2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
Tog değeri yok o tulumlarin merinos ince yün, ben de burda tavsiye üzerine aldım çok memnunum, terletmiyor 22-23 derece sıcaklıkta içine pijamalarini giydirip bebegini yatırabilirsin
peki beden olarak ne aldınız malum fiyatı biraz yüksek 1 2 yaş alsak mesela biraz büyük de gelse olur mu.
 
Kızlar ben hep blw araştırdım. Klasik yöntemle başlayacak olan varsa nasıl yapacaksınız? Neler veriliyor? Nasıl bir yol izleniyor araştıran varsa hazıra konayım
artık ek gıdalara başlıyor musunuz. bize doktorumuz 6.aya 10 gün kala başlayın dedi. ben araştırmalara başladım şu şekilde planlıyorum; klasik yöntemde öncelikle tadımlar yapılıyor ve 3 gün kuralına göre alerji vs durumu varsa tespit yapabilmek için. 3 gün patates püresi sonra 3 gün kabak gibi mevsim sebzelerinden oluşan bir menü belirliyorsunuz. öncelikle öğlen aç karnına süt almadan önce veriyorsunuz yani günde bir öğün oluyor. https://www.gurmebebek.com/ bu site ek gıda konusunda baya güzel tavsiye ederim. orada ilk etapta hangi sebze meyveleri yiyebilir onlardan da bahsediyor. 3 gün kuralından da. ayrıca ayşe önerin http://www.ayseoner.com.tr/beslenme/6-8-ay-yemek/adim-adim-ek-gidaya-gecis/ sitesinde de tarifler var. netteki araştırmalarım ve ek gıdaya başlayan arkadaşlardan öğrendiklerim bu şekilde.
 
Yok ben de 180 günü tamamlayınca başlayacağım. Teşekkür ederim bu siteye bir bakayım. Aslında blw gibi bunda da tadimlar vs var demek ki. Sadece püreli hali. Aslında ben bebek gelişimi için acaba yeterli olur mu diye düşünüyorum bu yöntemler. Kafamdaki sorular hep o yönden. Yanı kaş yaparken göz çıkarmayalım:)
 

evet klasik yöntemde de blw gibi tadımlarla başlıyor önce bebeğin besinlere vereceği tepkiyi ve alerji vs durumu oluyor mu onu gözlemliyoruz. sonra birkaç çeşit sebzeyi karıştırıp içine yağ ekleyip çorba şeklinde vermeye başlıyoruz. ağırlıklı olarak süt alacağı için bence yeterli olur. hem de birden bebeğe yüklenmemiş olunur bence. püre haline getirirken de çok kıvamlı değil biraz pütürlü olacak şekilde çatalla ezerek püre yapılıyor. Ayşe önerin sitesindeki tariflerde direkt iki sebzeyle başlıyor içine zeytinyağ fılan da ekliyor. 2.hafta da yoğurt ekliyor menüye. ama bence sebzelerin tek tek tadını alması daha iyi fikir gibi. sonra yemeklere muhallebilere başlanır. bebeğin durumuna göre de değişir tek tek yemek lezzetsiz gelirse yemek şeklinde verirsiniz.
 
Hımm mantık aynı çok sağ ol bilgi için. :) Ben biraz daha araştırayım
 


hangi yontemi uyguluyorsun canin
 
Teşekkürler demekki önce gündüz uykuları düzenliyoruz ağlatmak istemiyorum açıkçası yani başından ayrılmadan beşiğinde ağlamasına izin verirsem bana olan güvenini kaybedicek gibi hissediyorum
 
Canim 2-4 ay arasi tamamen reddetti. Hicbir emzirmemde aglamadan, ittirmeden normal bebekler gibi emmedi. 17’sinde 4. Ay bitti. 4. Ay asilari cok agir etkiledi. Bir hafta da oyle devam etti. Son bir haftadir falan biraz normallesmeye basladi. Yine hala red yapiyor.
Ama ben ayakta, yuruyerek o kadar yoruldum ve kollarim agridi ki. Emiyorsa oturarak emsin dedim artik. Baktim kol gidiyor yoksa. Kalkmiyorum artik emzirirken son 1 haftadir. Emiyorsa boyle emsin. 1 kilodan fazla almis. Uyurken cok emzirdim ben goguslerim cok doluyordu reddettigi donemde.
Yani 2,5 ay olacak reddetmeye baslayali. Biz ikimiz mi kaldik ya bebegi hala memeyi reddeden. Insallah bizimkiler de yoluna girer. Allah kolaylik versin.
 



ben de varim canim
 
Merhaba kızlar bugün sunnet için çocuk cerrahisinden randevu almistim. Muayenede doktor sag torbada hafif hidrosel var dedi . Ama 1 yaşında gelde geçiyor geçmezse aMelihat ediyoruz dedi . Birde pipideki deriyi geriye itince hafif yamukluk var dedi . Eşimin cok morali bozuldu. Bende üzüldüm tabide yarın baska doktora goturcem. Hiç boyke birşey le karşılaşan oldumu aranızda
 
Canım bizim doğustan hidroselimiz vardı ve baya şişti pipimizde de yamukluk vardı derisi yapışıktı sünnet oldu hemde ameliyat yamukluğuda düzeltti çok şükür şimdi hiç sıkıntımız yok biz hidrosel ameliyatı olmak zorunda kaldık bizede nrmalde beklememizi söylemişti ama içinde sıvı birden katılaştı ve daha da büyüdü o yüzden ameliyat olmak zorun da kaldık ama çok şükür hiç bir sıkıntımız yok şimdi 1 ay oldu olalı. ameliyattan sonra 1 hafta huzursuzluk oldu acı vs. sonra geçti
 
Çok geçmiş olsun . Umarım bir daha sıkıntısı olmaz . Pipideki yamukluk düzeldi miden anlayamadım pek doktorun konuşmasından aşırı bilimsel konuştu
 


Uyku eğitimiyle ilgili ben de çok araştırdım insan ağlamasına da kıyamıyor.


benim bebeğim de ilk 3 ay hiç uyumuyordu doğru düzgün gündüz uykusu yok gibiydi. Bu ay daha iyi. ilk aylarda uyku işaretlerini algılamıyormuşum ağladıkça açlıktan ya da farklı birşeyden olduğunu düşünüyordum ama genel sebebi uykusuzlukmuş. Bebeği güzel uyuyan arkadaşların tavsiyeleri çok yardımcı oldu.
Bebek aç olduğunda zaten kendini belli dediyor açlık ağlamasında besleyin. besledikten 1 saat 2 saat sonra huzursuzsa gözlerini ovup duruyorsa bu uykusuzluktandır. bu işareti hemen yakalayıp uykusuzluğu çok artmadan uyutmak gerekiyor. nasıl uyutuyorsanız memede uyutuyorsanız memeye alın yatakta uyutuyorsanız pışpışlayın. benim bebeğim o şekilde uyumuyor o yüzden hamakta sallıyorum hafifçe ninni eşliğinde öyle uyuyor. akşam da yine aynı şekilde gözlerini ovmaya başladığı an hemen pijamasını giydirin beslenirken uyur beslenirken uyumazsa da yatakta yan çevirip poposuna pışpışlayarak. bunlara dikkat edince bebeğimin uykuları eskisine göre düzeldi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…