2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben 6. Aya girince önce her gün 1 kaşık arttırarak yoğurt vermeyi düşünüyorum. Keşke şöyle tam uygulanabilir hazır bir plan olsaydı

Siz ne düşünüyorsunuz?
Mertte eksik doğum gününü tamamlayınca şubat 4 oluyor . Ben blw ile başlayacağım ama tabi bebeğime göre yön vereceğim eğer blw yapmak istiyorum diye hiçbişey yememesine gönlüm razı olmaz , klasik +blw olarak giderim. Püre katiyen vermemek şartıyla
Arkadaşım ilk oğluna sürekli püre verdiiğini bi süre sonra pütürlü gıda verince çok zorlandığını söyledi.,çiğneme falan sıfır tabi. Çokta yemek seçiyordu diyor.Şimdi 2. Çocuğuna blw ile başlamış herşeyi yiyor sen de koy önüne yesin dedi

Gününde doğmadi ocak sonu gibi başlarım en gec klasik blw karışık yapayım diyorum ama nasıl olacak nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum
Doktorlar yönlendirme yapıyor aslında ben klasik yöntemle başlayacağım biraz zaman geçince eline bişeyler veririm 6.ay dolunca başlarım diyordum ama bu ay mamayada başladık bu kontrol de sorucam doktora

Doktorlar yönlendirme yapıyor aslında ben klasik yöntemle başlayacağım biraz zaman geçince eline bişeyler veririm 6.ay dolunca başlarım diyordum ama bu ay mamayada başladık bu kontrol de sorucam doktora
Bende soracağım ama burada çok iyi ilgili doktor yok bizimle de paylasirsan çok sevinirim ne dediğini :)

ek gidaya ilk basladigimiz zamanlar minicik bebeklerin onune ne koyacagiz ki kendi yiyebilecekleri???

ek gidaya ilk basladigimiz zamanlar minicik bebeklerin onune ne koyacagiz ki kendi yiyebilecekleri???
Blw de ilk 1 yıl anne sütü ana öğün oluyor canım bildiğim kadarıyla öyle. İlk önce sebzeleri tadım testiyle tattırmayı düşünüyorum. 8. Ayda falan kahvaltıda omlet peynir vs tarzı şeylerle kahvaltı yapıcak. Tabi başka tarifleride var. Ayrıca 6. Ayda çocuğa porsiyon porsiyon yemek yedirmek değil ek gıda , alıştırmak için yumuşak bi geçiş yapmak.bazıları öyle düşünüyor ama zaten anne sütü yaada formül mama 1 yıl şart .

Ya blw çok güzel ama bir doktor geçişin yavaş olduğunu sürecin çok uzadigini söylemiş.Çalışan anneler biraz zorlanabilir ben evde olduğum için yaparım yalnız şöyle bir kaygim var.Sanki artık eskisi gibi doymuyor kaç haftadır aynı kiloda.Tabi ki yine kocaman kocaman öğünler veremeyiz. Her fırsatta yine emzirecegim sutum azalmasin diye.Ama insan bir acaba diyor acaba tattigi yediği kendine tam yetecek mi biraz da olsun doyup kilo alacak mi?Mesela bebeğin birden enerji ihtiyacı arttığı için süt az gelip ekstra verilenler de çok yavaş olursa bunun sıkıntı olabileceğini söyleyen doktorlar sa var.Gerçekten araştırıyorum eğrisi doğrusu ile yapmak istiyorum. Sanırım benim gibi kafası karışık olan anneler vardır daha önce tam anlamıyla blw yapmış ya da klasik+blw yapan biri varsa bizi aydinlatabilir.

O konuda kesinlikle haklısın canım bende onu diyorum eğer ilk etapta midesine bişi girmeyecekse ben müdahale etmek istiyorum o yüzden klasik + blw giderim gibi geliyor. Blw nin bazı kuralları katı geldi bana mesela ver eline yemezse bidaha ardından bişey verme ki onu yemesi gerektiğini öğrensin gibi. Benim içim rahat etmez ve veririm yani aç kalmasın ikiisini birden idare ederiz

Minik kavanozlarda yoğurt mayaliyinggggg
Ilk defa bu kadar küçük mayaladım yoğurdu tutacak mi acaba? Elimin ayarı yok benim her hafta 5 kilo sütten mayaliyorum normalde. Ateş olcerle ölçtüm sıcaklığını emin olmak için

Eklentiler

• 2018-01-07-22-20-33.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 76
Eline sağlık canım. Benim bi arkadaşım bebeğine yoğurdu günlük mayalıyormuş . Mesela haftalık 5kg süt alıyor ya her akşam 1 sb kadarını minik kavanoza mayalayıp ertei gün onu yediriyormuş. Bende öyle yapmayı düşünüyorum . Fakat illa süt taze mi olacak yoksa bu şekilde olur mu bilemedim.

Ben de bebeğe hazırlık yapıyorum. Dedim bir deneyeyim minik kavanozda yapmayı. Üç gün yemesini oneriyorlarmis mayalanan yoğurdu. Bence o şekilde olur arkadaşının yaptığı gibi. Sütü kaynarken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatınca buzdolabında bozulmuyor.

blw için anne sütünün bol olması lazım diye düşünüyorum çünki tadımlar en az bit ay kırk beş gün sürüyor ve bu sürede bebek sadece gıdayı eline alıp ağzına götürmeyi öğreniyor asıl beslenme yine anne sütü klasik beslenmede daha çabuk sonuca ulaşılıyor anne sütüne destek oluyor blw tam anlamıyla yapılıcaksa sabırlı olmak şart

Fırında mı mayaladın peki.

Y yakamozeinstein _Bayankus_
Kızlar ben de başta sizin gibi düşünüyordum blw+klasik diye. Yanı bebek doyacak mi blw ile diye endişelerim vardi. Sonra düşündüm ki 180 gün anne sütü ile doyan bebeğe ne oluyor da 181. gün doymamaya başlasın. Bebeğin liderliğine bırakmak iyi olacak diye düşünüyorum beslenme konusunu. Çünkü zaten o aylardaki bebekler beslenmeye hevesli oluyorlarmış. Zaten klasik yöntemde de 6-8 ay arası geçiş dönemi. Geç kalınmıyor yani. Tadimlar da 6-8 ay arası bitmiş oluyor. Hatta 45 gün yalnızca. 7.5 aylık olunca öğünlere başlıyoruz. Düşünüyorum 7.5 aylık bebe pankeki peyniri ile kahvaltı yapıyor. Çıldırıyorum:)))
Ayrıca anne sütü ile ek gıdaya geçmeden 8. aya kadar devam edilebilir diyor doktorlar. Bana kalsa ben bir yasına kadar ek gıda vermem ama bu çevre baskısı ile 6. ayı bile bulmak bile ciddi sabir istiyor.
Bir de mesela 6-8 ayda ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli diyor. Bebek ek gıdaya ağırlık verirse sütte azalma olabilir.
Instagramda draliseckin in bir kaç gönderisi var. Çok güzel özetlemiş ek gıda olayını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…