Yok canım çalışmıyorum Allahtan.
Çalışıyor olsaydımda kimseye emanet etmezdim heralde.bakıcıya bile daha çok güvenirim şuanda.
ay ben bakiciya birakamam. yani buyuk konusmayim da allah mecbur birakmasin beni.
Canım eskilere göre çocuk dursun da onlarda işini yapsın .Ben de diyorum ki eskiler nasıl 9 çocuk buyutuyolarmis.sorumun cevabını annemden almış oldum:)4 aylik bebek
tv
kumandayi sakla annene birakacagin zaman
Ay inşallah canım ya. Yere bi battaniye serdim üzerine de ince oyun battaniyesini serdim koydum. 5dk oyalandı mutfağı topladımUmarım alışırda hem kendisi hemde sen biraz daha rahat edersiniz:)
Valla bende edemem tamam anne sonuçta kv de öyle saygım sonsuz fakat nu konularda güvenmiyorum ikisinede. Çocuğu yanımdan ayırmıyorum ben yokkn bişi vercekler ağzına diye paranoyak ettiler iyiceBende bu gidişle kimseye emenat etmicem.
Zaten biz Alaha emanet büyümüşüz.
Annem anlattıkça şoka giriyorum.
Eskiden tahta beşik varmış.sımsıkı kundak yapıp onda yatırırlarmış.annem emzirirken bile beşikten çıkarmazmış.üzerimize eğilip emzirirmiş.
Ve bana bebekken bal bile yedirmiş.
Napıyım hakiki baldı sende yalanırdın diyor :)
Bilinçsizlik zor.ama bilipte tersini yapana diyecek bişey bulamıyorum.
maddi olarak bir zorunlulugun yoksa kendin bakman daha iyi canim. is hayatina 2 sene sonra da donebilirsin ama ilk 2 sene cocugun gelisim acisindan,ona kazandirmak istediklerin acisindan cok onemli bence. eger bakacak kisiler sana destek olmak yerine muhalefet olup dediklerinin tersini yapacaklarsa ve sen bundan rahatsiz olacaksan kendin bak derim.
biraz daha buyuyup iyice hareketlendiklerinde peslerinde kosturmaktan sıkılmaya vakit olmayacak.
yine de sen bilirsin tabi:)
Valla bende edemem tamam anne sonuçta kv de öyle saygım sonsuz fakat nu konularda güvenmiyorum ikisinede. Çocuğu yanımdan ayırmıyorum ben yokkn bişi vercekler ağzına diye paranoyak ettiler iyice
Revani miAnnemde kv de aynı kafadan malesef :)
Kv torununa bi gün revani vermişti çocuk kusmuştu zavallım.
Revani bide yani.koca insana bile bazen ağır gelebiliyor.
Baştan ciddi tavır koymak lazım ki korksunlar.ben dün bişey diyemedim.ama sert tepki vermezsem gözümün içine baka baka herşeyi tıkarlar çocuğun ağzına.
Bende mübalağa ettim zaten canım :)
Allah geçim sıkıntısı vermediği sürece çalışmam kendim bakarım.annenin yeri çok başka..
Canım eskilere göre çocuk dursun da onlarda işini yapsın .Ben de diyorum ki eskiler nasıl 9 çocuk buyutuyolarmis.sorumun cevabını annemden almış oldum:)
Aynı şeyleri bende düşünüyorum. Bişeyler vermeyeceğinden eminim ama televizyon olayı çok fena. Ben hayatımdan tamamen çıkarmışken kayınvalidem 5 gün oldu geleli televizyon hep açık. Hadi onu geçtim zaten temmuza kadar 4 saat çalışıcam ama yakından izletiyor ona sinir oluyorumDogumdan beri ne annemi ne kayinvalidemi dinledim bebek bakimi konusunda. Bol bol okudum. Artik karismiyorlar cok sukur. Ama calismaya baslarsam onlar bakarken ogluma hem tv den uzak tutup hem istediklerimi yedirip hemde verdigim uyku egitimini nasil surdurecekler diye dusunuyorum kara kara.
Birde tecrubeli anneler cocuklarinizdan ayrilip nasil calismaya basladiniz? Benim aklim hep evde kalacak sanki
Anneme kızdığım için sanırım :)sonuna gulucuk koymadin ya
Esimde bende ayni seyi soyluyoruz. Allaha emanet buyumusuz.Bende bu gidişle kimseye emenat etmicem.
Zaten biz Alaha emanet büyümüşüz.
Annem anlattıkça şoka giriyorum.
Eskiden tahta beşik varmış.sımsıkı kundak yapıp onda yatırırlarmış.annem emzirirken bile beşikten çıkarmazmış.üzerimize eğilip emzirirmiş.
Ve bana bebekken bal bile yedirmiş.
Napıyım hakiki baldı sende yalanırdın diyor :)
Bilinçsizlik zor.ama bilipte tersini yapana diyecek bişey bulamıyorum.
Maddi olarak illaki sıkıntiya gireriz. Ama dayanabiliriz sanirim. Bide biz ikinciyi de hemen dusundugumuz icin aslinda cok uzun sure ucretsizde kalmicam. Kafam cok karisik ya. Ins hayirli bir karar verebilirimmaddi olarak bir zorunlulugun yoksa kendin bakman daha iyi canim. is hayatina 2 sene sonra da donebilirsin ama ilk 2 sene cocugun gelisim acisindan,ona kazandirmak istediklerin acisindan cok onemli bence. eger bakacak kisiler sana destek olmak yerine muhalefet olup dediklerinin tersini yapacaklarsa ve sen bundan rahatsiz olacaksan kendin bak derim.
biraz daha buyuyup iyice hareketlendiklerinde peslerinde kosturmaktan sıkılmaya vakit olmayacak.
yine de sen bilirsin tabi:)
benimde en tahammul edemedigim olay tv. Oglum daha 3 aylikken annemle babam burdaydi. Oglum da tv izlemeye calisiyo kafasini falan donduruyordu. Babam da birak izlesin cocuk nolacak diyor. Ben tabi cildirma noktasina geliyorum o anAynı şeyleri bende düşünüyorum. Bişeyler vermeyeceğinden eminim ama televizyon olayı çok fena. Ben hayatımdan tamamen çıkarmışken kayınvalidem 5 gün oldu geleli televizyon hep açık. Hadi onu geçtim zaten temmuza kadar 4 saat çalışıcam ama yakından izletiyor ona sinir oluyorum
Körükle gitmek gibi olmasın ama muhallebi ne demek ya eminim sen bunlara karşı olduğnj belli etmişsindir çünkü o kadar heveslilerki sürekli bir yedirme muhabbeti açılıyor ona rağmen inat yapar gibi yedirmek pesDün misafirliğe gittim.benim kız durmuyor diye masada değilde sehpada yerim ben dedim.
Ay olmaz sende gel masaya al kucağına çocuğu dediler.büyük sözü dinledim aldım çocuğu kucağıma oturdum.
Bildiğiniz gün masası kurulmuş.
Biri dedi enginar suyundan içir alışsın.
Yok daha erken dedim.kadının yüzü değişti.
Biri dedi gençlerin işine karışmamak lazım.
Aile hekimi olan arkadaşım vardı.oda ben kereviz sapı verdim geçen eline dedi.
Çocuklarımız aynı hemen hemen.o 2 hafta önce doğucaktı.ama bzmki 3 hafta erken doğunca ondan 1 hafta önce doğdu.
İşin kötüsü annemin kucağıyken bi baktım annem çocuğa tatlının muhallebisinden parmağıyla verdi çocuğun ağzına.....
Anne napıyosun dememe kalmadı bile.
Gerekçeside şu.napıyım yalanıyodu...
Bildiğiniz gelin tatlısıydı.üzerinde hindistan cevizi vardı muhallebinin.
Yok kızlar benim çocuğuma benden başkası bakamaz.kimseye emanet edemem.
Yoksa çok kavga ederim.biz bursa eşşek başıyız sanki.ben kötü anneyim ondan çocuğa hiç bişey yedirmiyorum sanki.
Of of
Daha dün dinledim.kadının iki kızıda çalışıyor.torunlarına bakıyor.güya çocukları evlendirdiler emekli olup gezip tozucaklardı.ama evde oturup çocuk bakıyorlar.
Dedeleri bu durumdan şikayetçi tabi.elimizi kolumuzu bağlıyolar.evde oturuyoruz diyomuş.bi gün değil iki gün değil.okula başlayana kadar bakıcaklar kolay değil.
Ben bu konuda arada kaldım.
Kızlar ev geçindirme derdinde.büyükler rahatlarını düşünüyorlar.iki tarafta haklı..
Söyle mutlaka açmasın izletmek ne demek yakın uzak ne farkeder mesele o değil ki. Televizyonda çocuğun beyin gelişiminden daha önemli ne olabilir bir sürü içi boş program torunu için bu fedakarlığı yapamayacaksa ne yapacakAynı şeyleri bende düşünüyorum. Bişeyler vermeyeceğinden eminim ama televizyon olayı çok fena. Ben hayatımdan tamamen çıkarmışken kayınvalidem 5 gün oldu geleli televizyon hep açık. Hadi onu geçtim zaten temmuza kadar 4 saat çalışıcam ama yakından izletiyor ona sinir oluyorum
Anneme kızdığım için sanırım :)
Anneme vericeğime bakıcıya veririm daha iyi dedim ama mümkün değil :)
Annesi yeter ona
Hamileyken doğumda ölürsem bebeğime annem baksın bebeğe derdim eşime.
Ama okuyup öğrendikçe annemin çocuk bakımını hiç beğenmedim
Eşim bile daha bilinçli
dedigin gibi iki taraf da hakli. e calisiyorsam ve anne babam da yardimci olmayacaksa kim olacak?
yurumeye halleri kalmayana kadar yillarca cocuk bakacaklarsa emekliligin tadi nasil cikacak?
zor isler bu isler ama bir formul bulunur elbet.
amcamlar da torun bakiyor yillardir.kuzenimin evine gidip bakiyorlar.evleri yakin. aksam evlerine donuyorlar. hftasonu bakmiyorlar. onlar gezen bir cift degil ama gezmeyi seven ciftler icin zorlayici olabilir.
Ben bu konuda büyüklerin tarafındayım kesinlikle dinlenmek hakları az uz değil ayrıca bizim enerjimiz zor yetiyor çocuk bakmaya mecbur kalıp da tv açana kızmam bile ben :) yorulur ya yaşlı insanlar.dedigin gibi iki taraf da hakli. e calisiyorsam ve anne babam da yardimci olmayacaksa kim olacak?
yurumeye halleri kalmayana kadar yillarca cocuk bakacaklarsa emekliligin tadi nasil cikacak?
zor isler bu isler ama bir formul bulunur elbet.
amcamlar da torun bakiyor yillardir.kuzenimin evine gidip bakiyorlar.evleri yakin. aksam evlerine donuyorlar. hftasonu bakmiyorlar. onlar gezen bir cift degil ama gezmeyi seven ciftler icin zorlayici olabilir.
Körükle gitmek gibi olmasın ama muhallebi ne demek ya eminim sen bunlara karşı olduğnj belli etmişsindir çünkü o kadar heveslilerki sürekli bir yedirme muhabbeti açılıyor ona rağmen inat yapar gibi yedirmek pes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?