2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Saol cnm hiç tedirgin olma, çok keyifli bir süreç.. hangi yolu izlersen izle keyifli :) yemek sorunları genelde daha ileri aylarda ortaya çıkıyor çünkü. Çoğu bebek katı gıdayı heyecanla karşılıyor :) bir de emzirmek daha anne odaklı gelir bana hep, yani emzirirken insan anne olduğunu “bütünüyle” hissediyor ya hani; katı gıda da olayın “evde bir çocuk olduğunu bütünüyle hissetme” dönemi gibi :).. inşallah kolaylıkla geçersiniz siz de :) aynı yorgunluklar bizde de mevcut tabi, hastalıklar da çok perişan etti ama tam da söylediğin gibi maaile mutluyuz yine de

Hayır sana demiyorum . aç bu çocuk diye her seferinde dolaşan yurdum teyzelerine diyorum yanlış anladın :)
Ya bazen biz kabul etmesek de gerçekten aç oluyolar yalnız. Yani teyzelerin ağlayan her çocuğa böyle yorum yapması ne kadar yanlışsa, bu deli gibi ağlayıp meme verince susan çocuğa karnı tok ama meme bağımlısı olmuş deme olayı da yanlış bence. Bebeğin bir gün memeyi reddetmesi ertesi gün bağımlı olması, yani böyle sürekli değişen düzensiz ve dengesiz etiketler koyma durumu biraz da bizim kendi avuntumuz oluyor bazen. Bunu tamamen özeleştiri olarak yazıyorum tabi.. çünkü annemle bu çatışmaya girip yenik çıktığım çok zamanlar olmuştur ilk çocukta.. bir de birkaç ay bebek bakınca insan kendini pek bir tecrübeli sanıyor, tamam çözdüm olayı diyorsun, işte bu teyzelerle konu komşuyla aşık atma, herkese hunharca cevap verme isteği oluşabiliyor falan ama anca ikinci çocukta farkediyorsun aslında birçok kez de onların haklı olduğunu :) çok şükür o süreçte kimseyi kırmamıştım sabırlı davranıp da şimdi içim huzurlu o anlamda :))

Hayır sana demiyorum . aç bu çocuk diye her seferinde dolaşan yurdum teyzelerine diyorum yanlış anladın :)
Ha tmm ozaman oyle deyince acaba bana mi diyo dedim ya tamam aqzi olan konusuyo malesefki yasli teyzeler bazen qercekten insani bunaltiyolar ac ac ac falan hicbi anne bebeqini ac birakmak istemez demi ? Bende ole ac diyenler yuzunden bikac kez mama verdim ama qercekten acmis cocuk...Onlarin dediqini es qeciyorum ama bi cocuk gazi yoksa atak haftasinda deilse vs yani bi skntisi olmadiqi halde uyumuyosa insanin aklina aclikta qelmeli demi ? Gerektiqi yerde sutum yok veya azda diyebilmeli kiiii bu gayet normal ve doqal bisey diye dusunuyorum...

Ben gerek meme gerekte biberon takviyesi yaparak besledim . Kilo alımı çok çok iyiydi maşallah. Ama ona rağmen çocuk uykusu geldiğinde mızırdanmaz mı? Benimki mızırdanınca aç aç mama ver diyen çok oldu çünkü kilo alımı iyiydi meme verince almıyordu tok olduğu için. E aç olsa meme almaz mı. Anlatamadım bi türlü derdimi. Şimdide erkenden ek gıdaya geç baskısı var. Ona istinaden senin yazdığına öyle dedim. Yani herkesin çocuğu kendine biz bi anneyiz ve tabiki bebeğimiz için her zaman en iyi kararı vermek isteriz.

Oooo biz asi olmadik bide aşi olursa dusunemiyorum iki kat huysuzlugu derdi ne cozemedim Allah yardim etsin arkadasim hepimize

Bende öyle hçbir zaman kırmadım kimseyi. Doğruyu tek tek anlattım. Her doktor kontolümüzde doyuyor mu doyuyor mu diye sormadan edemedim. Ama her seferinde doktorumuz kilo alımı gayet iyi çok iyi toprlamış dedi. E içim rahatlayınca bende rahat ettim doyabildiğine :)

Kızlar selamlar,

İlk dişimiz çıktı :)) Kaç günlük huzursuzluk ve uykusuzluk bundandır belki diye avutmak istiyorum kendimi :)
Gözünüz aydın, bundan sonraki dişleri daha huzurlu çıkar umarım.

İşe yarayıp yaramadığını teyit için soruyorum, kehribar kolye kullanmış mıydın?

Benim kızım daha önceleri gecede 1 kez emdiği ve o dönemde kilo alımı yeterli olduğu doktoru da kaldırma dediği için gecede 1 kez emme seçeneğini düşünmüştüm. Kızımın ihtiyacı olduğu sürece 2 kez emzireceğim ihtiyaç duymazsa doktorunun onayıyla bire dusurebilirim. Teşekkürler önerin için.

D denizderya113
Kizim yüzüstü durmayi o kadar sevmiyordu ki bir ara herhalde bu kız yüzüstü dönüp emeklememek için doğrudan yürümeye başlayacak dedim
O yüzden şimdi sırtüstünden yüzüstüne döner mi hiç bilmiyorum, belki nefreti yüzünden dönmez minik inatçı keçim benim senin çocuğunda da inatçılık var mı?

Maşallah yavruna, güzelmiş bak kilo alımı.
O teyzeleri komşuları dinlemeyip kulak tıkamak lazım aslında Herkes çok biliyor çünkü, kendi bebeğini en iyi sen bilirsin, onun iyiliğini de en çok sen düşünürsün. Dış kapının mandalı aç dedi diye çocuğun aç olmayacak, dış kapının mandalı ek gıda ver dedi diye de ek gıdaya geçme konusunda kendini 'acaba' ikilemine düşürme arkadaşım Doktorun derse o ayrı ama onun dışında 6 ay anne sütü diye diret. Hatta bunu başına ekşiyenlere de mantıklı şekilde açıklamak bence her bilinçli annenin görevi çünkü senin bilinçli olduğun için reddettiğin teklife bir başka daha az araştırmış anne boyun eğebilir. Senin doğrusunu söylemen sayesinde nato kafa nato mermer olmayan bir çok bilmiş teyze sussa belki başka bir anne o baskıdan kurtulur bir başka bebek erken zamanda ek gıdaya geçmekten korunur. O yüzden laftan anlamayanlara ne desen hakkın bence. Ne kalmış zaten ek gıdaya şurada, ondan sonra hep yemek yiyecek. Tadını çıkartsın meleklerimiz anne sütünün

Aynen öyle canım nedir bu ısrar yani zaten önür boyu yiyecek.

yalniz degilmisiz supurge ve pispis sesinden tut uyutma sekli ve meme icin uyanma sıklıgına varana kadar yenidogan
gecmis olsun ipek kiza. biz de yarin doktora gidecegiz. ordan cikacak sonuca gore cumartesi aksami insallah basliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…