Geçmiş olsun tekrardan..
Cok cok gecmis olsun. Buyuklerin atesli hastaligi cok zor olurmus diye biliyorum. Herkes iyilessin artik.. Tum analar ve bebeklerine sifa versin Allah.
Ben de kullanmıyorum risk grubunda olmadığımız için ama 5. ayda tahlil yaptıracağım demir eksikliği çok önemli sadece gereksiz verilmesine karşıyım çok fazla yan etkisi var. Doktorumuz bize sidefer damla tavsiye etti parabensiz kabızlık ihtimali az dedi kullancaksanız bi araştırabilirsiniz
Ben vermiyorum demir damlası. Bize de vegaferon verdiler. Neden kullamıyorum? Çünkü , bu risk grubunda değil bebeğim.
Kullansaydım da sağlık ocağında verdiklerini kullanmazdım. Promosyon kolonya dağıtır gibi açtı dolabı verdi
Demir Eksikliği Kaynaklı Anemi Riski Taşıyan Bebekler:
4. ayda bebeklere demir takviyesi öneren araştırma maalesef bu takviyenin verebileceği zararları göz ardı ediyor. Aynı zamanda anne sütündeki demirin ve formül mamadaki demirin biyoyararlanımı (bioavailability) arasındaki farkları dikkate almıyor. Daha önce yapılan pek çok araştırma demir gereksinimi yokken bebeğe verilen demirin gelişim ve morbiditeye verebileceği potansiyel zararları ayrıntılarıyla göstermiştir.[8] Bu takviyenin tıpkı Türkiye’de yapıldığı gibi universal, yani tüm ülke çocuklarını kapsayacak şekilde yapılması durumunda gelişmekte olan bebek nüfusuna ne gibi zararları olur onu düşünmek gerekir.
- Prematüre bebekler
- Düşük kiloda dünyaya gelen bebekler
- Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı olan anneden dünyaya gelen bebekler
- Gebeliğinde sağlıklı beslenmeyen anneden dünyaya gelen bebekler
- Demir eksikliği kaynaklı anemisi olan anneden dünyaya gelen bebekler
- Anne sütü ya da formül mama dışında sütlerle beslenen bebekler
[8] Dewey KG. Nutrition, growth, and complementary feeding of the breastfed infant. Pediatr Clin North Am. 2001 Feb; 48(1):87-104
İlk 6 ay demir takviyesi yapmayacağım, 6 aydan sonra bi kan değerlerine baktırırım.
Eki Görüntüle 2078071
Biz düşük kilolu doğduk 20 gün küvözde kaldık risk grubundayiz.Saglik ocağının verdiğine guvenemedim burda okuduklarını ile d vit olarak wellcare aldım.Burdaki anneler en iyisini bilir diye size sormak istedimBen de kullanmıyorum risk grubunda olmadığımız için ama 5. ayda tahlil yaptıracağım demir eksikliği çok önemli sadece gereksiz verilmesine karşıyım çok fazla yan etkisi var. Doktorumuz bize sidefer damla tavsiye etti parabensiz kabızlık ihtimali az dedi kullancaksanız bi araştırabilirsiniz
Yok canim. Sunnet derisi ucta baya darmis. O yuzden de daima enfeksiyon oluyodu. Ciddi bi idrar yollari enfeksiyonu gecirmistik. Onun sunnet derisinin darligindan oldugunu soylediler. Tek caremiz sunnetti yani. Ins toparlayacak simdi. Cunku cok agliyo bisey temas ederse. Bu kadar sikintili bi iyilesme sureci gecirmemizin sebebi onceki enfeksiyon yani.
Doğum kilonuz kaçtı acaba ?Biz düşük kilolu doğduk 20 gün küvözde kaldık risk grubundayiz.Saglik ocağının verdiğine guvenemedim burda okuduklarını ile d vit olarak wellcare aldım.Burdaki anneler en iyisini bilir diye size sormak istedim
1 kilo 930 GrDoğum kilonuz kaçtı acaba ?
Arkadaşlar oğlum 4 aylık sağlık ocağı vegafron damla verdi ben onu kullanmak istemiyorum siz neler kullanıyorsunuz?
125 günlük 5 kilo canım daha fazla alırdı belki bronsiolit olduksuan kac gunluk ve kac kilo canim
125 günlük 5 kilo canım daha fazla alırdı belki bronsiolit olduk
Bizde gece lambası var yanmasa zifiri karanlık oluyor. Mecbur yanıyo bizi rahatsız etmiyo yanmasa üstünü falan açmışmı dönmüş mü ne biliyim tedirgin olurum benKızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
Geçmiş olsun.125 günlük 5 kilo canım daha fazla alırdı belki bronsiolit olduk
Evet canim. Oyle rahatladi zaten. Ama mizmizlanma hali her an varKopuk bardak koydunuz mu pipisine hicbirseyle temas etmesin diye?
Saol canmanladim canim. cok gecmis olsun.
Benim oglumda da arada oluyor ama nedenini tam bilmiyorum.Hanımlar sizin bebeklerde emzirdikten yarım yada bir saat sonra su şeklinde kusma oluyor mu? Sebebini merak ediyorum. Önceden normal süt şeklinde kusardı şimdi sadece su .
Kabızlık yaptı mı peki?bana da onu verdi. ben ferrrum kullaniyorum.
Saol cnm,, Ayşe’yle ben iyiyiz, Duru sıkıntılı ama iyileşicek inşallah bir an önceben sürekli oturtuyorum destekli artık,, o da mutlu oluyor.. kendi istediği müddetçe (istemediğinde geriye atar kendini zaten) oturtabilirsin.. valla anlam yüklenmeyecek gibi değil, gerçekten ikinci devir başlıyor oturma + mama sandalyesiyle beraber çünkü.. yemek, aktiviteler vs derken oyalaması çok daha kolay bir hal alıyor :)
Hayir canim, dikis atildi. Dikisi aldirmaya gitmiyorsun, kendi kendine atiyor vucut. Ben klips yontemini ilk oglumun sunnetinden sonra duydum. Bildigim bir sey degildi. Adana’da klips yontemiyle yapan var mi, arastirmadim. Aklima da gelmedi nedense :) Ama onu yaptiranlar da memnun burdan okudugum kadariyla. Yine de arada aci cekme ve iyilesme acisindan bir fark var mi bilmiyorum. Biz de zorlanmadik cunku.
Kuzum yaaa...ins en kisa surede bitsin agrisiEvet canim. Oyle rahatladi zaten. Ama mizmizlanma hali her an var
Saol canm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?