2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ya er ya da geç geçicek ek gıdaya ablana hak veriyorum tam anlamıyla ne gerek durumu yani . İlk 6 ay anne sütü ben bu konudaki farklı görüşlere hiç sıcak bakmıyorum doktor bile demiş olsa (kilo alımı normal olduğu sürece).

pipideki yamuklugun sık goruldugunu soyledi bizim dr. hidroseli bilmiyorum ilk kez duydum.

Şaşırdım ben tek sebze veriliyor diye biliyorum resmen yemek bu Duru kızımız abla olmuş. Afiyet şifa olsun insallah kuzucuğa
İnşallah cnm. Ben de şaşırdım çünkü önce sebzeyi, daha sonra da eti eklemiştik Ayşe’de. Artık daha erken veriyoruz eti dedi. Hatta kıyma değil mi dedim, ya et koy ya da kendin yap kıymayı dedi :)
Sebzeleri önce tek tek tattırdın sonra mu buna geçtin canım direk hepsini mi verdin? Maşallah bu arada duruya
saol cnm :) direk böyle verdik. dün sadece iki tatlı kaşığı bugün de dört tatlı kaşığı. Yalnız genel olarak katı gıdaya başlamayı her bebek sever; reddetmezler ve hatta daha çok isterler. Uzun süre değişik tatlar almaya karşı hevesli olurlar yani.. o yüzden heyecana kapılıp nasıl olsa yiyor diye ölçüyü kaçırmamak lazım. Sindirim sistemi alışana kadar ufak ufak arttırmakta fayda var; çünkü bir kere rahatsız olurlarsa o zaman iş değişiyor. Bu arada bir de doktorun söylediği ölçüde su koyunca (3 fincan su 1 fincan kemik suyu) çok sıvı olmuyor yemek. O yüzden hızlı yutmuyor, yuttuğundan emin olmadan tekrar vermemek lazım. Biriktirirse öğürmeye başlar.. aklımda olanları yazayım dedim bücür uyurken :)

Aynen bizim de kilo alımımız iyi olduğu için öyle düşündük zaten 6 ayı doldurmamiza bişey kalmadi

Büyük küçük , uzun kısa yapabilirsin cnm. İçeride dışarıda , yukarıda aşağıda olabilir.. Sayfaları da kolaydan zora doğru yaparsan daha pratik olur gelişimini takip etmen açısından. En son sayfalara yazlık kışlık kıyafet yapabilirsin.. bir de çamaşırlar çamaşır makinesine yemekler buzdolabına gibi şeyler olabilir.. Ayşe 4 yaşına geldi, ona rağmen hala çok seviyor sınıflandırma etkinliklerini mesela.. :)

Yürüteç için ne diyorsunuz ? Çoğunlukla zararlarını anlatmışlar 10 dk kadar dursa da zarar verir mi ? Ben bi denemelik istedim birinden bakacam :)

Ya baştan beri çok kafama takılıyordu oturtma meselesi ben de Kadir Tuğcu’nun fikirlerine denk geldim bebeğimin de gelişiminin de bunu kaldırabileceğini hissettim her gün az az 1,5 2 aylıktan beri oturttum. Ama algılar öyle bir şey ki %100 oturtmanın zararı olmadığını öğrensen bile alıştırılmışız ya bebek oturtulmaz diye az da olsa tedirginlik vardı bende de ama yine yapacağımdan geri kalmadım tabi bebeğime göre şekillendim aslında :) yani elbet oturacaklar yürüyecekler aslında ama ne bileyim yapmak istediğim yanlış algıları yıkabilmek , çevremde kendimi adet ve hurafe yıkıcı olarak tanımlıyorum kimsenin dediği umrumda değil bütün herkesi dinlerim, tecrübelere de önem veririm ama önce dini sonra bilimsel sonra da iç sesimle hareket etmeyi istiyorum. Çocuk gelişimi belli şeyler hariç çok öznel bence 10 tane çocuğum olsun isterim mesela şimdi oğlumu oturttum diye başka bebeğimi de oturtacak değilim bakarım önce bi yani bilemiyorum neyse çok uzattım “her çocuk özeldir”

Kilo alımı güzelse (az veya fazla değilse) bence biraz daha bekle.. gerçi dik oturabilmesi de bir ölçü ama doktor söylemeden başlamasan daha iyi sanki..

Yok tamamen yerde desteksiz oturamıyor tabi. Mama sandalyesinde her yerden destekli olduğu için gayet güzel duruyor. Önündeki oyuncaklara uzanıp oynuyor otururken . Yine de çok uzun tutmuyorum ama.
Benimki kucakta falan baya iyi de desteksiz yıkılıyor ondan sordum cnm mama sandalyesini daha denemedim haftasonu deneyecegim inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…