- 18 Şubat 2015
- 1.202
- 2.072
- 133
Defne kaç gündür öksürüyor ve balgam var bayağı. Doktor ilaç verdi biraz olsun iyi geldi ama hala çok zorlanıyor. Burnu sürekli tıkalı bir de. Ve ilaç içmeyle ilgili problemimiz artık yurtta ve dünyada büyük kitleler tarafından biliniyor malumunuz, hastalıkla iyice zorlaştı. Sıklıkla öğürüp çıkartıyor ilacı minik canavarım. Gece sık sık uyanıyor öksürükle, kahrediyor beni öyle öksürmesi. İyi olsa bir an önce keşke
Bir de bana bulaştı hastalığı, tüm gün yüzümde maske, kucağımda Defne, kolum kanadım ağrır halde geziyorum, halsizlik had safhada. O iyi olsun ben yine çekmeye razıyım ama o hasta ben hasta, çok zor oluyor. Dikkat edin, iyi koruyun bebeleri aman hasta olmasın onlar, çok zor onları hasta görmek.
Gecmis olsun biz de ayniyiz maalesef
Gittik,sadece buhar verdi ve serum fiz. İle bol bol temizleyin dedi
Hırıltı burun tıkanıklıgından kaynaklı,cigerler temiz dedi.cok sükür.ilaca gerek yok dedi bu drumda.
Takipteyim suan ama yavas yavas azalıyor gibi,arada bi öksürük tuttu mu da tutuyor o ayrı.
Ilk kar yaginca tekrarlaması gercekten enteresan olmuş. Ben bir ara herseyden tiksinmistim hicbirsey yemiyordum ama simdi gecti. Bende su oldu hamilelikten once tarhanayı bamyayı muzu hic sevmezdim agzima surmezdim. Hamileyken hep onları aşerdim ve ıspanak haric yesillikleri taze bakla pazı kavurması falan. Mesela simdi de fena canım cekiyor ama nerdeeeİyi akşamlar anneler :) kuzusu hasta olanlar çok geçmiş olsun.Ya sizde de var mı bilmiyorum.Bende Kasım in sonundan beri hamileyken tiksindigim şeylerden tiksinme var.Mesela ilk kar yaginca midem bulandı.Ihlamur, günlük süt falan görmek istemiyorum bana ilginç gelen şimdi olmasi yani başta yoktu bir şey ama kar yağmaya başlayınca başladı başladı.Bizim başlarda soguktu kar kıstı malum.Paylaşmak istedim ıhlamur icebilseydim iyi olacaktı ama
Masallah yaa gülüsünü sevsinler senin. Iz kalmaz insallah canım merak etme.Çok geçmiş olsun.
Tamamen kayboldumu izi?
Kremin adı neydi merak ettim.
İnşaallah izi geçer.kız çocuğu çünkü.büyüyünce üzülmesine dayanamam.benim kızın izi bu şekilde.
Eki Görüntüle 2080570
Benim doktorum da ben ısrarla isteyince "Sırf anneler istiyor diye küçücük çocuklardan kan almıyoruz" diye tersledi beniBenim drum 13. Aydan once sadece kan sayimi icin kan alinmasini onermiyor neden dedigimde doku almak iyi degil bir yastan once demisti. Seni okuyunca aklima geldi.
Evet ben de korkuyorum alerji çıkarsa ne olur diye ama zamanla azalip bitiyormuş çoğu kişide. Onu umuyorum ben de.Ya saol canim.Ama iste sut alerjisi cikarsa mesela o diyet zaten bi can sikici bi de cocuk kac yasina kadar boyle olucak cok zor yine de ne biliyim
Ya hic yemem ve sevmem aslinda sosis fln .Bugun ikeaya gittik vakit gec oldu karnimiz cok acikti ayakustu hemen yiyelim dedik maalesef
Virüs değişir dönüşür diye korkuyorum. Bir de ben ondan kaptim diyorum ama ya öyle değilse ve çocuğa başka bir hastalık daha bulaştırırsam. Boşver gerekirse maskeyle uyurum, tedbir elden birakilmaya gelmez.Gecmis olsun canim ondan sana gectiyse maske takmana gerek yok senden bi daha ona gecmez yani.
Bizde ayniyiz ve gecmiyo oksuruk balgamli balgamli ilac da yok sadece oksurdukce sirtina pat pat yapiyorum.O balgamin kolay atilmasini sagliyomus
Teşekkürler. Emziriyorum elimden geldiğince.Gecmis olsun bol bol emzir
Ben hiç bu yönden dusunmemistim. Demek ki tek taraftan bakmamak lazım olaya.Benim doktorum da ben ısrarla isteyince "Sırf anneler istiyor diye küçücük çocuklardan kan almıyoruz" diye tersledi benisenin dediğine göre güzel bir niyetle demiş sanırım, kizginligim azıcık geçti
Aynen:)Evet ben de korkuyorum alerji çıkarsa ne olur diye ama zamanla azalip bitiyormuş çoğu kişide. Onu umuyorum ben de.
Evet ikea'da o alışveriş yorgunluğu üstüne yeniyor. Bir de herkes yediği için ben niye yemiyorum ki hissi oluşuyor bende çok saçma bir şekilde
Virüs değişir dönüşür diye korkuyorum. Bir de ben ondan kaptim diyorum ama ya öyle değilse ve çocuğa başka bir hastalık daha bulaştırırsam. Boşver gerekirse maskeyle uyurum, tedbir elden birakilmaya gelmez.
Size de geçmiş olsun.
Teşekkürler. Emziriyorum elimden geldiğince.
Cok saolCok gecmisler olsun yaa herkes hasta bu aralar fena salgın var hepinize acil sifalar diliyorum. Biz de ucundan kurtardik gibi dısarı cikmaya korkar oldum.
Cok saol canimsize de gecmis olsun canim.
Sorma kresten ablaya abladan Yaman a cok saolYaa herkes aynı valla,fena salgın var.cok gecmis olsun size de.
Camkm çok teşekkürler. Ben de ıhlamur ve mandalinanın çok faydasını gördüm cidden.
Cnm çok saolCanim selamlar, geçmiş olsun. Kaç gündür giremiyorum foruma hem hastalık hem ailevi sorunlar. İnşallah daha iyi olmuşsunuzdur. Duru ve Ayşe nasıl sen nasılsın?
Zencefil tane karabiber ıhlamur da benim combom. Midemi mahvediyor ama iyileştiriyor.Canım bu yazılanlardan sonra ben de kesin geçiyorum 4 numaraya. Son bir kaç gündür her kakada baştan aşağı kıyafet değiştiriyoruz. Her yeri kaka oluyor. :/
Bu arada siz de hastaymışsınız geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa sürede sen de Defne de sağlığınıza kavuşursunuz. Zencefil ve ıhlamurun çok faydasını gördüm ben. Defne'nin de ilacı bildiğin gibi sütün canım. Çabuk geçer inşallah.
Çok teşekkürler, zor gerçekten ama geçecek inşallah.cok gecmis olsuncanim. hem sen hem defne zordur eminim. tez zamanda gecer insallah.
Haftasonuydu eşim yardimci oldu Defne'yle benle ilgilendi sağolsun ama kız da çok durmuyor babada, illa anne istiyor hastalık huysuzluğundan. Kizim diyorum o da baba dursana biraz da onda, ama atıyor kendini kollarima gezdir beni diyor evde. Gezdiriyorum tabi mecbur. Ama iyileşsin soracağım onaÇok çok gecmis olsun cnm ya,ikinizinde o durumda olması cok zor
Yardımcı olabilecek kimse yok mu sana? Biraz dinlensen hiç degilse arada.
Ya ben sana ozelden atacaktim fotografi ama nasil dalginligima geldi de boyle attim bilmiyorum. Bugun boyle birkac kez daha yasadim akil tutulmasi. Neyse, cevabi da burdan vereyim;Çok geçmiş olsun.
Tamamen kayboldumu izi?
Kremin adı neydi merak ettim.
İnşaallah izi geçer.kız çocuğu çünkü.büyüyünce üzülmesine dayanamam.benim kızın izi bu şekilde.
Eki Görüntüle 2080570
Çok geçmiş olsun.. öksürüğü ilaca rağmen azalmak yerine artarsa,, ve nefes alırken zorlandığını hissedersen (balgam var dediğin için) mutlaka tekrar götürmeni tavsiye ederim. Bende korku kaldı epey,, o yüzden herkes adına endişeleniyorum biraz da tabiDefne kaç gündür öksürüyor ve balgam var bayağı. Doktor ilaç verdi biraz olsun iyi geldi ama hala çok zorlanıyor. Burnu sürekli tıkalı bir de. Ve ilaç içmeyle ilgili problemimiz artık yurtta ve dünyada büyük kitleler tarafından biliniyor malumunuz, hastalıkla iyice zorlaştı. Sıklıkla öğürüp çıkartıyor ilacı minik canavarım. Gece sık sık uyanıyor öksürükle, kahrediyor beni öyle öksürmesi. İyi olsa bir an önce keşke
Bir de bana bulaştı hastalığı, tüm gün yüzümde maske, kucağımda Defne, kolum kanadım ağrır halde geziyorum, halsizlik had safhada. O iyi olsun ben yine çekmeye razıyım ama o hasta ben hasta, çok zor oluyor. Dikkat edin, iyi koruyun bebeleri aman hasta olmasın onlar, çok zor onları hasta görmek.
O kadar üzüldüm ki çok şükür toparlamış Han başınıza gelen en büyük sıkıntı bu olsun inşallah Allah tüm yavrularımızı korusun gerçekten her zaman şükür denilecek birşeyler bulunuyor. Biz tedbirimizi alalım sonra Allah a emanetler.Ya ben sana ozelden atacaktim fotografi ama nasil dalginligima geldi de boyle attim bilmiyorum. Bugun boyle birkac kez daha yasadim akil tutulmasi. Neyse, cevabi da burdan vereyim;
Allah razi olsun, Allah beterinden korusun. Iz tamamen kaybolmadi ama soldu. Teninden daha acik bir renkte suanda. Hafif cukurluk var, gulerken gamze oluyor. Ama dikkatlice bakmayan biri farketmeyebilir bile. Ben hic beklemiyordum bu kadar gececegini. Ilacin ismi “contractubex”. Plastik cerrah vermisti.
Sizinki de gecer insallah canim. Ben lisedeyken bir kiz vardi sinifimizda, guldugu zaman tatli bi kivrim olurdu dudaginda. Birgun ogrendik ki o da senin kizin gibi operasyon gecirmis. Demese farketmezdik, yara/ameliyat izi seklinde bir sey yoktu. Asagida anlatacagim Han’in yuzu neden boyle oldu diye ama insan her seye sukredecek bir sey buluyor. Ben Han’in yaralandigi gun sabaha kadar uyumadim. Sonra baktim Han uyuyor. Dedim ki bi acisi olsaydi, yansaydi uyumazdi bu cocuk. Demek ki bu yuku kaldirabiliyor. Yanmadigina sukrettim, beterinden korudu Allah. Sen de uzulme. Insallah gecer. Iz boyle kalmiyor zaten ve cocuklarin dokulari bizden daha iyi yenileniyor.
Han’in kazasi da soyle oldu;
Misafirlikteydik ailece. Han perdenin arkasinda saklanip birden cikiyor, bana oyun yapiyordu. Ev sahibesi elinde caydanlikla odaya geldi. O sirada telefonu caldi mutfaktan. Caydanligi nedense alelacele bir koseye birakti, mutfaga geri dondu. Aklima hemen “caydanligi kaldirmaliyim” geldi ama ben kaldiramadan Han perdenin arkasindan kostu ve yuzu caydanligin ustune kapaklandi gozlerimin onunde. Caydanligin demlik kisminin ucu Han’in yuzunu deldi. Alttaki su koyulan kisim da bogazinda iz birakti. Direkt banyoya soktu esim yandi diye ama Han “yuzum aciyo@ diye agliyordu. Biz o sokun etkisiyke hic farketmemisiz. Cocugun yuzunden kan fiskiriyo. Hemen acile gittik. Orda pansuman yapildi. Cok sukur yanigi hafifti, cunku cay cok sicak degildi. Ona yanik kremi surduler. Yuzune de dikis atacaklardi ama acil doktoru plastik cerrahin gormesini istedi biz de dikis attirmak istemedik cerrah gormeden. Orda strip yapistirildi. Bu olay cuma gunu olmustu, pazartesi plastik cerrah gordu ve dikis atmadi, strip yapistirdi. Bu konudan yola cikarak su bilgileri vereyim, insallah kimsenin basina gelmez ama;
-oncelikle cay,corba,sicak ne varsa.. ortamda cocuk varsa risk de vardir. Cocuklari mutlaka koruyacak onlemler alin,
-boyle dikis atilabilecek bir yara oldugunda ilk is dikis atmak veya attirmak olmasin. Eger plastik/estetik cerraha gitme sansiniz varsa ona gidin. Ilk 72 saatte dikis atilabiliyormus. Yani hemen attirmazsaniz gec kalmis sayilmazsiniz. Estetik cerrahin fikrini mutlaka alin.
-Han’in yarasi “yara stribi” ile birlestirildi. Bazen yara stribini guzel yapistiramiyorlarmis. Acikligi kapatirken ic kisimda deri kaliyormus ve oyle kayniyormus yara. Strip ciktiktan sonra bombeli bi gorunum oluyormus yara yerinde. Benim
Esim yapistirdi estetik cerraha gozukene kadar stribi duzgun bir sekilde. 2 hafta stripli kaldi.
- iz kalmasin diye verilen jelleri duzenli kullanin. Yara yeri beyazlayana kadar devam edin. Belki 1 yil bile surebilir bu beyazlamasi. Kirmiziyken hucreler hala aktif ve yara iyilesebilir, iz kalmayabilir demek cunku.
Uzun anlattim ama nasil anlatacagimi bilemedim baska turlu. Ben de boyleyim iste.
Allah tum bebeklere sifa versin, kazada beladan korusun.
G gunesli gunlerarch2401
ofelyam
Gretchen Grundler
Resmen yaşadım. Allah beterinden korusun.Ya ben sana ozelden atacaktim fotografi ama nasil dalginligima geldi de boyle attim bilmiyorum. Bugun boyle birkac kez daha yasadim akil tutulmasi. Neyse, cevabi da burdan vereyim;
Allah razi olsun, Allah beterinden korusun. Iz tamamen kaybolmadi ama soldu. Teninden daha acik bir renkte suanda. Hafif cukurluk var, gulerken gamze oluyor. Ama dikkatlice bakmayan biri farketmeyebilir bile. Ben hic beklemiyordum bu kadar gececegini. Ilacin ismi “contractubex”. Plastik cerrah vermisti.
Sizinki de gecer insallah canim. Ben lisedeyken bir kiz vardi sinifimizda, guldugu zaman tatli bi kivrim olurdu dudaginda. Birgun ogrendik ki o da senin kizin gibi operasyon gecirmis. Demese farketmezdik, yara/ameliyat izi seklinde bir sey yoktu. Asagida anlatacagim Han’in yuzu neden boyle oldu diye ama insan her seye sukredecek bir sey buluyor. Ben Han’in yaralandigi gun sabaha kadar uyumadim. Sonra baktim Han uyuyor. Dedim ki bi acisi olsaydi, yansaydi uyumazdi bu cocuk. Demek ki bu yuku kaldirabiliyor. Yanmadigina sukrettim, beterinden korudu Allah. Sen de uzulme. Insallah gecer. Iz boyle kalmiyor zaten ve cocuklarin dokulari bizden daha iyi yenileniyor.
Misafirlikteydik ailece. Han perdenin arkasinda saklanip birden cikiyor, bana oyun yapiyordu. Ev sahibesi elinde caydanlikla odaya geldi. O sirada telefonu caldi mutfaktan. Caydanligi nedense alelacele bir koseye birakti, mutfaga geri dondu. Aklima hemen “caydanligi kaldirmaliyim” geldi ama ben kaldiramadan Han perdenin arkasindan kostu ve yuzu caydanligin ustune kapaklandi gozlerimin onunde. Caydanligin demlik kisminin ucu Han’in yuzunu deldi. Alttaki su koyulan kisim da bogazinda iz birakti. Direkt banyoya soktu esim yandi diye ama Han “yuzum aciyo@ diye agliyordu. Biz o sokun etkisiyke hic farketmemisiz. Cocugun yuzunden kan fiskiriyo. Hemen acile gittik. Orda pansuman yapildi. Cok sukur yanigi hafifti, cunku cay cok sicak degildi. Ona yanik kremi surduler. Yuzune de dikis atacaklardi ama acil doktoru plastik cerrahin gormesini istedi biz de dikis attirmak istemedik cerrah gormeden. Orda strip yapistirildi. Bu olay cuma gunu olmustu, pazartesi plastik cerrah gordu ve dikis atmadi, strip yapistirdi. Bu konudan yola cikarak su bilgileri vereyim, insallah kimsenin basina gelmez ama;
-oncelikle cay,corba,sicak ne varsa.. ortamda cocuk varsa risk de vardir. Cocuklari mutlaka koruyacak onlemler alin,
-boyle dikis atilabilecek bir yara oldugunda ilk is dikis atmak veya attirmak olmasin. Eger plastik/estetik cerraha gitme sansiniz varsa ona gidin. Ilk 72 saatte dikis atilabiliyormus. Yani hemen attirmazsaniz gec kalmis sayilmazsiniz. Estetik cerrahin fikrini mutlaka alin.
-Han’in yarasi “yara stribi” ile birlestirildi. Bazen yara stribini guzel yapistiramiyorlarmis. Acikligi kapatirken ic kisimda deri kaliyormus ve oyle kayniyormus yara. Strip ciktiktan sonra bombeli bi gorunum oluyormus yara yerinde. Benim
Esim yapistirdi estetik cerraha gozukene kadar stribi duzgun bir sekilde. 2 hafta stripli kaldi.
- iz kalmasin diye verilen jelleri duzenli kullanin. Yara yeri beyazlayana kadar devam edin. Belki 1 yil bile surebilir bu beyazlamasi. Kirmiziyken hucreler hala aktif ve yara iyilesebilir, iz kalmayabilir demek cunku.
Uzun anlattim ama nasil anlatacagimi bilemedim baska turlu. Ben de boyleyim iste.
G gunesli gunlerarch2401
ofelyam
Gretchen Grundler
Ya ben sana ozelden atacaktim fotografi ama nasil dalginligima geldi de boyle attim bilmiyorum. Bugun boyle birkac kez daha yasadim akil tutulmasi. Neyse, cevabi da burdan vereyim;
G gunesli gunlerarch2401
ofelyam
Gretchen Grundler
Ya çok geçmiş olsun nasıl korkmuşsunuzdur yazık çocuğa da en korktuğum şey yanma olayı izi de ömürlük kimsenin başına gelmez inşallahYa ben sana ozelden atacaktim fotografi ama nasil dalginligima geldi de boyle attim bilmiyorum. Bugun boyle birkac kez daha yasadim akil tutulmasi. Neyse, cevabi da burdan vereyim;
G gunesli gunlerarch2401
ofelyam
Gretchen Grundler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?