eve geldigimizde cok agladi muhtemelen ilacin etkisi gecmeye baslamisti ya da ilk cisini yapti. sonrasinda 4 saat ara ile 2 kez fitil verdik. fitilin etkisi gecerken agladi biraz, ilkine gore daha az agladi. geceyi falan rahat gecirdik bi daha aglamadi.Malatyadayim canım.Ağlamadi mi sunnetten sonra?
Rica ederim, ben bir zararı olduğunu düşünmüyorum en azından şu dönem, ayirma konusunda kendi hislerine güvenebilirsin, herkesin görüşü farklı bu konuda, gerçekten kararlı olmak lazım çünkü bebekler sonuna kadar direniyor eski alışkanlıklarını değiştirmemek icin. Zaten kitapta 6.aydan sonrasini daha uygun görüyor gibi. 5. ayda ideal benceEvet çok zorlayıcı ama kararlı olun diyor kitapta.
Çok sağ ol uzun uzun yazmışsın. Biraz daha kafamda oturdu. Eğer eşimi de ikna edersem ben de 5. ayda denemek istiyorum.
Acaba aynı odada olmasının eğitime bir zararı var mıdır?
Geçmiş olsun canım ya çok zorKerem kuzuya da bulasmaz inşallah sende iyilesirsin.
Geçmiş olsun hasta olunca zor bir an önce atlatırsın inşallah
Teşekkürler kızlar biraz uyudum daha iyiyim Allah güç kuvvet veriyor gerçekten evde ufacık bebek olunca..Geçmiş olsun inşallah geçmez bebise de
Persembe baslariz canım. Sorsan çok iyi olur her bebek icin 6 damla yeterlimi diye.Duru 7,5 kilo cnm, her kilo için 1 damla desek tutmuyorhemen başlayacaksan arar sorarım yarın doktoru?
Çok geçmiş olsun. Ben de ise başlayacağım için çok tedirginimKızlar iyi akşamlar uzon zamandır giremedim bir koşuşturmadır gidiyor. İşe başladım bu 2. Haftam işler sandığımdan daha zor oldu gibi uras babaannesini uğraştırıyor biraz gelmeme yakın huzursuz oluyor beni görünce gülücükler uçuşuyor ve anında kafasını yana çevirip emmeye çalışıyor yazık kayınvalidem kucağında biberonla süt verirken de kadının bluzunu emmeye çalışıyormuş oyunla falan içiriyoruz biberonu zor alıyor. Günde 1 kez biberonla besleniyor ama oda işte zor oluyor. Alışamadı hala.
İki gündür kakamızda kan oldu yine sanırım amip tekrarladı canım sıkıldı yarın doktora götüreceğiz bakalım
@Gretchen Grundler sizinde amip tekrarlamıştı değil mi sonra nasıl geçti tekrar oldu mu acaba
Benim bile aklıma geliyor ki ben cocuk fikrine bile çok uzakken şimdi acaba ikinciyi yapsam mi ki diye düşünürken buluyorum kendimi sonra kızıyorum kendime. Acaba mahalle baskısından mi etkileniyorum diye ama ikinciyi yapma fikri ciciş geliyor şu aralarHayir canim dis hekimiyim. Yardimci olacak kimsem de yok.ama ikisinin birlikte buyumesini istiyorum. O yuzden erken olsun istiyoruz. Hayirlisi bakalim.
Öğretmen misiniz5 şubatnasıl olcak bilmiyorum valla
Çok sevindim cnmPersembe baslariz canım. Sorsan çok iyi olur her bebek icin 6 damla yeterlimi diye.
Bu arada göğsümdeki sertlik kayboldu masajla cok şükür
Benimki de akşam üstü uyuyup karanlıkta uyanınca sabah oldu sanıyor, zor ikna ediyorum okul olmadığına :)))evet ya bildiğin gece kızım diyoki anne okula gidene kadar sabah oluyor merak etme :)))
Teşekkürler bu tabloya göre daha bir haftamız var
Ben bu gece de 3 denemede anca uyuttum.. hala da emin değilim uyuduğuna, her an kalkabilir tekrarNe oluyor bu çocuklara anlamıyorum, daha 2 aylıkken 6 saat kesintisiz uyuyup ağzına emziği verdiğinde uykuya tekrar dalan bebeğe ne oldu
Bence anneanneler babaanneler artık dinlenmeli. Tam çocukları ederdik artık kafamizi dinleyelim dedikleri vakit 'anne bu torun, büyüt anne büyüt, oyna baba oyna' demek haksızlık. Yaşını başını almış türlü hastalığı olan insanlar küçücük çocuğun peşinde kosamazlar, bunu yedirme böyle davranma desen ya alınırlar ya biz 5 çocuk buyuttuk diye dinlemezler.Daha dün dinledim.kadının iki kızıda çalışıyor.torunlarına bakıyor.güya çocukları evlendirdiler emekli olup gezip tozucaklardı.ama evde oturup çocuk bakıyorlar.
Dedeleri bu durumdan şikayetçi tabi.elimizi kolumuzu bağlıyolar.evde oturuyoruz diyomuş.bi gün değil iki gün değil.okula başlayana kadar bakıcaklar kolay değil.
Ben bu konuda arada kaldım.
Kızlar ev geçindirme derdinde.büyükler rahatlarını düşünüyorlar.iki tarafta haklı..
Dün biz de de misafir vardı annemin ikinci kez gördüğüömkardeşleri ilk defa evime geldiler kırmamak için elimden geleni yaptım.Dün misafirliğe gittim.benim kız durmuyor diye masada değilde sehpada yerim ben dedim.
Ay olmaz sende gel masaya al kucağına çocuğu dediler.büyük sözü dinledim aldım çocuğu kucağıma oturdum.
Bildiğiniz gün masası kurulmuş.
Biri dedi enginar suyundan içir alışsın.
Yok daha erken dedim.kadının yüzü değişti.
Biri dedi gençlerin işine karışmamak lazım.
Aile hekimi olan arkadaşım vardı.oda ben kereviz sapı verdim geçen eline dedi.
Çocuklarımız aynı hemen hemen.o 2 hafta önce doğucaktı.ama bzmki 3 hafta erken doğunca ondan 1 hafta önce doğdu.
İşin kötüsü annemin kucağıyken bi baktım annem çocuğa tatlının muhallebisinden parmağıyla verdi çocuğun ağzına.....
Anne napıyosun dememe kalmadı bile.
Gerekçeside şu.napıyım yalanıyodu...
Bildiğiniz gelin tatlısıydı.üzerinde hindistan cevizi vardı muhallebinin.
Yok kızlar benim çocuğuma benden başkası bakamaz.kimseye emanet edemem.
Yoksa çok kavga ederim.biz bursa eşşek başıyız sanki.ben kötü anneyim ondan çocuğa hiç bişey yedirmiyorum sanki.
Of of
annen ne diyor?Daha dün dinledim.kadının iki kızıda çalışıyor.torunlarına bakıyor.güya çocukları evlendirdiler emekli olup gezip tozucaklardı.ama evde oturup çocuk bakıyorlar.
Dedeleri bu durumdan şikayetçi tabi.elimizi kolumuzu bağlıyolar.evde oturuyoruz diyomuş.bi gün değil iki gün değil.okula başlayana kadar bakıcaklar kolay değil.
Ben bu konuda arada kaldım.
Kızlar ev geçindirme derdinde.büyükler rahatlarını düşünüyorlar.iki tarafta haklı..
Yapmak icin en buyuk sebebim oglum oyun arkadasi olarak beni istemesin ve yalniz kalmasin. Ama simdiki zorlugu gorunce bende bi kendime dur diuorum.Benim bile aklıma geliyor ki ben cocuk fikrine bile çok uzakken şimdi acaba ikinciyi yapsam mi ki diye düşünürken buluyorum kendimi sonra kızıyorum kendime. Acaba mahalle baskısından mi etkileniyorum diye ama ikinciyi yapma fikri ciciş geliyor şu aralar
Her zaman söylerim saygı isimle markayla sıfatla ya da yaşla olmaz hak edilir. Onlar saygı görmeyi hak ettiler de mi saygı bekliyorlar. Senin çocuğunu büyütme yöntemine saygı gösterselerdi sen de terslemek zorunda kalmazdın.Dün biz de de misafir vardı annemin ikinci kez gördüğüömkardeşleri ilk defa evime geldiler kırmamak için elimden geleni yaptım.
Annem çocuğu kucağına aldı oturttu bende anne biraz daha yatay şekilde tut biz oturtmuyoruz emiri dedim. Amaan dedi ordan biri biz 3-4 aylıkken başlıyoruz oturtmaya!
Diğeri de ne var benim gelinim oturtuyo 3. Çocuğu bişeyde olmadı dedi.
Hımm evet ama doktorlar öyle önermiyo dedim.
Annem ordan doktorların her dediği doğrumu sanki onların dediğine ne bakıyosun biz kaç tane çocuk büyüttük hiç biriniz de bi sorun yok dedi!
Bende skolyoz ve kalçamda ki kemiklerde kaynama var! Bunh söylüyorum ne alakası var oturtmakla dediler Allahımm asla laf anlatamıyosun en sonunda bu benim cocuğum herkes farklı büyüte bilir fikir vermek güzel bişey yapıp yapmamak bize kalmış dedim. Burdan konu bi kaç dk daha uzadı çıkıncada anneme kızın ne biçim konuşuyo ne ayıp falan demişlerkeşke daha sert cevap verseymişim içimde kaldı
Herkes 4 çocuk 5 çocuk büyütüyor evet, ama nasıl büyütüyor ?Dün biz de de misafir vardı annemin ikinci kez gördüğüömkardeşleri ilk defa evime geldiler kırmamak için elimden geleni yaptım.
Annem çocuğu kucağına aldı oturttu bende anne biraz daha yatay şekilde tut biz oturtmuyoruz emiri dedim. Amaan dedi ordan biri biz 3-4 aylıkken başlıyoruz oturtmaya!
Annem ordan doktorların her dediği doğrumu sanki onların dediğine ne bakıyosun biz kaç tane çocuk büyüttük hiç biriniz de bi sorun yok dedi!
Bende skolyoz ve kalçamda ki kemiklerde kaynama var! Bunh söylüyorum ne alakası var oturtmakla dediler Allahımm asla laf anlatamıyosun en sonunda bu benim cocuğum herkes farklı büyüte bilir fikir vermek güzel bişey yapıp yapmamak bize kalmış dedim. Burdan konu bi kaç dk daha uzadı çıkıncada anneme kızın ne biçim konuşuyo ne ayıp falan demişlerkeşke daha sert cevap verseymişim içimde kaldı
Annemin yorumu aynen şöyle.annen ne diyor?
Valla tebrikler iyi demişsin.Dün biz de de misafir vardı annemin ikinci kez gördüğüömkardeşleri ilk defa evime geldiler kırmamak için elimden geleni yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?