- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
peki beden olarak ne aldınız malum fiyatı biraz yüksek 1 2 yaş alsak mesela biraz büyük de gelse olur mu.Tog değeri yok o tulumlarin merinos ince yün, ben de burda tavsiye üzerine aldım çok memnunum, terletmiyor 22-23 derece sıcaklıkta içine pijamalarini giydirip bebegini yatırabilirsin
artık ek gıdalara başlıyor musunuz. bize doktorumuz 6.aya 10 gün kala başlayın dedi. ben araştırmalara başladım şu şekilde planlıyorum; klasik yöntemde öncelikle tadımlar yapılıyor ve 3 gün kuralına göre alerji vs durumu varsa tespit yapabilmek için. 3 gün patates püresi sonra 3 gün kabak gibi mevsim sebzelerinden oluşan bir menü belirliyorsunuz. öncelikle öğlen aç karnına süt almadan önce veriyorsunuz yani günde bir öğün oluyor. https://www.gurmebebek.com/ bu site ek gıda konusunda baya güzel tavsiye ederim. orada ilk etapta hangi sebze meyveleri yiyebilir onlardan da bahsediyor. 3 gün kuralından da. ayrıca ayşe önerin http://www.ayseoner.com.tr/beslenme/6-8-ay-yemek/adim-adim-ek-gidaya-gecis/ sitesinde de tarifler var. netteki araştırmalarım ve ek gıdaya başlayan arkadaşlardan öğrendiklerim bu şekilde.Kızlar ben hep blw araştırdım. Klasik yöntemle başlayacak olan varsa nasıl yapacaksınız? Neler veriliyor? Nasıl bir yol izleniyor araştıran varsa hazıra konayım
Yok ben de 180 günü tamamlayınca başlayacağım. Teşekkür ederim bu siteye bir bakayım. Aslında blw gibi bunda da tadimlar vs var demek ki. Sadece püreli hali. Aslında ben bebek gelişimi için acaba yeterli olur mu diye düşünüyorum bu yöntemler. Kafamdaki sorular hep o yönden. Yanı kaş yaparken göz çıkarmayalım:)artık ek gıdalara başlıyor musunuz. bize doktorumuz 6.aya 10 gün kala başlayın dedi. ben araştırmalara başladım şu şekilde planlıyorum; klasik yöntemde öncelikle tadımlar yapılıyor ve 3 gün kuralına göre alerji vs durumu varsa tespit yapabilmek için. 3 gün patates püresi sonra 3 gün kabak gibi mevsim sebzelerinden oluşan bir menü belirliyorsunuz. öncelikle öğlen aç karnına süt almadan önce veriyorsunuz yani günde bir öğün oluyor. https://www.gurmebebek.com/ bu site ek gıda konusunda baya güzel tavsiye ederim. orada ilk etapta hangi sebze meyveleri yiyebilir onlardan da bahsediyor. 3 gün kuralından da.
Yok ben de 180 günü tamamlayınca başlayacağım. Teşekkür ederim bu siteye bir bakayım. Aslında blw gibi bunda da tadimlar vs var demek ki. Sadece püreli hali. Aslında ben bebek gelişimi için acaba yeterli olur mu diye düşünüyorum bu yöntemler. Kafamdaki sorular hep o yönden. Yanı kaş yaparken göz çıkarmayalım:)
Ben öyle yaptım açıkçası kollu modelini tercih ettim, biraz büyük ama kullaniyoruz..peki beden olarak ne aldınız malum fiyatı biraz yüksek 1 2 yaş alsak mesela biraz büyük de gelse olur mu.
Hımm mantık aynı çok sağ ol bilgi için. :) Ben biraz daha araştırayımevet klasik yöntemde de blw gibi tadımlarla başlıyor önce bebeğin besinlere vereceği tepkiyi ve alerji vs durumu oluyor mu onu gözlemliyoruz. sonra birkaç çeşit sebzeyi karıştırıp içine yağ ekleyip çorba şeklinde vermeye başlıyoruz. ağırlıklı olarak süt alacağı için bence yeterli olur. hem de birden bebeğe yüklenmemiş olunur bence. püre haline getirirken de çok kıvamlı değil biraz pütürlü olacak şekilde çatalla ezerek püre yapılıyor. Ayşe önerin sitesindeki tariflerde direkt iki sebzeyle başlıyor içine zeytinyağ fılan da ekliyor. 2.hafta da yoğurt ekliyor menüye. ama bence sebzelerin tek tek tadını alması daha iyi fikir gibi. sonra yemeklere muhallebilere başlanır. bebeğin durumuna göre de değişir tek tek yemek lezzetsiz gelirse yemek şeklinde verirsiniz.
Ayakları içerde mi kalıyor canım bir de üstüne bir şey örtüyor musun?Ben öyle yaptım açıkçası kollu modelini tercih ettim, biraz büyük ama kullaniyoruz..
Biz hala devam ediyoruz, yalnız biz de kesinti olduğu (4. ay aşısı) için tam sonuç almadan yazmak istemedim, ama madem istedin azcık cesaret vereyim, gündüz uykuları düzene girdi, gece uykuları hala beklediğim sıklıkta değil, uyanmaları var bazen kendi yatağında uykuya dalıyor bazen çok huzursuzluk yapıyor. Uyku eğitimini düşünüyorsan önce gündüz uykularından başlamanı tavsiye ederim çünkü bebekler gündüz daha tolere edebiliyorlar, gece daha huzursuzlaşıyorlar, ben ne zaman kucakta uyutsam gece saat başı uyanıyor, o denli bitkin oluyorum, ama ısrarla yatağında uyutursam gece uyanmalarımız azalıyor, dediğim gibi bizi 4.ay aşısı fena vurdu o yüzden eğitim işi biraz daha yumuşak geçişlerle oluyor, bazen çok ümitsizliğe düşünüyorum ama ertesi gün devam ediyorum ısrarla, artık yatağını yadırgamıyor, eskisi gibi tepki vermiyor ve dediğim gibi gündüz uykularımız düzene girdi..
Teşekkürler demekki önce gündüz uykuları düzenliyoruz ağlatmak istemiyorum açıkçası yani başından ayrılmadan beşiğinde ağlamasına izin verirsem bana olan güvenini kaybedicek gibi hissediyorumBiz hala devam ediyoruz, yalnız biz de kesinti olduğu (4. ay aşısı) için tam sonuç almadan yazmak istemedim, ama madem istedin azcık cesaret vereyim, gündüz uykuları düzene girdi, gece uykuları hala beklediğim sıklıkta değil, uyanmaları var bazen kendi yatağında uykuya dalıyor bazen çok huzursuzluk yapıyor. Uyku eğitimini düşünüyorsan önce gündüz uykularından başlamanı tavsiye ederim çünkü bebekler gündüz daha tolere edebiliyorlar, gece daha huzursuzlaşıyorlar, ben ne zaman kucakta uyutsam gece saat başı uyanıyor, o denli bitkin oluyorum, ama ısrarla yatağında uyutursam gece uyanmalarımız azalıyor, dediğim gibi bizi 4.ay aşısı fena vurdu o yüzden eğitim işi biraz daha yumuşak geçişlerle oluyor, bazen çok ümitsizliğe düşünüyorum ama ertesi gün devam ediyorum ısrarla, artık yatağını yadırgamıyor, eskisi gibi tepki vermiyor ve dediğim gibi gündüz uykularımız düzene girdi..
Canim 2-4 ay arasi tamamen reddetti. Hicbir emzirmemde aglamadan, ittirmeden normal bebekler gibi emmedi. 17’sinde 4. Ay bitti. 4. Ay asilari cok agir etkiledi. Bir hafta da oyle devam etti. Son bir haftadir falan biraz normallesmeye basladi. Yine hala red yapiyor.Tesekkür ederim. Bizim red dönemsel olarak devam ediyor bazen tam bitti diyorum tekrar başlıyor bugün cok uğraştık mesela. Gecsin artık bayadır ugraşıyoruz. O dize yatırma pozisyonunu bende kullaniyorum eğer yüzüstu yatmayı kabul ederse tabi keyfi yoksa yürümekten başka bir sekilde sakinlesmiyor çünkü. Biz bu ay fazla almamışız 600 gram sadece ama tahmin ediyordum cünkü çok hareketli ve reddettigi için çoğu yarim yemelik kandırabildim. Maşallah Agâh'a. Hatırliyormusun peki ne kadar sürdü Han da bu red olayı?
Canim 2-4 ay arasi tamamen reddetti. Hicbir emzirmemde aglamadan, ittirmeden normal bebekler gibi emmedi. 17’sinde 4. Ay bitti. 4. Ay asilari cok agir etkiledi. Bir hafta da oyle devam etti. Son bir haftadir falan biraz normallesmeye basladi. Yine hala red yapiyor.
Ama ben ayakta, yuruyerek o kadar yoruldum ve kollarim agridi ki. Emiyorsa oturarak emsin dedim artik. Baktim kol gidiyor yoksa. Kalkmiyorum artik emzirirken son 1 haftadir. Emiyorsa boyle emsin. 1 kilodan fazla almis. Uyurken cok emzirdim ben goguslerim cok doluyordu reddettigi donemde.
Yani 2,5 ay olacak reddetmeye baslayali. Biz ikimiz mi kaldik ya bebegi hala memeyi reddeden. Insallah bizimkiler de yoluna girer. Allah kolaylik versin.
Canım bizim doğustan hidroselimiz vardı ve baya şişti pipimizde de yamukluk vardı derisi yapışıktı sünnet oldu hemde ameliyat yamukluğuda düzeltti çok şükür şimdi hiç sıkıntımız yok biz hidrosel ameliyatı olmak zorunda kaldık bizede nrmalde beklememizi söylemişti ama içinde sıvı birden katılaştı ve daha da büyüdü o yüzden ameliyat olmak zorun da kaldık ama çok şükür hiç bir sıkıntımız yok şimdi 1 ay oldu olalı. ameliyattan sonra 1 hafta huzursuzluk oldu acı vs. sonra geçtiMerhaba kızlar bugün sunnet için çocuk cerrahisinden randevu almistim. Muayenede doktor sag torbada hafif hidrosel var dedi . Ama 1 yaşında gelde geçiyor geçmezse aMelihat ediyoruz dedi . Birde pipideki deriyi geriye itince hafif yamukluk var dedi . Eşimin cok morali bozuldu. Bende üzüldüm tabide yarın baska doktora goturcem. Hiç boyke birşey le karşılaşan oldumu aranızda
Çok geçmiş olsun . Umarım bir daha sıkıntısı olmaz . Pipideki yamukluk düzeldi miden anlayamadım pek doktorun konuşmasından aşırı bilimsel konuştuCanım bizim doğustan hidroselimiz vardı ve baya şişti pipimizde de yamukluk vardı derisi yapışıktı sünnet oldu hemde ameliyat yamukluğuda düzeltti çok şükür şimdi hiç sıkıntımız yok biz hidrosel ameliyatı olmak zorunda kaldık bizede nrmalde beklememizi söylemişti ama içinde sıvı birden katılaştı ve daha da büyüdü o yüzden ameliyat olmak zorun da kaldık ama çok şükür hiç bir sıkıntımız yok şimdi 1 ay oldu olalı. ameliyattan sonra 1 hafta huzursuzluk oldu acı vs. sonra geçti
Amin cnm, çok saol.. size de bize de geçmiş olsun; inşallah bir an önce biter şu günler..bizim de oyle valla,kontroller,tahliller vs. derken habire doktordayiz ama buna sukur. allahim dermansiz dert vermesin.
afiyet sifa olsun:)
Biz hala devam ediyoruz, yalnız biz de kesinti olduğu (4. ay aşısı) için tam sonuç almadan yazmak istemedim, ama madem istedin azcık cesaret vereyim, gündüz uykuları düzene girdi, gece uykuları hala beklediğim sıklıkta değil, uyanmaları var bazen kendi yatağında uykuya dalıyor bazen çok huzursuzluk yapıyor. Uyku eğitimini düşünüyorsan önce gündüz uykularından başlamanı tavsiye ederim çünkü bebekler gündüz daha tolere edebiliyorlar, gece daha huzursuzlaşıyorlar, ben ne zaman kucakta uyutsam gece saat başı uyanıyor, o denli bitkin oluyorum, ama ısrarla yatağında uyutursam gece uyanmalarımız azalıyor, dediğim gibi bizi 4.ay aşısı fena vurdu o yüzden eğitim işi biraz daha yumuşak geçişlerle oluyor, bazen çok ümitsizliğe düşünüyorum ama ertesi gün devam ediyorum ısrarla, artık yatağını yadırgamıyor, eskisi gibi tepki vermiyor ve dediğim gibi gündüz uykularımız düzene girdi..
Huu uyku eğitimi verenler vermeyi düşünenler nirdesinizhadi ama cesaret verin benim gibi vermeyi düşünmeyenlere hava atın bizim bebeler uyuyor siz daha uğraşın diye ballandıra ballandıra anlatın da işe yarıyor muş diye bizde başlayalım uyumuyor bağırıyor anaya isyan ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?