Masallah emire büyümüş annesi.Mukus surekliyse süt alerjisinden kaynaklanıyor bizde var mesela.Bazen enfeksiyondan kaynaklanabilir bir de dış çıkarma evresinde olabiliyor.bugün emirin aylik kontrolu vardi. 1 ayda 500 gr almis. 4700 olmus.
doktor da en az 500 olmasi lazim demisti,oyle oldu cok sukur.
boyu 61 cm.
boyu guzel uzamis dedi.
kakasina bakti. az da olsa kaka vardi. yesildi rengi.
hep boyle mi dedi. ben de arada oluyor dedim. tahlil yapalim dedi.emmek istememesinin nedeni inek sutu alerjisi olabilirmis. sonuca gore diyet yaparsin dedi. ben de sadece peynir yiyorum. sut icmiyorum,yogurt ve ayran da cok nadir dedim. sonuc kagidinda "yesil,sulu,kan yok,mukuslu. lökosit,eritrosit,parazit ve yumurtasi gorulmedi" yaziyor.
doktorum bugun nobetci oldugu icin yogunluktan arayamayabilir.
size sorayim dedim. mukuslu olunca noluyordu?
Kopmalardayım üş yüs beş yüs. Defne'yle sabahlar olmasın300500 naber
Ay bu kaynana örneği tam benlik çok ilgimi çekti "nedense". Tamamen benim kaynanam uydurmuş olabilir. Dogumdan 2 gün sonra falan elimden bulgur tabağını kapıp kaçmıştı
Aynı,kaynımda da var, eveet.Kopmalardayım üş yüs beş yüs. Defne'yle sabahlar olmasın
Eğlence gırla
Senden naber
bugün emirin aylik kontrolu vardi. 1 ayda 500 gr almis. 4700 olmus.
boyu 61 cm.
boyu guzel uzamis dedi.
hep boyle mi dedi. ben de arada oluyor dedim. tahlil yapalim dedi.emmek istememesinin nedeni inek sutu alerjisi olabilirmis. sonuca gore diyet yaparsin dedi. ben de sadece peynir yiyorum. sut icmiyorum,yogurt ve ayran da cok nadir dedim. sonuc kagidinda "yesil,sulu,kan yok,mukuslu. lökosit,eritrosit,parazit ve yumurtasi gorulmedi" yaziyor.
Canım ben herşeyi yiyorum artık ya. Farkettim ki ben yedikçe yavrum da gaz çıkarmayı öğrendi. Kendisini ittiriyor felan alıştı sanirsamGünaydın teyzoşları Kerem artık ayağından çoraplarını çıkarmayı öğrendi her defasında tamamen olmasa da topuktan çıkarıyor ve bunu oyuna çevirip annesini oynatıyorbu arada rüyamda mercimek çorbası gördüm resmen sahi ne zaman yicez bu gazdan dolayi yasaklı olan yemekleri? Başlayan var mı?
Bizde de öyle nedeni ne ki acaba ? Kaç aylık sizinkisiKızlar bizim alt damak komple bembeyaz olmuş nedendir ki ya
bağışıklık sistemini güçlendirmek için cnm. doğrudan ciğer için değil yani. Duru üç kür antibiyotik, bir kür de antiviral kullandı. 5 aydır hayatta olan bir canlı için çok fazla yanikafama bisey takildi akciger icin probiyotik ne alakaymis yahu
Bizimki çoğu zaman mukuslu doktorumuza bundan bahsettim kan yoksa önemli değil dedi.test yapmadı Alerjik mi acabaDiş geliyordut beyaz sa kızlar bizimde alt ikili belirginleşmiş .mukuslu kaka alerji göstergesi
yesil sulu mukus ne ararsan mevcut. bizim gaita testinde de bisey cikmadi. artik doktorlar da bilmiyor neyden kaynaklandigini. ezberden sut alerjisi diyorlar herkese. son gittigimiz cocuk doktoru "ben kendi cocugumda ilk 1 yil sari kaka gormedim hep boyleydi" dediginden beri ben de artik umursamiyorum. kilo kaybi, ciltte alerji belirtileri, ates, genel keyifsizlik ve kakada kan yoksa cok takmamak gerektigini dusunuyorum.bugün emirin aylik kontrolu vardi. 1 ayda 500 gr almis. 4700 olmus.
boyu 61 cm.
boyu guzel uzamis dedi.
Bağırsaklarını etkilediğini düşünüyorum ben de canım, zaten probiyotik damla verdi bugün doktor. Bağırsak için mi dedim, bağırsak akciğer vs hepsi için dedi. Bir ay kullanıcakmış. Sadece kendi doktorumuzun değil, babamın Cerrahpaşadaki sınıfının whatsapp grubundaki bütün doktor arkadaşlarına da sorup onların da hepsinin ortak fikriyle kullandık biz de enfluviri. O yüzden ilaç prospektüsleri kafanı bulandırmasın, bu virüs bizimki kadar küçük bebekler için hayati tehlike taşıyor ve tek çözümü enfluvir. Defalarca zararı var mı diye sordum doktora, kalıcı hiçbir tesiri yok kafan rahat olsun dedi. İmkan varsa kakasını götür tabi yine de, tahlil yapsınlar.. biz de yaptırmıştık zaten de birşey çıkmadı.. bence sizin de çıkmayacak :)
Bağırsaklarını etkilediğini düşünüyorum ben de canım, zaten probiyotik damla verdi bugün doktor. Bağırsak için mi dedim, bağırsak akciğer vs hepsi için dedi. Bir ay kullanıcakmış. Sadece kendi doktorumuzun değil, babamın Cerrahpaşadaki sınıfının whatsapp grubundaki bütün doktor arkadaşlarına da sorup onların da hepsinin ortak fikriyle kullandık biz de enfluviri. O yüzden ilaç prospektüsleri kafanı bulandırmasın, bu virüs bizimki kadar küçük bebekler için hayati tehlike taşıyor ve tek çözümü enfluvir. Defalarca zararı var mı diye sordum doktora, kalıcı hiçbir tesiri yok kafan rahat olsun dedi. İmkan varsa kakasını götür tabi yine de, tahlil yapsınlar.. biz de yaptırmıştık zaten de birşey çıkmadı.. bence sizin de çıkmayacak :)
bağışıklık sistemini güçlendirmek için cnm. doğrudan ciğer için değil yani. Duru üç kür antibiyotik, bir kür de antiviral kullandı. 5 aydır hayatta olan bir canlı için çok fazla yani
Bende çozüm bulamadım elimden geleni yapmaya çalışiyorum iyi ve huzurlu olsun diye ama beni bile aşıyor bu durum. Gercekten gerginim ve galiba ona da yansıyorBen de yöntemi küçük hanıma göre belirleyeceğim. Onlara rağmen bir şey yapılmıyor çünkü bunu çok net şekilde anladım. Yalnız eğitime başlayıp baktın olmuyor bırak demek önerilmiyor, bebeklerin kafasını karıştırıyormuş ve biliyorsun bunlar monotonluktan hoşlanan minik şeyler
Çok zor zamanlara denk gelmiş atağı, şunu yap geçer diyebileceğim bir yöntemim yok maalesef ama dayan, komşuların da dayansin, geçecek. Sana da önerim sakinleştirici bir çay falan iç, sinirlerin gevşesin.
Misafirlerin çok kalacak mı?
Bu arada anlatımını seviyorum
@Bebegimi beklerken00 diş çıkmadan önce bazı bebeklerde minik kistler cikabiliyormus. Defne'de de var biraz. Sorun olacak bir şey değil doğal sürecin bir parçası dedi doktor.
Ay cok heyecanlıBize bu şekilde ilk ay menüsü verdi doktor. Yarın başlayacağız; bakalım kaç önlük ve ağız bezine malolacak ilk deneme :) (20 dk sonra emzir olacak ilk öğün :)
Misafirlerim teyzem ve dayimın kızı. Hümeyra yi sevmeye gormeye geldiler, dogumdan once temizligimi de onlar yaptılar, sonrasinda da baya kalip her isimi gorduler annemle beraber uzerimde haklari cok. Cok seviyorum ve onları gormek bana iyi gelse de şu an ihtiyacım olan sey sükunet diye düsünüyorum. Zor zamana denk geldi cok duzensiz olduk. Bazen hic reddetmiyor memeyi bazende uyumadan almiyor anlamadim bende yokmudur bunun bir merhemi. Sanada kolaylik gelsin umarım.oncelikli sorum : misafirlerin kimler?
sen bu ataklari yasarken misafirlerin cektigi bu zorlugu gorup biz gidelim demiyorlar mi?
valla red konusunda soyle yap boyle yap diyemem. kel ve merhem meselesi
kaleidon damla verdi canım. umarım fayda eder... çok korkuyorum artık nüksetmesinden...ne verdi probiyotik canm bize de verdi ama probiyotik olarak değil bağışıklık güçlendirici okarak
evet tahlilimiz temiz cıktı dediğin gibi
Bizimkinin çok bişeyi yoktu sadece yüksek ateş yaptı ve kan değerine bakarak abla da grip olduğu için verdi zannımca,bizim dr sizi nki kadar hassas değil malesef hatta günde 3 kez dedi de ben iki kez kullandım ya siz kaç dr. Kararıyla kullanmışsınız bizimki hemencecik veriverdi devam edeyim mi diyorum 5 güne tamamla diyor
Ama kak
akşam tekrar olunca hemen götürdüm aynen dediğin gibi bisey çıkmadı,bizim.çok birşeyimiz de yoktu yuksek ates vardı devam eden hafif burun akıntısı ablaya da influenza grip dendi ablaya ama virüsün adi konulmadi acaba gereksiz mıydı diye dusunmeden edemiyorum bizim.Dr sizinki gibi hassas değil malesef bak siz kaç dr un ortak kararıyla kullanmışsınız bizimki hemencecik veriverdi
Bende çozüm bulamadım elimden geleni yapmaya çalışiyorum iyi ve huzurlu olsun diye ama beni bile aşıyor bu durum. Gercekten gerginim ve galiba ona da yansıyormisafirlerim ne kadar kalacak bilmiyorum soramiyorum da yanlıs anlamasınlar diye. Yardimci oluyorlar ev islerinde ama duzenli olamiyoruz malesef ve ister istemez işim cogalıyor. Aslinda emanet edip bir iki saat uyusam toparlarim belki ama guvenip cocugu bir saatligine biraktım telefondan biraz çizgi film açıp izletmisler durmadi mi dedim seslenseydiniz. Yo durdu dediler e bu cocuk "bana cizgi film ac" da demedigine gore neye dayanarak yaptınız? Gecen gun de kaşla göz arası agzına recel surduler anlattim neden istemedigimi falan tamamen cahillikten gelen bir durum belli ki ama ben çok doluyum cokkk sakinlestirici cayı damacanayla icsem anca.
Ay cok heyecanlıhadi bakalim hayırlı olsun umarim hersey yolunda gider.
Misafirlerim teyzem ve dayimın kızı. Hümeyra yi sevmeye gormeye geldiler, dogumdan once temizligimi de onlar yaptılar, sonrasinda da baya kalip her isimi gorduler annemle beraber uzerimde haklari cok. Cok seviyorum ve onları gormek bana iyi gelse de şu an ihtiyacım olan sey sükunet diye düsünüyorum. Zor zamana denk geldi cok duzensiz olduk. Bazen hic reddetmiyor memeyi bazende uyumadan almiyor anlamadim bende yokmudur bunun bir merhemi. Sanada kolaylik gelsin umarım.
Bu arada S SapkaliA sizde nasil red durumu?
Yok canım. Hormonlarda problem yoktu. Ultrasonla bakınca nodüller görüldü.
inşallah en kısa zamanda düzelir cnm.. zaten çoğu geçici oluyormuş, sizinki de öyleyse bile tez zamanda bitsin gitsin inşallah:)Yakın değil buraya malesef.Tekrar çok sıkı bir diyete başladım inşallah düzelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?