2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Amin cnm... aslinda hepimizin ilk yardim ogrenmesi lazim hele su ek gidaya baslarken cok onemli gercekten. Allah adamdan razi olsun

Keci diye zorlama inek sutu yap. Bizim drumuz a ben sordum Irem alerjik bir bebege benzemiyor inek sutuyle yap demisti. Yani bebeginin durumuna gore davran. Eger mama alerji yapmadiysa yogurt da yapmaz

Bende alerjik bir bünyesi olduğunu düşünmüyorum.çok şükür bugüne kadar hiç bi konuda sıkıntı yaşamadık.

Hanımlar bugün jinekolojik muayeneye gittim.
Smear testi yaptırmamıştım onu yaptırdım.
Doktor kontrol sonunda rahim ağzında minik bi yara var donduralım onu dedi. Korktum tabi ben
Korkacak bişey olmadığını,normal doğum yapan 10 kadından 8inde olduğunu söyledi. Ne gerek var durmasına gelin bi gün donduralım dedi . Herhangi bi şikayetimde yoktu.
Daha önce geçiren oldu mu acaba ? Yaptırmasakta oluyormuş ama bilemedim ne yapsam ..

Evet çok güzel bir sayfa ek gıda dönemimde baya faydalanacağız

Kızlar bizde ek gıdaya başlıyoruz. Meme reddinden sonra süt bitince bir aydır mama veriyordum. Dr anne sütü almıyor madem minik minik başlayalım dedi. Bizde yoğurtla başladık. 3 gün kuralıyla tadımlık başlıyoruz. Ben yoğurdu inek sütüyle mayalayıp verdim. 3 gün sonra sebze tattırıcam sonra meyve. Altı aylık olmadı henüz. On beş gün böyle devam edicez sonra dr kontrolümüz var zaten bakalım nasıl devam edicez.

Herkese iyi aksamlar.
Bebeklere uygulanacak ilk yardim cok onemli. Yakinda ek gida baslayacak ve bebekler hareketlendikce yabanci cismi agizlarina alma durumu da baslayacak. Allah korusun bunlardan birinde tikanma yasarsa ilk mudahale en yakindaki kisi tarafindan yapilacak.
“Heimlich Manevrasi” nin nasil yapildigini videolara bakarak ogrenin. Hayat kurtarici mudahaleler bunlar.
Bana cocuk doktorumuz ve bir cocuk doktoru akrabamiz ogretmisti. Ilk oglum aglarken bayildigi icin ozellikle ogrenmeye calismistim. Oglumunkinin yabanci cisiml alakasi yoktu ama yemek yerken aglarsa, bayilirsa ve bogazina kacarsa diye ben onden tedbir olarak uygulamak icin bilgilenmistim.
Insallah hic gerek kalmaz ama bu gibi durumlarda sakin ve bilgili kisilere ihtiyac var.
Allah’a emanet olun.

Keçi sütü besleyicilik bakımından inek sütünün yanına yaklaşamazmış ayrıca inek sütüne alerjisi olan çocuğun büyük ihtimalle keçi sütüne de alerjisi olurmuş. Hem araştırmalarım hem doktorumun söyledikleri bu yönde. Eğer alerji belirtisi yoksa 3 gün kuralına uyarak inek sütü kullan derim.

İnşallah kolay ve güzel geçer ek gıda deneyiminiz. Tecrübelerini paylaş bizimle

Kesinlikle eğitim almak da önemli sakin kalmak da. Kuzenim 2 yaşlarındayken balkondan çamaşır mandalı metalleri var ya ondan bulmuş ve atmış ağzına. Nefes borusuna kaçmış, çocuk o halde annemin yanına gelmeyi akıl etmiş. Annem de namaz kılıyormuş, bakmış çocuk morarıyor bozmuş namazı boğazından atmasına yardımcı olmuş. Ben annemin bağırmasıyla gittim yanına, gittiğimde kuzenim bir yanda öksürüyor annem bir yanda bayılmaktan beter olmuş. Onca panik insandır aslında ama önce ilkyardım yapmış sonra fenalaşmış, yıllardır hep takdir ederim o yaptığını. Zor bir durumla karşı karşıya kalınca önce işe yarar bir şey yapmaya çabalamak önemli, iş işten geçtikten sonra fenalaşmaya çok vakit kalır. Sakinliğinizi koruyun anneler, bebekleriniz için. Zihinde de olsa provasını yapmak lazım kötü durumlarda ne yapılabilir diye.

Ayyy inanmiyorum ya tanimiyorum ama yikildim suan resmen minicik bebek nsil kaldirir bunlari hrseyde bi hayir varsir buda hara cevrilsin nolur Rabbim yar ve yardimcisi olsun sifa versin butun hasta ve enqelli kardeslerimize insaAllah

Bizde mama ile besleniyoruz o yüzden ufaktan başladık :) ben de yoğurt ve sütlü pirinçli veriyorum dönüşümlü olarak fazla yüklenmeden az az tadıyoruz bakalim.

Ayyy inanmiyorum ya tanimiyorum ama yikildim suan resmen minicik bebek nsil kaldirir bunlari hrseyde bi hayir varsir buda hara cevrilsin nolur Rabbim yar ve yardimcisi olsun sifa versin butun hasta ve enqelli kardeslerimize insaAllah
Rabbim hiç bir anneye bu acıyı yaşatmasın.
Düşündükçe kötü oluyorum
Daha geçen gün kalp nakli olan kartal bebeği izledim.gecenin köründe hıçkıra hıçkıra ağladım.her yerinde kablolar.boğazında hortum nefes alamıyor.annesi doya doya sarılıp koklayamıyor.hem onlara dua ettim hem halime şükrettim.çok zor çok..!!

Sağol canım.bizim ek gıda dönemimize daha var ama şimdiden bilinçli olmak istiyorum.

En çok korktuğum konudur bu.
Yeni doğduğunda emmediği için biberonla veriyordu annem sütümü.
Genzine kaçtı çocuk nefes alamadı.
Annem o an bakakaldı.kaldırıp sırtına vurmak aklına bile gelmedi.
Ben korkudan kucağına alamadım.
Elimle yüzümü kapadım.gitti çocuk gitti çocuk diye çırpındım..

Annem hala korkar genzine kaçar diye.
Ben alıştım tabi.genzine kaçınca kaldırıp bi kaç kere sırtına vuruyorum geçiyor.
Kızımda alıştı artık öksürürken gülüyor :)
İlk yardım konusunda hiç bişey bilmiyorum.özellikle ağzına bişey aldığında o yabancı maddeyi nasıl almam lazım.yada boğazına kaçtı.nasıl çıkartmam lazım hepsini öğrenmem gerekiyor.
Hatırlattığın iyi oldu.yarın bakıcam hepsine

Tabi tabi bizim de zaman var ama araştırmak gerekiyor. Ne verebilirim, hangi yöntemi izlerim, nasıl davranırım vs. Ben de siteler, sosyal medya hesaplarını falan hep takip ediyorum bir de alışveriş listesi yapacağım neler alınacak diye şimdilik sadece fikir ediniyorum kabaca.

Alışveriş yapmaya niyetlenirdim önceden beğendiğim kıyafetlerin bedeni hep tükenmiş olurdu.Derdim ki : Memleket benimle aynı beden bu nedir ?.Şimdi de bebegime alışveriş yapacağım ama maşallah tüm ülke benimle aynı zaman dogurmus,aynı zamanda ek gıdaya geçiyor vs. (Buradaki dostlar haric:) ) hiçbir şey bulamıyorum neye elimi atsam kuruyor

Dün hiç birşeyim yokken sabah nasıl burnum tıkalı ve çeşme gibi akarak kalktım anlamadım. Grip değilim ufak bi halsizlik ve burun akıntısı var. Çok dikkat ediyorum denize bulaşmasın diye. Sık sık evi havalandırıyorum ellerimi yıkıyorum ve uzak durmaya çalışıyorum. Böyle hasta olunca annemi istiyorum yanımdaaaa

Bilgisi olanlar yazabilir mi ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…