Ay ben de seviyorumben kk ya 2015 te tüp bebek tedavisiyle ilgili araştirmalar yaparken denk geldim. hicbir sosyal medya hesabim ve internete ilgim olmadigi icin adini da duymamistim. üye oldum ve fsh topiginde yazmaya basladim. orda da cok guzel arkadasliklar kurdum ki hala gorusuyorum bircoguyla. @dstn33 onlardan biri.
her birini merak ediyorum ve bebek sahibi olsunlar diye hala her gece dua ediyorum ve her zaman da etmeye devam edecegim.
hamile kaldiktan sonra hicbir sayfaya yazmamaya karar verdim,telefon surekli elimde olursa bebisime zarar verir korkusuyla ama yine dayanamadim tabi:)
beklenen dogum tarihim 2 eylül olmasina ragmen eylul annelerine degil de buraya yazmak geldi icimden,nedenini bilmiyorum.belki de bu yuzden emirim agustosta geldi:)
iyiki de yazmisim buraya. gercekten hepinizden bir seyler ogrendim. oyle ki annem bile bir sey olunca hemen kankilerine sor der:)
dün sohbet ederken konu bir anda buralara geldi.teyzeme gidiyorduk annemle. kucagimda emir oldugu icin de yetisemedim her seyi o anda okumaya. dün gece okuyabildim ama boyle uzun yazmaya zaman olmadi.
ben kendi adima her birinize cok saygi duyuyorum. sevmedigim kimse yok ama daha fazla sevdiklerim var.eminim herkesin vardir. yazdiklarimizdan az çok karakterlerimizi cozdugumuzu dusunuyorum. kendimize daha yakin hissettiklerimiz illaki vardir ama benim burda gordugum herkes bildigi konularda birbirine yardimci oluyor.
ben kendi adima sunu soyleyim : soru soruldugunda ( bazen 1 soru sorup bir daha gelmeyen birileri olsa bile ) eger bildigim bir seyse cevap veriyorum ve burdaki herkesin de boyle yaptigini dusunuyorum.
bundan sonra da boyle yapmaya devam edecegim.
not: bu arada konu buralara nasil geldi hala anlamis degilim.
ikinci not:hepinizi seviyorum
Merhaba canım ayseduru dan çnce cevap vereyim faydam dokunsun dedim bu hafta ayseduruda aldı deneyimledi woolnat internet sitesinde satışı yapılıyor bence kalitesine göre de fiyatı çok makul. Merinos yününden yapılmış ve kesinlşkle terletmiyor. Ayaklı olmasıda 6. Aydan sonra hareket özgürlüğü sağlıyor tavsiye ederim.
Harikasınız hanımlar, sipariş vereceğim bugün, kaç seferdir içime dert oldu üşüyor mu terliyor mu bebeğim diye. Belki uykusu daha da düzene girer
Rica ederiz cnm. Gerçekten de biraz daha uzun uyuyor gördüğüm kadarıyla. Kirlenmişti bizimki, şimdi yıkayıp kurutucaz hemen çünkü dün kırk kere uyandı. Bakalım farkedicek mi yine :))Harikasınız hanımlar, sipariş vereceğim bugün, kaç seferdir içime dert oldu üşüyor mu terliyor mu bebeğim diye. Belki uykusu daha da düzene girerTesekkur ederim..
Aaaa olurmu hiç canım gece uyusa sabah erken uyanır gece güzel geçse gündüz hızursuzlanır . Bebelwein doğası bu şekerim.Günaydın:)
Bir haftadır güne 6 da başlıyoruz. Bir enerjigiz ki sormayın7yi mumla arar oldum. Ama olsun çünkü geceleri uyurken artık rahat uyuyor.
Yine de bu bebeler bi yerini düzeltince oteki taraftan yamulmasalar olmaz de mi
Ya ben sana ozelden atacaktim fotografi ama nasil dalginligima geldi de boyle attim bilmiyorum. Bugun boyle birkac kez daha yasadim akil tutulmasi. Neyse, cevabi da burdan vereyim;
Allah razi olsun, Allah beterinden korusun. Iz tamamen kaybolmadi ama soldu. Teninden daha acik bir renkte suanda. Hafif cukurluk var, gulerken gamze oluyor. Ama dikkatlice bakmayan biri farketmeyebilir bile. Ben hic beklemiyordum bu kadar gececegini. Ilacin ismi “contractubex”. Plastik cerrah vermisti.
Sizinki de gecer insallah canim. Ben lisedeyken bir kiz vardi sinifimizda, guldugu zaman tatli bi kivrim olurdu dudaginda. Birgun ogrendik ki o da senin kizin gibi operasyon gecirmis. Demese farketmezdik, yara/ameliyat izi seklinde bir sey yoktu. Asagida anlatacagim Han’in yuzu neden boyle oldu diye ama insan her seye sukredecek bir sey buluyor. Ben Han’in yaralandigi gun sabaha kadar uyumadim. Sonra baktim Han uyuyor. Dedim ki bi acisi olsaydi, yansaydi uyumazdi bu cocuk. Demek ki bu yuku kaldirabiliyor. Yanmadigina sukrettim, beterinden korudu Allah. Sen de uzulme. Insallah gecer. Iz boyle kalmiyor zaten ve cocuklarin dokulari bizden daha iyi yenileniyor.
Han’in kazasi da soyle oldu;
Misafirlikteydik ailece. Han perdenin arkasinda saklanip birden cikiyor, bana oyun yapiyordu. Ev sahibesi elinde caydanlikla odaya geldi. O sirada telefonu caldi mutfaktan. Caydanligi nedense alelacele bir koseye birakti, mutfaga geri dondu. Aklima hemen “caydanligi kaldirmaliyim” geldi ama ben kaldiramadan Han perdenin arkasindan kostu ve yuzu caydanligin ustune kapaklandi gozlerimin onunde. Caydanligin demlik kisminin ucu Han’in yuzunu deldi. Alttaki su koyulan kisim da bogazinda iz birakti. Direkt banyoya soktu esim yandi diye ama Han “yuzum aciyo@ diye agliyordu. Biz o sokun etkisiyke hic farketmemisiz. Cocugun yuzunden kan fiskiriyo. Hemen acile gittik. Orda pansuman yapildi. Cok sukur yanigi hafifti, cunku cay cok sicak degildi. Ona yanik kremi surduler. Yuzune de dikis atacaklardi ama acil doktoru plastik cerrahin gormesini istedi biz de dikis attirmak istemedik cerrah gormeden. Orda strip yapistirildi. Bu olay cuma gunu olmustu, pazartesi plastik cerrah gordu ve dikis atmadi, strip yapistirdi. Bu konudan yola cikarak su bilgileri vereyim, insallah kimsenin basina gelmez ama;
-oncelikle cay,corba,sicak ne varsa.. ortamda cocuk varsa risk de vardir. Cocuklari mutlaka koruyacak onlemler alin,
-boyle dikis atilabilecek bir yara oldugunda ilk is dikis atmak veya attirmak olmasin. Eger plastik/estetik cerraha gitme sansiniz varsa ona gidin. Ilk 72 saatte dikis atilabiliyormus. Yani hemen attirmazsaniz gec kalmis sayilmazsiniz. Estetik cerrahin fikrini mutlaka alin.
-Han’in yarasi “yara stribi” ile birlestirildi. Bazen yara stribini guzel yapistiramiyorlarmis. Acikligi kapatirken ic kisimda deri kaliyormus ve oyle kayniyormus yara. Strip ciktiktan sonra bombeli bi gorunum oluyormus yara yerinde. Benim
Esim yapistirdi estetik cerraha gozukene kadar stribi duzgun bir sekilde. 2 hafta stripli kaldi.
- iz kalmasin diye verilen jelleri duzenli kullanin. Yara yeri beyazlayana kadar devam edin. Belki 1 yil bile surebilir bu beyazlamasi. Kirmiziyken hucreler hala aktif ve yara iyilesebilir, iz kalmayabilir demek cunku.
Uzun anlattim ama nasil anlatacagimi bilemedim baska turlu. Ben de boyleyim iste.
Allah tum bebeklere sifa versin, kazada beladan korusun.
G gunesli gunlerarch2401
@ofelyam
Gretchen Grundler
Bizde seni ve emiri sevşyoruz canım
Kolay geçsin inşallah canım bizimde haftaya aşı bende korkuyorum 4. Ay aşısından.Bugün aşı var bizim bakalım neler olucak bu aşı herkeste huysuzluk yaptı sanırım
Huysuzluk ve memeden ayrilmama yaptı ama uyku da yaptı, sadece memede uyuma şartıyla.
Harikasınız hanımlar, sipariş vereceğim bugün, kaç seferdir içime dert oldu üşüyor mu terliyor mu bebeğim diye. Belki uykusu daha da düzene girerTesekkur ederim..
.Kızlar uyku tulumu giydirenler gece emzirirken çıkarıyor musunuz tulumu? Çıkarmasam terler çıkarsam uykusu açılır gibi geliyor da :)
Çıkartmıyorum ben, ilk zamanlar birkaç kez çıkarttım ama baktım giydirirken uyanıyor vazgeçtim.Kızlar uyku tulumu giydirenler gece emzirirken çıkarıyor musunuz tulumu? Çıkarmasam terler çıkarsam uykusu açılır gibi geliyor da :)
Oyunlarda karakter özellikleri olur ya; 20 taneyi dağıtırsın güçlü mu olacak çevik mi zeki mi yetenekli mi seçmek zorunda kalırsın ortalama bir şey. Bebeler de aynı uzun mu uyuyacak erken mi kalkacak sorunsuz mu emecek seçiyorlar, birini seçince diğeri azalıyorGünaydın:)
Bir haftadır güne 6 da başlıyoruz. Bir enerjigiz ki sormayın7yi mumla arar oldum. Ama olsun çünkü geceleri uyurken artık rahat uyuyor.
Yine de bu bebeler bi yerini düzeltince oteki taraftan yamulmasalar olmaz de mi
Bugun bizim de var aşi.Bugün aşı var bizim bakalım neler olucak bu aşı herkeste huysuzluk yaptı sanırım
Teşekkür ederim bunu da deneyeceğimCanım biz de oyleyiz.sürekli kucakta uyutmaya çalışıyorum.Ama müzik biz de çok ise yarıyor açıyorum tv de bir müzik kanalı uykusu varsa hemen uyuyor yoksa da biraz dans ediyoruz o şekilde uykusu geliyor.Ama tabiki yinede çok zor
Soğuk buhar mı canım bizimki leke yapıyor neden anlayabilmii değilim halaBuhar makinesini ikinci ya da üçüncü seviyede çalıştırınca ortalık Kalp Gözü ne bileyim Sırlar Dünyası falan oluyor, evde uhrevi bir hava oluşuyor her yerde buharlar uçuşunca
Sıcak buhar ama sıcak değil aslında sadece buz gibi değil.Soğuk buhar mı canım bizimki leke yapıyor neden anlayabilmii değilim hala
Çıkarmıyorum ben, içini ince giydiriyorum zaten terlemiyor canımKızlar uyku tulumu giydirenler gece emzirirken çıkarıyor musunuz tulumu? Çıkarmasam terler çıkarsam uykusu açılır gibi geliyor da :)
Aynen cnm katiliyorumarch2401 süpermi mesaj olmuş canım tüm kalbim sana katılıyorum. Topiğimiz çok güzel hepimiz farklı renkleriz ve farklı kültürle büyüdük ve farklı düşüncelere sahibiz. Tabiki bu platformda fikirlerimizi paylaşacağız. Ama her çocuk farklı bir kitap her anne nin de doğrusu farklı. Önemli olan birbirimize saygıyla yaklaşmak tabikş kimse kimseyi sevmek zorunda değil önemli olan kalp kırmamak.Herkesin doğrusu kendine doğru ama bu değilki başka arkadışımın düşüncesi ve tarzı yanlış. Annelik ve bebek büyütmek deneme yanılma arkadaşlar 2. Çocukta bunu daha da tecrübe ettim. Yani annelikte 2+2 her zaman 4 değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?