2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

ogretmen misin canim?

yani cok cok sıkıntıya dusmedikten sonra idare edilebilir sanirim.
valla yardimci olacak biri varsa hemen ikinciyi yap derim.

Her iki tarafta haklı işte.Allah kolaylık versin.kimse evladını bırakıp çalışmak istemez.ben bu işin içinden çıkamadım :)

maddi olarak ihtiyaci olmayip evde sıkılıp 6.ayda ise baslayanlar da var. bunun yaninda maddi olarak biraz zorlansa da 3 sene kendi bakip kreş cagina getirenler de var. herkesin kendi takdiri tabiki. herkes nasil mutlu olacaksa onu yapmali.
mutlu anne=mutlu bebek

Annem diyor ki televizyonu izleyecek ki biseyler öğrensin.Anne çok zararlı uzmanlar özellikle izletmeyin diye uyarıyor diyorum sen git o uzmanların evine onlarda izletiyorlardir her söylenene inanma diyor :)

Çok haklısın bak.bunu söylicektim ama belki annelerden biri rahatsız olur alınır diye korktum yazmadım.
Eminim içimizde böyle birisi yok.herkes çok ilgili çünkü.
Maddi sıkıntısı olmayıp evde çocuk bakmak zor geldiği için işe dönenleri gördüm bende.
Çocuk bakıcı elinde büyüdü.anneyle bağı olmadı.bakıcısız hiç bi yere gitmedi.
Anne yarım saat bile vakit ayıramıyorum demişti.içim nasıl kötü olmuştu

Cnm kilodan bağımsız bildiğim kadarıyla. Çünkü büyükte hiç değiştirmemiştik..
Canim demir damlasi senin bebeğine göre mi 6 damla. Ölçüm falan yapıldı da ona gore mi karar verildi yoksa tüm bebekler 6 damlami kullanmalı. Ben yanlis gormediysem internette 1 damla yaziyordu ilacin prokpektüsünde

Oh oh süper bizde böyle başlamıştık. Giderek uzayacaktır süre. Rica ederim :)

ogretmen misin canim?

yani cok cok sıkıntıya dusmedikten sonra idare edilebilir sanirim.
valla yardimci olacak biri varsa hemen ikinciyi yap derim.
Hayir canim dis hekimiyim. Yardimci olacak kimsem de yok. ama ikisinin birlikte buyumesini istiyorum. O yuzden erken olsun istiyoruz. Hayirlisi bakalim.

Ben bu konuda büyüklerin tarafındayım kesinlikle dinlenmek hakları az uz değil ayrıca bizim enerjimiz zor yetiyor çocuk bakmaya mecbur kalıp da tv açana kızmam bile ben :) yorulur ya yaşlı insanlar.

burda yaş da onemli tabiki. kimi anane babaanne dede 65 70 yasinda,kimi 50 55 yasinda. e tabiki 65 70 yasinda olanlardan cok bir sey bekleyemeyiz. ama 50 55 yasindakilerden beklerim

hem bu bebeler onlara yasam enerjisi yahu

bebek bakmak da cok genis kavramli bir konu. cocugu tv karsisina oturtup hipnotize olmasina yardimci olmak da cocuk bakmaktir.bunu yapanlarin zorlanacagini sanmam.
oyuncaklarla,kartlarla oyun kurup gelisimlerine yardimci olmak da cocuk bakmaktir. bu ise baya ozveri gerektirir.

Aa formül mamayla yoğurt mayalanırmı ki? Nasreddin hocanın ya tutarsa gibi olur heralde
Listeyi burda paylaşabilirmisin canım.bizim doktorda verir inşaallah bu listeden.
Canım fotokopi biraz silik olduğu için hç anlaşılmıyor okunmaz yani. Ama bildiğimizden farklı hiç bişey yok. Sadece yopurt kafama takıldı. Onu da bir dahaki kontrolde sorarım.

Aynen öyle kendinden hevesli olanlardan ben çok şey bekliyorum ve de genç olanlardan dediğin gibi. Ama yaşlı olan ve bakmak zorunda bırakılan benim kadar istese de ilgilenemez günün sonunda bel kol sırt kalmıyor mesela o da dinlenmek için tv açar e yaşlı insanı ben mecbur bıraktım bişe de diyemem :)

herkesin tercihiyle alakali bu durum. demin dedigim gibi herkes nasil mutluysa onu yapmali. herkesin sartlari maddiyati bakis acisi farkli sonucta.

esimin tarafinda calismayan kadinlar cogunlukta. hepsinin de 2ser 3er cocugu var. ben onlardan sunu da duydum : yaztatili cok uzun. okul acilsa da gitseler

Malesef çoğu anneanne babaanne çocuklara eğitmeye yönelik bakamıyodur canım.
En yakın arkadaşımın çocuğunda şuan konuşamama sorunu var ismi söylendiğinde bakmama sorunu var.
Doktor kızmış.yaşıtlarından geride kalmış demiş.tv izliyormu diye sormuş evet demişler.
Arkadaşım çocukla hiç konuşmamış ilgilenmemiş eğitimi için.
Yedirip içirip tv izletmiş.çalışmaya başlayınca kv bakmış.onlarda doktora gittikten sonra itiraf etmişler.bizde ilgilenemedik.yedirdik uyuttuk ama ilgilenemedik demişler.
Çocuk şuan kreşe başladı.yaşıtlarına yetişebilmek için.

Arkadaşım bunu anlatınca daha çok korktum tvden.

Ben mesela başladım işe maddi olarak da çok ihtiyacım yok ama alınmıyorum dediğine :) bana çok iyi geldi uzun lohusalık sürecinden sonra giyinip kendime vakit ayırmama vesile oldu ben yarım gün çalışıyorum ama tüm gün olsa da çalışanı anlayabilirim.çünkü aslında çocuğa bakmak zor geldiğinden değil ama evde durmaya alışmamış olmaktan kaynaklanıyor bu. Birlikte olduğun vakti kaliteli geçirdikten sonra sorun yok tabiki saldım çayıra olmamalı.

Al işte
Çalışmaklada ilgisi yok bu durumun.
Belki çalışan anne çocuğuyla daha sağlıklı ilgileniyodur bunlara bakarak.

Geçen düşündümde bazen ilgilenmek kucağa almak gezdirmek zor geliyor.eşimle sen bak sen bak diye birbirimize veriyoruz çocuğu.
Ama bi kaç ay sonra gel kucağıma alıyım seviyim azcık dediğimizde çocuk istemicek belki.yerde oyuncaklarıyla oynamak daha cazip gelicek.
Yani ne kadar sevsek kar şuan :)
Sonra istesekte kucağımıza gelmezler.
Konunun sonunu bağlayamadım belki ama sevmek güzeldir işte

Bu konu çok hassas canım birini incitmekten çok korkarım.burda bilmiş bilmiş konuşuyo gibi görünmekte istemem.aman kimse yanlış anlamasın beni.
Biraz öncede bursa_83 yazmış ya.evde oturup yaz tatili bitsede okula gitseler diyenler de var.
Çalışan anne belki ondan daha sağlıklı ilgilenir çocuğuyla.önemli olan aradaki sevgi bağını koparmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…