2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Biz düşük kilolu doğduk 20 gün küvözde kaldık risk grubundayiz.Saglik ocağının verdiğine guvenemedim burda okuduklarını ile d vit olarak wellcare aldım.Burdaki anneler en iyisini bilir diye size sormak istedim

''Demiri bebek hamilelikte annesinden alır, ama demirin bebeğe en yoğun aktarıldığı dönem hamileliğin son haftalarıdır. Doğuma yaklaştıkça demir aktarımı hızlanır. Yani bebek 40. Haftadan ne kadar erken doğarsa, sonra demir eksikliği çekme ihtimali o kadar artar. Doğumdan hemen sonra kordon kesilmez ve bir süre beklenirse, anneden bebeğe hızla demir aktarımı olur. Normal şartlar altında, erken doğmamış, annesi hamileyken kansızlık yaşamamış bir bebeğin demir deposu ilk 6 ay için yeterlidir. Özel olarak şüphelenmeniz için bir durum yoksa, ilk 6 ay demir testi yaptırmanıza da, takviyeye de gerek yoktur.Tahlil yaptırmadan demir takviyesi vermeyin. ''

"Kansızlık önemli midir?

Bebeklerde ve çocuklarda çok önemlidir. Beyinsel ve fiziksel gelişim için demir gereklidir ve eksikliği halinde, gelişimde aksama olur. Bu aksama kalıcılaşmadan müdahale etmek gerekir. Müdahale etmek nasıl olur? Benim kanım 6-12 ay arası kansızlık görüldüğünde, demir takviyesi verilmesi yönünde. Bu yaşta ihtiyaç duyulan yüksek oranda demiri, demir eksikliği olan bir bebeğin ek gıdadan alması pek mümkün değil. Ancak 12. Aydan itibaren hem demir ihtiyacı azalır, hem de çocuk artık herşeyi yiyebilir hale gelir. Dolayısıyla bu dönemde gıdadan demir alınması ilk seçenek olmalıdır. Hangi yolu seçeceğinize doktorunuzla konuşarak, kansızlık seviyesine ve çocuğunuzun iştahına bakarak karar verebilirsiniz. Çoğu çocuğun demir oranı 12. aydan sonra düşmeyi bırakır ve yavaş yavaş yükselmeye başlar. "

anladim canim. cok gecmis olsun.

Doğum kilonuz kaçtı acaba ?

Bizde gece lambası var yanmasa zifiri karanlık oluyor. Mecbur yanıyo bizi rahatsız etmiyo yanmasa üstünü falan açmışmı dönmüş mü ne biliyim tedirgin olurum ben

Hanımlar sizin bebeklerde emzirdikten yarım yada bir saat sonra su şeklinde kusma oluyor mu? Sebebini merak ediyorum. Önceden normal süt şeklinde kusardı şimdi sadece su .

İyileşir canım, onlar bizden daha güçlü gerçekten... bir an önce keyifli ,sağlıklı gunlerinizin gelmesi dileğiyle canım:)
Bnde azar azar oturtayım bari,oturdukça dedigin gibi cok mutlu oluyor:)

S SapkaliA sizdemi klips yöntemiyle sünnet yaptırmıştınız ?
Hayir canim, dikis atildi. Dikisi aldirmaya gitmiyorsun, kendi kendine atiyor vucut. Ben klips yontemini ilk oglumun sunnetinden sonra duydum. Bildigim bir sey degildi. Adana’da klips yontemiyle yapan var mi, arastirmadim. Aklima da gelmedi nedense :) Ama onu yaptiranlar da memnun burdan okudugum kadariyla. Yine de arada aci cekme ve iyilesme acisindan bir fark var mi bilmiyorum. Biz de zorlanmadik cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…