Esimde bende ayni seyi soyluyoruz. Allaha emanet buyumusuz.
Maddi olarak illaki sıkıntiya gireriz. Ama dayanabiliriz sanirim. Bide biz ikinciyi de hemen dusundugumuz icin aslinda cok uzun sure ucretsizde kalmicam. Kafam cok karisik ya. Ins hayirli bir karar verebilirim
benimde en tahammul edemedigim olay tv. Oglum daha 3 aylikken annemle babam burdaydi. Oglum da tv izlemeye calisiyo kafasini falan donduruyordu. Babam da birak izlesin cocuk nolacak diyor. Ben tabi cildirma noktasina geliyorum o an
Çok şükür çalışma durumum yok.hiç çalışmadım.o yüzden çocuğumu nasıl bırakırım derdim yok :)calisma durumun olmayacaksa sorun yok canim. kendin gül gibi bakarsin kuzuna:)
Her iki tarafta haklı işte.Allah kolaylık versin.kimse evladını bırakıp çalışmak istemez.ben bu işin içinden çıkamadım :)
Annem diyor ki televizyonu izleyecek ki biseyler öğrensin.Anne çok zararlı uzmanlar özellikle izletmeyin diye uyarıyor diyorum sen git o uzmanların evine onlarda izletiyorlardir her söylenene inanma diyor :)Söyle mutlaka açmasın izletmek ne demek yakın uzak ne farkeder mesele o değil ki. Televizyonda çocuğun beyin gelişiminden daha önemli ne olabilir bir sürü içi boş program torunu için bu fedakarlığı yapamayacaksa ne yapacak
Çok haklısın bak.bunu söylicektim ama belki annelerden biri rahatsız olur alınır diye korktum yazmadım.maddi olarak ihtiyaci olmayip evde sıkılıp 6.ayda ise baslayanlar da var. bunun yaninda maddi olarak biraz zorlansa da 3 sene kendi bakip kreş cagina getirenler de var. herkesin kendi takdiri tabiki. herkes nasil mutlu olacaksa onu yapmali.
mutlu anne=mutlu bebek
Haha ah bu annelerAnnem diyor ki televizyonu izleyecek ki biseyler öğrensin.Anne çok zararlı uzmanlar özellikle izletmeyin diye uyarıyor diyorum sen git o uzmanların evine onlarda izletiyorlardir her söylenene inanma diyor :)
Canim demir damlasi senin bebeğine göre mi 6 damla. Ölçüm falan yapıldı da ona gore mi karar verildi yoksa tüm bebekler 6 damlami kullanmalı. Ben yanlis gormediysem internette 1 damla yaziyordu ilacin prokpektüsündeCnm kilodan bağımsız bildiğim kadarıyla. Çünkü büyükte hiç değiştirmemiştik..
Oh oh süper bizde böyle başlamıştık. Giderek uzayacaktır süre. Rica ederim :)Ay inşallah canım ya. Yere bi battaniye serdim üzerine de ince oyun battaniyesini serdim koydum. 5dk oyalandı mutfağı topladım
Ağladı geldim oyuncak verdim tekrar gttim bi 5dk daha oyalandı bu bizim için bi mucizedevamlı koyucam artık yere alışsın çok tşk ederim
Oh oh süper bizde böyle başlamıştık. Giderek uzayacaktır süre. Rica ederim :)
Hayir canim dis hekimiyim. Yardimci olacak kimsem de yok.ogretmen misin canim?
yani cok cok sıkıntıya dusmedikten sonra idare edilebilir sanirim.
valla yardimci olacak biri varsa hemen ikinciyi yap derim.
Ben bu konuda büyüklerin tarafındayım kesinlikle dinlenmek hakları az uz değil ayrıca bizim enerjimiz zor yetiyor çocuk bakmaya mecbur kalıp da tv açana kızmam bile ben :) yorulur ya yaşlı insanlar.
Çok şükür çalışma durumum yok.hiç çalışmadım.o yüzden çocuğumu nasıl bırakırım derdim yok :)
İnşallahh uzar ya buna çok ihtiyacım var çünküOh oh süper bizde böyle başlamıştık. Giderek uzayacaktır süre. Rica ederim :)
Canım fotokopi biraz silik olduğu için hç anlaşılmıyor okunmaz yani. Ama bildiğimizden farklı hiç bişey yok. Sadece yopurt kafama takıldı. Onu da bir dahaki kontrolde sorarım.Aa formül mamayla yoğurt mayalanırmı ki? Nasreddin hocanın ya tutarsa gibi olur heralde
Listeyi burda paylaşabilirmisin canım.bizim doktorda verir inşaallah bu listeden.
Aynen öyle kendinden hevesli olanlardan ben çok şey bekliyorum ve de genç olanlardan dediğin gibi. Ama yaşlı olan ve bakmak zorunda bırakılan benim kadar istese de ilgilenemez günün sonunda bel kol sırt kalmıyor mesela o da dinlenmek için tv açar e yaşlı insanı ben mecbur bıraktım bişe de diyemem :)burda yaş da onemli tabiki. kimi anane babaanne dede 65 70 yasinda,kimi 50 55 yasinda. e tabiki 65 70 yasinda olanlardan cok bir sey bekleyemeyiz. ama 50 55 yasindakilerden beklerim
hem bu bebeler onlara yasam enerjisi yahu
bebek bakmak da cok genis kavramli bir konu. cocugu tv karsisina oturtup hipnotize olmasina yardimci olmak da cocuk bakmaktir.bunu yapanlarin zorlanacagini sanmam.
oyuncaklarla,kartlarla oyun kurup gelisimlerine yardimci olmak da cocuk bakmaktir. bu ise baya ozveri gerektirir.
Çok haklısın bak.bunu söylicektim ama belki annelerden biri rahatsız olur alınır diye korktum yazmadım.
Eminim içimizde böyle birisi yok.herkes çok ilgili çünkü.
Maddi sıkıntısı olmayıp evde çocuk bakmak zor geldiği için işe dönenleri gördüm bende.
Çocuk bakıcı elinde büyüdü.anneyle bağı olmadı.bakıcısız hiç bi yere gitmedi.
Anne yarım saat bile vakit ayıramıyorum demişti.içim nasıl kötü olmuştu
burda yaş da onemli tabiki. kimi anane babaanne dede 65 70 yasinda,kimi 50 55 yasinda. e tabiki 65 70 yasinda olanlardan cok bir sey bekleyemeyiz. ama 50 55 yasindakilerden beklerim
hem bu bebeler onlara yasam enerjisi yahu
bebek bakmak da cok genis kavramli bir konu. cocugu tv karsisina oturtup hipnotize olmasina yardimci olmak da cocuk bakmaktir.bunu yapanlarin zorlanacagini sanmam.
oyuncaklarla,kartlarla oyun kurup gelisimlerine yardimci olmak da cocuk bakmaktir. bu ise baya ozveri gerektirir.
Ben mesela başladım işe maddi olarak da çok ihtiyacım yok ama alınmıyorum dediğine :) bana çok iyi geldi uzun lohusalık sürecinden sonra giyinip kendime vakit ayırmama vesile oldu ben yarım gün çalışıyorum ama tüm gün olsa da çalışanı anlayabilirim.çünkü aslında çocuğa bakmak zor geldiğinden değil ama evde durmaya alışmamış olmaktan kaynaklanıyor bu. Birlikte olduğun vakti kaliteli geçirdikten sonra sorun yok tabiki saldım çayıra olmamalı.Çok haklısın bak.bunu söylicektim ama belki annelerden biri rahatsız olur alınır diye korktum yazmadım.
Eminim içimizde böyle birisi yok.herkes çok ilgili çünkü.
Maddi sıkıntısı olmayıp evde çocuk bakmak zor geldiği için işe dönenleri gördüm bende.
Çocuk bakıcı elinde büyüdü.anneyle bağı olmadı.bakıcısız hiç bi yere gitmedi.
Anne yarım saat bile vakit ayıramıyorum demişti.içim nasıl kötü olmuştu
Al işteherkesin tercihiyle alakali bu durum. demin dedigim gibi herkes nasil mutluysa onu yapmali. herkesin sartlari maddiyati bakis acisi farkli sonucta.
esimin tarafinda calismayan kadinlar cogunlukta. hepsinin de 2ser 3er cocugu var. ben onlardan sunu da duydum : yaztatili cok uzun. okul acilsa da gitseler
Ben mesela başladım işe maddi olarak da çok ihtiyacım yok ama alınmıyorum dediğine :) bana çok iyi geldi uzun lohusalık sürecinden sonra giyinip kendime vakit ayırmama vesile oldu ben yarım gün çalışıyorum ama tüm gün olsa da çalışanı anlayabilirim.çünkü aslında çocuğa bakmak zor geldiğinden değil ama evde durmaya alışmamış olmaktan kaynaklanıyor bu. Birlikte olduğun vakti kaliteli geçirdikten sonra sorun yok tabiki saldım çayıra olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?