2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Umarım amelıyatı iyi geçer geçmiş olsun

Dün misafirliğe gittim.benim kız durmuyor diye masada değilde sehpada yerim ben dedim.
Ay olmaz sende gel masaya al kucağına çocuğu dediler.büyük sözü dinledim aldım çocuğu kucağıma oturdum.
Bildiğiniz gün masası kurulmuş.
Biri dedi enginar suyundan içir alışsın.
Yok daha erken dedim.kadının yüzü değişti.
Biri dedi gençlerin işine karışmamak lazım.

Aile hekimi olan arkadaşım vardı.oda ben kereviz sapı verdim geçen eline dedi.
Çocuklarımız aynı hemen hemen.o 2 hafta önce doğucaktı.ama bzmki 3 hafta erken doğunca ondan 1 hafta önce doğdu.

İşin kötüsü annemin kucağıyken bi baktım annem çocuğa tatlının muhallebisinden parmağıyla verdi çocuğun ağzına.....
Anne napıyosun dememe kalmadı bile.
Gerekçeside şu.napıyım yalanıyodu...
Bildiğiniz gelin tatlısıydı.üzerinde hindistan cevizi vardı muhallebinin.

Yok kızlar benim çocuğuma benden başkası bakamaz.kimseye emanet edemem.
Yoksa çok kavga ederim.biz bursa eşşek başıyız sanki.ben kötü anneyim ondan çocuğa hiç bişey yedirmiyorum sanki.
Of of

Malesef canım hepsi aynı bende geçen annemle telefon da konuşurken meyve suyu filan ver artık dedi yanımda olsa eminim oda aynı şeyi yapar laf anlatamıyorsun

Sanki muhallebi çok kıymetli birşeymiş gibi dimi. Bende etrafımdan çok duyuyorum artık ver çorba suyu falan diye. Hatta arkadaşım yoğurt mayala yedir arrık dedi

Sanki muhallebi çok kıymetli birşeymiş gibi dimi. Bende etrafımdan çok duyuyorum artık ver çorba suyu falan diye. Hatta arkadaşım yoğurt mayala yedir arrık dedi
Malesef canım hepsi aynı bende geçen annemle telefon da konuşurken meyve suyu filan ver artık dedi yanımda olsa eminim oda aynı şeyi yapar laf anlatamıyorsun

Hayır bu kadar kişi böyle diyince kendimde çelişiyorum.
Vermeliyimiyim yoksa diye.
Sanki kafama göre vermiyorum ben.doktoru dinliyoruzda vermiyoruz.
Hem yemeklerin suyunu nasıl verebilirim ki.biz salçasız yağsız tuzsuz yemekler yapıcaz bu çocuklara.
Kendi yediklerimizden veremeyiz diye biliyorum.yanlış mı biliyorum?

Benimde kimseye emanet edememe sebebimdir bu ya. Benim istedigim sekilde buyumesi lazim. Onun icin de benim ucretsiz izne cikmam lazim. Offf evde de oturamiyorum. Cok sıkıldim.

Hayır çok doğru biliyorsun. Ama onlar o şekilde büyüttükleri için biz bilgisizlik ediyoruz onlara göre. O yüzden bu çatışmalar yaşanıyor.

Dogumdan beri ne annemi ne kayinvalidemi dinledim bebek bakimi konusunda. Bol bol okudum. Artik karismiyorlar cok sukur. Ama calismaya baslarsam onlar bakarken ogluma hem tv den uzak tutup hem istediklerimi yedirip hemde verdigim uyku egitimini nasil surdurecekler diye dusunuyorum kara kara.
Birde tecrubeli anneler cocuklarinizdan ayrilip nasil calismaya basladiniz? Benim aklim hep evde kalacak sanki

İşte orda işler karışıyor maalesef. Yalnız olmanın avantajlarından birisi de istediğin gibi planlayaniliyorsun çocuğu. Sen yinede dene bakarsın tutar:)

Hayır çok doğru biliyorsun. Ama onlar o şekilde büyüttükleri için biz bilgisizlik ediyoruz onlara göre. O yüzden bu çatışmalar yaşanıyor.
Benimde kimseye emanet edememe sebebimdir bu ya. Benim istedigim sekilde buyumesi lazim. Onun icin de benim ucretsiz izne cikmam lazim. Offf evde de oturamiyorum. Cok sıkıldim.

Bende bu gidişle kimseye emenat etmicem.
Zaten biz Alaha emanet büyümüşüz.
Annem anlattıkça şoka giriyorum.
Eskiden tahta beşik varmış.sımsıkı kundak yapıp onda yatırırlarmış.annem emzirirken bile beşikten çıkarmazmış.üzerimize eğilip emzirirmiş.
Ve bana bebekken bal bile yedirmiş.
Napıyım hakiki baldı sende yalanırdın diyor :)
Bilinçsizlik zor.ama bilipte tersini yapana diyecek bişey bulamıyorum.

bu nasil bir meraktir boyle ya!!!
illa bir seyler tıkıştıracaklar bebelerin agzina.
sen calisiyor muydun canim,yani ise donecek misin?

Kontrole gittiğimizde dr ek gıdaya geçince verilen o listeyi verdi bana. Masada duruyordu fazla çıkartmışım incele istersen dedi. Bugün baktım birazda yoğurt kafamı karıştırdı. Henüz ek godaya başlamadığımız için arayıp sormakta istemedim. Ben büyük oğlumda pastörize sütle günlük mayalıyordum yoğurdu. Ama listede formül mamayla yazıyor mamayla mı yapıcaz yoğurdu yani bilen var mı

Aa formül mamayla yoğurt mayalanırmı ki? Nasreddin hocanın ya tutarsa gibi olur heralde
Listeyi burda paylaşabilirmisin canım.bizim doktorda verir inşaallah bu listeden.

maddi olarak bir zorunlulugun yoksa kendin bakman daha iyi canim. is hayatina 2 sene sonra da donebilirsin ama ilk 2 sene cocugun gelisim acisindan,ona kazandirmak istediklerin acisindan cok onemli bence. eger bakacak kisiler sana destek olmak yerine muhalefet olup dediklerinin tersini yapacaklarsa ve sen bundan rahatsiz olacaksan kendin bak derim.
biraz daha buyuyup iyice hareketlendiklerinde peslerinde kosturmaktan sıkılmaya vakit olmayacak.
yine de sen bilirsin tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…