2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Aa gerçekten mi ben dogumdan beri hala yemiyorm bunları. Bi de benimki artık 5 ay 1 haftalik. Denesem mi acaba. Peki seninki de küçükken gazli bir bebek miydi?? Benimki öyleydi ondan korkuyorum şimdi
Bence dene yavaş yavaş o da alışacak çünkü. Yani Beren çok gazdan kıvranan bir bebel değildi ama ben bol kimyon kullandım bu tarz yiyecekler yediğim zaman o da işe yaramış olabilir

Ben de yöntemi küçük hanıma göre belirleyeceğim. Onlara rağmen bir şey yapılmıyor çünkü bunu çok net şekilde anladım. Yalnız eğitime başlayıp baktın olmuyor bırak demek önerilmiyor, bebeklerin kafasını karıştırıyormuş ve biliyorsun bunlar monotonluktan hoşlanan minik şeyler

Çok zor zamanlara denk gelmiş atağı, şunu yap geçer diyebileceğim bir yöntemim yok maalesef ama dayan, komşuların da dayansin, geçecek. Sana da önerim sakinleştirici bir çay falan iç, sinirlerin gevşesin.
Misafirlerin çok kalacak mı?

Bu arada anlatımını seviyorum
Bebegimi beklerken00 diş çıkmadan önce bazı bebeklerde minik kistler cikabiliyormus. Defne'de de var biraz. Sorun olacak bir şey değil doğal sürecin bir parçası dedi doktor.

İlk ay yemedim sadece şimdi nohut fasulye harici her şeyi yiyorum

Bağırsaklarını etkilediğini düşünüyorum ben de canım, zaten probiyotik damla verdi bugün doktor. Bağırsak için mi dedim, bağırsak akciğer vs hepsi için dedi. Bir ay kullanıcakmış. Sadece kendi doktorumuzun değil, babamın Cerrahpaşadaki sınıfının whatsapp grubundaki bütün doktor arkadaşlarına da sorup onların da hepsinin ortak fikriyle kullandık biz de enfluviri. O yüzden ilaç prospektüsleri kafanı bulandırmasın, bu virüs bizimki kadar küçük bebekler için hayati tehlike taşıyor ve tek çözümü enfluvir. Defalarca zararı var mı diye sordum doktora, kalıcı hiçbir tesiri yok kafan rahat olsun dedi. İmkan varsa kakasını götür tabi yine de, tahlil yapsınlar.. biz de yaptırmıştık zaten de birşey çıkmadı.. bence sizin de çıkmayacak :)

A AysheDuru size neden dr katı gıdaya geçiş yaptıracak daha erken degil mi? Bildiğim kadarıyla kilo alımı da güzeldi Duru'nun..
kilosu iyi çok şükür canım. Ama doymuyor.. yani ben öyle düşünüyordum, doktor da öyle düşünüyor. Bir de çok ilaç içtik malesef, şimdi meyve, sebze, et ve kemik suyu başlattı; belki biraz da tolere etmek istiyordur diye düşünüyorum ilaç tedavisini.. Ayşe’nin kilo alımı hep istenen değerlere yakındı, 6 bitince başlatmıştı. Duru iki aydır istenenin 3 katı alıyor, onu beş bitince başlattı.. anladığım kadarıyla idealden az alınca da çok alınca da katı gıda diyor bu doktorlar :)

Ben de zaten temel olarak peynir ve yumurtayla besleniyorum, dediğin gibi onları da kesince sanki hiç süt olmayacak gibi hissediyorum.. şu an bizim de sıkıntımız yok o açıdan..

Bize bu şekilde ilk ay menüsü verdi doktor. Yarın başlayacağız; bakalım kaç önlük ve ağız bezine malolacak ilk deneme :) (20 dk sonra emzir olacak ilk öğün :)

Eklentiler

• DEE48556-097E-4EBF-90F3-5480F4BA8C20.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 118
  • 40120842-3C66-4CDF-BAA6-C1A10A2A0100.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 108
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…