Bizimkini urolog yaptiürolog yapmiyor mu sunneti?
Benim yanimda okuma lambam var. Bu yatak basligina takilanlardan. Ucunu egiyorum los bi ortan olusturuyorum. Uyuturken, alt degistirirken o acik. Ama uyurken emzirirken kapatiyorum. Bence de kapali olmasi gece uyandiginda daha kolay dalmasini sagliyor.Kızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
cok gecmis olsun canim. O ates illetini cok ii bilirim. Nerdeyse oglumdan cok ben atesleniyorum.Ateşli bir geceden merhaba
Dün başlayan göğüs ağrım sonucunda akşam gördüğüm kızarıklıkla birlikte bir işeylerin yolunda olmadığını fark ettim. Akşam titremeler üşümeler eşliğinde 38,5 i gördük. Koltuk altı ateş ölçer hep benzer sonucu veriyor. Alından ya da kulak içi yok almadım. Anlamadığım bir şekilde ateşimin yüksek olmasına takılmıyorum. Üşümek titremek çok zordu.
Geceleriniz iyi geçsin.
Aslında sömestırda düşünüyorum büyük için ama bir yandanda ikisi aynı anda olsun tek seferde kurtulalım diyorum. Kararsızım yani. Ama doruk sıkıntı yaratmıyor zaten nezaman isterseniz olurum diyor. Artık çok çabuk iyileşiyor bir tek ilk gün biraz sıkıntılıymış.Biz Han’i 40’i cikmadan sunnet ettirecektik. Bir cocuk cerrahina goturduk. Dedi ki:” suan bebeklerin kakasi cok sivi ve bu sivi kaka bazen erkek bebeklerde pipiden iceri kacip enfeksiyona, hastaliklara neden olabiliyor. O yuzden bu kadar kucukken onermiyorum, sunnet derisi pipiyi bu kucukluk zamanlarinda korudugu icin gerekli, ben kendi oglumu 8 yasinda sunnet ettim”
Biz de 6. Ayi beklemistik o yuzden. Han’i baska bir cocuk cerrahi sunnet etmisti ve o da oglunu 8 yasinda sunnet ettigini soylemisti.
Kucuk insallah cabucak atlatir ama buyugu cok da geciktirmeyin. Benim esim de 8 yasinda sunnet olmus, zorlanmis biraz ama o zamanlar daha farkli uygulamalar varmis. Simdi sunnet yapiliyor, dikis atiliyor ve pipi oyle acikta iyilesiyor. Onceden sargi beziyle sararlarmis. O bez pipiye yapisirmis. Cikarirken cok aci cekermis cocuk. Esim Han’in sunnetini ailemin yaninda yaptirmami istedi mesela, kaldiramayacagini dusundu ve ben de saygi duydum. Buyuge anlatirsinz guzelce insallah, kolaylikla halledersiniz. Belki buyuk olmasi avantaja bile donusur de korkularindan kurtulursun. Allah yardimciniz olsun.
Büyük oğlumda anesteziyle olsun istiyorum. Hiç birşey görmesin diye. Hatta odada biz yanındayken sakinleştirici veriyorlar. Çok yakın bir arkadaşımın çocuğu geniz eti ameliyatı oldu. Ama çocuğu 5 yaşında bu arada önlüğü gitdirip damar yolunu açıp öyle uyanıkken götürmüşler ameliyata. Zaten giderken çok ağlamış kim bilir aşağıda neler hissetti neler yaptı. Ameliyattan bir hafta sonra ara ara bayılma gibi nöbet geçirir gibi şeyler olmaya başladı çocukta. Sonuç olarak epilepsi nöbetiymiş. Çok araştırdılar korkudan olmuş demiş doktor. Üç yıldır hala tedavi görüyor. Bu aklıma kazındığı için küçük bir operasyon bile olsa asla görsün bilsin istemiyorum. Zaten oğlum bilinçli bir çocuk gayet sakin ben hazırım sünnet olabilirim diyor.Küçük için hiç endişelenme canım. Aylık aşklarını yaptırır gibi geçiyor. Sonrasında ilk gün fitil veriyor doktor zaten ağrı kesici. İkinci günden sonra ağrı falan da kalmıyor. Hiç birşey anlamıyor bile. Ama büyük için üzüldümo korkudan ağlayacak işte. Canı yanmasa da travma. Biz de ondan erkenden yapalım dedik. Sen de kendini hazırla ve bence ne kadar erken o kadar iyi. Ama tabi karı koca karar vereceksiniz. Büyüğü de birazcık alıştırmaya çalış bu fikre. Allah kolaylık versin. Çok rahat geçsin inşallah
Benim bildiğim kadarıyla genel kanı 6ay 1 yaş arası en ideal süre. Eğer yapılmadıysa ve bir aciliyeti yoksa 7 yaş en erken. Çünkü çocuğun bilinçli olup anlatılması ve onunda kabul etmesi gerekiyormuş. Hiç mantıklı gelmiyordu bana nasıl bir çocuk tamam ben sünnet olmak istiyorum derki. Ama geeçekten yaş önemli demekki. Dediğim gibi doruk çok sakin tamam diyor. Sanırım birilerinin beni ikna etmesi gerek:)niye tek bir dogru yok bazi konularda
bi doktor 6 aydan once donmeden yaptirin diyor bi doktor da 6 aydan sonra 2 yasina kadar diyor. ben kendim vermek istemiyorum ki bunun kararini. ya yanlis karar verirsek
Günaydın canım henüz gitmedim doktora. Gün içinde gidebilirim emin değilim.gecmis olsun canim . gittin mi doktora?
Uzun zamandır ateşlenmiyordum. UnutmuşumBenim yanimda okuma lambam var. Bu yatak basligina takilanlardan. Ucunu egiyorum los bi ortan olusturuyorum. Uyuturken, alt degistirirken o acik. Ama uyurken emzirirken kapatiyorum. Bence de kapali olmasi gece uyandiginda daha kolay dalmasini sagliyor.
cok gecmis olsun canim. O ates illetini cok ii bilirim. Nerdeyse oglumdan cok ben atesleniyorum.
Kopuk bardak koydunuz mu pipisine hicbirseyle temas etmesin diye?Yok canim. Sunnet derisi ucta baya darmis. O yuzden de daima enfeksiyon oluyodu. Ciddi bi idrar yollari enfeksiyonu gecirmistik. Onun sunnet derisinin darligindan oldugunu soylediler. Tek caremiz sunnetti yani. Ins toparlayacak simdi. Cunku cok agliyo bisey temas ederse. Bu kadar sikintili bi iyilesme sureci gecirmemizin sebebi onceki enfeksiyon yani.
Canım büyüme hormonu gece uykudayken karanlıkta salgılanan bir hormon. Işığı kapatmalısın. Ben doğdu doğalı kapatıyorum uyanınca gece lambasını çok loş o da onu açıyorum. İşim bitince yine kapatıyorum.Kızlar uyurken gece lambasını açık birakiyor musunuz?Bizim lamba açık ama doğru birşey yapmıyoruz sanki . Çünkü karanlıkta hem bebekler hemde biz daha iyi uyuyoruz .esimde bebek korkar diyor ne bilip neyden korkacaksa.
Ben vermiyorum demir damlası. Bize de vegaferon verdiler. Neden kullamıyorum? Çünkü , bu risk grubunda değil bebeğim.Arkadaşlar oğlum 4 aylık sağlık ocağı vegafron damla verdi ben onu kullanmak istemiyorum siz neler kullanıyorsunuz?
Geçmiş olsun ben de yaşadım ve ertesi gün akşama kadar bekledim geçer diye çok fazla halsizlik de yapmıştı bende. Bence bir genel cerraha görünmende fayda var..Ateşli bir geceden merhaba
Dün başlayan göğüs ağrım sonucunda akşam gördüğüm kızarıklıkla birlikte bir işeylerin yolunda olmadığını fark ettim. Akşam titremeler üşümeler eşliğinde 38,5 i gördük. Koltuk altı ateş ölçer hep benzer sonucu veriyor. Alından ya da kulak içi yok almadım. Anlamadığım bir şekilde ateşimin yüksek olmasına takılmıyorum. Üşümek titremek çok zordu.
Geceleriniz iyi geçsin.
Ateşli bir geceden merhaba
Geceleriniz iyi geçsin.
Gerçekten çok halsizim. Gideyim öğleden sonra olmazsa ya.Geçmiş olsun ben de yaşadım ve ertesi gün akşama kadar bekledim geçer diye çok fazla halsizlik de yapmıştı bende. Bence bir genel cerraha görünmende fayda var..
Oksijen de mi veriyorsunuz? Cok gecmis olsun. Han da boyle bi rahatsizlik gecirmisti. Cok arastirilmisti. Cok uzun surmustu. En sonunda bagirsaklarinda “maya” bulunmustu. Onun da tek bir ilaci varmis. Ilaci verince tak diye gecmisti hastalik. Insallah siz de cabucak derman bulursunuz. Allah sifa versin.Saol cnm.. bizimkinde iyileşme yok henüz.. yeni testler yapıldı.. virüsün ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruzartık oksijenle beraber buhar vermeye başladık, sürekli emzirmeye çalışıyorum, ilaçlara da devam.. toparlanıcak inşallah..
Geçmiş olsun tekrardan..Gerçekten çok halsizim. Gideyim öğleden sonra olmazsa ya.
Cok cok gecmis olsun. Buyuklerin atesli hastaligi cok zor olurmus diye biliyorum. Herkes iyilessin artik.. Tum analar ve bebeklerine sifa versin Allah.Gerçekten çok halsizim. Gideyim öğleden sonra olmazsa ya.
Ben de kullanmıyorum risk grubunda olmadığımız için ama 5. ayda tahlil yaptıracağım demir eksikliği çok önemli sadece gereksiz verilmesine karşıyım çok fazla yan etkisi var. Doktorumuz bize sidefer damla tavsiye etti parabensiz kabızlık ihtimali az dedi kullancaksanız bi araştırabilirsinizArkadaşlar oğlum 4 aylık sağlık ocağı vegafron damla verdi ben onu kullanmak istemiyorum siz neler kullanıyorsunuz?
O konuda yorum yapamıycam canım.Geçmiş olsun Mutella. Bize de sağlık ocağı vegafron verdi bende henüz başlamadım. Kullanmakta istemiyorum. Düşük doğum kilolu kısmına takıldım. 2500gr altında doğanlar düşük kilolu kabul ediliyordu değil mi? Bizim doğum kilomuz 2.650
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?