2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Çok erken değil mi? Anne sütünden kıymetli değil hiç bir ek gıda. Lütfen ilk 6 ay sadece anne sütü ver.

Son düzenleme:
Nasıl yaptın oldu mu?
Yoğurtla kestirdim sütü. Yoğurdu az koymuşum az oldu ama oldu bence.
Kaynayan 1 litre süte 3-4 yemek kaşığı dolusu yoğurt koyuyorsun (ben dolu dolu koymadım), hemen kesiliyor peynirler görününce 30 sn sonra altını kapatıp tülbente döküyorsun.peynir altı suyunu da bi kaba koyup peyniri onun içinde muhafaza ediyorsun. Blw Türkiye sayfasından buldum da yaptım. Kolaymış gerçekten.

Bu arada sevgili anneler :) konusu gecmis ama ergo baby haricinde (daha uygun) kullanisli kanguru tavsiyeniz var mi? Cok yokuslu bir yerde yasiyorum berbek arabasi cok zorluyor iyi ama hesapli bir kanguru bulmam lazim mesela solombaby kullanan var mi ?

Ben kullanıyorum solomombaby.

Tesekkur ederim :) solomoma daha dikkatli bakayim cok secenek var ama ismi cismi bilemiyor insan en guvenlisi sizlere sorayim dedim
Ben 3 şekilde kullanımı var diye tercih ettim arkda önde ve yanda. Ben sürekli önde kullanıyorum. 9aydan sonra arkadada kullanılanilirmiş.

Nasıl bi peynir oluyor bu şekilde.beyaz peynirmi yoksa lor gibimi?

Geçmiş olsun. Zencefil, nane, elma, karabiber ve ıhlamurla çay yap kendine, bal ve limonla iç sıcak sıcak. İnşallah çocuklarına bulaşmaz.
Sağo canım. Yaptım bitki çayı içiyorum. Veee bonus. Akşama yemekli misafirlerim var. Deniz uyusun hemen. Hazırlığa başlamam gerek. Dinlenecektim ben akşama ama ya

Ben sadece bir haftadır iki günde bir 1 yemek kaşığı keçi yoğurdu veriyorum sizin ikinci çocukmuş daha erken mi davranıyorum ki 4 buçuk aylık bebeğim
Bence erken bagırsaklarını buna hazır değil.6 ay anne sütü 6. Ayda başlayabilirsin zaten ömrü boyunca yemek yiyecek annesütü candır.

Alışveriş listenide bi ara paylaşırsın
Tabi paylaşırım ama önce hazırlamam lazım

Gelişimi iyiyse sütün yetiyordur ve ek gıdaya ihtiyacı yoktur. İlk 6 ay anne sütü çok önemli, demiş arkadaşlar da zaten ama ömrü boyunca yemek yiyecek ondan önce anne sütünden maksimum faydayı sağlasın. Doktorlar bunu niye yapıyor anlamıyorum ya, sözde hepsi bebek dostu hastane ve ilk 6 ay anne sütü destekliyor ama icraatte hemen ek gıda. Bana da son kontrolde ek gıdaya başlayabilirsin dedi doktor, ihtiyacı olduğunu mu düşünüyorsunuz dedim, hayır ihtiyacı yok dedi ben de 6 ay anne sütü vereceğimi söyledim. İhtiyacı var deseydi de başlamazdım çünkü kilo alımı iyi, geçen aydan daha çok almış, boyu da uzamış. Durup dururken neden başlayayım ki. Doktoruma kizdim içten içe ihtiyacı olmayan bebeğe ek gıda önerdiği için. Zaten annelerin başında şunu tattır bunu tattır baskısı var doktor da başla deyince gereksiz yere erken başlatmış olabilirdim anne sütü bilincini kazanmasaydım.
Sen de bence başlama, bebeklerimizi biz koruyabiliriz bir tek ve şu an onları anne sütü koruyacak.
Güzel oldu mu? Ben de yapacağım kızımın alerjisi olmazsa, taktik verirsin bana

Sağo canım. Yaptım bitki çayı içiyorum. Veee bonus. Akşama yemekli misafirlerim var. Deniz uyusun hemen. Hazırlığa başlamam gerek. Dinlenecektim ben akşama ama ya
Deme ya
Keşke evde yokuz deseydin, hasta hasta yorulacaksın.

Tatsız bişey oldu aslında bildiğimiz peynirlere benzemiyor ama bebek için oldu bence ya

Kesinlikle erken olduğunu düşünüyorum benim bu konudaki görüşüm net herhangi bir sıkıntı yoksa ilk 6 ay sadece anne sütü ek gıdaya geçince de sebzeyle başlamak daha mantıklı. Meyvelerin tadı daha güzel bebek bununla başlarsa sebze yemeyebilir. Kaldıki elma suyu şekerden ibaret bir besin bence posasız meyve mümkün olduğunca vermeyelim bebeklerimize suyunu kendmiz sıkınca masum olmuyor malesef. Hiç mi içmiycek diyen büyükler var mesela eninde sonunda içecek ama koruyabildiğimiz kadar korumak da kâr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…