Galactago diye bi damla var eczaneden mutlaka al ve dene cnm ben cok faydasini gordum dogum yaptgmda hemsirelee soylemisti bitkiselKızlar sütüm azaldı solgar kullanmaya başladım başka bir tavsiyesi olan varmı doğduğundan beri her istediğinde emzirdim bol bol emziriyorum zaten stresli değilim hayat güzel :) ama bu ara migren ağrıları çekiyorum oyüzden olabilir diyorum
Ettim valla canım, o da başka yere gitmek istiyo zaten, bakalım kısmet :) aynı tip başka daireler de var sitede ama gitmiyo kimseSüpermiş canım annene rica et sen geç canım eve. Kilo neden hayal olsun yeterki iste başarabilirsin arkadaşım.
Mertte aynı. Kaşıyor gibi hatta konuşacak gibi yada ağzında bişi varda onu geveliyor gibiKızlar Kerem 2 gündür alt dudagini isiriyor nedendir sizce? Damaklari kasindigi için diye düşündüm yani inşallah oyledir
Ettim valla canım, o da başka yere gitmek istiyo zaten, bakalım kısmet :) aynı tip başka daireler de var sitede ama gitmiyo kimse( kilo açısından hiç umudum yok ama,,, tam başlıyorum vermeye, bir hastalık bir sıkıntı başlayınca hazır yemeğe dönüyoruz ve sil baştan oluyor ( baharda inip spor yapmaya başlayacağım, belki fayda eder..
İnşallah canım allah dileklerini kabul etsin hepimizin bende mart gibi diyestisyen eşliğinde vermeyi düşünüyorum sütümün azalmaması için bakalım nisanda da başlarım yürüyüşe.Ettim valla canım, o da başka yere gitmek istiyo zaten, bakalım kısmet :) aynı tip başka daireler de var sitede ama gitmiyo kimse( kilo açısından hiç umudum yok ama,,, tam başlıyorum vermeye, bir hastalık bir sıkıntı başlayınca hazır yemeğe dönüyoruz ve sil baştan oluyor ( baharda inip spor yapmaya başlayacağım, belki fayda eder..
Senin bıdık rekortmen zaten maşallah. Benin kız bugun bir saat uyudu da orasıni burasını kurcalamaya basladım bozuldu mu diyeBir sıkıntısi yoksa bence gece de uyur bu aydan sonra geceyle gundüzü karıştırmazlar herhalde dimi?
Maşallah unarım boyle devam eder. Gece uyanmasındaki sakınca galiba uykunun bölünmesiyle alakalı ve uzmanlar bu ayda 2 diyorlar. Kaç saate bir uyaniyor peki günduz uykusu nasıl?
Acikinca uyandi ama di mi 1 den 10:30 a kadar deliksiz mi uyudu yoksa anlamadim ??Havadan dolayı uykusu ağır oldu heralde :)
Gece uyumaz kesin dedim ama 1 de uyudu 10; 30 da uyandı :)
Kızım bana çekmiş uykuyu seviyor demekki :)
Amin cnm, hepimizin hayırlı dilekleri kabul olsun inşallah :) sen de zaten gayet iyisin,, hem yüzünün güzelliği bile yeter sana :)İnşallah canım allah dileklerini kabul etsin hepimizin bende mart gibi diyestisyen eşliğinde vermeyi düşünüyorum sütümün azalmaması için bakalım nisanda da başlarım yürüyüşe.
Valla iki buçuk ay kaldı bizim düğüne cnm,, incecik olmam imkansız ama az biraz toparlansam iyi olur :)))gorumce oluyoruz sekerim
incecik olmak sart
spor yapmak sart
Valla iki buçuk ay kaldı bizim düğüne cnm,, incecik olmam imkansız ama az biraz toparlansam iyi olur :)))
Canım ben izne ayrılınca bebeğime uyku eğitimine başlayacağım 5 ayını doldurmuş olacak Beren . Birincisi akşam 11 ve gece 4 gibi uyanmasa dahi emzircem bu kadar sürelerde şuanda acıkmıyor olması lazım zaten bebeklerimizin ve ben gece beslenmesini kesmek için erken olduğunu düşünüyorum. İkincisi de uyku eğitiminin amacı yatırdım sabaha kadar uyusun değildir zaten bu aylarda bebeklerin kendi kendine uykuya geçebilmesini sağlamaktır .bunu yapamadıkları için şuanda en ufak bir uyanmada ağlıyorlar biz de meme veriyoruz oysa onlarında derin ve hafif uyku döngüleri var hafif uykudan uyandığında kendi kendine tekrar uykuya dalabilmesi önemli olan bunu başarınca da uyku süreleri kendiliğinden uzamış olacak.
Uyku eğitimine henüz başlayamadım, geçen salı başlıyordum, hatta her şey hazırdı, uyku ve emme saatlerini yazmış uyku rutinlerini oturtmuştum ama Defne rahatsızlandı ve huysuzlandı ben de tabi ki vicdansız bir anne olmadığım için hasta çocuğuma uyku eğitimine başlamadım. Ama bir sonraki atak gelmeden başlamayı düşünüyorum. Çünkü onun kendi kendine emmeden uyuması sağlığı için de düzenli uykuları sayesinde gelişimi için de gerekli.
Emir uyurken emmiyordu, hala aynı mı? Ya da aç kalabilme süresi 4 saate çıktı mı hiç? Meme reddinden dolayı mi düşünüyorsun doymadigini? Kilo alımı nasıl? Kilo alımı yeterliyse aslında doyuyordur. Aç kalabilme süresi uzadiysa ve kilo alımı iyiyse başlamanda sorun olmaz diye düşünüyorum. Rüya öğünü ya da gece uyanınca emzirip açlık olayını çözebilirsin. Purpleworld de dedi zaten ama ben de ekleyeyim kendi görüşümü, ilk ay gecede 2 kez ikinci ay 1 kez emzirmeyi düşünüyorum. Tabi eğitimden sonra 2 kez ihtiyacı olmadığını düşünürsem daha erken indirebilirim 1e.
Bende de ilk denemede çok acı oldu lekelenme gibi kanama da oldu sonraki denemelerde düzeldi. ama normal Doğum yaptım ben dikiş var ondan yani sezeryanda olmasını bilmiyorum belki o da normaldir.Kızlar biraz özel olacak ama biz doğumdan sonra ilk kez 3. ayda ilişki denedik çok ağrım oldu ve biraz kan oldu sonraki ay ve bu ay tekrar denedim yine aynısı oldu .Doktora gidicem ama size de sorayim dedim bir tek bende mi böyle acaba bu arada sezeryan oldu doğumum.
B bursa_83 gunaydin canim kilo alimi nasil emir'in? @Gretchen Grundler dedigi gibi kilo alimi iyiyse bence de doyuyordur baska bi sebeple yapiyordur meme reddini. diye dusunuyorum :)
Hümeyra da oyle yapiyor canim bayadır. Bir sure konusmayıp da ilk konusacagi zaman yapıyor dikkat ettim. Tam sistemi kavrayamadı ses cıkarmaya calısıyor diye yordum ben.Kızlar Kerem 2 gündür alt dudagini isiriyor nedendir sizce? Damaklari kasindigi için diye düşündüm yani inşallah oyledir
İnşallah en kısa sürede geçer canım red dönemi. Şu son 1 ayı keşke geriye sarabilsem de uyku eğitimini vermiş olsam diye kafamı çok vuruyorum ben. 1 aydır vicdansızlık etmeyeyim çocuğum zaten gece sabaha kadar uyuyor dedim dedim, emzirerek uyuttum sonra ne oldu? Meme bağımlısı oldu 4 bittikten sonra. Uykuya dalmakta zorlanmaya, uyuduktan sonra @purpleworld ün dediği hafif (rem) uyku safhalarında ağzındaki memenin nereye gittiğini anlamaya çalıştı, ağlayarak uyanmaya başladı, memesiz asla uyumuyor. Alışkanlık edindi memenin tadına vardı, uykuya geçiş nesnesi yaptı. Sonuç, Ailecek 10 dk'lık uykular uyuyoruz. 1'den önce uyuyamıyoruz. Emerek uyuduğu için tıka basa bir mide rahatsız ediyor çocuğumu ve uyanıyor, kusuyor, tekrar uykuya geçmek için meme istiyor. Bunların hepsi benim suçum. Ben alıştırdım memeye. Kendi başına uyumayı bilmiyor ve bunu öğretmek benim görevim yine. Dün gece saat 2 ye kadar 10 dk'da bir uyandık. 2'de yatağına 2 kez ağız dolusu kustu. Yatak berbat oldu. Beni (memeyi) aynı oda dışına bile göndermediği için, çığlık çığlığa ağladığı için yatağı temizleyemedim. Park yatağa aldım bizim odadaki. 'O da ne? Memeyle aynı odadayım demek! O halde sabaha kadar emmeliyim' diye ağzından her meme çıktığında uyandı. Vermedim şenlendi evim. Şimdi bu çocuk ağlamasın diye uyku eğitimi vermeyeyim. Yanımda yatırayım. Olur mu? olmaz. Yanımda bile uyumuyor meme istiyor. Bu kadar tok olunca uyuyamıyor. 1 aydır istisnasız her gün saatlerce ağlıyor. Ben vicdansız olmadığım için uyku eğitimi vermedim ama.
Bu aylarda red oluyor biliyorsun. Konuşmuşuzdur illa ki ama ten teması yapıyor musunuz? Zorlamadan oynayarak ten teması sağlayarak memeye dönen çok bebeğin annesini gördüm okudum bir kısmıyla yazıştım. Alışkanlığa dönüşmediği ve red olmadığı sürece bebeklerimiz doyuyor aslında. 11 gibi uyurdu ipek. Red döneminde bile emdiği memeyi verirdim doyar ve bırakırdı sabaha kadar uyku sonra. Bu günlere geri dönmek için 1 Ocak 2018 tarihini bekliyorum. Uyku eğitimi detaylarımı da başarıya ulaşana kadar paylaşmayı düşünmüyorum. Sanırım S sakyuz profesyonel yardım almıştı. İkinci bebeğine de verecekti uyku eğitimi. Eğer isterse sana benden daha doğru yardımcı olur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?