaz
Aqlama krizleri
Kucakta tasima
magdurları cumleten iyi qeceler
Bizimki de bize uyku eğitimi veriyor resmen.. gerçi iyileşsin de isterse hiç uyumasın diyorum artıkTeşekkürler evet sünneti bebek tam hareketlenmeden atlatmak önemliymiş. Yoksa dönerken zarar verebilir yaraya.
Eğitim zorlu geçiyor. Bizimkinin direnci maşallah çok kuvvetli. İlk gece 1,5 saat ağladıyavaş yavaş da olsa devam. Yılmamak lazım.
Ben henüz tek başıma çıkmadım hiç cnm.. ağlarsa paniklerim diye.. gerek de kalmadı gerçi.. ama oto koltuğu zamanı gelince dediğin gibi yüzünü de rahat göreceğim için çıkarım hemen :)araç kullanan analar bebisleri alip tek basiniza bir yere gittiniz mi?
bebisleri one koyamayiz. arkaya koysak surekli yuzlerini goremeyiz ama mecburen de arkada olacak
nasil bir yol izlediniz?
oto koltuguna oturacak duruma gelene kadar kullanmamali miyiz yoksa
Saol cnm.. bizimkinde iyileşme yok henüz.. yeni testler yapıldı.. virüsün ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruzÇok saol canım. Size de geçmiş olsun çok. İnşallah daha iyi olmuşsunuzdur. Bebekle hasta olmak gerçekten zor. Hem ona geçirmemek için uğraşıyorsun, hem doğru düzgün ilaç alamıyorsun, hem zorunlu olarak ayrı düşüyorsunuz. İnşallah atlatırız en kısa sürede.
Saol cnm,, Ayşe’yle ben iyiyiz, Duru sıkıntılı ama iyileşicek inşallah bir an önceCnm kac gündür yazamadım,cok gecmiş olsun. Daha iyi misiniz Bari?
Bu arada su oturma olayına mama sandalyesine vssss büyük anlam yükledim:) acayip bekliyorummm Allahımmm büyük kurtarıcı olacak gibi :) bu arada 5.ayda kac dk oturtulabiliriz sanırım alıstrma amaclı oturtuluyor.ben simdiden 30-40 sn destekli oturtuyorum inanılmaz mutlu oluyor.
Açmıyorum ben cnm. Uyku/büyüme hormonu salgılanması için tam karanlık olması gerekiyor çünkü.. bebek korkmaz, yani şimdi karanlığa alışırsa ilerde de korkmaz.. ama lambayla uyutursanız muhtemelen birkaç ay sonra artık karanlıkta uyumamaya başlayacaktır ki o da iyi değil bence.Kızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
Ateşli bir geceden merhaba
Dün başlayan göğüs ağrım sonucunda akşam gördüğüm kızarıklıkla birlikte bir işeylerin yolunda olmadığını fark ettim. Akşam titremeler üşümeler eşliğinde 38,5 i gördük. Koltuk altı ateş ölçer hep benzer sonucu veriyor. Alından ya da kulak içi yok almadım. Anlamadığım bir şekilde ateşimin yüksek olmasına takılmıyorum. Üşümek titremek çok zordu.
Geceleriniz iyi geçsin.
Ay yazık küçücük bebeğe ya, nasıl kapabilir ki çocuk tanimlanamayan bir virüsü. Acaba Ayşe daha büyük olduğu için daha kolay atlattı da Duru bebek olduğu için mi zorlanıyor aynı virüste? Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşir umarım, hastaneler ve ilaçlar için çok küçüklerSaol cnm.. bizimkinde iyileşme yok henüz.. yeni testler yapıldı.. virüsün ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruzartık oksijenle beraber buhar vermeye başladık, sürekli emzirmeye çalışıyorum, ilaçlara da devam.. toparlanıcak inşallah..
Muti şimdi nasil oldun? Sabaha dinmezse ateşin doktora git mutlaka ihmal etme. Haber ver bize de ben merak ederim.Ateşli bir geceden merhaba
Dün başlayan göğüs ağrım sonucunda akşam gördüğüm kızarıklıkla birlikte bir işeylerin yolunda olmadığını fark ettim. Akşam titremeler üşümeler eşliğinde 38,5 i gördük. Koltuk altı ateş ölçer hep benzer sonucu veriyor. Alından ya da kulak içi yok almadım. Anlamadığım bir şekilde ateşimin yüksek olmasına takılmıyorum. Üşümek titremek çok zordu.
Geceleriniz iyi geçsin.
Yok canim. Sunnet derisi ucta baya darmis. O yuzden de daima enfeksiyon oluyodu. Ciddi bi idrar yollari enfeksiyonu gecirmistik. Onun sunnet derisinin darligindan oldugunu soylediler. Tek caremiz sunnetti yani. Ins toparlayacak simdi. Cunku cok agliyo bisey temas ederse. Bu kadar sikintili bi iyilesme sureci gecirmemizin sebebi onceki enfeksiyon yani.sunnetten dolayi mi enfeksiyon kapti canim anlayamadim tam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?