2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canim işte benim sorunum o 180 gün doyuyor mu ? Çünkü kilo alımı cidden düştü. Bu yüzden insan diyor 2 çay bardağı bile olsa bir ek alsa doyar mi? Uzunca bir süre meme reddi yaşadığımız için gerçekten yoruldum savasiyorum direniyorum. Ama cok az bile olsa rahatlamak istiyorum.Sütü iyi olan anne 8 ay tabi ki ek bir şey vermez . 2 çay bardağı nereden baksan 200 ml yapıyor o bile bebek için bir öğün neredeyse. İşte bu yüzden kafam çok karışık

Ne kadar aldı en son kontrol de sağıyormusun peki

Bu doyuyor mu mevzusu çok can sıkıcı gerçekten şimdiye kadar hiç böyle bir duyguya kapılmadım gaz problemi olmadığı sürece huzurlu bir bebekti son zamanlar hep huzursuz kucakta uykular kısacık iki meme emince üstüne 90cc mama içiyor sonra bakınıyor ses seda yok tabiki anne sütü çok mühim ama aç mı bırakıyorum stresi insanı bitiriyor

Aynısını yaşıyorum ya

Alıyorsa sorun etme canım sen emzir bol bol
Geçen ay alıyordu canım bakarım tartıda da Almiş olurdu.Sorun bu ay da.O yüzden bu ek gıda konusu kafamı karıştırıyor. Ha birde anlamıyorum diş mi çıkarıyor ondan mi iştahı yok .Yoksa sutum mu az.Solgar humana desteği su desteği de yapıyorum mutlaka

A AysheDuru iki çocuk anneleirmizden biri olarak senin ve doktorunun dusuncelerini de merak ediyorum.
Eğer doymadığını düşünüyorsan mama yerine katı gıda vermeni tavsiye ederim. Çocuğun kilo alıp almaması bile doyup doymadığını anlamak için yeterli değil. Kimi bebek doyar 300 gr alır kimi bebek 900 gr almıştır ama doymamıştır. Bence en büyük gösterge kirli bez sayısı ve uyku. Bu aylarda hala gece uzun uyumuyorsa bence açtır. Gerektiğinde 4 ay bitince de başlatıyor doktorlar. “Bu çocuk aç” baskısı ne kadar yanlışsa “sadece meme ver” baskısı da o kadar yanlış diye düşünüyorum. Anne sütü koruyucu ve besleyicidir evet, ama kaliteli beslenme zararlı olduğu için değil; anne sütü daha faydalı olduğu için ve hazmı daha kolay olduğu için katı gıdayı mümkün olduğu kadar az tutmaya çalışıyoruz. Hani çocuğa elma değil de zehir veriliyormuş gibi bir sorunsal yaratmaya da lüzum yok yani bence. Çocuğun doymadığını düşünüyorsan, sütün azsa yahut psikolojik olarak aç olduğuna saplanıp kötü hissediyorsan beşinci ay bitiminde de başlayabilirsin. Herşey herzaman ütopik derecede kusursuz olamayabiliyor. İlla sadece meme ver deyip üzerinde anlamsız bir baskı yaratmak istemem yani cnm. Ben ilk kızımda altı ay bitene kadar başlamamıştım. Doktor izin vermemişti. Bu defa aynı doktor beş bitince başlattı. Kilo alımı da baya baya iyiyken üstelik.. ama benim hislerim de hep başlatmam gerektiğini söylüyordu.. belki hastalıktan dolayı.. belki fazlasıyla iştahlı bir çocuk olduğu için.. bilemiyorum :) neticede her annenin içgüdüleri doğruyu söyler bence,, sen de onları dinle cnm :)

Bir kere şaşınca çok zor düzeliyor bir de ya sizin de öyle mi

Algıları da açıldı iyice, yabancı bir şey gördüklerinde dikkat oraya gidiyor direk :))

Algıları da açıldı iyice, yabancı bir şey gördüklerinde dikkat oraya gidiyor direk :))
Dün akşam da alt komşu çağırdı, önceki günün üstüne bir süre yabancı yere gitmemeye karar vermiştim ama komşu bişey olsa hemen eve çıkarız diye gittik yine bir saate yakın uğraştım Farklı odada, yine uyumadı

Uzun uzun aciklamissin canım teşekkür ederim.Şükür bu zamanı bulabildik en azından.Hem de meme reddi ile.Hala da istekli istekli emmez Mamayi o yüzden bilemiyorum.Zaten emmiyor iyice uzaklasmasin diye ek gıdanın kaşıkla verilebilecek olmasi bana cazip geliyor öbür türlü daha küçükken kaşık işkence olduğu için bu zamanları çok bekledim şu an çok kararsizim peki ek gıda döneminde gece uykulari için ne yapıyoruz yani mama vermeyeceksem ne veriyoruz açlıktan mi dişten mi uyanıyor nasıl anlarım sence?

Gece emzirmeye devam canım anne sütü yoksa mecburen mama

red bitti mi canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…