- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Gorumcem hamileymiş ama kimseye deme dedi. Dayanamadım buraya yazayım. Çok sevindim yaaa Damla'ya kanka geliyor. YihhuuuuTemmuz bebesi o da.
MaşaAllah Doga ya umarım boyle akılli uslu devam eder.Reddediyorsa zor benim iki kızım da emzik aşığı :) büyük kızım da hemen kabul etmişti doğaya ilk defa bugün biberon verdim mecburi hiç yadırgamadı
Senin bıdık rekortmen zaten maşallah. Benin kız bugun bir saat uyudu da orasıni burasını kurcalamaya basladım bozuldu mu diyeBi günümüz bi günümüzü tutmuyor.
Dün 45 dk uyuyup uyanan çocuk.bugün uyanmak bilmiyor.hastamı diye düşünmeye başladım.uyanınca keyfi yerinde ama bugün uyanık kaldığı süre taş çatlasın 1.5 2 saattir.
Dün gece 1 de uyudu. 11 de uyandı.rekoru kırdık sanırım.
Öğlen 12 de uyudu.1 de uyandı.2 buçuk
gibi uyudu.6 da kendim uyandırdım çok uyudu diye.
7 7.5 gibi uyuttum hala uyuyor.
Gece uyuyabilicekmi acaba? Ne yapsam uyandırsammı?
Maşallah unarım boyle devam eder. Gece uyanmasındaki sakınca galiba uykunun bölünmesiyle alakalı ve uzmanlar bu ayda 2 diyorlar. Kaç saate bir uyaniyor peki günduz uykusu nasıl?Ben uyku eğitimi yapmadım hatta şu an okumaya üşeniyorum onu..ama çok şükür artık kendi uyuyor ve her yerde her koşulda uyuyor. Ağlayarak uyuttuğum günlerdeki hatalarıma bakıyorum uyutmaya zorluyormuşum. Yorulup gözlerini kaşımaya başlamadan uyutmaya çabalamıyorum. Bazen uykusuzluktan da ağlıyor tabi ama o zaman azıcık pış pış yapıp hafif sarsıntı ve beyaz gürültü ile dalıyor bu kadarı da mı yok uyku eğitiminde gece emmek için kalkmasında bi sıkıntı görmüyorum acıkıyor ki uyanıyor emip geri uyuduktan sonra uyanmasında sakınca var mı :)
UykuKızlar hadi yeni yıl planlarınızı "to do list"leriniz yazın bakayım yeni yıldan beklentileriniz nelermiş görelim:)
Ben biraz düşünüp yazacağım.
Zamani planlayabilmekKızlar hadi yeni yıl planlarınızı "to do list"leriniz yazın bakayım yeni yıldan beklentileriniz nelermiş görelim:)
Sadece Mutella'yla değil benimle de aynı sorunu yaşıyorsun. Çok sık uyanıyor, saatlerle değil dakikalarla ölçülecek şekilde. Her seferinde emiyor ve artık bir sonraki sefer çok tok olduğu için uyanıyor rahatsız oluyor çünkü. Gecede 10 kez kalkıyor bazen ve her seferinde emmeden uyumuyor. O kadar çok emince kaka yapıyor, kaka yapınca bez değişiyor, bez değişince uyku açılıyor ve daha çok emiyor. Bu döngünün içine sıkıştım kaldım ne uyku kaldı ne dinlenme, ne huzur. Her gece eğitim şart diyorum 5 kez falan.@Mutella ile ayni sorunu yaşıyoruz sık sık uyanıyor ve meme olmadan uyumuyor gündüz de sürekli yanındayım biraz daha fazla uyusun diye ben devam ettiriyorum uykusunu velhasil feci durumdayız
Gorumcem hamileymiş ama kimseye deme dedi. Dayanamadım buraya yazayım. Çok sevindim yaaa Damla'ya kanka geliyor. YihhuuuuTemmuz bebesi o da.
Kızlar hadi yeni yıl planlarınızı "to do list"leriniz yazın bakayım yeni yıldan beklentileriniz nelermiş görelim:)
Ben de arada 2 tane alıyordum hep cnm. Şimdi günde 6 taneye çıkarıcam bir süre... katı gıda da başladık ya ufaktan, hepten azalmasın istiyorum. İlkini iki sene emzirdim, bunu da emzirmezsem kendimi haksızlık yapmış gibi hissederim kesin :)) beslenmene de dikkat et, protein ağırlıklı beslenince süt daha faydalı oluyormuş. Güzel kilo aldığı aylar öyle söylemişti doktor.Kızlar sütüm azaldı solgar kullanmaya başladım başka bir tavsiyesi olan varmı doğduğundan beri her istediğinde emzirdim bol bol emziriyorum zaten stresli değilim hayat güzel :) ama bu ara migren ağrıları çekiyorum oyüzden olabilir diyorum
Benimki de zaten kolay uyuyor, acıkınca kalkıyor, sorun çıkarmadan emip uyuyor tekrar. Zaten diğerinin düzenini bozamam, aynı odada yattıkları için çok zor olur şu an başka türlüsü.. bence hali hazırda bir düzeni varsa haklısın yani, daha ne yapsın bıdık :)Ben uyku eğitimi yapmadım hatta şu an okumaya üşeniyorum onu..ama çok şükür artık kendi uyuyor ve her yerde her koşulda uyuyor. Ağlayarak uyuttuğum günlerdeki hatalarıma bakıyorum uyutmaya zorluyormuşum. Yorulup gözlerini kaşımaya başlamadan uyutmaya çabalamıyorum. Bazen uykusuzluktan da ağlıyor tabi ama o zaman azıcık pış pış yapıp hafif sarsıntı ve beyaz gürültü ile dalıyor bu kadarı da mı yok uyku eğitiminde gece emmek için kalkmasında bi sıkıntı görmüyorum acıkıyor ki uyanıyor emip geri uyuduktan sonra uyanmasında sakınca var mı :)
Günaydın canım :)Günaydın kızlar
Gözünüz aydın, bundan sonraki dişleri daha huzurlu çıkar umarım.
İşe yarayıp yaramadığını teyit için soruyorum, kehribar kolye kullanmış mıydın?
Benim kızım daha önceleri gecede 1 kez emdiği ve o dönemde kilo alımı yeterli olduğu doktoru da kaldırma dediği için gecede 1 kez emme seçeneğini düşünmüştüm. Kızımın ihtiyacı olduğu sürece 2 kez emzireceğim ihtiyaç duymazsa doktorunun onayıyla bire dusurebilirim. Teşekkürler önerin için.
D denizderya113
Kizim yüzüstü durmayi o kadar sevmiyordu ki bir ara herhalde bu kız yüzüstü dönüp emeklememek için doğrudan yürümeye başlayacak dedim
O yüzden şimdi sırtüstünden yüzüstüne döner mi hiç bilmiyorum, belki nefreti yüzünden dönmez minik inatçı keçim benimsenin çocuğunda da inatçılık var mı?
Maşallah yavruna, güzelmiş bak kilo alımı.
O teyzeleri komşuları dinlemeyip kulak tıkamak lazım aslındaHerkes çok biliyor çünkü, kendi bebeğini en iyi sen bilirsin, onun iyiliğini de en çok sen düşünürsün. Dış kapının mandalı aç dedi diye çocuğun aç olmayacak, dış kapının mandalı ek gıda ver dedi diye de ek gıdaya geçme konusunda kendini 'acaba' ikilemine düşürme arkadaşım Doktorun derse o ayrı ama onun dışında 6 ay anne sütü diye diret. Hatta bunu başına ekşiyenlere de mantıklı şekilde açıklamak bence her bilinçli annenin görevi çünkü senin bilinçli olduğun için reddettiğin teklife bir başka daha az araştırmış anne boyun eğebilir. Senin doğrusunu söylemen sayesinde nato kafa nato mermer olmayan bir çok bilmiş teyze sussa belki başka bir anne o baskıdan kurtulur bir başka bebek erken zamanda ek gıdaya geçmekten korunur. O yüzden laftan anlamayanlara ne desen hakkın bence. Ne kalmış zaten ek gıdaya şurada, ondan sonra hep yemek yiyecek. Tadını çıkartsın meleklerimiz anne sütünün
Bir süre daha artıyor hacim canım, sonra pik yapıp azalmaya başlıyor :) tuvalet olayı çözülünce de epey rahatlıyorsun :)Yarın yolculuğa cikacagim hala uyumadım oyalanıyorum. Çocukla yolculuk çok zor yahu! Onu alsam mi bu lazım olur mu? Hep bir eksiklik hissi... Hele şimdi yemek memede, ileride nasıl olacak acaba :)
Çok sevindim canım sağlıkla alsın kucağına benimde kız kardeşim hamile nisanda dığum yapacak oda erkek bebek sarp a kanka geliyorZ
Klasik olacak ama önce sağlık , huzur ve para para para...
- yaza kadar eski kiloma geri döbebilmek
- hayalimizdeki evi alıp taşınabilmej
-arabamızı değiştirmek
-nisanda adanada olabilmek
-saç ve cilt bakımı yaptırabilmej ve hatta kaşkarıma microblading yaptırabilmek
-pars ı şubatta kreşe gönderebilmek
-spor yapabilmek
*eski kilom hayal :)
*hayalimdeki evde anam oturuyor, anca taşınıp bana verirse :)
*arabayı değiştirdim şükür :)
*nisanda griplerden kurtulup yeşilköy sahiline gitmeye bile razıyım :))
*saç ve cilt bamımı neydi ki? Tamamen unutmuşum :))) microblading???? Kesinlikle!
*Ayşe’yi anaokuluna gönderdim, ev nüfusumuz sevimsiz virüslerle bir hayli çoğaldı
*spor? bahçede iki tur atsam kendimi 2012’ye ışınlanmış sanabilirim :)
Neticede kesinlikle katılıyorum, sağlık sağlık sağlık, huzur ve para.. şu an hiçbirine hayır diyemeyeceğim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?