2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Malatyadayim canım.Ağlamadi mi sunnetten sonra?
eve geldigimizde cok agladi muhtemelen ilacin etkisi gecmeye baslamisti ya da ilk cisini yapti. sonrasinda 4 saat ara ile 2 kez fitil verdik. fitilin etkisi gecerken agladi biraz, ilkine gore daha az agladi. geceyi falan rahat gecirdik bi daha aglamadi.

Rica ederim, ben bir zararı olduğunu düşünmüyorum en azından şu dönem, ayirma konusunda kendi hislerine güvenebilirsin, herkesin görüşü farklı bu konuda, gerçekten kararlı olmak lazım çünkü bebekler sonuna kadar direniyor eski alışkanlıklarını değiştirmemek icin. Zaten kitapta 6.aydan sonrasini daha uygun görüyor gibi. 5. ayda ideal bence

Çok geçmiş olsun. Ben de ise başlayacağım için çok tedirginim

Hayir canim dis hekimiyim. Yardimci olacak kimsem de yok. ama ikisinin birlikte buyumesini istiyorum. O yuzden erken olsun istiyoruz. Hayirlisi bakalim.
Benim bile aklıma geliyor ki ben cocuk fikrine bile çok uzakken şimdi acaba ikinciyi yapsam mi ki diye düşünürken buluyorum kendimi sonra kızıyorum kendime. Acaba mahalle baskısından mi etkileniyorum diye ama ikinciyi yapma fikri ciciş geliyor şu aralar

Bence anneanneler babaanneler artık dinlenmeli. Tam çocukları ederdik artık kafamizi dinleyelim dedikleri vakit 'anne bu torun, büyüt anne büyüt, oyna baba oyna' demek haksızlık. Yaşını başını almış türlü hastalığı olan insanlar küçücük çocuğun peşinde kosamazlar, bunu yedirme böyle davranma desen ya alınırlar ya biz 5 çocuk buyuttuk diye dinlemezler.
Bir de cocuk açısından bakmak lazım, ilgi isteyecek oyun isteyecek konuşma isteyecek...
Cocugun gelişimi açısından bakarsan eğitici oyun, yabancı dilde konuşma, atlaya zıplaya oynamak gerekecek kim koşacak peşinde, şu genç yaşta biz zorlanıyoruz da üstelik daha yürümüyorlar bile.

Bütün bu şartlar ve cok daha fazlası göz önüne alınınca nineler dedeler haftasonları görüp sevse onlar için yeterli olur bence, yormanın hic geregi yok insanları.

Dün biz de de misafir vardı annemin ikinci kez gördüğüömkardeşleri ilk defa evime geldiler kırmamak için elimden geleni yaptım.
Annem çocuğu kucağına aldı oturttu bende anne biraz daha yatay şekilde tut biz oturtmuyoruz emiri dedim. Amaan dedi ordan biri biz 3-4 aylıkken başlıyoruz oturtmaya!
Diğeri de ne var benim gelinim oturtuyo 3. Çocuğu bişeyde olmadı dedi.
Hımm evet ama doktorlar öyle önermiyo dedim.
Annem ordan doktorların her dediği doğrumu sanki onların dediğine ne bakıyosun biz kaç tane çocuk büyüttük hiç biriniz de bi sorun yok dedi!
Bende skolyoz ve kalçamda ki kemiklerde kaynama var! Bunh söylüyorum ne alakası var oturtmakla dediler Allahımm asla laf anlatamıyosun en sonunda bu benim cocuğum herkes farklı büyüte bilir fikir vermek güzel bişey yapıp yapmamak bize kalmış dedim. Burdan konu bi kaç dk daha uzadı çıkıncada anneme kızın ne biçim konuşuyo ne ayıp falan demişler keşke daha sert cevap verseymişim içimde kaldı

annen ne diyor?

Yapmak icin en buyuk sebebim oglum oyun arkadasi olarak beni istemesin ve yalniz kalmasin. Ama simdiki zorlugu gorunce bende bi kendime dur diuorum.

Her zaman söylerim saygı isimle markayla sıfatla ya da yaşla olmaz hak edilir. Onlar saygı görmeyi hak ettiler de mi saygı bekliyorlar. Senin çocuğunu büyütme yöntemine saygı gösterselerdi sen de terslemek zorunda kalmazdın.

Şu yaşında ikinci kez gördüysen bir daha ne zaman görürsün kim bilir. Elaleme ayıp olmasın diye çocuğundan taviz vermediğim için tebrik ediyorum seni. Örnek davranış bence.

Herkes 4 çocuk 5 çocuk büyütüyor evet, ama nasıl büyütüyor ?
Dilenciler de büyütüyor...
Veriyorlar bebeğe uyuşturucuyu bebek uyuyor kucağında. Onlarda çocuk büyütüyor işte kendince. Büyütmek denirse tabi!

Valla tebrikler iyi demişsin.
Bide arkandan konuşmuşlar ne ayıp.
Herkes çok meraklı başkasının çocuğunu yönlendirmeye ya.herkes uzman olmuş.anne olunca çocuk büyütünce bişey oldum sanıyolar heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…