Amin cnm... aslinda hepimizin ilk yardim ogrenmesi lazim hele su ek gidaya baslarken cok onemli gercekten. Allah adamdan razi olsunOtobüste hastaneye giden bir ailenin 10 aylık bebeğinin birden kalbi duruyor anne çığlık atıyor baba ne yapacağını bilmiyor.Şoför kenara çekiyor bebeğe hemen kalp masajı yapıyor dilini dışarı çıkarıyor suni solunum derken bebek hayata dönüyor. Fırsatın olursa videosunu izle çok etkilendim. Rabbim hiçbir anneye bu caresizligi yasatmasin.
Keci diye zorlama inek sutu yap. Bizim drumuz a ben sordum Irem alerjik bir bebege benzemiyor inek sutuyle yap demisti. Yani bebeginin durumuna gore davran. Eger mama alerji yapmadiysa yogurt da yapmaz
Bu distir cnm muhtemelen cunku cok simetrik bir yarik tirnak degildir.
Evet çok güzel bir sayfa ek gıda dönemimde baya faydalanacağızhttp://www.blwmarketim.com/DANEM-KEFIR,LA_15-2.html
Ben burdan alacağım keçi sutu için dr inek sütü için de ayrı mayalar var. Daha once de almıştım buradan.
Sağ ol şanslı anneye baktım çok güzel paylaşımlar var teşekkür ederim :) takipliyorum
Ikisi de olsa? :) çeşit olur
Çok sağ ol. Hımm eskiden biz tutkalla hamur yapardık çok güzel olurdu şimdi hatirladim da aslında güzel fikir. Nasıl oldu peki sizinkiler
Rica ederim ne demekSiteyi okudum ikna oldum katkı maddesi olmayan bir damla alana kadar elimdekiyle az az başlayayım belki vücudu alisirsa kabizlikta yapmaz siteye yonlendirdiginiz için de bebeğim adına teşekkür ederim
Keçi sütü besleyicilik bakımından inek sütünün yanına yaklaşamazmış ayrıca inek sütüne alerjisi olan çocuğun büyük ihtimalle keçi sütüne de alerjisi olurmuş. Hem araştırmalarım hem doktorumun söyledikleri bu yönde. Eğer alerji belirtisi yoksa 3 gün kuralına uyarak inek sütü kullan derim.Anladım canım.
Aslında mamadada inek sütü varmış.
Alerjisi olan bebekler içinde keçi sütlü olanı varmış.
Sence keçi sütümü inek sütümü daha faydalıdır?
Yoksa karışıkmı yapsam ?
İnşallah kolay ve güzel geçer ek gıda deneyiminiz. Tecrübelerini paylaş bizimleKızlar bizde ek gıdaya başlıyoruz. Meme reddinden sonra süt bitince bir aydır mama veriyordum. Dr anne sütü almıyor madem minik minik başlayalım dedi. Bizde yoğurtla başladık. 3 gün kuralıyla tadımlık başlıyoruz. Ben yoğurdu inek sütüyle mayalayıp verdim. 3 gün sonra sebze tattırıcam sonra meyve. Altı aylık olmadı henüz. On beş gün böyle devam edicez sonra dr kontrolümüz var zaten bakalım nasıl devam edicez.
Kesinlikle eğitim almak da önemli sakin kalmak da. Kuzenim 2 yaşlarındayken balkondan çamaşır mandalı metalleri var ya ondan bulmuş ve atmış ağzına. Nefes borusuna kaçmış, çocuk o halde annemin yanına gelmeyi akıl etmiş. Annem de namaz kılıyormuş, bakmış çocuk morarıyor bozmuş namazı boğazından atmasına yardımcı olmuş. Ben annemin bağırmasıyla gittim yanına, gittiğimde kuzenim bir yanda öksürüyor annem bir yanda bayılmaktan beter olmuş. Onca panik insandır aslında ama önce ilkyardım yapmış sonra fenalaşmış, yıllardır hep takdir ederim o yaptığını. Zor bir durumla karşı karşıya kalınca önce işe yarar bir şey yapmaya çabalamak önemli, iş işten geçtikten sonra fenalaşmaya çok vakit kalır. Sakinliğinizi koruyun anneler, bebekleriniz için. Zihinde de olsa provasını yapmak lazım kötü durumlarda ne yapılabilir diye.Herkese iyi aksamlar.
Bebeklere uygulanacak ilk yardim cok onemli. Yakinda ek gida baslayacak ve bebekler hareketlendikce yabanci cismi agizlarina alma durumu da baslayacak. Allah korusun bunlardan birinde tikanma yasarsa ilk mudahale en yakindaki kisi tarafindan yapilacak.
“Heimlich Manevrasi” nin nasil yapildigini videolara bakarak ogrenin. Hayat kurtarici mudahaleler bunlar.
Bana cocuk doktorumuz ve bir cocuk doktoru akrabamiz ogretmisti. Ilk oglum aglarken bayildigi icin ozellikle ogrenmeye calismistim. Oglumunkinin yabanci cisiml alakasi yoktu ama yemek yerken aglarsa, bayilirsa ve bogazina kacarsa diye ben onden tedbir olarak uygulamak icin bilgilenmistim.
Insallah hic gerek kalmaz ama bu gibi durumlarda sakin ve bilgili kisilere ihtiyac var.
Allah’a emanet olun.
Ayyy inanmiyorum ya tanimiyorum ama yikildim suan resmen minicik bebek nsil kaldirir bunlari hrseyde bi hayir varsir buda hara cevrilsin nolurTeşhisi tam hatırlıyamıyorum ama doğar doğmaz ameliyata alınması gerekiyordu.
Açık kalp ameliyatı oldu.bi süre kendi kendine nefes alamadığı için makinaya bağlı nefes aldı.sonra makinadan kurtuldu herşey normale dönmüştü ki dün rahatsızlanmış.kusmuş morarmış.acilen hastaneye kaldırmışlar.
Kalbi durmuş geri döndürmüşler.kustuğu için ciğerlerine kaçmış kusmuğu.
Ve idrar enfeksiyonu varmış.
Kalbi çok büyümüş.şuan anjiyo yapılıyormuş.
Bizde mama ile besleniyoruz o yüzden ufaktan başladık :) ben de yoğurt ve sütlü pirinçli veriyorum dönüşümlü olarak fazla yüklenmeden az az tadıyoruz bakalim.Kızlar bizde ek gıdaya başlıyoruz. Meme reddinden sonra süt bitince bir aydır mama veriyordum. Dr anne sütü almıyor madem minik minik başlayalım dedi. Bizde yoğurtla başladık. 3 gün kuralıyla tadımlık başlıyoruz. Ben yoğurdu inek sütüyle mayalayıp verdim. 3 gün sonra sebze tattırıcam sonra meyve. Altı aylık olmadı henüz. On beş gün böyle devam edicez sonra dr kontrolümüz var zaten bakalım nasıl devam edicez.
Teşekkürler çok tatlısın her mesaja tek tek cevap vermeye çalışmışsın
Rabbim hiç bir anneye bu acıyı yaşatmasın.Ayyy inanmiyorum ya tanimiyorum ama yikildim suan resmen minicik bebek nsil kaldirir bunlari hrseyde bi hayir varsir buda hara cevrilsin nolurRabbim yar ve yardimcisi olsun sifa versin butun hasta ve enqelli kardeslerimize insaAllah
Keçi sütü besleyicilik bakımından inek sütünün yanına yaklaşamazmış ayrıca inek sütüne alerjisi olan çocuğun büyük ihtimalle keçi sütüne de alerjisi olurmuş. Hem araştırmalarım hem doktorumun söyledikleri bu yönde. Eğer alerji belirtisi yoksa 3 gün kuralına uyarak inek sütü kullan derim.
İnşallah kolay ve güzel geçer ek gıda deneyiminiz. Tecrübelerini paylaş bizimle
Kesinlikle eğitim almak da önemli sakin kalmak da. Kuzenim 2 yaşlarındayken balkondan çamaşır mandalı metalleri var ya ondan bulmuş ve atmış ağzına. Nefes borusuna kaçmış, çocuk o halde annemin yanına gelmeyi akıl etmiş. Annem de namaz kılıyormuş, bakmış çocuk morarıyor bozmuş namazı boğazından atmasına yardımcı olmuş. Ben annemin bağırmasıyla gittim yanına, gittiğimde kuzenim bir yanda öksürüyor annem bir yanda bayılmaktan beter olmuş. Onca panik insandır aslında ama önce ilkyardım yapmış sonra fenalaşmış, yıllardır hep takdir ederim o yaptığını. Zor bir durumla karşı karşıya kalınca önce işe yarar bir şey yapmaya çabalamak önemli, iş işten geçtikten sonra fenalaşmaya çok vakit kalır. Sakinliğinizi koruyun anneler, bebekleriniz için. Zihinde de olsa provasını yapmak lazım kötü durumlarda ne yapılabilir diye.
Herkese iyi aksamlar.
Bebeklere uygulanacak ilk yardim cok onemli. Yakinda ek gida baslayacak ve bebekler hareketlendikce yabanci cismi agizlarina alma durumu da baslayacak. Allah korusun bunlardan birinde tikanma yasarsa ilk mudahale en yakindaki kisi tarafindan yapilacak.
“Heimlich Manevrasi” nin nasil yapildigini videolara bakarak ogrenin. Hayat kurtarici mudahaleler bunlar.
Bana cocuk doktorumuz ve bir cocuk doktoru akrabamiz ogretmisti. Ilk oglum aglarken bayildigi icin ozellikle ogrenmeye calismistim. Oglumunkinin yabanci cisiml alakasi yoktu ama yemek yerken aglarsa, bayilirsa ve bogazina kacarsa diye ben onden tedbir olarak uygulamak icin bilgilenmistim.
Insallah hic gerek kalmaz ama bu gibi durumlarda sakin ve bilgili kisilere ihtiyac var.
Allah’a emanet olun.
Tabi tabi bizim de zaman var ama araştırmak gerekiyor. Ne verebilirim, hangi yöntemi izlerim, nasıl davranırım vs. Ben de siteler, sosyal medya hesaplarını falan hep takip ediyorum bir de alışveriş listesi yapacağım neler alınacak diye şimdilik sadece fikir ediniyorum kabaca.Rabbim hiç bir anneye bu acıyı yaşatmasın.
Düşündükçe kötü oluyorum
Daha geçen gün kalp nakli olan kartal bebeği izledim.gecenin köründe hıçkıra hıçkıra ağladım.her yerinde kablolar.boğazında hortum nefes alamıyor.annesi doya doya sarılıp koklayamıyor.hem onlara dua ettim hem halime şükrettim.çok zor çok..!!
Sağol canım.bizim ek gıda dönemimize daha var ama şimdiden bilinçli olmak istiyorum.
Bilgisi olanlar yazabilir mi ????Hanımlar bugün jinekolojik muayeneye gittim.
Smear testi yaptırmamıştım onu yaptırdım.
Doktor kontrol sonunda rahim ağzında minik bi yara var donduralım onu dedi. Korktum tabi ben
Korkacak bişey olmadığını,normal doğum yapan 10 kadından 8inde olduğunu söyledi. Ne gerek var durmasına gelin bi gün donduralım dedi . Herhangi bi şikayetimde yoktu.
Daha önce geçiren oldu mu acaba ? Yaptırmasakta oluyormuş ama bilemedim ne yapsam ..
Günaydın. hayırdır ipeğinde mi dişi çıktı :)Günaydııın diyeceğim ama bize öğlen oldu bile
Çok güzel gelişmeler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?