Bazen biz de yaşıyoruz dediğini canım bilmiyorum ki gaz olayı uzun surenler de varmış 10 ay süren duydum bu şekildeAli çınar da 4 aylik oldu ama hala gazı geçmedi gece ne zaman huysuzlandi hareketlense peşinden gaz çıkarıyor ama uykusu açılmış oluyir o arada ne zaman bitecek bu gaz
Çok tebrik ederim inşallah gece uyanmaları da azalır. Bu her gecesi ayrı yorucu olan haftadan sonra ben de uyku eğitimini bir an önce yapmam gerektiğini düşünüyorum ve yaptım işe yaradı diyen birilerine ihtiyacım vardı.
Sakıncası yoksa kaç dakika ağlamayla başlayıp şimdi ne kadar sürdüğünü ve gece her uyanmasında ilk günkü şevkle ağlayıp ağlamadığını yazar mısın?
Umarım devamı da gelir:) ben ilk başta sadece gündüz uykularında uyutmayı denedim. Gündüz sorun çıkarmadan uyudu bi kaç gün sonra gece içinde başladık. Zaten normaldede gece gündüze göre biraz daha uzun sürüyordu uyuması. İlk gece 40 dk sürdü uyuması. Yanında oldum hep arada mızmızlandı okşadım şarkı söyledim ama uyudu. Sonraki gün yarım saatte daldı. Üçüncü 15 dk. Dördüncü günden sonra max 5 dk içinde uykuya dalmaya başladı hem gündüz hem gece. Yani gözümde büyüttüğüm gibi geçmedi bizim eğitim sürecimiz. Hatta çok ağlarsa ne yaparım hiç bilmiyorum. Çünkü mızmızlık dışında ağlamadı. Gece uyanmaları aynı devam ediyor artı yada eksi bir etkisi olmadı. Ciyak ciyak ağlamıyor yine mızmızlanıyor aç değilse bi şekilde tekrar uykuya dönmesini sağlıyorum. Bu. Eğitim konusunda gözlemlediğim en önemli püf nokta iyi gözlem yapıp gerçekten uykusu geldiğinde uyutmak oldu. Eğer erken ya da geç kalınırsa çok daha zor uykuya dalıyor. Bir de yağmur sesi benim kurtarıcım. Normal uyanık zamanlarındada çok huysuz olduğunda açıyorum hemen sakinleşiyor. Ve uykuya geçerken. Artık biliyor ki o ses varsa ve yatağındaysa uyku vakti gelmiş demek. Hemen moda giriyor zaten. Benim doktorumun meşhur lafıdır denemekle hiç birşey kaybetsin der herzaman. Bende hiç aklımda yokken bir anda bu konuşmanın üzerine karar verdim ve başladım. Ben denemeni tavsiye ederim zaten bi kaç gün içinde gidişata göre anlıyorsun iyimi yaptın kötümü yaptın. Eğer üç gün denedin ve hiç ilerleme yoksa biraz ara verirsin. Demek ki bebeğin hiç hazır değil böyle bir eğitime. Biz her konuda karar veriyoruz ama emin ol asıl kararı onlar veriyor:) onun için her yenilikte bebeği gözlemleyip ihtiyacına göre yumuşak geçişlerle birlikte karar vermek en doğrusu diye düşünüyorum. Umarım başarılı olursunuz.Çok tebrik ederim inşallah gece uyanmaları da azalır. Bu her gecesi ayrı yorucu olan haftadan sonra ben de uyku eğitimini bir an önce yapmam gerektiğini düşünüyorum ve yaptım işe yaradı diyen birilerine ihtiyacım vardı.
Sakıncası yoksa kaç dakika ağlamayla başlayıp şimdi ne kadar sürdüğünü ve gece her uyanmasında ilk günkü şevkle ağlayıp ağlamadığını yazar mısın?
Onunla deniyorum şimdi. O memede sütü arttırmak için bişey aslında. Emdikçe artacak süt ama memeyi tutturana kadar canım çıkıyo hatta tutmuyorsaglikla gelissin de canim,uzulursun illaki ama sagligi her seyden onemli.
o aldigin aletle mi besliyorsun?
Canım ben kolyeyi suyun altına tuttum ilk geldiğinde elimle de ovaladım boncukları temiz değildir diye, sıcaklığına dikkat etmedimMutella bende değişik ilgisini çekecek bir oyuncak arıyorum zira attık her şeye dislik gözüyle bakıyor.İpek nasıl oynuyor kitapla yemeye kalkmıyor mu birde kolye geldi direkt takayım mi boynuna? Önce suya tutmam gerekli mi? Akan suyun altına tutun demiş ya suyun sıcaklığı önemli mi? ne çok sordum ya
Hiçbir zaman yediklerimin gaz yapacağına inanmadım ve her şeyi yedim sanki yemeyince gaz olmuyor. :) bunu her suçu geline atmak isteyen kaynanaların uydurduğunu düşünüyorumGünaydın teyzoşları Kerem artık ayağından çoraplarını çıkarmayı öğrendi her defasında tamamen olmasa da topuktan çıkarıyor ve bunu oyuna çevirip annesini oynatıyorbu arada rüyamda mercimek çorbası gördüm resmen sahi ne zaman yicez bu gazdan dolayi yasaklı olan yemekleri? Başlayan var mı?
Ben de böyle düşünüyordum ipek doğduğundan beri her şeyi yedim 'nolcak yea ehe' diye diye. Ta ki yeşil mercimek yiyene kadarHiçbir zaman yediklerimin gaz yapacağına inanmadım ve her şeyi yedim sanki yemeyince gaz olmuyor. :) bunu her suçu geline atmak isteyen kaynanaların uydurduğunu düşünüyorumbebekte gaz mı var hmmmm kesin anasının yediklerinden tabi aşırıya kaçılırsa ve hassas bebekler olabilir bilemem. :)
Bende tuttum suyun altına :) bizde kumaş kitap yok kalın kapaklı var onlara bende dikkat ediyorum :) listeme aldım çünkü sıkılıyor oyuncakları da tanıdı sanki artık istemiyorCanım ben kolyeyi suyun altına tuttum ilk geldiğinde elimle de ovaladım boncukları temiz değildir diye, sıcaklığına dikkat etmedim
İpeğin bir sürü kitabı var kumaş olanı istediği gibi oynamasına izin veriyorum ağzına da alıyor dişlik kısmı var orayı da yiyorminik kitapları da yemeye kalkıyor ama sert karton olduğu için dikkat ediyorum eline verip tutturup anlatıyorum. Dün aldığımız müzikli olanın tuşlarına basıyor renkli ışıklı olduğu için dikkatini çekti. Henüz ağzına alma teşebbüsünde bulunmadı ağır zaten kaldıramaz
Sağol canım cevabın için temizlik kısmında yazmışlar onu ama ilk kullanımda d suya tutmak gerekir mi diye yazdım :) tuttum zaten suyun altina:)O akan suyun altına tutma temizlerkendi galiba ben oyle tutuyorum sadece her takmada yıkamıyorum
Rica ederim canımBende tuttum suyun altına :) bizde kumaş kitap yok kalın kapaklı var onlara bende dikkat ediyorum :) listeme aldım çünkü sıkılıyor oyuncakları da tanıdı sanki artık istemiyor@garipkedi nin listesine de bir bakayım tekrardan teşekkür ederim
Umarım devamı da gelir:) ben ilk başta sadece gündüz uykularında uyutmayı denedim. Gündüz sorun çıkarmadan uyudu bi kaç gün sonra gece içinde başladık. Zaten normaldede gece gündüze göre biraz daha uzun sürüyordu uyuması. İlk gece 40 dk sürdü uyuması. Yanında oldum hep arada mızmızlandı okşadım şarkı söyledim ama uyudu. Sonraki gün yarım saatte daldı. Üçüncü 15 dk. Dördüncü günden sonra max 5 dk içinde uykuya dalmaya başladı hem gündüz hem gece. Yani gözümde büyüttüğüm gibi geçmedi bizim eğitim sürecimiz. Hatta çok ağlarsa ne yaparım hiç bilmiyorum. Çünkü mızmızlık dışında ağlamadı. Gece uyanmaları aynı devam ediyor artı yada eksi bir etkisi olmadı. Ciyak ciyak ağlamıyor yine mızmızlanıyor aç değilse bi şekilde tekrar uykuya dönmesini sağlıyorum. Bu. Eğitim konusunda gözlemlediğim en önemli püf nokta iyi gözlem yapıp gerçekten uykusu geldiğinde uyutmak oldu. Eğer erken ya da geç kalınırsa çok daha zor uykuya dalıyor. Bir de yağmur sesi benim kurtarıcım. Normal uyanık zamanlarındada çok huysuz olduğunda açıyorum hemen sakinleşiyor. Ve uykuya geçerken. Artık biliyor ki o ses varsa ve yatağındaysa uyku vakti gelmiş demek. Hemen moda giriyor zaten. Benim doktorumun meşhur lafıdır denemekle hiç birşey kaybetsin der herzaman. Bende hiç aklımda yokken bir anda bu konuşmanın üzerine karar verdim ve başladım. Ben denemeni tavsiye ederim zaten bi kaç gün içinde gidişata göre anlıyorsun iyimi yaptın kötümü yaptın. Eğer üç gün denedin ve hiç ilerleme yoksa biraz ara verirsin. Demek ki bebeğin hiç hazır değil böyle bir eğitime. Biz her konuda karar veriyoruz ama emin ol asıl kararı onlar veriyor:) onun için her yenilikte bebeği gözlemleyip ihtiyacına göre yumuşak geçişlerle birlikte karar vermek en doğrusu diye düşünüyorum. Umarım başarılı olursunuz.
Evet emziğin mutlaka etkisi oluyor. Açıkcası mutlaka uyku eğitimi vericem gibi bir düşüncem yoktu benim. Özellikle büyük oğlumda yaşadığım yıllar süren uykusuzluktan sonra.tabii ki ilkte yaptığın hataları yapmıyorsun yapmamaya çalışıyorsun. Sallamaya alışmıştı ve sabaha kadar dönüşümlü sallıyorduk. Bıraktığımız an uyanır saatlerce ağlardıMaşallah canım.çocuğun hazır olduğunu nasıl anlıcaz?
bu konuda bilgi verebilirmisin?
Bizim uyku düzenimiz şöyle.
Gündüz 1 saat en fazla 2 saat uyur.
Gece 10 da uyanır 12 de uyur.2 de kalkar 2 buçuk 3 gibi uyur. Sonra öğlen 11 12 ye kadar uyur.
Bu aralar böyle uykusu.
Sizin uyku eğitiminde emziğinde çok faydası vardır.bizde emzik yasaklanmadan önce beşiğine yatırır emziğini takardım.kendi kendine uyurdu.hiç beni yormazdı.
ah o günleri nasıl özlüyorum ne güzel uyurdu :)
Emzik olmayınca mecbur başka yöntemler bulduk.ben çoğunlukla çarşafta sallayarak uyutuyorum.
Bazen gönlü olursa ayakta sallayarak uyutuyorum.uyku eğitimi için kademe kadememi gitsem acaba?
Bi anda sallanmaya alışkınken beşikte durmaz gibi geliyor.
Bazen uykusu gelince yatırıyorum beşiğine.dönencesine bakıyor gözlerini ovuşturuyor.uykuya geçemeyince ağlamaya başlıyor.
Bende çarşafta sallayarak uyutuyorum.
Daha hazır değil gibi.
18 haftalığız.4 ay aşısını atağını atlatıp öyle başlarım diye düşünüyorum.şimdiden bilgi ediniyimde acemilik çekmeyim :)
Canım bilgim yok altsa diş mi diye düşündüm ama.Kızlar bizim alt damak komple bembeyaz olmuş nedendir ki ya
Evet emziğin mutlaka etkisi oluyor. Açıkcası mutlaka uyku eğitimi vericem gibi bir düşüncem yoktu benim. Özellikle büyük oğlumda yaşadığım yıllar süren uykusuzluktan sonra.tabii ki ilkte yaptığın hataları yapmıyorsun yapmamaya çalışıyorsun. Sallamaya alışmıştı ve sabaha kadar dönüşümlü sallıyorduk. Bıraktığımız an uyanır saatlerce ağlardıdenizi asla sallamam dedim ama bir aylık civarındayken mecbur kaldım başka çarem kalmadı ve ayakta sallayarak uyutmaya başladım. Ama soruk gibi değildi. Sadece uyurken kısa bir süre. Baktım ki uyku konusunda abiye göre daha rahat bir bebek. Bir deneyeyim dedim. İlk gündüz denememde uyudu. Eğer uyumasaydı çok ağlasaydı hali hazırda azda olsa uyuyorsa ve ben sırf eğitim vericem diye o düzeni bozmazdım diye düşünüyorum. Ertelerdim bir süre daha sonra tekrar denerdim. Yani planım buydu:) ama gerek kalmadı demekki denizde kendi uyumayı bekliyormuş diyorum. Bana çok sorun çıkarmamasına rağmen çok kolay bir süreç değil. Eğer eşin yada annen varsa yardım edebilecek çok çok iyi olur. Ben yalnızdım. Benim tamamen kendi düşüncem şu yönde bence çok ısrarcı olmamak gerek diye düşünüyorum. Eğer olmuyorsa bir süre sonra tekrar denenebilir. Ve uyku saati çok önemli. Bizimki iki saatten fazla uyanık kalamıyor mesela. Bende iki saatte bir yatırıyorum. Ama bazen daha erken yada biraz daha geç olabiliyor. İşte burayı denize bırakıyorum. Zaten anlıyorum uykusunun geldiğini ozaman yatırıyorum. İki saat olmuş hadi uyuyacaksın diye asla zorlamıyorum. Bekliyorum zaten 10 dk sonra falan denediğimde hemen uyuyor. Ama o an ısrarcı olsam belli ağlayacak zorla uyuyacak ve hemen uyanacak. Bebeği gözlemlemekten kastım bu mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?